-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Για μένα **κανείς δεν **θα πρέπει να κάνει παρανομία με το αυτοκίνητο έστω και αν πρέπει να καλύψει 1 μέτρο απόστασηΣωστό,αλλά μπορείς να μου πεις έναν που δεν έχει κάνει ποτέ του οποιαδήποτε παρανομία,με βάση τον ΚΟΚ,όσο οδηγεί?
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Θα σου το θέσω απλά, χειροπιαστά: Είσαι σε διασταύρωση Τ, ας πούμε από δεξιά. Θέλεις να πας προς αριστερά για 15~20 μέτρα. Απαγορεύεται. Ξέρεις ότι αν πας από δεξιά θα κάνεις ένα δεκάλεπτο για να βρεθείς στο ίδιο ακριβώς σημείο που, αν κάνεις αριστερά, μπορείς να είσαι σε δευτερόλεπτα.Αν δεν είναι αυτό αναγκασμός, τί είναι;
Ή το να βγεις σε διασταύρωση που να είναι μονόδρομος προς όλες τις κατευθύνσεις!!!
Μην γελάτε... Κάτι τέτοια έκαναν παλιά στην Καλαμαριά (πολλά έχουν μείνει ακόμα - Ευτυχώς όχι το προηγούμενο... ) και κανείς δεν τηρεί τους μονόδρομους. Γιατί αν τους τηρείς πολύ απλά για να διασχίσεις 100 μέτρα ευθεία στο ίδιο στενό, θα πρέπει να καλύψεις κανένα χιλιόμετρο και να έχεις πρόχειρα τα βάλιουμ...
-
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε tsilis, αλλά από κάπου θα πρέπει να υπάρξει μια αρχή, οπότε εμείς ας προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να είμαστε σωστοί και ας μην μας φταίει πάντα το κράτος για οτιδήποτε συμβαίνει (δεν μιλάω μόνο για την κυκλοφορία στους δρόμους, γενικά συμβαίνει αυτό).
-
Το παρακράτος φταίει (οι δήμοι δηλαδή)..
Ενοχλούνται κάποιοι 'καλοί οικογενειάρχες' από τα πολλά αυτοκίνητα; Ε, να τον μονοδρομίσουμε τον δρόμο, που μπορεί άνετα να χωράει δύο κατευθύνσεις + παρκαρισμένα.. Ενοχλούν και τα παρκαρισμένα; Μεγαλώνουμε τα πεζοδρόμια στα.. 6 μέτρα, και νάσου το στενό.. Πάνε και γρήγορα κάποιοι; Βάζουμε 'εσάκια' ή (φθηνότερο και πιο 'σικ') ζαρντινιέρες..
Και ξαφνικά, ένας δρόμος που εξυπηρετούσε χιλιάδες αυτοκίνητα κάθε μέρα μετατρέπεται σε.. λαιμό μπουκαλιού! Ή μάλλον, 'ήσυχο δρομάκι να παίζουν τα παιδιά'..
-
και βεβαια μετα δημιουργειται ενα χαος απο την στενευση αυτου δρομου αφου πηζει αυτος πηζουν και οι παραδιπλα
-
..και οι μονοδρομήσεις καλά κρατούν, Μάρκο..
Είδα μερικές φρέσκιες -φρέσκιες!
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Με η χωρις κινηση, κατα την αποψη μου, η κινηση αναποδα σε μονοδρομο ειναι **ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ **
Και το πιστευω αυτο, παροτι οπως λες και εσυ καμμια φορα το κανω, αλλα δεν λεω οτι αναγκαζομαι. ΑΝ (ω μη γενειτω) μου ερθει περιπολικο και με γραψει, δεν θα κανω κιχ. Ακομα και αν ειμαι μονος μου στο δρομο χωρις κινηση αναποδα.Εντάξει, άμα πηγαίνεις σιγά-σιγά και σιγά-σιγά, παραμερίζοντας αν τύχει να έρθει από την άλλη κάποιος, δεν είναι τόσο τραγικό. Αποφευκτέο και λάθος 100%, όχι όμως επικίνδυνο αν υπάρχει ορατότητα σε πολύ μεγάλη απόσταση. Το έχω κάνει 4-5 φορές σε συγκεκριμένο δρόμο που ξέρω καλά και που παλιότερα ήταν διπλής κατεύθυνσης.
