-
Αεροπόρος ΣΤ96
Ξεκίνημα Τρίπολη
Συνέχεια Καβούρι
Παραμεθόριο 117 ΠΜ Ανδραβίδα (Επιτελείο)
και μετά το εξάμηνο γλέντι αρχίζει το μέγα γλέντι
ΕΜΥ Ανατολικό Αεροδρόμιο ΑΘηνών -
- Εννοείται, εξ αναβολής.
Υγειονομικό, παρουσιάστηκα Μεσολόγγι, Τεχνικός Αποθηκάριος.
Πραγματικές ειδικότητες:
Ελαιοχρωματιστής πυροσβεστικών φωλεών (τις επισκεύασα - έβαψα όλες, σε δύο στρατόπεδα)
Τηλεφωνητής (βυσμάτωμα από τους παλιούς επί ένα μήνα)
Σκουπίδια. Ένα μήνα στην 441 ΑΒΥΥ, μία η δύο φορές την ημέρα. Σχιστό, Λιόσια δεν είχαν μυστικά για μένα.
Μονάδα επιστράτευσης (βυσμάτωμα από Λοχαγό καραβανά)
Ταχυδρόμος και χρέη Επιλοχία (ο κανονικός κοιμόταν)
Πολύ καλή βαθμολογία σε όλες τις βολές με G3A3. Την άδεια μου τη χρωστάνε ακόμα.
Η θητεία μου ήταν η πιο ξεκούραστη περίοδος της ζωής μου, από τα 17 μέχρι σήμερα. Ειλικρινά.
- Εννοείται, εξ αναβολής.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
216 EΛΔΥΚ. Ψαρώστε όλοι.
'Ε όχι και ψαρώστε... Την 167 τη γνωρίζεις???
Υπήρχε στρατός τότε?
Βεβαίως και ήμουν και διαβιβάσεις. Βέβαια εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τα σύνχρονα μέσα (τηλέφωνα, τηλέτυπα κλπ) και ήμουν Χειριστής Σημάτων Καπνού
Υπάρχει βέβαια και πιο παλιός στο φόρουμ ο κούκ
Ακούς εκεί
151 σειρά!!!
Πρέπει να πήρε μέρος και στους Βαλκανικούς
-
Τεθωρακισμένα, 93ΣΤ (νομίζω 233, αλλά δεν είμαι σίγουρος).
Ειδικότητα Υπαξιωματικός Κίνησης - Οδηγός Αυτοκινήτου [ο μόνος που δίνει στο θέμα χροιά Αυτοκίνησης ]
Αυλώνα (φυσικά) και μετά ως την απόλυση Ορεστιάδα. -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Ακούς εκεί
151 σειρά!!!
Σσσσσσσστ, σιγά, μην ξυπνήσει ο DAP.
-
Ελα ρε cpp σειρααα!!
ΣΤ96 Τριπολη Π.Α βασικη εκπαιδευση(δηλαδη παρε τη σκουπα κι ενα ταφ παλιομαλ@κ@ Σιγμα Ταφ )
Θεσσαλονικη 3μηνη εκπαιδευση Πυροσβεστης-Διασωστης και εκπαιδευση σε F-5
Ηρακλειο 1μηνα εκπαιδευση σε mirage F-1 και 2000 (για διασωση παντα)
Αποσπαση στη νησο Καρπαθο με χρεη πυροσβεστη σε πολιτικα αεροπλανα και σε C-130.
Μεταθεση στο Ελληνικο ως πυρασφαλεια στρατοπεδου πλεον (αφου η ΥΠΑ καλυπτε το πρωην αεροδρομιο και εγω το σπιτι μου απο την....τρυπα ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ειδικότητα 'Σμηνίας Αναλυτής-Προγραμματιστής'.Συνάδελφε!!!! Δεν μας τα λες καλά όμως... Οχι και όλη η θητεία στην Τριπολη... Απο ΚΜΗ δεν πέρασες;;;; Α και για να μην ξεχνίομαστε Α99, Τριπολη, ΓΕΑ, 110ΠΜ, Τατοι, Καβουρι
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Τι εγινε ρε παιδια;;; Μονο ο kyan κ εγω καναμε 'πυρ κ κινηση'; Περιεργα πραγματα...
