-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
λοιπον παλιοτερα ειχα ρωτησει για τυρια.εχω δοκιμασει 6-7 ειδη και ισως κανω ενα συνοπτικο ποστ οταν τελειωσω με οσα εχω υποψη.
αλλα θελω να αφησω ενα σχολιο για το μετσοβονε που ειναι αυτο που δοκιμαζω τωρα.ειναι πραγματι τετοια η καπνιλα στη γευση του τυριου; (δυστυχως δεν μπορω να περιγραψω καλυτερα τη γευση του)
ο τυρας μου προτεινε να μην κοψω ολο το εξωτερικο, το πιο μαυρισμενο μερος, ετσι για την δοκιμη.
μα ειτε ετσι ειτε αλλιως ειναι πολυ εντονη η γευση καπνας στο στομα.βεβαια, καλλιστα μπορει να ειναι αυτη η γευση του μετσοβονε απλα ρωταω γιατι δεν εχω συγκριτικη εμπειρια.
Ναι αυτή είναι και γ@μεί με ένα ωραίο μπρούσκο κρασάκι
-
Ναι αυτή είναι η γεύση. Δεν είναι για όλους. Αν δεν το αντέχεις βάλε το -λίγο τριμένο- ως συμπλήρωμα γεύσης σε πεινιρλί, πίτσες, οτιδήποτε με τυριά.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ναι αυτή είναι η γεύση. Δεν είναι για όλους. Αν δεν το αντέχεις βάλε το -λίγο τριμένο- ως συμπλήρωμα γεύσης σε πεινιρλί, πίτσες, οτιδήποτε με τυριά.Όπως και σε σαλάτα με πρασινάδα και μέλι-ξύδι, λίγο τριμένο μετσοβόνε + κανένα καρυδάκι ή και ρόδι τη απογειώνει
-
το μυστικο ειναι στο ΛΙΓΟ
Αλλιως ανατιναζει ολο το φαγητο, πλακωνει ολες τις αλλες γευσεις.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
το μυστικο ειναι στο ΛΙΓΟΑλλιως ανατιναζει ολο το φαγητο, πλακωνει ολες τις αλλες γευσεις.
Προσωπικά το τρώω και σκέτο κομμένο σε κύβους ή μαζί με επίσης δυνατά γευστικά αλλαντικά, είναι και θέμα γούστου.
Επίσης ταιριάζει πολύ με κρεατικά στην σχάρα -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
το μυστικο ειναι στο ΛΙΓΟ
Αλλιως ανατιναζει ολο το φαγητο, πλακωνει ολες τις αλλες γευσεις.
Προσωπικά το τρώω και σκέτο κομμένο σε κύβους ή μαζί με επίσης δυνατά γευστικά αλλαντικά, είναι και θέμα γούστου.
Επίσης ταιριάζει πολύ με κρεατικά στην σχάρααμα ειναι μοναχο του, η με δυνατα γευστικα αλλαντικα οπως λες, , παλευεται ειναι αλλο πραγμα
Στο πεινιρλι που λεγε πχ προηγομενως ο αλλος, αν βαλεις παραπανω θα τα σκεπασει ολα, σε αυτο αναφερομουν.
Πριν πολλα χρονια, μια φιλη φιλης, Γαλλιδα, εφερε για την παρεα καμμια 15αρια ειδη τυριων. Μας εβαλε να τα δοκιμασουμε με συγκεκριμενη σειρα, απο τα απαλοτερα προς τις χειροβομβιδες, για να μη μπουκωσουν τα αισθητηρια μας. Ξεπλεναμε το στομα και με κρασι, τα 2-3 τελευταια (δε θυμαμαι τι ηταν) ηταν οντως τοσο ΜΠΟΥΜ στη γευση, που αν τα τρωγαμε πρωτα δε θα καταλαβαιναμε τιποτα μετα.