Μια φορά όμως έκανα μια έτσι στον καθρέφτη και είδα κολλητά πίσω μου περιπολικό που πήγαινε κι αυτό ανάποδα σε silent mode! Τραλαλίρο-τραλαρό, πήγα στην άκρη σαν βρεγμένη γάτα. Κι αυτοί με προσπέρασαν γκαζώνοντας! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με η χωρις κινηση, κατα την αποψη μου, η κινηση αναποδα σε μονοδρομο ειναι **ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ **
Και το πιστευω αυτο, παροτι οπως λες και εσυ καμμια φορα το κανω, αλλα δεν λεω οτι αναγκαζομαι. ΑΝ (ω μη γενειτω) μου ερθει περιπολικο και με γραψει, δεν θα κανω κιχ. Ακομα και αν ειμαι μονος μου στο δρομο χωρις κινηση αναποδα.Εντάξει, άμα πηγαίνεις σιγά-σιγά και σιγά-σιγά, παραμερίζοντας αν τύχει να έρθει από την άλλη κάποιος, δεν είναι τόσο τραγικό. Αποφευκτέο και λάθος 100%, όχι όμως επικίνδυνο αν υπάρχει ορατότητα σε πολύ μεγάλη απόσταση. Το έχω κάνει 4-5 φορές σε συγκεκριμένο δρόμο που ξέρω καλά και που παλιότερα ήταν διπλής κατεύθυνσης.
Μια φορά όμως έκανα μια έτσι στον καθρέφτη και είδα κολλητά πίσω μου περιπολικό που πήγαινε κι αυτό ανάποδα σε silent mode! Τραλαλίρο-τραλαρό, πήγα στην άκρη σαν βρεγμένη γάτα. Κι αυτοί με προσπέρασαν γκαζώνοντας!Οσο καλα και να ξερεις το δρομο και να προσεχεις, μπαινοντας/βγαινοντας αναποδα σε/απο ενα μονοδρομο, πολυ πιθανο να τρομαξεις τον κανονικα ερχομενο και να τον στειλεις στα παρκαρισμενα (χωρις επαφη, απλα να κανει στραβοτιμονια επειδη τρομαξε! Και μην πειτε 'τι φταιω εγω που ο αλλος ειναι κουλαδι' και αλλα τετοια...) και το εχω δει να γινεται μπροστα μου...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Γιατί αν τους τηρείς πολύ απλά για να διασχίσεις 100 μέτρα ευθεία στο ίδιο στενό, θα πρέπει να καλύψεις κανένα χιλιόμετρο και να έχεις πρόχειρα τα βάλιουμ...Μάρκο διαφωνώ πλήρως μαζί σου. Είναι αυτό ακριβώς που λέει ο Σπύρος
Οσο καλα και να ξερεις το δρομο και να προσεχεις, μπαινοντας/βγαινοντας αναποδα σε/απο ενα μονοδρομο, πολυ πιθανο να τρομαξεις τον κανονικα ερχομενο και να τον στειλεις στα παρκαρισμενα (χωρις επαφη, απλα να κανει στραβοτιμονια επειδη τρομαξε! Και μην πειτε 'τι φταιω εγω που ο αλλος ειναι κουλαδι' και αλλα τετοια...) και το εχω δει να γινεται μπροστα μου...
Και η δικιά μου εμπειρία που μου έρχεται στο μυαλό είναι ακριβώς από τα στενά της Καλαμαριάς κοντά στο παρκάκι της Αιγαίου.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Το παρακράτος φταίει (οι δήμοι δηλαδή)..Ενοχλούνται κάποιοι 'καλοί οικογενειάρχες' από τα πολλά αυτοκίνητα; Ε, να τον μονοδρομίσουμε τον δρόμο, που μπορεί άνετα να χωράει δύο κατευθύνσεις + παρκαρισμένα..
Ποσοι τετοιοι ευρύχωροι δρομοι υπαρχουν στην Ελλαδα;
Εκτος απο καποια τμήματα της ΕΟ -
Στο Π.Ψυχικό είναι αλήθεια ότι μονοδρομούν όποιο δρόμο τους γουστάρει, αλλάζουν και τις μονοδρομήσεις καμιά φορά, τα τελευταία 1-2 χρόνια δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή, Παλαιότερα με τις συνεχείς αλλαγές μπορεί να χανόσουνα μέσα στο Π.Ψυχικό.....γινότανε λαβύρινθος!
Γενικά, πιστεύω το να πας ανάποδα σε μονόδρομο ειδικά σε στενό δρόμο είναι έγκλημα! Στο Π.Ψ. καλό είναι να μην γίνονται τέτοια γιατί είναι φουλ μπατσικά ασφαλίτικα κλπ, λόγω των πλούσιων, υπουργών Πρ. Δημοκρατίας κλπ!
Βαγγέλη το ότι κανείς μας δεν είναι Άγιος δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα τα πράγματα υποβιβάζοντας τα όσο σοβαρά και να είναι σε θέματα ελάσσονος σημασίας.
