-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Οι μάρκες που αναφέρεις προσφέρουν τα ίδια? Δηλαδή όποια και να διαλεξω διαφορά δέν θα δώ? Η έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η κάθε μάρκα αντίστοιχα? Και άν έχουν ποιά είναι αυτά? Ενδιαφέρομαι για βεντζινοκίνητο μοντέλο..
Πάντως όποια μάρκα και να διαλέξω θα κοιτάξω για κάποιο entry level μοντέλο έτσι ώστε να μάθω και να μήν χαλάσω εξωφρενικά λεφτά
Ελπίζω να μήν κουράζω με τις ερωτήσεις μου...Οι μάρκες σαφώς και έχουν διαφορές, όπως και στα πραγματικά αυτοκίνητα άλλωστε.
Κατέληξε εσύ στα μοντέλα που σου αρέσουν και εμείς εδώ είμαστε να σου πούμε τα υπέρ και τα κατά.
Καλά κάνεις και σκέφτεσαι για entry level μοντέλο, διότι τα αγωνιστικά έχουν πολλαπλάσιο κόστος και απαιτήσεις ρυθμίσεων και συντήρησης.
Στο site της υπογραφής μου μπορείς να δεις μερικά μοντέλα 1/10, καθώς και κάποια άρθρα πάνω σε ένα θερμικό που έτρεχα πριν 2 χρόνια.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Ήταν δικό του λάθος οδηγικό ή καμιά παρεμβολή από την τηλεκατεύθυνση?? Προσοχή στα κράσπεδα γιατί έχω δει αμάξακια να πηγαίνουν για τα σκουπίδια μετά από επαφή με αυτά!Εγώ έχω ένα ηλεκτροκίνητο 1/10 Tamiya 4x4 2,5 ετών το οποίο το συναρμολόγησα μόνος μου, μιας και αυτός ήταν ένας από τους σκοπούς αγοράς του.
Τα κράσπεδα είναι όντος ''δολοφονικά'' για τα μοντέλα! . Σε μία στούκα που είχε φάει το δικό μου ''at full speed'' σε ένα από αυτά, σταμάτησε να μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς παρ'όλο που το μοτέρ δούλευε κανονικά. Όταν το άνοιξα για την...εγχείρηση κατάλαβα ότι κατά την αρχική συναρμολόγηση είχα βιδώσει το μοτέρ στις λάθος υποδοχές αλλά παρ'όλα αυτά τόσο καιρό δούλευε . Μόλις επανατοποθέτησα το μοτέρ άρχισε να ξαναδουλεύει . Γι'αυτό πολύ προσοχή σε τέτοια κράσπεδα.
Εγώ θα πρότεινα σε αυτούς που σκοπεύουν να αγοράσουν ένα τέτοιο μοντέλο, να προσπαθήσουν να το συναρμολογήσουν οι ίδιοι και όχι να το πάρουν έτοιμο. Είναι εκπληκτική η αίσθηση να συναρμολογέις το διαφορικό, μαθαίνοντας ταυτόχρονα ποιά ακριβώς είναι η αρχή λειτουργίας του κλπ.
Τέλος, για τους αρχάριους, καλή θα ήταν η αγορά ενός τετρακίνητου για να μην το αποτελείωσουν γρήγορα . Αφήστε ότι με το τετρακίνητο μπορείς να βγάλεις τον άξονα μετάδωσης οπότε μετατρέπεται σε πισοκίνητο το οποίο δεν ισιώωωωωωωωνει με τίποτα. -
Σίγουρα το να συναρμολογήσεις μόνος σου το μοντέλο σου δίνει extra χαρά! Δυστυχώς (ή ευτυχώς ) τα περισσότερα 1/5 μοντέλα έρχονται έτοιμα (υπάρχει και μία εταιρεία που στο δίνει ασυναρμολόγητο και μάλιστα χωρίς οδηγίες συναρμολόγησης!:o ). Βέβαια μετά από κάθε αγώνα το αμάξι λύνεται όλο για καθάρισμα και έλεγχο πιθανών βλαβών έτσι μαθαίνεις να το λύνεις και να το ξαναδένεις με ευκολία μετά από καιρό.
