-
Ναυτικό. Σειρά 96Β.
Αντιτορπιλικό 'Φορμίων' με ειδικότητα Αρμενιστή. 21 μήνες θητεία...
Ο 'Φορμίωνας' παροπλίστηκε πλέον. -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Εγω παιδια ακομη δεν υπερετησα αλλα το μαιο μπαινω και γω,ειμαι 28 και ευτυχως με το διδακτορικο καθυστερησα.για μενα ο στρατος ειναι ενας μυθος,ακουω πολλα αλλα δεν ξερω τι να πιστεψω.ενα μονο δεν θελω να παω εκει ψαρωμενος.εγω που υπηρετω σαν γιατρος εχω καποια 'προνομια'? γιατι κατι τετοια εχω ακουσει.Εξαρτάται από τον διοικητή της μονάδας .Γενικώς θα περάσεις 'ζάχαρη' σαν γιατρός
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Ο 'Φορμίωνας' παροπλίστηκε πλέον.Όπως και όλα τα αντιτορπιλικά Charles F. Adams (ευτυχώς)
-
ευτυχώς δε λες τίποτα... ειδικά οι αρμενιστές τραβάγανε χοντρά ζόρια εκεί μέσα
για ποντίκια δεν το συζητάω, όλα τα καράβια έχουν, αλλά στα Α/Τ έχω ακούσει μέχρι και 1 μέρα τιμητική απο τον κυβερνήτη για κάθε ψόφιο (urban legend?)
Σπύρος
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα.Έχουν προλάβει και τα έχουν ισοπεδώσει εκείνοι πολύ πρίν απο εσένα και απο εμένα. Μπροστά τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι απείρως παραγωγικότεροι.
Δε μπορεί....παραδέξου το! Έχετε κάτι τύπους, τελείως βλαμμένους. Μόνο σε αυτό το ίδρυμα θα μπορούσαν να την βγάλουν. Απόδοση σε δουλειά, τίποτα, ενδιαφέρον το εφάπαξ και τα ζαντολάστιχα, απίστευτη μιζέρια και ευθυνοφοβία, ό,τι μπορούν να σπρώξουν στους δόκιμους και στους φαντάρους το κάνουν, λάθη επί λαθών (στη ρόδο είχαν φορτώσει 3 στάγιερ βαρέλια με καύσιμα και τα κάναν μια ολόκληρη μέρα...βόλτες, γιατί...περισσεύαν).
Η ανικανότητά τους να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση (έστω να οργανώσουν “επιχείρηση διακομιδής αποριμμάτων”) είναι παροιμιώδης. Η δε ευθυνοφοβία στην οποία αναφέρεσαι, τους βγάζει λίγο το προφίλ της “αδερφής”, με αποτέλεσμα να δείχνουν το αντριλίκι και την μαγκιά τους πάντα σε λάθος ανθρώπους και καταστάσεις.
Τραγική διαφορά ανάμεσα στα σώματα. Νόμιζα οτι οι τεχνικάριοι ήταν ηλίθιοι και κολλημένοι, αλλά όταν έφυγα απο το ΤΥΠ και ήρθα Αθήνα, άλλαξα γνώμη αμέσως. Ωχριούν μπροστά στους οι πεζικάριους και τους πυροβολικάριους! Προφανώς βοηθά το οτι έχουν τεχνική εκπαίδευση, έχουν δηλαδή με κάτι να ασχοληθούν. Με αυτή τη λογική, οι αεροπόροι πρέπει να είναι οι πιο νορμάλ.
Σιγουρα υπαρχουν αρκετοι σωστοι αξιωματικοι.
Ναι, υπάρχουν. Ανάλογα με τα μέτρα που θέτει ο καθένας. Αλλά όσο καλή διάθεση και να έχεις, είναι τέτοιος ο βούρκος γύρω που αρχίζει να τίθεται θέμα επιβίωσης γι’ αυτούς.
Και σε όσους φίλους αναφέρουν ότι δεν θέλουν να μας ξανά δουν ας αφήσουν το χρόνο να μας κάνει απλός μια ανάμνηση.
Φαντάζομαι είσαι στην αεροπορία. Οπότε ισχύει οτι είπα προηγουμένος. Η απάντησή σου και μόνο όμως, μου αρκεί.
Πάντως εγώ όταν τυχαίνει να θυμηθώ κάποιον από τα καθάρματα που συνάντησα, πάντα έχω και μια βρισιά/κατάρα στο στόμα μου...
Δεν είχα ποτέ καμμία όρεξη να βρίσω κανέναν (εκ των υστέρων και όχι εν βρασμώ ψυχής), αλλά ούτε να πλακώσω κανέναν στο ξύλο (όπως έκαναν αρκετοί). Γιατί απλά σε αυτή τη ζωή, ο καθένας πέρνει ό,τι του αξίζει.