Όσο για το συγκεκριμένο περιστατικό, δεν έχω να σχολιάσω κάτι, ο άνθρωπος εξήγησε στον προϊστάμενο του, ζημιά δεν έγινε, όλα οκ, μην αρχίσουμε τα 'και αν πέρναγε ένα παιδάκι' 'και αν ερχότανε μια μηχανή και την έστελνε' κλπ κλπ! Έγινε ότι έγινε, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Γιατί αν τους τηρείς πολύ απλά για να διασχίσεις 100 μέτρα ευθεία στο ίδιο στενό, θα πρέπει να καλύψεις κανένα χιλιόμετρο και να έχεις πρόχειρα τα βάλιουμ...
Μάρκο διαφωνώ πλήρως μαζί σου. Είναι αυτό ακριβώς που λέει ο Σπύρος
Γιώργο, έλα να δεις για τι πράγμα μιλάω, δοκίμασέ το 1-2 φορές και μετά αν συνεχίσεις να διαφωνείς... Θα βρω άλλες βιαιότερες μεθόδους να σε πείσω...
Σε γενικές γραμμές ΔΕΝ παραβιάζω μονόδρομο, αλλά συχνά στην Καλαμαριά βρίσκομαι στην θέση να πρέπει να κάνω ζικ-ζακ σε 15 δρόμους, για να διασχίσω ένα ερημικό στενό 200 μέτρα ευθεία... Επειδή κάποιος ηλίθιος στον δήμο δεν είχε τι να κάνει με τις πινακίδες μονοδρόμησης... και έβαλε από μία σε κάθε διασταύρωση, αλλάζοντας την φορά του δρόμου κάθε 20 μέτρα!!!
Χώρια, που όπως ανέφερα μου έχει τύχει το να βγαίνεις σε διασταύρωση όπου ΟΛΟΙ οι δρόμοι είναι μονόδρομοι και απαγορεύεται να συνεχίσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση... Τι κάνει κανείς εδώ;;; Μένει αιωνίως παγιδευμένος;;;
Το συγκεκριμένο το αλλάξανε, αλλά πολλές μαλ@#$ μονοδρομήσεις παραμένουν... -
΄Αρθρο 44
Οχήματα άμεσης ανάγκης
*' Η παρ 2 του άρθρου 44 δίδει το δικαίωμα στους οδηγούς οχημάτων άμεσης ανάγκης ή οχημάτων με τα οποία μεταφέρονται πρόσωπα που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας να μην τηρήσουν τις διατάξεις των άρθρων 12 έως 43 του ΚΟΚ (δηλαδή τις σχετικές διατάξεις που αφορούν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς). Το δικαίωμα όμως αυτό, δίδεται από τις εξής προϋποθέσεις:- Να δίδεται ειδοποίηση με τις ειδικές συσκευές προειδοποίησης για την κίνηση των οχημάτων αυτών και
- Να μην δημιουργείται κίνδυνος για τους λοιπούς χρήστες της οδού.
Όμως παρά ταύτα, τίθενται και περιορισμοί, όταν γίνεται η χρήση του παραπάνω δικαιώματος, δηλαδή:
Όπως όλα τα οχήματα έτσι και τα οχήματα άμεσης ανάγκης ή αυτά που μεταφέρουν πρόσωπα που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας απαγορεύται:- Να διέρχονται αντίθετα στους μονόδρομους.
- Να μην συμμορφώνονται στα σήματα που δίνουν οι τροχονόμοι.'*
Πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, για κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο.
Όσο για το περιστατικό που αναφέρθηκε, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην ήταν ορατή η πινακίδα σήμανσης.
Όλοι παραβαίνουμε τον ΚΟΚ, και η υπέρβαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής, είναι κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, που όλοι κάνουμε.
Το θέμα για μένα προσωπικά είναι όταν γίνεται το λάθος να το καταλαβαίνουμε, ώστε να μην επαναληφθεί. -
Ρε παιδιά, έλεος, δε λέω ότι μπαίνω αντίθετα σε μονόδρομο κάθε μέρα, ούτε ότι είναι φυσιολογικό και πρέπει να το κάνουμε όλοι!
Λέω απλά ότι όταν έχεις να κάνεις με 'εγκέφαλους' που μονοδρομίζουν και αλλάζουν και κατευθύνσεις κατά το δοκούν, ενώ πρέπει να πας στη δουλειά σου και ξέρεις ότι αν δεν παρανομήσεις θα αργήσεις κάνα τέταρτο, 'αναγκάζεσαι' να την κάνεις.
Και τέλος πάντων, αν εσείς που τα 'χώνετε' είστε τόσο μάγκες, να μην παρανομήσετε ποτέ και για τίποτα. Και αν τα νεύρα σας θα γίνονται τσατάλια να τηλεφωνείτε στους 'αρμόδιους'..