Για κάποιον που ξεκινάει σίγουρα είναι πιο εύκολο στον έλεγχο ένα τετρακίνητο από ένα πισωκίνητο. -
Το τετρακίνητο εκτός απο πιό εύκολο δεν είναι και πιο γρήγορο? Κάποιος έμπειρος δέν θα κάνει καλύτερους χρόνους με το τετρακίνητο?
-
Γενικότερα ισχύει ότι και στα αληθινά αυτοκίνητα. Στο 95% των περιπτώσεων ένα τετρακίνητο είναι πιο γρήγορο από ένα πισωκίνητο. Θεωρητικά θα μπορούσε το πισωκίνητο να είναι πιο γρήγορο σε γρήγορη πίστα με καλό κράτημα όπου δεν θα φαινόντουσαν τα προταιρήματα της τετρακίνησης παρά μόνο η διαφορά σε βάρος αφού το πισωκίνητο θα είναι σίγουρο πολύ πιο ελαφρύ. Κάτι τέτοιο όμως σπάνια συμβαίνει.
-
Βέβαια μετά από κάθε αγώνα το αμάξι λύνεται όλο για καθάρισμα και έλεγχο πιθανών βλαβών έτσι μαθαίνεις να το λύνεις και να το ξαναδένεις με ευκολία μετά από καιρό.Σε αυτό έχεις δίκιο. Την πρώτη φορά που το έκανα μου πήρε 7 ώρες , καθώς κοίταζα και τις οδηγίες. Μετά έπεσα στις 3 ώρες. Πάντως είναι κάτι που γίνεται με μεγάλη ευχαρίστηση.
-
Στο παρακάτω link έχει ένα videaki που λέγεται yokomo incar drift! Δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά είναι αρκετά εντυπωσιακό. Η κάμερα είναι πάνω στο μοντέλο και driftάρει αρκετά!
http://www.radiocontrol.gr/multimedia.htm -
Αυτή την εβδομάδα έχει πανευρωπαϊκό αγώνα στην πίστα στην Σταμάτα. Είναι της κατηγορίας 1:8 πίστας και έχουν έρθει συμμετοχές από όλη την Ευρώπη +εργοστασιακούς οδηγούς! Αξίζει όσοι έχουν χρόνο να πάνε μία βόλτα από την πίστα! Το επίπεδο των οδηγών είναι πάρα πολύ ψηλό όπως και το επίπεδο της οργάνωσης. Για φωτογραφίες κοιτάξτε εδώ:
http://www.radiocontrol.gr/news_euros_a ... e_2005.htm
-
μετά από μια... εκκαθάριση της σοφίτας στο πατρικό, βρήκα το τηλεκατευθυνόμενο που είχα.
Kyosho laser ηλεκτρικό.
έχει σπασμένη πλήμνη και ίσως κάνα δυο άλλα κομματάκια να του λείπουν. το καθαρίζω για να το έχω στο γραφείο και σκέφτομαι αν υπάρχουν ανταλλακτικά για ένα τόσο παλιό μοντέλο.
μήπως να... έχω το νού μου στα κομμάτια που κυκλοφορεί η deagostini με το impreza σε τευχη πχ ?υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι στην αντιπροσωπεία ?
-
Γεια σου Glf, τι χρονολογίας είναι περίπου αυτό το μοντέλο? Δοκίμασες να επικοινωνήσεις με τον αντιπρόσωπο? Ένα τηλεφωνάκι ίσως είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις. Πάντως αν το μοντέλο είναι πολύ παλιό θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις ανταλακτικά.
