-
Με τέτοια ακριβή τιμή κτήσης και με τέτοια πανάκριβη συντήρησή που έχει το Golf θα βαράς το κεφάλι σου μετά. Καλύτερα κοίτα προς τα γιαπωνέζικα που μεν δεν είναι σαν τα Ευρωπαϊκά αλλά τουλάχιστον δεν θα σου πηγαίνει ο κούκος αηδόνι!
-
[quote='tmanolat']Για να είμαι ειλικρινής, πρώτα πέρασα απο Opel μεριά. Απλά μου φάνηκε το golf πιο στοιβαρό στο εσωτερικό / εξωτερικό και με καλύτερους χώρους μέσα.
Επίσης έχω ακούσει οτι το Golf γενικά είναι υπόδειγμα αξιοπιστίας σε σχέση με τα ανταγωνιστικά. Βέβαια το Opel έχει 6 χρόνια εγγύηση vs 2 του Golf
Κύριοι, έχω πήξει!
Μήπως δεν πρέπει να 'ψαρώνω' και να δώ τα πεζά δεδομένα?
Δηλαδή:- 90hp το Astra με
-
Παρε ενα mazda 3 αν εχεις κοντα σου service,δεν θα το μετανιώσεις.
-
Οπως ειπώθηκε και πιο πάνω κοιτα Οπελ,Μάζντα και Φορντ! Αλλά και το Ελάντρα είναι ωραίο και ευρύχωρο. Ουτε εσυ θα βγείς χαμένος αλλά ούτε και η τσέπη σου!!!
-
Κατέβα κατηγορία αμαξώματος ή ανέβα κατηγορία κυβικών, και πάρε ένα αυτοκίνητο που θα σε ικανοποιεί σε χώρους (μέχρι τον επόμενο μπόμπιρα/μπέμπα)...
ΥΓ: Να σας ζήσει!
-
Καταρχην (αν και δε ξερω αν ειναι αληθεια) εχω ακουσει οτι το συγκεκριμενο μοντελο βγαζει παραπανω απο 75 ατια. Απλα το πλασαρουν ετσι για φορολογικους λογους.
Ανεξαρτητα απο αυτο αν μπορεις να το συντηρεις και αφου το θες πιο πολυ για μεσα στη πολη παρτο.Εχει ομως ακριβα σερβις.
-
Και 4 άλογα να έχει περισσότερα πάλι το αμάξωμα είναι βαρύ!!! Εδω στο δικό μου στην εθνική χρείαζεται να κάνω κατέβασμα για να κάνω ενα ασφαλές και γρήγορο προσπέρασμα σε νταλικα που έχω και 15 μουλάρια παραπάνω! Οποιον ρωτήσεις με Γκολφω με 75 άλογα το ίδιο θα σου πεί!
-
Συμφωνώ με τον Μάνο, πήγαινε κοίτα το ΚΙΑ Cerato...θα εκπλαγείς από την πληρότητα του, την ποιότητά κύλισης και την πολύ καλή συναρμογή των υλικών στο εσωτερικό.
1600άρι με 105 horses...Κάνε το test drive και θα με θυμηθείς...
-
Όπως έγραψα και πρίν έχω ένα golf iv 02 1.4 generation! Aυτό που λένε για αξιοπιστία vw είναι ανέκδοτο!! Το αμάξι μου έχει βγάλει τρελές ζημιές μέχρι και με 3 κυλίνδρους με είχε αφήσει, είχε ξεκολλήσει η επένδυση μέσα από το ταμπλό και έτριζε ολόκληρο, πέφτουν τα παράθυρα και απο ένα φίλο που έχει το 1.6 generation και αυτός κάτι έπαθε ο εγκέφαλος ξαφνικά και 800 ευρώ ζημιά... Τα όπελ για μένα είναι πιο αξιόπιστα (έχουνε περάσει πολλά όπελ από την οικογένεια μου, 4 vectra!!, 2 kadett)
-
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Meco.
Δες και το mazda, αλλά αν θέλεις σώνεις και καλά golf πήγαινε στον fsi με τα 90 άλογα...
-
Τα γράψατε όλα
Αν Golf μόνο 1.6 (ούτε καν 1.4 FSI)
Κατά τ'άλλα υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες προτάσεις με τα ευρώ που κοστίζει το 75άρι Golf
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα γράψατε όλαΑν Golf μόνο 1.6 (ούτε καν 1.4 FSI)
Κατά τ'άλλα υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες προτάσεις με τα ευρώ που κοστίζει το 75άρι Golf
Εντάξει, τώρα ανεβάζουμε πολύ το κόστος...
Το 1.4 fsi θα του είναι μια χαρά για μέσα στην πόλη αφού εκεί περισσότερο θα το χρησιμοποιεί το αμάξι
-
Ναι αλλα και το 1.4fsi δεν είναι και οτι πιο οικονομικότερο! Και στην προκειμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει το κόστος αγοράς!
