-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Η μόνη χρήση που μου έκατσε για το μετσοβόνε είναι ως πικάντικη προσθήκη σε αλλα φαγητά με λιωμένα τυριά. Πχ. πίτσα, πεινιρλί, quiche κλπ.Να προσθεσω οτι χρειαζεται λιγη ποσότητα, ειναι λιγο χειροβομβίδα, σκεπαζει ολα τα αλλα αν δεν το προσεξεις
-
Μετσοβόνε για τσιπουρομεζές
μέσα στην σαλάτα με λιαστή ντομάτα
και με κόκκινα κρέατα στα κάρβουνα συνοδεία κόκκινου μπρούσκου
Γενικά για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων.Μετά είναι το κατίκι Δομοκού, η φορμαέλα (τέλειο σαγανάκι), το μανούρι (καταπληκτικό μαλακό τυρί για τοστ-σαντουιτς-κρέπες κλπ), τέλος τα νησιώτικα όπως λαδοτύρι Μυτιλήνης (σαν κασέρι με ελαιόλαδο), καλαθάκι Λήμνου (φετοειδές αλλά με ιδιαίτερη γεύση-υφή)
Όρεξη και χρήμα να έχεις για δοκιμές. Όταν τελειώσεις με τα ελληνικά ξεκίνα τα ξένα
-
Το Σαν Μιχαλη ξεχασαμε, φοβερο τυρι ΙΜΟ
-
φχαριστω για τα ποστ
-
Τραπέζι για φίλους σήμερα μετά από πολύ καιρό και είπα να το προσέξω λίγο παραπάνω (πάντα με δικές μου συνταγές).
Πρώτα
Πέστο λιαστής τομάτας (αυτό το αντέγραψα απ τον Λουκάκο)
Φάβα
Τυριά
Σαλάτα με ρόκα, παρμεζάνα και βινεγκρέτ πορτοκαλιούΚύριο πιάτο
Κατσικάκι στη λαδόκολλα με μέλι και μυρωδικάΕπιδόρπιο
Τσιζκέηκ με ανθότυρο...
Φάβα
Κλασσική. Βράσιμο με κρεμμύδι, λάδι, αλάτι, μέχρι να χυλώσει. Λιώσιμο στο μπλέντερ και σερβίρισμα με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λιαστή τομάτα
Τη θεωρώ τη φάβα πολύ υποτιμημένο πιάτο γενικά...Τυριά
Τίποτα το ιδιαίτερο, πέρα απ το τραγανό προσούτο (λίγη ώρα στο φούρνο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν κρυώνει, γίνεται τραγανό)
Πέστο λιαστής τομάτας
Αυτό όπως είπα το αντέγραψα από το βιβλίο του Λουκάκου, με τη διαφορά οτι χρησιμοποίησα πιπεριές Φλωρίνης αντί για κλασσικές κόκκινες πιπεριές. Τις άλειψα με λίγο λάδι, στο φούρνο και μετά στο μπλέντερ μαζί με ελαιόλαδο, λιαστές τομάτες, κουκουνάρι, παρμεζάνα, σκόρδο. ΑΨΟΓΟ!
Σαλάτα
Ρόκα, τομάτα, αγγούρι, κουκουνάρι, κρίθινα παξιμάδια, τριμμένη παρμεζάνα και βινεγκρέτ πορτοκαλιού (λάδι, ξύδι μπαλσάμικο, καστανή ζάχαρη, μουστάρδα και πάπρικα)
Κατσικάκι
Απ το χθες το απόγευμα έβαλα το κρέας σε ελαιόλαδο, μέλι, φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι, σκόρδο και πιπέρι.
Το βράδυ πρόσθεσα ολόκληρες πατάτες, καρότα, κεφαλοτύρι, το υπόλοιπο πιπέρι και αλάτι (θέλει αρκετό αν βάλετε πολλές πατάτες) και τα τύλιξα όλα μαζί στη λαδόκολλα. Τα άφησα όλη νύχτα στο ψυγείο.