Κι όλα αυτά τα λέει κάποιος που πέρασε τη θητεία του πολύ light. Φαντάσου να πέρναγα άσχημα δηλαδή τί γνώμη θα είχα.
-
80 Β και με την αναβολή πήγα με την 80Ε. Αεροπορία . Τρίπολη , Τατόϊ , , ΒΙΤΣΙ 1 χρόνο ακριβώς (!!!!!) και μετά Πάρνηθα και Τανάγρα. Πώς τα πρόλαβα όλα?? Τότε υπηρετούσαμε 24 μήνες..
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
NAYTIKO
04B
Πορος ---> 8,5 μηνες ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ -----> σε 3 μερες παω Δ/ΓΕΝ (Πενταγωνο)
Τι εκανα? ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Κυριως Σηματωρος/Τηλεγραφιτης, και απο εκει και περα και Γ/Ε, και τον μαγειρα κλπ κλπ κλπ... για ολα φταινε οι Ολυμπιακοι Αγωνες. 8,5 μηνες με ελαχιστα ατομα, αστειες αδειες και εξοντωτικες βαρδιες.
Τωρα για ανταμοιβη των κοπων μας, μας στελνουνε Παλασκα, Δ/ΓΕΝ κλπ κλπ... που να πεσει φωτια να τους καψει στην ΔΝΕ.Τελος παντων, Αριθμος Διψηφιος, Πολιτης Υποψηφιος
έλα ρε, Δ/ΓΕΝ καλά είναι, μόνο που πρέπει να είσαι ντυμένος στην τρίχα.
Επειδή ήμουν στη Δ/ΓΕΝ τον τελευταίο 1.5 μήνα, μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην αρχή που πήγα δεν είχε καθόλου κόσμο, και ήταν πολύ χάλια. Μιλάμε για 1-1 , 2 3ωρίες σκοπιά και μαγειρία στάνταρ όταν ήμουν μέσα. Μετά από 2-3 βδομάδες ήρθε πολύς κόσμος και έφτιαξαν τα πράγματα, όμως φοβάμαι πως τώρα θα έχουν φύγει οι περισσότεροι, ενώ σιγά σιγά θα αρχίσουν να την κάνουν και με άδεια οι Α. Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος corsair. Αν δεν ήταν οι ολυμπιακοί και είχε πάρει κανονικά σειρές το ναυτικό, τώρα όλα θα ήταν μια χαρά.
-
Μετα απο απειρες αναβολες στην τρυφερη ηλικια των 29+ πηγα στην 2000Β στο ΠΝ για μολις 21 μηνες. Πορο, 4 μηνες σχολη οδηγων στον Κανελοπουλο, πυροσβεστικο στη ΔΝΕ και μετα μεχρι απολυσεως στο παραμεθοριο και μαχιμο Αρχηγειο Στολου .
Παντως το ΚΕΚΑΝ μεγαλο σχολειο. Οδηγησα σχεδον τα παντα εκτος απο ρυμουλκουμενα και μου αλλαξε για παντα το πως βλεπω τους δρομους και ειδικα τα βαρια οχηματα. Μεχρι τοτε οπως και οι περισσοτεροι οδηγοι δεν μπορουσα να εκτιμησω τη φυσικη της κινησης τους και δεν καταλαβαινα περι ανηφορας, φρεναρισματος, μηκους και παρα πολλα αλλα. Ευτυχως που τα εχω μαθει πλεον, δυστυχως που οι περισσοτεροι τα αγνοουν.
@ βυσματα Δ/ΓΕΝ
Τι λετε ρε παιδια; 1-1 στο κεντρο της Αθηνας και 12μηνη θητεια; Και σκοπια μαζι!!! Στον Υπουργο γρηγορα!!! Και απο κει στην Ελευθεροτυπια Πειτε και κανενα ευχαριστω ρε κα.ομαθημενοι (ποτε δεν καταλαβα τη διαφορα του κ με το λ) -
Ο χρήστης greo έγραψε:
@ βυσματα Δ/ΓΕΝ
Τι λετε ρε παιδια; 1-1 στο κεντρο της Αθηνας και 12μηνη θητεια; Και σκοπια μαζι!!! Στον Υπουργο γρηγορα!!! Και απο κει στην Ελευθεροτυπια Πειτε και κανενα ευχαριστω ρε κα.ομαθημενοι (ποτε δεν καταλαβα τη διαφορα του κ με το λ)Και ξερεις ποιο ειναι το γαμωτο? Πως ολοι με ρωτουν τη βυσμα εβαλα να παω Δ/ΓΕΝ??? Μα κανενα... και δεν την θεωρω βυσματικη θεση γιατι θα ειμαι 500 χλμ μακρια απο το σπιτι μου (Θεσσαλονικη) ... στο χαος της Αθηνας.