(245 ή 96ΣΤ, 154 ΑΣΜ)Κι εγώ, κι εγώωωωω!!! Δύο φορές μάλιστα, η μία σε λάσπες!!! Δεν συζητάμε για αποτελέσματα, έτσι; Άστο καλύτερα... Στο καμμένο δάσος, στη Λέσβο. ΧΑΜΟΟΟΟΟΟΣ!!!
manosk, δεν προσέχεις, δεν προσέχεις!!! Διαβιβαστής - Οδηγός αυτοκινήτου, Μηχανικό ήμουν!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ;;;
-
OK, αλλά εγώ έχω οδηγήσει και άρμα μάχης.
Τι SUVλάκια και μπουγάτσες; Ας ερχόταν να μου κουνηθεί κανείς. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τεθωρακισμένα, 93ΣΤ (νομίζω 233, αλλά δεν είμαι σίγουρος).Αχ Μάνο δεν προσέχεις, δεν προσέχεις. Είμαστε σειρά 93ΣΤ είναι η 227!!
-
90ΣΤ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΚΕΤΘ......ΜΕΤΑ ΤΕΝΞ......................
-
Στρατος Ξηράς
287 σειρά (04 Β ΕΣΣΟ)
Παρουσιαστικα στο 9ΣΠ Καλαμάτας, μετά 296 ΤΕ Μόρια Λέσβου, και τελος Τ/ΓΕΕΘΑ απ'όπου θα απολυθώ στις 25 Φεβρουαρίου. (68 και σήμερα, λελεε! ) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
OK, αλλά εγώ έχω οδηγήσει και άρμα μάχης.
Τι SUVλάκια και μπουγάτσες; Ας ερχόταν να μου κουνηθεί κανείς.Τι λες για HUMMER;;; Είχαμε 2 στη ΣΕΑΠ!
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
256 σειρά ή 99Β ΕΣΣΟ αν προτιμάτε.είσαι σίγουρος; η 99Β αντιστοιχεί στην 259, αν θυμάμαι καλά.
παρουσιάστηκα μάιο του 99, σειρά 260, ή 99Γ.
σώμα: τεχνικό, ειδικότητα: τεχνικός ασυρμάτων υψηλής ισχύος (ταυι, αλλά ανάθεμα κι αν είδα ποτέ ασύρματο από κοντά )2 μήνες κόρινθο, 4 μήνες πύργο, 1 μήνα μενίδι (ο χειρότερος μήνας της θητείας μου, είχαν μόλις γίνει οι σεισμοί και αναστηλώσαμε όλη τη μονάδα, μαζί με το εργοστάσιο επισκευής ασυρμάτων), 9 μήνες αλεξανδρούπολη (7ο τάγμα υποστήριξης) και τα υπόλοιπα στη λάρισα.
τώρα που το σκέφτομαι, δεν πέρασα κι άσχημα τελικά...
-
Εχει ανοιχθει ξανα τοπικ με αυτο το θεμα,αλλα εχει κλειδωθει.
20 μηνες θητεια.
Σειρα Β95 Αεροπορια.Κλασσικα καταταξη 124ΠΒΕ Τριπολη( κοντα στο σπιτι μου ),αποκτηση ειδικοτητας εν τω στρατευμα : Ο.Ο. =Οδηγος Οχηματων .Εκπαιδευση στο Τατοϊ και πρωτη μεταθεση 124 ΠΒΕ. Οδηγηση σε ολα σχεδον τα οχηματα ,το αγαπημενο μου ; Το Πλοιο της Αγαπης ,ηταν το πιο συνχρονο απο τα φορτηγα.Τελευταια σε σειρα προτιμησης τα λεωφορια ,μεγαλη ευθυνη να μεταφερεις 40 ατομα με πραγματικα χρεπια.Αγαπημενο δρομολογιο το 251 ΓΝΑ,γυρναγαμε νωρις και ειμασταν εξοδουχοι ,μεχρι το πρωι.5-12-95 σκαει αποσπαση :351 ΣΝ.
Καλα ηταν μεχρι το τελος του Γεναρη ,μετα οποιος θυμαται ....θυμαται.Επιστροφη στην 124ΠΒΕ και απολυση απο εκει.Εχω και λευκο φυλλο πορειας οποτε δεν με εχουν ξανακαλεσει .Βγηκα και δευτερος καλλυτερος οδηγος ,10 ημερες τιμητικη αδεια αλλα δεν την πηρα ολη λογω εκλογων.Σε γενικες γραμμες περασα καλα χωρις τις σκοτουρες του εξω κοσμου.Και μην πει καποιος οτι ημουν διπλα στο σπιτι μου γιατι μας πηγενε μεχρι και 5μεσα 1εξω (εξοδο απογευματινη). -
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
90ΣΤ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΚΕΤΘ......ΜΕΤΑ ΤΕΝΞ......................ΝΑΤΟΣ!!!
ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ!!!
Πάντα τό έλεγα,ότι η 90ΣΤ' στήν Αυλώνα,έβγαζε...υπεροδηγούς. -
Πολεμικό Ναυτικό, Σειρά 91Δ. Αντιτορπιλικό .
-
Μηχανικό 99Α αν και κανονικά θα ήταν 88Γ. (Για τους σειράδες
248).Δύο μήνες στο ΚΕΜΧ μετάταξη διότι δεν είχα βύσμα στο Πεζικό
και Σάμο για τη πρώτη τοποθέτηση με ένδεικη ΛΥΒ. Μετά στα
βουνά της Σαμού για Λοχίας και μετά από πλωτά, ανταρτοπόλεμο
δύο εκπαιδέσεις ΔΑΕ, ΛΥΒ και δύο επιθεωρήσεις (μία ΓΕΠΣ και
μία Ταξιάρχου) στη Ροδόπολη Σερρών
(τριεθνές) για την μετάθεση μου. Η 2η επιλογή παρόλο που ως
μόνος υιός υπερήλικα πατέρα (και υπόχρεου τότε 12 μηνών) και
με 180+ μόρια. Ας είναι καλά κάποιοι εγκάθετοι.....Τελικά ο Εγκέλαδος (σεισμός της Αθήνας 7.9.99)
ε έφερε για τους τελευταίους
μήνες της θητείας μου να τους υπηρετώ στο 1ο διαμέρισμα Αθηνών
στην Υ.Α.Σ. (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων).Τώρα βέβαια η τύχη κάποιων είναι η ατυχία άλλων και δεν μπορώ να
πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που ήρθα Αθήνα με αυτό τον τρόπο..... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τεθωρακισμένα, 93ΣΤ (νομίζω 233, αλλά δεν είμαι σίγουρος).
Αχ Μάνο δεν προσέχεις, δεν προσέχεις. Είμαστε σειρά 93ΣΤ είναι η 227!!
Μπράβο! 227 ήμουν, 230 πρέπει να ήταν η 'απαλλαγή' μου και 233 η τελευταία που μας ήρθε πριν απολυθώ!
Δύο ακόμα μαυροσκούφηδες λοιπόν, HUNTER και iperodigos.
'Ψηλά! Ψηλά! τα μαύρα τα μπερέ!'
Επίσης 'Ι-ΛΥΒ! Α-Ε-ΤΟΙ!' (οι μόνοι που το φωνάζαμε, καθότι ήμασταν οι μόνοι με ΙΛΗ -αντί Λόχου- Υποψήφιων Βαθμοφόρων).
Επίσης πρέπει να είχαμε στο ΚΕΤΘ το χειρότερο, πιο καμμένο και πιο γεμάτο ποντικοκούραδα φαγητό του ελληνικού στρατού. -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
216 EΛΔΥΚ. Ψαρώστε όλοι.
'Ε όχι και ψαρώστε... Την 167 τη γνωρίζεις???
Υπήρχε στρατός τότε?
Βεβαίως και ήμουν και διαβιβάσεις. Βέβαια εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τα σύνχρονα μέσα (τηλέφωνα, τηλέτυπα κλπ) και ήμουν Χειριστής Σημάτων Καπνού
Υπάρχει βέβαια και πιο παλιός στο φόρουμ ο κούκ
Ακούς εκεί
151 σειρά!!!
Πρέπει να πήρε μέρος και στους Βαλκανικούς
Ναι,συνάδελφος του Κολοκοτρώνη πές καλύτερα!!!....Και ειναι 153 σειρά!!!..Απέλυσα την 142 και με απέλυσε η 164!!!
Ωραία ήταν στα Ανω Πορόϊα πάντως!! (Βέβαια όταν μου είπανε το όνομα του χωριού μου διευκρίνησαν ότι πρέπει να κοπιτάξω στην πινέζα!!!
Που υπηρέτησες και τι σειρά, φαντάρε?