Ξέχασα να δημοσιεύσω τα τελικά αποτελέσματα από το επιτυχημένο πανευρωπαϊκό της κατηγορίας 1/8 formula (τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας ξεπερνούσαν τα 120km/h στην 90 μέτρων ευθεία της πίστας!!) που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μία από τις καλύτερες πίστες ίσως του κόσμου το Fanatix Racing Track! Μη ξεχνάμε επίσης ότι η συγκεκριμένη πίστα θα διοργανώσει κάτα πάσα πιθανότητα το καλοκαίρι του 2006 και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορία 1/5 onroad και 1/4 formula με συμμετοχές που θα ξεπερνάνε τις 100 από όλη την Ευρώπη!!
1 Daniele Ielasi
2 Robert Pietch
3 Dario Balestri
4 Marco Vanni
5 Stefano Solaroli
6 Francesco Tironi
7 Oliver Mack
8 Rick Vrielijnck
9 Michael Salven
10 Steven Cuypers
11 Martin Christensen
12 Erick Fagnocchi
13 Costas Agrafiotis
14 Carlos Peracho
15 Oscar Cabezas
16 Patrick Schaefer
17 John Arkoumanis
18 Vaggelis Totomis
19 Rene Kjellerup
20 Kyriakos Anastasiadis
21 Andrea Pirani
22 Manos Fakaros
23 John Sotiropoulos
24 Nacho Lopez
25 Kyriakos Anastasiadis
26 Aris Tsiapas
27 Fotis Naoumis
28 Rolando Dias
29 Francisco Albeniz
30 Dimitrios Bastas
31 John Manolitsis
32 Chris Vrettos
33 Timos Koulouridis
34 Kostas Saritsaklis
35 Costas Giannitstas
36 Thomas Penka
37 Marios Stergiou
38 Tasos Hatzipavlou
39 Dimitrios Papadopoulos
40 John Fokianos
41 Panos Kosmas
42 John Kindis
43 Dimitrios Volikakis
44 Leonidas Farmakis
45 Vassilis Dalagiannis -
Για χαρά παιδιά. Καλή αρχή κ ότι καλύτερο για το νέο θέμα. Θα ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή σας στο εξής. πριν δυο χρόνια αγόρασα το HPI RS4 3 http://www.hpieurope.com/kit-info.php?p ... 11&lang=en. πιο παλιά ασχολιόμουν με μοντελισμό μόνο με αεροπλάνα. Τo HPI το έτρεξα δυο φορές μόνο σε πίστα, ίσα ίσα για ένα στρώσιμο δηλαδή, επειδή ήταν αρχή, και άλλη μια σε γρήγορους ρυθμούς. Μετά επειδή δεν έτυχε να ξαναπαω στη πίστα ήρθε η εγκατάλειψη. Το κατέβασα Καλαμάτα όπου και είναι το πατρικό μου κ το ψιλοπαρατησα. εκεί το πήγα Κανά δυο φορές στο πρώην αεροδρόμιο της Μεσσηνίας, στον Άρη, όπου έχει εγκαταλειφθεί κ το έτρεξα στον αεροδιάδρομο. Αλλά απογοητεύτηκα. Είναι τόσο χαμηλό που κάνει μόνο για πίστα. ακόμα κ σε κάτι πολύ πολύ μικρά πετραδάκια έβρισκε κ το λυπήθηκα. επειδή δε με βλέπω να το πηγαίνω σε πίστα κ δεν θέλω κ να το εγκαταλείψω βρήκα στο site της hpi ένα set αναρτήσεις rally, και σκέφτομαι να τις αγοράσω μαζί και ζάντες και λάστιχα rally,κ το νέο bodyshell της hpi το subaru impreza wrc 2004.όλα τα παραπάνω ταιριάζουν απόλυτα για το δικό μου. Έτσι πιστεύω να μπορώ να του κάνω μια πιο free χρήση χωρίς να το ταλαιπωρώ. τι λέτε? θα καταφέρω τίποτα? Αυτά που σκέφτομαι να του αγοράσω υπάρχουν στη σελίδα http://www.hpieurope.com και είναι τα ακόλουθα.