Παντως οι μεταθεσεις που κανουν ειναι αθλιες. Εστειλαν στην Σαμοθρακη Πατρινους!!! και στην Αθηνα Βορειοελλαδιτες.... ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω.... αυτη η φαση δεν βολευει κανεναν μας, λες και το κανουν επιτηδες ενα πραγμα!!!
Ο σοφος λαος ομως λεει: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ, ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.... και ειναι απολυτως ορθο!
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Σειρά 241, 1996, Μάρτιος. Παρουσιάστηκα στην Αρτα ( Υγειονομικό ),
και από εκεί πήγα γφια 2 μήνες στο Γ'ΚΝΟ ( Θέρμη Θεσσαλονίκης) και μετά για 14 μήνες στο ΚΕΝΟΚ στην Λάρισα , λόγω ειδικότητας ( κτηνίατρος ). Γενικά στον στρατό παρόλα τα χιλιάδες σπαστικά , και την απύθμενη μ.....ια που δέρνει τους ' καραβανάδες ' πέρασα καλά !!!Κοιτα ρε trevolet που ημασταν μαζι
Σειρα 240, 96Α Παρουσιαστηκα στην Αρτα (υγειονομικο) και μετα 10 μηνες Λαρισα 440 ΠΑΒΥΥ και μετα 4 μηνες Θεσσαλονικη 442 ΠΑΥΥ. ΟΙ παραπανω μοναδες ειναι οι φαρμακαποθηκες του ΕΣ οπου κατεληξα λογω ειδικοτητας (Φαρμακοποιος). Εμαθα παντως πολυ καλα να βαφω, να κουβαλαω, να ξεφορτωνω, και να φυλαω σκοπια. Τι σκοπια θα μου πειτε. Και ομως οι παραπανω μοναδες αριθμουσαν απο 4 εως 8 στρατιωτες οποτε μια υπηρεσια μας ειχε πολυ μεσα. Απολυομασταν μεσα Ιουλιου και μεχρι τις αρχες του μηνα στους 5 ημασταν 4 240ρηδες στη μοναδα. Ειχαμε φυλαξει και απο 10 μερες αδεια στο τελος ο καθενας οποτε ημασταν συνεχεια μεσα οσο ελειπε ενας για αδεια. 2 μερες πριν φυγουμε ηρθαν 2 παιδια και αφησαμε 3 στρατιωτες για μια υπηρεσια
Δεν θα ξεχασω φιλε trevolet τα κουνουπια και την ζεστη της Λαρισας οπως και την υγρασια της Αρτας και το αλησμονητο Στρατοπεδο Παπακωστα -
corsair σε μια βδομαδα στη ΔΓΕΝ θα καταλαβεις γιατι σε εστειλαν εκει. Ειναι μετα τη ΝΔΒΕ και το ΜΚΕ στη Λαρισα η πιο κοντινη μεταθεση στη Θεσσαλονικη. 5 ωρες με το αυτοκινητο σου και εισαι σπιτι σου. Και εγω τα ιδια ελεγα οταν με εστειλαν στην Κουλουρη, ενω μου ειχαν πει οτι μαλλον παω για νησακι. Μετα οταν σε ΠΣΚ ημουν 9 η ωρα το αργοτερο σπιτι μου καθε 15 καταλαβα την αξια.
Παντως βυσμα εχεις και το εβαλες. Μπορει να μην ειναι ΤΟ βυσμα αλλα εβαλες Εχει αρκετα αρματαγωγα και κουφες ο στολος, εχει και το ΔΔΝΚ -
Μιάς καί μιλάτε γιά 'βύσματα'.
Οταν πήρα μετάθεση από τό ΚΕΤΘ γιά τό Λιτόχωρο,όλοι νόμιζαν ότι είχα 'βύσμα'
Αλλά,στήν ΕΜΑ πού πήγα,κάθε μήνα ερχότανε καί κάποιος μέ....δυσμενή μετάθεση!!! -
Πρώτα χρόνια πολλά και καλά σε όλους . Νέος (στο forum) Για να θυμηθουμε... Πυροβολικό 278 δηλαδή γ 2002 και 2 μηνες θήβα, μετά 180 ΜΚΒ ΧΩΚ με ειδικότητα ΧΟΕΠ (χειριστής οργάνων ελεγχου πυρός), 2 μήνες Ριτσώνα εκπαίδευση και το υπόλοιπο 10μηνο στο Σχιστό με 4 μέσα με θέα το σπίτι. Διόλου άσχημα θα έλεγα....
-
μαλλον πρεπει να ειμαι ο πρωτος απο καταδρομεις.
