-
Την σκέφτομαι να την μυώ σε κοκορέτσια και σούβλες (παντώς είδους ) και δεν μπορώ να αντισταθώ ρε πστ μου
ΑΠορώ πως κάποιος κάφρος δεν έχει πεί τπτ ακόμα για
-Θες ψάρι
-όχι
-ε φάε κρέας -
2%, 4% κλπ = λιπαρά. Τα πρόσθετα -και το ποσοστό τους καμιά φορά- αναφέρονται στα συστατικά.
-
Αυτοί οι ντελικάτοι Ευρωπαίοι...όλο σενιάν τα τρώνε στην πατρίδα τους, αλλά στο Ελλάντα τσακίζουν τις σούβλες, τις ψησταριές, τους μουσακάδες και τους σούβλακος.
-
Τέλος...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Τέλος...
Αυτο ειναι μπαγιατικο (να το φας εσυ ) ειναι τουλαχιστον 3-4ημερων ,τιποτα πιο φρεσκο δεν διαθετει το μαγαζι
-
Αααααυτα είναι!
Και ψάρι = Συναγριδα/Φαγκρί μέσου μεγέθους και το πολύ μιας ημέρας, ψητό, χωρίς τρεντιλίκια(περίεργες σως, κλπ), και με ελάχιστο λαδολέμονο.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αααααυτα είναι!Και ψάρι = Συναγριδα/Φαγκρί μέσου μεγέθους και το πολύ μιας ημέρας, ψητό, χωρίς τρεντιλίκια(περίεργες σως, κλπ), και με ελάχιστο λαδολέμονο.
Δεν εισαι μονο καλοφαγας αλλα κ καλος ψηστης
-
Εγώ, ψήστης; Ούτε κατά διάνοια! Τη μάνα μου χώνουμε για το ψήσιμο, η εμπιστευόμαστε πολύ συγκεκριμένη ταβέρνα στο χωριό. Όλο το θέμα είναι να μη στεγνώσει!
Και όταν λεω μέσου μεγέθους δεν εννοώ ούτε μικρό (μεριδίσιο), ούτε κανένα κτήνος 8κιλά. Περίπου 3-4 κιλά Φακρί είναι νομίζω ιδανικό.
-
Μου αρέσει που δεν εκτιμούσα το ψάρι μικρός, και τώρα απλά τρελαίνομαι
Γυρισα απ το εστιατόριο που έδωσα 12€ για μια παπαριά με γαλοπούλα και κάτι λαχανικά
-
sushi λέμε -
Τι τα θελει τα chopsticks....
-
-
Για μαζέψτε λίγο τα σαγονια σος
Μόλις έφαγα μία απ τις πιό άθλιες πίτσες της ζωής μου -
Όπως έλεγε και ένας γέρος, 'Κωλοφαγητά και κωλοταβέρνες... Ά στα διάλα με τα ετοιματζίδικα...'
-
Μιαμ μιαμ, μόλις έφαγα
Αυτό είναι η πάπια μετά από 6-7 λεπτά ψήσιμο σε δυνατή φωτιά (ψήνεται ολόκληρο το κομμάτι - αφού χαραχτεί το πίσω μέρος με το λίπος σε τετραγωνάκια - και τεμαχίζεται αφού ψηθεί )
Στο τηγάνι με τη σάλτσα της (κρεμμυδάκι τσιγαρισμένο στο λίπος της πάπιας, μπαλσάμικο και μέλι)...Εδώ μπαίνει αφού κοπεί σε κομμάτια και μένει ακόμα 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά να 'μπλεχτεί' λίγο με τη σάλτσα και να ψηθεί ένα κλικ ακόμα. Αντί για μπαλσάμικο μπορείς να 'σπάσεις' το μέλι με χυμό πορτοκάλι (βάζεις και μερικές φλούδες άμα λάχει)
Στο πιάτο με ρύζι Jasmine (παλιότερα για συνοδευτικό σωτάριζα πατάτες στο λίπος της πάπιας )...Το Jasmine (ή και Basmati) το φτιαχνω ρυζότο style (αλλά με νεράκι, όχι ζωμό) : τσιγαρίζω κρεμμυδάκι, περνάω και το ρύζι λίγο στο λάδι και προσθέτω σιγά σιγά το (ζεστό) νερό να το πίνει λίγο λίγο (12-13 λεπτά)...Στο νερό βάζω ένα ξυλάκι καννέλα (ή κάρδαμο καμιά φορά)...