Το πρωί τα έβγαλα απ τις 6 έξω, προθέρμανα το φούρνο στους 170 βαθμούς και το έψησα για 5 ώρες: στην αρχή στους 170-180 και μετά στους 150 περίπου.
Λουκούμι!!!Τσίζκέηκ
Για το τσίζκέηκ τα χω ξαναγράψει. Μπισκότα digestive θρυμματισμένα, με λιωμένο βιταμ και εκχύλισμα βανίλιας, στο φούρνο για λίγο μέχρι να γίνει τραγανή μάζα και πάλι θρυμματισμός.
Για την κρέμα: ελαφριά κρέμα γάλακτος (250γρ), γιαούρτι, μισό κιλό ανθότυρο, ζάχαρη και ζελατίνες για να σφίξει.
Για γαρνίρισμα. Σως φράουλας. Λιωμένες φράουλες με καστανή ζάχαρη και ελάχιστο κονιάκ και σιρόπι με άρωμα πορτοκαλιού (απ το επόμενο στάδιο) και φλούδες πορτοκαλιού ξεπικρισμένες: βράσιμο με αλλαγή νερού 4-5 φορές, μέχρι να χάσουν την πικράδα τους, στο τελευταίο νερό βάζουμε ζάχαρη και το κάνουμε σιρόπι (το οποίο αξίζει να κρατήσουμε)
Τα φαγητά πέτυχαν απόλυτα, δεν έμεινε ούτε κόκκαλο... Αυτά!
-
ΕΠΟΣ!!!
-
Συγχαρητήρια!
Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Θύμιο άλλη μία απ' τα ίδια κι έρχομαι.
-
Να στε καλά παίδες
-
Τί εφτιαξε ο πστης
-
Γιατί να μην είμαι κι εγώ φίλος του;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Γιατί να μην είμαι κι εγώ φίλος του;Και εγώ που είμαι τι κατάλαβα;Μονο σε φωτό τα βλέπω!
Μπράβο Θύμιο!!!
Μου θύμησες ότι έχω πολύ καιρό να φάω γκιούλπασι -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Τραπέζι για φίλους σήμερα μετά από πολύ καιρό και είπα να το προσέξω λίγο παραπάνω (πάντα με δικές μου συνταγές).
.......
Τα φαγητά πέτυχαν απόλυτα, δεν έμεινε ούτε κόκκαλο... Αυτά!+
-
Μετά τον Θύμιο, ας βάλω κ εγώ κάτι απλούστερο που έκανα σήμερα...
Αργεντίνικο κρέας με χειροποίητο πουρέ κ λαχανικά...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και εγώ που είμαι τι κατάλαβα;Μονο σε φωτό τα βλέπω!
Ούτε μια ώρα μακριά δεν είσαι φίλε...το κανονίζουμε όποτε θες
-
θυμιο, αξιοθαυμαστος!
ποτε θα με υιοθετησεις; -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Μετά τον Θύμιο, ας βάλω κ εγώ κάτι απλούστερο που έκανα σήμερα...Αργεντίνικο κρέας με χειροποίητο πουρέ κ λαχανικά...
Πόσο μ' αρέσει το κρέας με το αιματάκι του (το μοσχάρι ντε ).
-
Μπράβο θύμιο !!!!
Και μπράβο Peterpan για το εξαιρετικό ψήσιμο !!!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Και εγώ που είμαι τι κατάλαβα;Μονο σε φωτό τα βλέπω!
Ούτε μια ώρα μακριά δεν είσαι φίλε...το κανονίζουμε όποτε θες
-
Πραγματικά το ψήσιμο του PeterPan είναι Δείχνει πάρα πολύ ζουμερό (αν και του γούστου μου είναι λίγο παραπάνω ψημένο, μόλις που να χει χάσει το αίμα του).
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)