[Α771] HPI SPORT SHOCK SET (50-66mm) (RS4 RALLY)
[4467] PIRELLI T RALLY TIRE (26mm)
[17505] SUBARU IMPREZA WRC 2004 BODY (200mm/WB 255mm)
[3804] 12 SPOKE CORSA WHEEL GOLD 26mm(3mm offset)
Οι αριθμοί μέσα στις αγκύλες είναι ο αριθμός του προϊόντος
όπως υπάρχει στο site -
Γεια σου bellos. Είναι όντως κρίμα να βρίσκει κάτω το αμαξάκι και αυτό που λες είναι μία πολύ καλή λύση. Koίταξες καθόλου στην αντιπροσωπεία της HPI στην Κηφισιά? Πάρε και εκεί ένα τηλέφωνο όλο κάτι παραπάνω θα ξέρουν να σου πουν (2108089888). http://www.frt.gr
-
φίλε msamaro επειδή δεν μένω Αθήνα τους έχω στείλει email και περιμένω απάντηση. Μήπως ξέρεις και καμιά σελίδα στο internet για αγορά ανταλλακτικών? Να κοιτάξω μήπως κ τα βρω. έχω κοιτάξει ebay κ κάτι βρήκα. Α και ένα 1/5 που ξέρεις, περίπου πόσο κοστίζει? δεν με αφορά άμεσα για αγώνες αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο και αν είναι δυνατόν να μην είναι έτοιμο. Θα ήθελα να το φτιάξω μόνος. Υπάρχουν ραλλυ κιτ σε 1/5?
-
Tα 1/5 καινούργια ξεκινάνε από 800 ευρώ περίπου και φτάνουν ανάλογα με τα extra μέχρι και τα 4000 ευρώ (πολύ σπάνιες περιπτώσεις). Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι αγώνες μπορείς άνετα να κάνεις την πλάκα σου και με τις πιο απλές-φτηνές εκδόσεις. Τα πιο ακριβά μοντέλα είναι αποκλειστικά για αγώνες και δεν είναι για beginners αφού έχουν πάρα πολλές ρυθμίσεις που χρειάζονται εμπερία. Τα περισσότερα μοντέλα έρχονται έτοιμα συναρμολογημένα και χωρίς manual! Η μόνη εταιρεία που το φαίρνει λυμένο (πάλι χωρίς manual) είναι η FG που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τους είδους. Όσο αφορά τα rally kit υπάρχει καπάκι subaru impreza αν εννοείς τα καπάκια ενώ αν εννοείς το set up υπάρχουν και 1/5 μοντέλα για εκτός δρόμου χρήση.
-
Η μόνη εταιρεία που το φαίρνει λυμένο (πάλι χωρίς manual) είναι η FG που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τους είδουςΚαλά εκεί και αν θα περισσέψουν βίδες
-
Παιδια πουλαω ηλεκτρικο αυτοκινητο με φορτιστη μπαταριες τηλ/ση πιστολι
Οποιος ενδιεφερεται ας στειλει ΠΜ. Τα στοιχεια ειναι¨Aytokinhto: Tenth Technology Predator (Carbon chassis) full ball bearings, 2 ball LSDs
Speed control: KO-PROPO CX-7 (me alouminenia psyktra)
Lexan: Mercedes 190, Porsche 911, Buggy
Motor: diafora moter DEMON racing & Maxtech 13triple 12single
Radio: Hitec 2 channel
Batteries: Sanyo 1400SCRx2 1600SCR kai mia 2000SCR
Charger: KO-PROPO BX-212 Advance + 220V supplyΕπισης πολλα λαστιχα για ασφαλτο η χωμα, το μοντελο εχει τρεξει μονο εναν ασφαλτινο αγωνα σαν DTM.