ΚΕΕΔ-------> Γ ΜΑΚ--------->Η ΜΑΚ------>13η ΔΕΕ
269 (οι γνωστες θα καταλαβουν...) -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Υπάρχει άραγε άλλος ΕΛΔΥΚάριος εδώ?Επ!! Με φώναξε κανείς; Παρών!
(Αυτό πρέπει να είναι το πιο καθυστερημένο quote που έχει γίνει ποτέ..! ) :oops:Λοιπόν έχουμε και λέμε: 262 σειρά, αλλιώτικα '99Ε ΕΣΣΟ, με αναβολή. Παρουσιάστηκα Τρίπολη, μετά Ροδόπολη Σερρών για 2 σχεδόν μήνες και μετά Κύπρο... Η Ροδόπολη θεωρούταν ειδικό τάγμα εκπαίδευσης για τους ΕΛΔΥΚάριους, τρομάρα μας... Στο τσάπινγκ!!!
Για να καταλάβετε πόσο γκαντεμοσειρά είμασταν, 2 μέρες αφού φτάσαμε Κύπρο, χιόνισε!!! Σαν να λέμε 25 βαθμοί στη Σουηδία Γενάρη μήνα!
Γενικά πρέπει να ήταν η θητεία με τις μεγαλύτερες κλιματολογικές διαφορές που μπορεί να φανταστεί κανείς: στη Ροδόπολη βρήκαμε -17 βαθμούς και στην Κύπρο το καλοκαίρι 48!!!
Αυτό που γούσταρα πάρα πολύ, για να μιλήσουμε και για αυτοκινητιστικά, ήταν οι βόλτες με τα Λεωνιδάκια. Πολύ γέλιο, πήγαινες με 60 και νόμιζες ότι πήγαινες με 160!!! Είχαμε και κάτι αρρωστους οδηγους που τα τελικιάζανε μέσα στα χωράφια και σου έφευγε το σκατό!!! Έχετε κάνει ποτέ άλμα με 12τονο όχημα σε χωματόδρομο με σκασμένη έκτη; Θα καταλάβετε τι εννοώ. Αυτό που γούσταρα ακόμα περισσότερο στα ερπυστριοφόρα ήταν το γεγονός ότι για να στρίψει ήθελε γκάζι, αλλιώς πήγαινες ευθεία... Λογικό βέβαια, αφού έπρεπε να δώσεις δύναμη στην εξωτερική ερπύστρια για να αλλάξεις κατεύθυνση... Η χαρα της πάντας σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή!!!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Στρατός ξηράς / Διαβιβάσεις / ΔΕΑΣειρά 265 (2000Β) - Κλάση 95
Χαϊδάρι - Έβρος (Διδυμότειχο) - ΓΕΕΘΑ (Χολαργός)
agori mou egw se ebala mesa!! mpas kai hmoun kai omadarxis sou!!! E???
-
Αεροπορια Α' 99. Τρελο βυσμα για να μπω (το '93), κανενα βυσμα για να περασω το '99. Που σημαινει Πυροβολητης...
3 μηνες στην 124ΠΒΕ (βασικη και ΜΕΤΑ)
6 μήνες στην 130ΣΜ(Λημνος...)
11 μηνες στην 129ΠΥ (Ελληνικο, διπλα στο σπιτι μου που εβλεπα σπανιως...), οπου και απολυθηκα μετα βαιων και κλαδων
Ευτυχως το πρωι λογω ιδιοτητας ημουνα στο τμημα προσωπικου (χωρις βυσμα αυτο) -
57 και σήμερα
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
57 και σήμερα'Στρατιωτη πηγαινε να κανεις σκοπια'
'Δεν προλαβαινω λοχαγε μου, 57 και σημερα, δεν προλαβαινω να παω!!!!' -
Χρόνια πολλά και από μένα!
Λοιπόν, από ότι βλέπω είμαι ο πρώτος Έρευνας-Πληροφορικής που γράφω στο thread. Αναλυτικά
Τρίπολη Κέντρο Πεζικού (Σειρά 277 ή 2002Β'), μετάταξη στο σώμα Έρευνας-Πληροφορικής και εκπαίδευση στο Γουδί, μετά Προβατώνας (γ@μώ τον Έβρο ρεεεεεε), για ένα 6αμηνάκι που δε με χάλασε καθόλου :p, και μετά το τελευταίο 5άμηνο στην ΑΣΔΕΝ στο Καρέα. Στην ΑΣΔΕΝ είδα τι πάει να πεί 2 και 3 εξοδόχαρτα κολλητά... πήγα να πάθω καρδιά όταν μου δώσαν και 4ο! Δόξα το θεώ, είμασταν αρκετοί εκεί και πήγαινε πολύ καλά για τους 3 πρώτους μήνες....
Που υπηρέτησες και τι σειρά, φαντάρε?