-
Να σου ζήσει ο γιος φίλε.Τα Focus και astra σιγουρα κοστίζουν λιγότερα και προσφέρουν περισσότερα! (αν και για το πρωτο δεν εχουν ανακοινωθει επίσημα τιμές). Με 14.800 ευρώ έχεις το νεο astra με το κλειδί στο χέρι (αυτό έχει 75 ίππους με 400 ευρώ παραπάνω παίρνεις αυτό με τους 90).Επίσης μπορείς να αποκτήσεις το lacetti με 13.000 ευρώ που είναι αρκετά καλό αυτοκίνητο.Το elantra θα σου κοστίσει 15.000 ευρώ.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Όπως έγραψα και πρίν έχω ένα golf iv 02 1.4 generation! Aυτό που λένε για αξιοπιστία vw είναι ανέκδοτο!! Το αμάξι μου έχει βγάλει τρελές ζημιές μέχρι και με 3 κυλίνδρους με είχε αφήσει, είχε ξεκολλήσει η επένδυση μέσα από το ταμπλό και έτριζε ολόκληρο, πέφτουν τα παράθυραΚαλά ρε φίλε σοβαρά μιλάς;; Τουλάχιστον ήσουν μέσα στην εγγύηση ε;
Κατα τ'άλλα συμφωνώ με τους περισσότερους. Στα 1.4 το γκολφ θα είναι ψοφίμι. Είναι πολύ βαρύ για να το πουλάνε σε αυτά τα κυβικά/άλογα.
Θα σου έλεγα να κοιτάξεις αυτά που σου προτειναν κ οι άλλοι, άλλα θα έλεγα σα γενικό κανόνα σε αυτήν την κατηγορία μην πάρεις 1.4, θα το μετανιώσεις. -
Πρώτα από όλα να σου ζήσει το παιδί. Το golf μου αρέσει και μένα πάρα πολύ, παρ'όλα αυτά δεν θα έπαιρνα με τίποτα το 1,4 για οικογενειακό, ίσως αν ήμουνα μόνος και έχανα και καμιά δεκαριά κιλά. Συμφωνώ με τους περισσότερους και θα κοιτούσα προς ford, mazda και αν οπωσδήποτε θέλεις κάτι του vag group θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το octavia(βέβαια και αυτό βαρύ είναι...). Επειδή όμως εσύ θα δώσεις τα λεφτά νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις test drive(όχι μόνο το τετράγωνο γύρω από την αντιπροσωπεία, λίγο παραπάνω) σε κάποια μοντέλα που σε ενδιαφέρουν για να μην έχεις ενδιασμούς και μπερδέυεσαι με αυτά που σου λέμε.
-
παίδες,
σας ευχαριστώ για το input.Μιας και οι περισσότεροι εστιάζετε πχ στην χαμηλή ιπποδύναμη, μου έρχεται στο μυαλό το γεγονός ότ:
- και το focus δεν είναι 75hp με παρόμοιο βάρος? Πως εξηγούμε την επιτυχία του σαν μοντέλλο? Τόσοι άνθρωποι που το αγόρασαν είχαν πρόβλημα 'σουρσίματος'? Αν θεωρήσουμε οτι το κριτήριο αγοράς είναι η ποιότητα και η οδική συμπεριφορά και όχι η ιπποδύναμη, τότε μήπως αδικούμε το Golf 75hp?
- Το παλιο Golf είχε νομίζω πάλι 75hp. Γιατί δεν ανέφερε κανείς πρόβλημα στο παλιο Golf?
- Γιατί ξεχνάμε τους ίππους / σ.α.λ και την ροπή σαν παράγοντα? π.χ.
Άλογα
Golf : 75hp / 5000 σαλ
Αστρα: 90hp / 5600 σαλ
Αρα η διαφορά δεν αμβλύνεται στις 5000 σαλ? Μήπως το Astra πρέπει να 'τσιτωθεί πιο πολύ για να δώσει αυτά τα παραπάνω αλόγατα?
Ροπή
Golf: 12,8/3.800
Astra: 12,7/4.000
Στην ροπή δεν φαίνται οτι το Golf υπερτερεί πλήρως του Astra?