Συνολικός χρόνος κάτω των 15 λεπτών
Βγήκε ζουμερότατο το magret de canard
-
Ερωτήσεις (μήπως χρειαστεί να κάνουμε ποτέ κανα ψαγμένο δείπνο )
Πάπια, αγοράζεις φιλέτο?
Την ψήνεις απλά με το λίπος της? Πως καταφέρνεις να μην αρπάξει? Συνεχές γύρισμα?
Για το ρυζότο, προσθέτεις νερό ίσα ίσα για να το πίνει και στο τέλος δεν χρειάζεται σούρωμα?Για δώσε μας υλικά σε λίστα koutsan
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μιαμ μιαμ, μόλις έφαγαΑυτό είναι η πάπια μετά από 6-7 λεπτά ψήσιμο σε δυνατή φωτιά (ψήνεται ολόκληρο το κομμάτι - αφού χαραχτεί το πίσω μέρος με το λίπος σε τετραγωνάκια - και τεμαχίζεται αφού ψηθεί )
Στο τηγάνι με τη σάλτσα της (κρεμμυδάκι τσιγαρισμένο στο λίπος της πάπιας, μπαλσάμικο και μέλι)...Εδώ μπαίνει αφού κοπεί σε κομμάτια και μένει ακόμα 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά να 'μπλεχτεί' λίγο με τη σάλτσα και να ψηθεί ένα κλικ ακόμα. Αντί για μπαλσάμικο μπορείς να 'σπάσεις' το μέλι με χυμό πορτοκάλι (βάζεις και μερικές φλούδες άμα λάχει)
Στο πιάτο με ρύζι Jasmine (παλιότερα για συνοδευτικό σωτάριζα πατάτες στο λίπος της πάπιας )...Το Jasmine (ή και Basmati) το φτιαχνω ρυζότο style (αλλά με νεράκι, όχι ζωμό) : τσιγαρίζω κρεμμυδάκι, περνάω και το ρύζι λίγο στο λάδι και προσθέτω σιγά σιγά το (ζεστό) νερό να το πίνει λίγο λίγο (12-13 λεπτά)...Στο νερό βάζω ένα ξυλάκι καννέλα (ή κάρδαμο καμιά φορά)...
Συνολικός χρόνος κάτω των 15 λεπτών
Βγήκε ζουμερότατο το magret de canard
Που βρήκες magret στην Ελλάδα?
-
Ναι φιλέτο (avec sa peau, δηλ με το λίπος του : η μία πλευρά του φιλέτου είναι καλυμμένη με μισό δάχτυλο λίπος)...