Το αντιθεο συνεβη μια φορα η συζηγος φιλου, εφτιαχνε ενα φαγητο με μελιτζανες στη μεση σε πυρεξ και απο πανω τυρια, μεταξυ των οποιων και μετσοβονε. Φοβερος μεζες, η σαρκα της μελιτζανας πολυ καλη αντιθεση με τη λιπαροτητα των τυριων, και η καπνιλα απο το μετσοβονε, μαγεια. Μια χρονια ετυχε εβαλε λιγο παραπανω μετσοβονε, και τα αλλα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.
αναλογη προσοχη θελει και το ροκφορ.
-
-
@cabala10 φενεται απιστευτα νοστιμη πιτσα!!! ζαμπον δεν εβαλες? αν θες γραψε τη συνταγη.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
@cabala10 φενεται απιστευτα νοστιμη πιτσα!!! ζαμπον δεν εβαλες? αν θες γραψε τη συνταγη.Κοίτα στην φωτό κάτω δεξιά
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
@cabala10 φενεται απιστευτα νοστιμη πιτσα!!! ζαμπον δεν εβαλες? αν θες γραψε τη συνταγη.
Κοίτα στην φωτό κάτω δεξιά
-
Επίκαιρη συνταγή: http://trikalinos.gr/el/spaghetti-with-avgotaraho/
-
http://hamlovers.gr/cat/gr/91/0/Χ% ... E%9F%CE%9D
http://hamlovers.gr/cat/gr/113/0/-�%A ... E%B9%CE%ACExει παραγγειλει κανεις απο το παραπανω σαιτ??
-
όχι αλλά έχω φάει αυθεντικό χάμον και είναι νόστιμο
-
BTW μελαν ακροκώλιον έχει φάει κανείς.?
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
http://hamlovers.gr/cat/gr/91/0/ΧΑΜΟΝ
http://hamlovers.gr/cat/gr/113/0/-�%A ... E%B9%CE%ACExει παραγγειλει κανεις απο το παραπανω σαιτ??
στο ιδιο θεμα:
αν εισαι σαλονικη, το 'παντοπωλειο' στην κομνηνων εχει ζωντανα χαμονια. τουλαχιστον ιμπερικο.
-
Aθηνα ειμαι.
Επειδη σε προσφατο ταξιδι Βαρκελωνη δοκιμασα καποια καταπληκτικα χαμον αλλα και τυρι Manchego ηθελα να βρω κατι αυθεντικο. Η μλκια ειναι οτι δε θυμαμαι καθολου τις ποικιλιες χαμον.
Θα παραγγειλω τπτ και θα επανελθω. -
Υπάρχει στο Γκάζι ένα χαμονάδικο
-
Συγγνωμη μιλαμε για παραγγελια του μπουτιου που κανει 400-500-600€???
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Aθηνα ειμαι.
Επειδη σε προσφατο ταξιδι Βαρκελωνη δοκιμασα καποια καταπληκτικα χαμον αλλα και τυρι Manchego ηθελα να βρω κατι αυθεντικο. Η μλκια ειναι οτι δε θυμαμαι καθολου τις ποικιλιες χαμον.
Θα παραγγειλω τπτ και θα επανελθω.Απο τα ΣΜ της ανδαλουσιας δεν θυμαμαι κατι περα απο τους 2 τυπους (ιμπερικο και σερανο).
Εκτος κι αν εννοεις συγκεκριμενη φιρμα -ποτε δεν προσεξα τις ετικετες. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Συγγνωμη μιλαμε για παραγγελια του μπουτιου που κανει 400-500-600€???Χαλαρότατα.
Όταν έμενα Παρίσι στα γενέθλια του τότε συγκατοίκου μου είχαν βάλει ρεφενέ 5-6 άτομα για να του πάρουν ένα τέτοιο μπούτι δώρο γενεθλίων το οποίο είχαμε κρεμάσει πάνω από τον πάγκο (σύνορο κουζίνας - σαλονιού) και τρώγαμε σχεδόν καθημερινά με φρέσκια μπαγκέτα και γαλλικά τυριά. Λουκούμι.
Είχε και κάτι μαχαίρια ξυράφια τα οποία ακόνιζε τακτικά ο ίδιος με πέτρες και η όλη διαδικασία ήταν
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)