-
Στρατός ξηράς σειρα 192.,.92..κάτι τέτοιο δε θυμάμαι καλά)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (παρουσιάστηκα)-ΚΕΒΟΠ(όλμοι)-ΛΥΒ ΚΕΒΟΠ-543 ΤΕΑ (ΚΩΣ)-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΦΥΛΑΚΙΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ(απο εδώ το πήρα το ...τιμημένο)
Εναν (1) 'Παρμενίωνα'
Μια (1) εβδομηντάρα
Δυο (2) 30αρες, τη μια με το 30αρι επ' ώμου
Δυο 'ανταρτοπόλεμους'
Ενα (1) καλοκαιρινό (15ημερο) σκοινάκι
Κάμποσες βολές, νυχτερινές, επιφυλακές, φωτιές, και ..ολίγος (γ)κασμάς(20ημερος)
Έτσι και την πετύχω...τη 'μαμά πατριδα' πουθενά...
-
Εγω παιδια ακομη δεν υπερετησα αλλα το μαιο μπαινω και γω,ειμαι 28 και ευτυχως με το διδακτορικο καθυστερησα.για μενα ο στρατος ειναι ενας μυθος,ακουω πολλα αλλα δεν ξερω τι να πιστεψω.ενα μονο δεν θελω να παω εκει ψαρωμενος.εγω που υπηρετω σαν γιατρος εχω καποια 'προνομια'? γιατι κατι τετοια εχω ακουσει.
-
γιατρέ δεν ξέρω για στρατό ξηράς, πάντως στο Ναυτικό οι γιατροί περνάνε ΚΑΛΑ! Αν έχεις 'άκρη', πήγαινε ναύτης
Σπύρος
-
Και που δεν ξερω κολυμπι σπυρο?τι θα κανω?(πλακα κανω)θα το εχω υποψη μου παντως.να εισαι καλα
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Και σε όσους φίλους αναφέρουν ότι δεν θέλουν να μας ξανά δουν ας αφήσουν το χρόνο να μας κάνει απλός μια ανάμνηση.
Πάντως εγώ όταν τυχαίνει να θυμηθώ κάποιον από τα καθάρματα που συνάντησα, πάντα έχω και μια βρισιά/κατάρα στο στόμα μου...
Όπως και μια καλή κουβέντα/ευχή για τους σωστούς/λογικούς ανθρώπους που νοιάζονταν... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Και σε όσους φίλους αναφέρουν ότι δεν θέλουν να μας ξανά δουν ας αφήσουν το χρόνο να μας κάνει απλός μια ανάμνηση.
Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Σιγουρα υπαρχουν αρκετοι σωστοι αξιωματικοι. Αλλωστε κ γω ειχα μεχρι προσφατα (αλλα δυστυχως οχι πια.. ) δυο με συγγενικη σχεση οποτε δεν τους αντιπαθω εν γενει αλλα μερικοι ειναι απαρεδεκτοι! Για τις επιπτωσεις της δυναμης της εξουσιας στους (ανεγκεφαλους) ανθρωπους μπορει κανεις να δει κ την ταινια 'das experiment'
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Δε ξέρω αν αλλάξανε τα πράγματα, αλλά πριν 6 χρόνια οι κάτοικοι της Σπάρτης ήταν πολύ αφιλόξενοι απέναντι στους στρατιώτες. Είχαν ένα ύφος ότι μας κάνουν και χάρη που μας δέχονται στην πόλη τους. Αυτό συνέβαινε κατά κύριο λόγο στα 18-19 χρονα παιδιά και όχι σε εμάς τους αρκετά μεγαλύτερους.
Μαζί με το διαπεραστικό κρύο (γνωρίζει καλά!!! ο φίλος chemic), είναι οι δύο βασικότεροι λόγοι που δε θέλω να επισκεφτώ ξανά αυτή την πόλη.
Κάτι που δεν ίσχυε καθόλου στην Κομοτηνή για παράδειγμα ή σε άλλες περιοχές της Θράκης που πήγαν οι υπόλοιποι της 'σειράς'.Γιάννης
ΥΓ Παρεπιμπτόντως εκτελούσαμε πυρ και κίνηση, αλλά όχι κάθε τρεις και λίγο, όπως τα παιδιά ενός Τάγματος Πεζικού της Κομοτηνής, (που είσαι Spiro??????)
α καλά γιάννη! Είχα ακούσει για την** α**φιλοξενία της σπάρτης πριν πάω! Και λίγα είχα ακούσει, τελικά. Έχει πλάκα να είσαι κάπου που δεν θες να είσαι, κάνοντας πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις, έχοντας βάλει σε πάγο τη ζωή σου (στη σπάρτη και τα.. πόδια σου ) και να βγαίνεις το απόγευμα και να βλέπεις ξινισμένες φάτσες από τους ντόπιους! Κοινο μυστικό ότι οι φοιτητές και οι φαντάροι τρέφουν την μισή επαρχία, αλλά οι ιθαγενείς το χαβά τους, επειδή λέει πριν χρόνια, είχε γίνει αυτό και εκείνο!