Στην Ελλάδα έχω ζήτημα, στον ΑΒ βρίσκω δύσκολα στο Mega Βασιλόπουλο του Ελληνικού...Όταν βρω γίνομαι θέαμα, αρχίζω και σαρώνω το ράφι με ΟΛΑ τα φιλέτα που έχει (αποθηκεύονται στους -20)...Μια γιαγιά με κοίταζε άναυδη την τελευταία φορά ...Περιέργως βρίσκω σχετικά συχνά στο Βασιλόπουλο του Χολαργού αλλά πάω πολύ σπάνια...Δεν χρειάζεται, φυσικά, καθόλου λιπαρή ύλη με τόσο λίπος που έχει...Καθώς ψήνεται αδειάζεις και λίγο λίγο το λίπος της σε ένα ποτήρι...Αυτό το χρησιμοποιείς μετά για τσιγάρισμα κρεμμυδιού ή σωτάρισμα πατάτας (στη Γαλλία έβγαζα πολύ περισσότερο λίπος, εδώ μου φαίνεται ότι δε βγάζω τόσο!! ). Ξεκινάς να ψήνεις σε δυνατή φωτιά από την (χαραγμένη) πλευρά του λίπους...Δεν αρπάζει γιατί μένει λίγο κι αν αρπάξει και λίγο το λίπος και ξεροψηθεί no problem....Το γυρίζεις 3-4 λεπτά συνολικά η 1 πλευρά 3-4 λεπτά η άλλη......Το βγάζεις, το κόβεις σε κομμάτια, τσιγαρίζεις κρεμμύδι (όχι πολύ για 1 magret) βάζεις λίγο μπαλσάμικο σε χαμηλή φωτιά βάζεις και 2 γερές κουταλιές σούπας μέλι και σε μισό λεπτό βάζεις και τα τεμάχια του φιλέτου : 2-3,4 λεπτά και είσαι έτοιμος...Είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ...Τις αναλογίες μπαλσάμικο (πορτοκάλι) μέλι κλπ τις βρίσκεις μόνος σου ανάλογα με τα γούστα σου...Εγώ το θέλω λίγο το μπαλσάμικο ίσα να σπάει το μέλι, και νομίζω ότι έτσι είναι και το ενδεδειγμένο...Προσοχή μόνο μην παραψηθεί η πάπια, πολύ βασικό...Α την αλατοπιπερώνω λίγο (χοντρό αλάτι χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά) την πάπια πριν την ψήσω, καμιά φορά πετάω κάνα γαρύφαλλο στη σάλτσα, κοινώς κάνω ό,τι μου καπνίσει τη στιγμή
Δεν είναι ρυζότο φυσικά αυτό, είπα ρυζότο style...Το ρυζότο θέλει άλλου τύπου ρύζι, σβήσιμο με κρασί, ζωμό, παρμεζάνα, ενδεχομένως κρέμα γάλακτος κλπ κλπ και πολύ πολύ φροντίδα...
Όχι δεν θέλει σούρωμα, 1 μέρος ρύζι 2 νερό περίπου, το νερό να είναι ζεστό και το πίνει σιγά σιγά, όπου θες σταματάς, 13 λεπτά για μένα είναι καλά (το ρυζότο σε αυτή τη διαδικασία θέλει συνεχή προσοχή και ανακάτεμα, εδώ εγώ είμαι λίγο στα @@ μου )...Πιθανότατα δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος μαγειρέματος του συγκεκριμένου ρυζιού αλλά who cares ? -
Αλλό το filet avec sa peau κι άλλο το magret de canard. Tο δεύτερο προέρχεται αποκλειστικά από πάπιες εκτροφής για foie gras και έχει σαφώς περισσότερο λίπος από το απλό φιλέτο. Γι αυτό ρώτησα γιατί πουθενά δεν έχω δεί να πουλάνε magret στην Ελλάδα. Ίσως γι αυτό στην Γαλλία να σου φαινότανε οτι βγάζει περισσότερο λίπος
Στην ίδια συνταγή εγώ προτιμώ να σωτάρω πατάτες και συνήθως βάζω και μπαλσάμικο και πορτοκάλι. Ένα μέρος το χρησιμοποιώ σαν μαρινάτα για τα χαραγμένα magret 1-2 ώρες πριν τα βάλω στο τηγάνι. -
Φαντάσου έχω και μελι απο ελλάδα, ΦΟΒΕΡΟ
Με την πάπια να δώ τί θα κάνω Πώς τη ζητάν απ τους ολλανδούς
(koutsan, ληγμένα τρως, έτσι εξηγούνται όλα )
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)