-
και εδω καισαριανη εχουν κανει ενα ωραιο......ειναι ενας δρομος που στο μησο μηκος του εχει φορα προς την μια κατεθυνση ενω το αλλο μισο εχει προς την αντιθετη
εδω να δειτε γελια -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Οσο καλα και να ξερεις το δρομο και να προσεχεις, μπαινοντας/βγαινοντας αναποδα σε/απο ενα μονοδρομο, πολυ πιθανο να τρομαξεις τον κανονικα ερχομενο και να τον στειλεις στα παρκαρισμενα (χωρις επαφη, απλα να κανει στραβοτιμονια επειδη τρομαξε! Και μην πειτε 'τι φταιω εγω που ο αλλος ειναι κουλαδι' και αλλα τετοια...) και το εχω δει να γινεται μπροστα μου...
Δεν διαφωνώ σ'αυτό, όμως μιλάω για ένα δρόμο μήκους μερικών χιλιομέτρων χωρίς ούτε μία στροφή, όπου βλέπεις τον άλλο από πολύ μακρυά (οδό Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τις γραμμές του ηλεκτρικού από Μοσχάτο μέχρι Καλλιθέα). Δεν επιχειρώ να πείσω ότι καλώς το έκανα, όμως το ρίσκο ατυχήματος ήταν πρακτικά μάλλον ανύπαρκτο στη συγκεκριμένη περίπτωση και για τη συγκεκριμένη παράβαση.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Παλαιότερα με τις συνεχείς αλλαγές μπορεί να χανόσουνα μέσα στο Π.Ψυχικό.....γινότανε λαβύρινθος!Σε εμένα έτυχε να χαθώ στο Ψυχικό, να είμαι ανάποδα σε μονόδρομο, να ρωτήσω αστυνομικό, και να μου πει να συνεχίσω ανάποδα γιατί δεν ήξερε άλλο τρόπο να πάω εκεί που ήθελα!
Επίσης μου έχει τύχει σε κλήση στο άλλο αίσχος μονοδρόμησης (τα σύνορα Άγ.Δημήτριος-Δάφνη-Υμμητός όπου όλοι οι δρόμοι βγαίνουν από τους δήμους αλλά κανένας δεν μπάινει) να με γράψει η τροχαία, κι όταν εξήγησα ότι δεν υπάρχει δρόμος που να πηγαίνει στην αντίθετη κατεύθυνση, ο αστυνόμος είπε ότι έχω δίκιο, αλλά αυτός μόνο μπορεί να μου κόψει κλήση. Την αρμοδιότητα για τις μονοδρομήσεις τις έχει ο δήμος και όχι η τροχαία, και πρέπει να κινηθώ εναντίων του δήμου. Πέντε χρόνια αργότερα βρήκα τη νόμιμη διαδρομή που μπορεί κάποιος να μπει στην περιοχή, αν και νομίζω ότι τώρα με το νέο σταθμό του μετρό πάλι άλλαξαν τις μονοδρομήσεις...
Να σας πω επίσης ότι έχω στείλει σε δύο δήμους επιστολές (με κοινοποίηση στην τροχαία) για αυθαίρετες μονοδρομήσεις. Ο δήμος Βούλας απάντησε, ο δήμος Βάρης όχι. Σε καμιά περίπτωση δεν άλλαξε η μονοδρόμηση.
Αν και μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος χάθηκε στο Ψυχικό ή στην Καλαμαριά, δεν μπορώ να δεχτώ ούτε για συζήτηση να γίνονται παραβάσεις μονοδρόμων στον Βόλο που όλη η πόλη είναι κατασκευασμένη με Ιπποδάμειο σύστημα και οι μονόδρομοι είναιγρνικά εναλλάξ στην κατεύθυνσή τους.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Γιώργο, έλα να δεις για τι πράγμα μιλάω, δοκίμασέ το 1-2 φορές και μετά αν συνεχίσεις να διαφωνείς... Θα βρω άλλες βιαιότερες μεθόδους να σε πείσω...
Έχω στο μυαλό μου σπαστικά παραδείγματα μονόδρομων στην Καλαμαριά, όπου όμως θυμάμαι και αντίστοιχες στραβές από άτομα που παραβίασαν το μονόδρομο. Ίσως να έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου.
-
Κάνετε μερικοί λες και ανακαλύψατε τον τροχό...πείτε μου έναν έλληνα που δεν είναι παραβάτης του ΚΟΚ...?
Είτε έχεις αυτοκόλλητο στην πόρτα είτε όχι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο τραγικό!
-
Δεν ξέρω αν το είδατε αλλά μεσα σε δύο ημέρες γέμισαν έξι σελίδες για το θέμα!!!! Μπράβο ανταπόκριση! Νομίζω ότι είναι ρεκόρ
Προς τον κύριο των 4Τ(?) με το Yaris