Πάντως, ίδια αντιμετώπιση είδαμε και στη ρόδο, και χειρότερη, αφού εκεί μάλλον έχουν χαζέψει από τα λεφτά! Είναι και εκπαιδευμένοι στο άθλημα 'φάε τον παρά'. Ποτέ δεν κατάλαβα, πως έβγαινε η κούρσα μέχρι το αεροδρόμιο 25ευρώ, και γιατί τα κτελ τους δεν είχαν στρατιωτικό-μισό εισιτήριο. Με 35ευρω το μήνα 'μισθό' (άλλη ξεφτίλα αυτή) θα σωνόμουνα; όχι...αλλά πραγματικά αν και αυτοί περιμέναν εμένα να τους σώσω από τους απεναντι...Και σε όσους φίλους αναφέρουν ότι δεν θέλουν να μας ξανά δουν ας αφήσουν το χρόνο να μας κάνει απλός μια ανάμνηση.
Δε μπορεί....παραδέξου το! Έχετε κάτι τύπους, τελείως βλαμμένους. Μόνο σε αυτό το ίδρυμα θα μπορούσαν να την βγάλουν. Απόδοση σε δουλειά, τίποτα, ενδιαφέρον το εφάπαξ και τα ζαντολάστιχα, απίστευτη μιζέρια και ευθυνοφοβία, ό,τι μπορούν να σπρώξουν στους δόκιμους και στους φαντάρους το κάνουν, λάθη επί λαθών (στη ρόδο είχαν φορτώσει 3 στάγιερ βαρέλια με καύσιμα και τα κάναν μια ολόκληρη μέρα...βόλτες, γιατί...περισσεύαν). Ειλικρινά, εγώ σε περίπτωση που...κτλ κτλ...δεν μπαίνω υπό τις διαταγές αυτών των τύπων! Στο βουνό, όπως οι παππούδες μας
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Αεροπορία
Σειρά Ε85
Ειδικότητα: Μηχανικός Σκαφών Κινητήρων
Τρίπολη 1 μήνα
Αραξος 336 ΜΔΒ F104 13μήνες (στο γραφείο επιχειρήσεων)
Ελευσίνα ΚΕΑ ... Ε.Φ.Α.Ε. 9 μήνεςEDIT: Εξ αναβολής 3 χρόνων
εγω χωρις αναβολη Β82 αρα ειμαστε συνομιληκοι Βασιλη.
Αεροπορια Σμηνιας με ειδικοτητα Ηλεκτρονικου [Ασυρματων Τηλεπικοινωνιων Εδαφους].
2 μηνες τριπολη Απριλιος- Μαιος ......μπρρρρρρ φοβερο το κρυο την νυχτα και την ημερα κατω απο τον ηλιο πολλοι επεφταν λιποθυμοι στις ασκησεις.
ημουν ενας απο τους ελαχιστους που πηρα φυλακη πριν ορκιστω και γνωρισα και απο κοντα το πειθαρχειο της μοναδας .......ημουν λιγο ζωηρος στα νιατα μου!!!!!!!2 μηνες Καβουρι για εκπαιδευση καλοκαιρι αφου βρηκα παλιοσειρες γνωστους μου περασα υπεροχο καλοκαΙρι με καθε μερα εξοδο ειτε νομιμη ειτε απο την σημαια
11 μηνες 126ΣΜ Ηρακλειο Κρητης........αφου για δυο-τρεις μηνες επηξα στην σκοπια με δυο τετραωρα ημερησια και ενα νυχτερινο μετα περασα την ωραιοτερη περιοδο της ζωης μου........οι κρητικοι με τους φανταρους δεν ξερω σημερα αλλα τοτε ηταν μοναδικοι μαλιστα αν και ειχε επιτραπει η εξοδος με πολιτικα πολλοι εβγαιναν με τα στρατιωτικα για να απολαμβανουν καλυτερα την κρητικη φιλοξενια.
7 μηνες Ελευσινα στο 202ΚΕΑ ''δημοσιος υπαλληλος'' οπου εκανα 29 εξω μια μεσα .
και τελος 2 μηνες Ελληνικο 202ΚΕΑ/Τ.Η οπου και απολυθηκα με Λευκο και αντε γεια!!!!!!
-
Πυροβολικάριος και εγώ, σειρά 283.
Παρουσιάστηκα Μάϊο στη Θήβα,πήγα Ιούλιο στη Λήμνο στην 88 ΜΜΑ/Κ ΒΠ και Ιανουάριο στο Τ.Ε. Ρεθύμνου. Στη Λήμνο ουσιαστικά χάσαμε την επαφή με τον έξω κόσμο (πυρ και κίνηση,που ανέφεραν κάποιοι,έκανα δεκάδες φορές,26 μέρες σκηνάκια κ.α.) ενώ στο Ρέθυμνο κάναμε τουρισμό. Επίσης νόμιζα πως ως Λοχίας θα περάσω καλύτερα αλλά που να'ξερα...Υ.Γ.1 Άτομα που δεν άξιζαν να τους μιλήσεις συνάντησα πολλά στο στρατό όπως και άτομα που ήταν αξιόλογα. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.
