-
Αστακο να βαλουμε , θαλασσινο ειναι και αυτος
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αστακο να βαλουμε , θαλασσινο ειναι και αυτοςΒεβαίως, όπως και καραβίδες. Καλό είναι να τις βράσεις μόνες τους και να τις βάλεις με την σάλτσα κατεθείαν στο φούρνο.
-
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ
ΥΛΙΚΑ
- ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΕΡΙΔΕΣ
- ΛΑΔΙ
- ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
- ΜΥΡΩΔΙΚΑ (ΡΙΓΑΝΗ, ΔΑΦΝΗ, ΚΑΝΕΛΑ ΣΕ ΞΥΛΟ, ΚΥΜΙΝΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΙ ΝΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
- ΑΦΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ
- ΑΦΟΥ ΠΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
- ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
-
πρωινιάτικα κουνέλι κρασάτο????
δε πειράζει φέρτο να το χτυπήσουμε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πρωινιάτικα κουνέλι κρασάτο????**δε πειράζει φέρτο να το χτυπήσουμε **
Ο καλός ο κούνελος τρώγεται κάθε ώρα...
-
Σκάστε ρε και δεν ξέρω τι θα φάω το μεσημέρι.
Πάντως τώρα ετοιμάζονται εκπληκτικά κρουασάν σοκολάτας.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σκάστε ρε και δεν ξέρω τι θα φάω το μεσημέρι.Πάντως τώρα ετοιμάζονται εκπληκτικά κρουασάν σοκολάτας.
Εγώ ξέρω: παστίτσιο!!!
Και μετά ένα πεπονάκι...
-
ένα ΜΠΑΝ στον κύριο παρακαλώ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σκάστε ρε και δεν ξέρω τι θα φάω το μεσημέρι.
Πάντως τώρα ετοιμάζονται εκπληκτικά κρουασάν σοκολάτας.
Εγώ ξέρω: παστίτσιο!!!
Και μετά ένα πεπονάκι...
Γιατι δεν προτιμας δροσερο καρπουζακι.........????????
-
Γιατι οχι μια ωραια ποικιλια με ουζακι ή τσιπουρακι..........
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ένα ΜΠΑΝ στον κύριο παρακαλώ.έλα εδώ να σε κεράσω.
@toyotaman: γιατί έχω δροσερό πεπονάκι και όχι καρπουζάκι στο ψυγείο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ένα ΜΠΑΝ στον κύριο παρακαλώ.
έλα εδώ να σε κεράσω.
@toyotaman: γιατί έχω δροσερό πεπονάκι και όχι καρπουζάκι στο ψυγείο.
Τυχερεεεεεεε........
-
Εδώ έχει κάτι μπριζόλες στο φούρνο και ετοιμάζονται φασολάκια με σκορδαλιά
-
Παιδια......δεν αντεχω αλλο......
Μου ανοιξατε την ορεξη.......... -
Ακούω συνταγές για κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια. Homemade, όχι έτοιμη.
Και γρήγορα, πεινάω.
-
Οπως κι'άν την κανεις,θυμησου να ριξεις λίγο κόκκινο κρασι στο τέλος.
-
1 κουτάκι ντοματάκια, 1 κουταλιά πελτέ, λουκανικάκι κομμένο ροδέλες, πιπεριά πράσινη, μανιτάρια, βασιλικό, κανέλλα, ζάχαρη, λάδι, αλάτι και πιπέρι..
Αστα να βράσουν για 45 λεπτά σε κανονική φωτιά...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ακούω συνταγές για κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια. Homemade, όχι έτοιμη.Και γρήγορα, πεινάω.
Αυτοσχεδίασε...
Τσιγάρισε κρεμμυδάκι, σκορδάκι (ή βάλτο αργότερα), πιπερίτσα άν έχεις (καυτερή ή μη), βάζεις ντοματάκια (ή φρέσκια) και την αφήνεις να πάρει τις βράσεις της (βάλε έτσι αλλιώς και λίγη κετσάπ ή μια κουταλίτσα συμπυκνωμένο πελτέ)...Ανάλογα με το πόσο σφιχτή τη θες προσθέτεις ή όχι λίγο (ζεστό) νεράκι...Βάζεις μέσα Ο,ΤΙ γουστάρεις πέραν των κλασσικών : αλατάκι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη...Θες καυτερό? Ταμπάσκο ή μπούκοβο (ή και τα 2 )...Ρίγανη, βασιλικό,ελιές με 2 λόγια σχεδόν ό,τι θες...
Θες κι άλλα υλικά? στο τσιγάρισμα βάλε κάνα μανιταράκι...
Σε κάθε περίπτωση αν γουστάρεις στο τελείωμα της σάλτσας πριν τη βγάλεις βάζεις τρίμματα φέτας... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ακούω συνταγές για κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια. Homemade, όχι έτοιμη.Και γρήγορα, πεινάω.
καλά κάνεις...
κοίτα η πιο γρήγορη συνταγή για κόκκινη σάλτσα στα μακαρόνια είναι αυτή της μπαρίλα... είναι ετοιμή... μόνο ανακάτεμα θέλει κ την ρίχνεις στα μακαρόνια...
εγώ αυτήν έφαγα μόλις πριν λίγο...
-
YΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή ότι άλλο θέλουμε
1 κ.σ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
2-3 τομάτες όωριμες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί pumaro
1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 σφηνάκι βότκα ή 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασίΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό νερό και τα σουρώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τα μακαρόνια μας ανακατεύοντας πολύ καλά για να απλωθεί παντού το βούτυρο.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το λάδι μαζί με τα μανιτάρια να τσιγαριστούν ελαφρά και ανακατεύουμε. Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε την τομάτα, τις πιπερίτσες, το αλάτι, το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα ανακατεύοντας κάθε τόσο. Μόλις πάρει βράση βγάζουμε τις πιπερίτσες και ρίχνουμε το κρασί ή τη βότκα και τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα κλείνοντας τη φωτιά. Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά ζεστά και με μπόλικο τυρί τριμμένο. Συνοδεύετε με κόκκινο κρασί. Μπορείτε αντί για μανιτάρια να χρησιμοποιείστε κομμένο χωριάτικο λουκάνικο και μαζί με τη τομάτα να προσθέστε 1 πιπεριά πρασινη και 1 κίτρινη κομμένες σε ροδέλες για χρώμα. Αλλά αν βάλετε αυτά τα υλικά θα βάλετε άσπρο κρασί και όχι βότκα ή κόκκινο και θα συνοδέψτε με άσπρο κρασί.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)