Επίσης οσον αφορά το κόστος:
- Το Corolla έχει ίδια περίπου τιμή. Απλά υπερτερεί σε κινητήρια ενώ το Golf σε εξοπλισμό (π.χ. 6 ΑΒ, Θερμ Καθρέπτες, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, καλύτερα πλαστικά στο εσωτερικό, καλύτερους χώρους)
- Η διαφορά με το Opel Astra (4ΑΒ) δεν αμβλύνεται από τον παραπάνω επιπλέον εξοπλισμό? Θέλω να πώ οτι πρέπει να επιλέξουμε την έκδοση του Astra που έχει τον ίδιο εξοπλισμό, και τότε η διαφορά στην τιμή είναι κατά τους υπολογισμούς μου μικρότερη από 1000Ε. Μένει φυσικά η διαφορά στην ιπποδύναμη (βλέπε παραπάνω)
Ξανά σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Όπως έγραψα και πρίν έχω ένα golf iv 02 1.4 generation! Aυτό που λένε για αξιοπιστία vw είναι ανέκδοτο!! Το αμάξι μου έχει βγάλει τρελές ζημιές μέχρι και με 3 κυλίνδρους με είχε αφήσει, είχε ξεκολλήσει η επένδυση μέσα από το ταμπλό και έτριζε ολόκληρο, πέφτουν τα παράθυρα και απο ένα φίλο που έχει το 1.6 generation και αυτός κάτι έπαθε ο εγκέφαλος ξαφνικά και 800 ευρώ ζημιά... Τα όπελ για μένα είναι πιο αξιόπιστα (έχουνε περάσει πολλά όπελ από την οικογένεια μου, 4 vectra!!, 2 kadett)Είναι να σου τύχει...
Το δικό μου IV είναι του 98 έχει 102'000km φοράει σκληρή ανάρτηση. Το έχω πάει σε χωματόδρομους το λιώσει στο στρίψιμο και δεν έχει πάθει σχεδόν τίποτα.
Αυτά που έχω πάθει είναι τα εξής:
Τρεις καμμένες λάμπες μεσαίας σκάλας. Από ότι μου είπε ο ηλεκτρολόγος οφείλονται στη σκληρή ανάρτηση σε συνδυασμό με την πτώση σε λακούβα.
Μία καμμένη λάμπα πίσω στοπ φρένων.
Δύο φορές η βαλβίδα της όπισθεν. Είναι ένας διακόπτης που με την επιλογή της όπισθεν ανάβει τα αντίστοιχα λευκά φώτα. Η μία αλλάχτηκε μέσα στην εγγύηση της πρώτης.
Η ταλευταία βλάβη ήταν ο διακόπτης των alarm. Αλλάχτηκε και αυτός. Συνολικά για όλα αυτά έχω πληρώσει λιγότερα από 100Ευρώ.
Επίσης δεν τρίζει τίποτα παρά λιγάκι οι πόρτες.
Είναι να σου τύχει...
off topic ΤΕΛΟΣ.
Υπάρχει σχετικό τόπικ περί αξιοπιστίας και αν θέλεις μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση εκεί. -
Focus, Golf, Octavia (!) και Mazda 3 με τα 75 άλογα είναι αυτοκίνητα που έχουν φάει (και θα τρώνε) ουκ ολίγες κατάρες από κατόχους.
Εννοείται ότι δύσκολα θα ανεβαίνει κάποιος σε τόσο υψηλές στροφές (5000+), ειδικά στην κίνηση της πόλης που δεν προλαβαίνεις να κρατήσεις 3η πάνω από 1 λεπτό παρά μόνο σε άδειους κεντρικούς δρόμους για να πάρει τα 75 ή 90 αλογάκια, άσε που θα ανεβαίνει πολύ η κατανάλωση. Η διαφορά φαίνεται στις χαμηλές στροφές, ειδικά μάλιστα αν είναι ανοιχτός ο κλιματισμός. Ένα αμάξι των 1250+ κιλών κουνιέται από στάση με αρκετό γκαζάκι (1500 στροφές τουλάχιστον) με τους 90 ίππους, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα κάνει με 75.
Από την άλλη, με το Accent των ~1000 κιλών και των 84 ίππων κινούμαι πολύ άνετα στην πόλη (με 1500-2000 στροφές είμαι μια χαρά στο σταμάτα-ξεκίνα), ομολογώ πιο άνετα απ' ό,τι με το Astra. Αν είχε 75 ίππους θα μου φαινόταν αρκετά αδύναμο, αν ζύγιζε και 250 κιλά παραπάνω...άσε καλύτερα.
Κι εμένα μου έλεγαν εδώ τα παιδιά να πάρω το 1600άρι Astra με λιγότερο εξοπλισμό (το παραφόρτωσα είναι η αλήθεια ), αλλά τελικά προτίμησα τη χλιδή ( ), δεν μου στοίχισε όμως γιατί και τα 90 αλογάκια είναι ΟΚ. Αν είχε όμως 75 ούτε που θα το σκεφτόμουν. -
Για πρώτο αυτοκίνητο καλό είναι το Golf, αλλά μάλλον θα το βαρεθείς γρήγορα και θα θέλεις κάτι πιο δυνατό.
Golf 1400 75hp -- Θα μου αρκεί για οικογενειακή χρήση?