Υ.Γ.2 Για όσους δε γνωρίζουν MMA/K BΠ=Μοίρα Μέσου Αυτοκινούμενου Βαρέως Πυροβόλου και Τ.Ε.=Τάγμα Εθνοφυλακής -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Αεροπορία
Σειρά Ε85
Ειδικότητα: Μηχανικός Σκαφών Κινητήρων
Τρίπολη 1 μήνα
Αραξος 336 ΜΔΒ F104 13μήνες (στο γραφείο επιχειρήσεων)
Ελευσίνα ΚΕΑ ... Ε.Φ.Α.Ε. 9 μήνεςEDIT: Εξ αναβολής 3 χρόνων
εγω χωρις αναβολη Β82 αρα ειμαστε συνομιληκοι Βασιλη.
Η κανονική μου σειρά ήταν η ΣΤ82 .... άρα είμαι πιτσιρικάς
Τελικά βρισκόμαστε σιγά-σιγά
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Δε ξέρω αν αλλάξανε τα πράγματα, αλλά πριν 6 χρόνια οι κάτοικοι της Σπάρτης ήταν πολύ αφιλόξενοι απέναντι στους στρατιώτες.Είχα ακούσει για την** α**φιλοξενία της σπάρτης πριν πάω! Και λίγα είχα ακούσει, τελικά.
Καλά, δεν σας είχε μιλήσει κανείς για τους αρχαίους Σπαρτιάτες; Για τη Μάνη και τους Μανιάτες, έστω;
-
Β '95 Αεροπορία. Τρίπολη-->>Ελληνικό--->>Λάρισα--->>Τατόϊ.
-
Χμμμμμμμ.Λενε οτι εκει που σταματα ο στρατος αρχιζει η λογικη.Γι'αυτο και εκανα εικοσι μηνες στο ΓΕΣ.Ποτε ?
Εξ αναβολης το 1966-68.Ημουν 74η ΕΣΣΟ και υπηρετησα με την 80η.
Και μη μιλατε για κακουχιες,εχω τρεις τομους απομνημονευματα. -
Σειρά 92Γ 218, Μάιος 1992.
Παρουσιάστηκα ΚΕΥΠ Λαμία, ειδικότητα Τεχνικός Γραφέας ...σιγά δεν το έκανα και για πολύ, 6 μήνες Λήμνο 88 ΤΥΠ, που τα κάναμε όλα ,
3 μήνες στην Αποθήκη Πυρομαχικών Κεχριές Κορινθίας, αγγαρείες και μετά 1 μήνα ΚΨΜάρχης .
Κρίμα που χαθήκαμε με κάποιους καλούς συναδέλφους -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εξ αναβολης το 1966-68.Ημουν 74η ΕΣΣΟ και υπηρετησα με την 80η.γκουλπ!
Σπύρος
-
ΣΤ 2000 Πολεμική Αεροπορία...
Τριπολη (βασικη εκπαιδευση)
Αεροδρομιο Σκυρου 6 μήνες
μετα ελευσινα 112 ΠΜ μεχρι το τελος (συνολο 20 μηνες)
Α! οι σκοπιες στην ελευσίνα βγηκαν γυρω στις 1800 ωρες...
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Β '95 Αεροπορία. Τρίπολη-->>Ελληνικό--->>Λάρισα--->>Τατόϊ.Γεια σου σειρουλα!!! Τι εισουν ,κιτρινος ή μπλε ( 1η ή 2η Μοιρα ) ;
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
ΥΓ Για πυρ και κίνηση, ρωτήστε το φίλο Spiro,Mε φωναξε κανεις???
Λοιπον, 252 98Α δηλαδη, λογω αναβολης.
Εχουμε....
Μεσσολογγι
Πυργος ΣΕΤΗΛ
Κομοτηνη 646
Φιλιατες
Φυλακιο Φτελια, δεν υπαρχει σε κανενα χαρτη. Ειναι το πιο βορειο-δυτικο σημειο της ηπειρωτικης Ελλαδας, στα συνορα με Αλβανια...
και...
Πρεβεζα με αποσπαση 3,5 μηνες πριν απολυθω.Γιαννη δεν εκανα πολλα πυρ και κινηση, λογω γενικης απειθαρχιας και λογω λοχου Διοικησεως!
Εκανα βεβαια αλλα πολλα! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εξ αναβολης το 1966-68.Ημουν 74η ΕΣΣΟ και υπηρετησα με την 80η.
γκουλπ!
Σπύρος
Ααααυτό!!!
Για να μην λέτε ότι μόνο εγω ήμουνα στους Βαλκανικούς!!!
-
Σειρά 283, 2003Β. Παρουσιάστηκα Ναύπλιο-ΚΕΜΧ, μετά 3 εβδομάδες Λουτράκι, 6 μήνες στον 30 ΛΜΧ στον Λαγό του Εβρου και απολύθηκα από την ΣΤΕΑΜΧ, Γουδί.
Που υπηρέτησες και τι σειρά, φαντάρε?