-
Στο παρακάτω link έχει ένα videaki που λέγεται yokomo incar drift! Δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά είναι αρκετά εντυπωσιακό. Η κάμερα είναι πάνω στο μοντέλο και driftάρει αρκετά!
http://www.radiocontrol.gr/multimedia.htm8ελουμε με εναν φιλο μου να κανουμε τα 4κινητα μας drift cars.
Πρωτα πρεπει να '3εσκουριασω' το για 3-4 χρονια αχρησιμοποιητο 1/10 βενζινοκινητο κ να παρω κ καυσιμα..
Αλη8εια, τι καυσιμα βαζω? Η μαλλον, πως 3ερω τι καυσιμο πρεπει να βαλω?
Εχει ασχολη8ει κανεις με drifts? Aπο τα βιντεακια που χω δει εχουν λαστιχα απο σκληρο πλαστικο για να γλυστρουν, σωστα? Τα drift-cars ειναι πισωκινητα η τετρακινητα? Αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι υποστρεφουν αρκετα πριν αρχισουν να προσφερουν 8εαμα.. -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
http://www.radiocontrol.gr/multimedia.htm8ελουμε με εναν φιλο μου να κανουμε τα 4κινητα μας drift cars.
Πρωτα πρεπει να '3εσκουριασω' το για 3-4 χρονια αχρησιμοποιητο 1/10 βενζινοκινητο κ να παρω κ καυσιμα..
Αλη8εια, τι καυσιμα βαζω? Η μαλλον, πως 3ερω τι καυσιμο πρεπει να βαλω?
Εχει ασχολη8ει κανεις με drifts? Aπο τα βιντεακια που χω δει εχουν λαστιχα απο σκληρο πλαστικο για να γλυστρουν, σωστα? Τα drift-cars ειναι πισωκινητα η τετρακινητα? Αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι υποστρεφουν αρκετα πριν αρχισουν να προσφερουν 8εαμα..Μάλλον σήμαντικός παράγοντας είναι και τα λάστιχα.Τα πρώτα που είχα εγώ ήταν slick και αφού φθάρθηκαν λιγάκι έκανες απίστευτα drift.Τώρα που έχω κάποια με πέλμα έχουν καλή πρόσφυση σχετικά και σπάνια μου κάνει την χάρη να κάνει drift.Συνήθως υποστρέφει
-
Aπ'ότι μπορώ να συμπεράνω από την συμπεριφορά των μοντέλων στα videos πρόκειται κάτα πάσα πιθανότητα για τετρακίνητα μοντέλα. Έχω την εντύπωση ότι για να κάνεις ένα αυτοκίνητο drift car δεν χρειάζεσαι λάστιχα από σκληρό πλαστικό, αρκούν φθαρμένα λάστιχα με σκληρή γόμα . Επίσης για να κάνεις ένα αυτοκίνητο drift car χρειάζεται και κατάλληλο set up ώστε το αμαξάκι να χάνει εύκολα την πρόσφυση του αλλά και να είναι εύκολο στο control. Σίγουρα για να κάνεις καλά drift χρειάζεται και δυνατό μοτεράκι. Από την εμπειρία μου με δυνατά τετρακίνητα τηλεκατευθυνόμενα το drift έρχεται αρκετά εύκολα. Αυτό πάντως που είναι το πιο σημαντικό απ'όλα είναι η προπόνηση αφού ότι και να κάνεις στο μοντέλο αν δεν έχεις τα χέρια δεν κάνεις τίποτα!
xtkz για να βρεις το κατάλληλο καύσιμο δεν έχεις παρα να επισκευθείς ένα μοντελιστικό κατάστημα! Εκεί σίγουρα θα ξέρουν να σε συμβουλέψουν
-
Αυτό το Σάββατο ξεκινάει η 2η season για το Greek Harm Challenge στην πίστα FRT στην Σταμάτα. Πρόκειται για ένα κύπελο αποκλειστικά για μοντέλα της κατηγορίας 1/5 ανεξαρτήτου μάρκας. Γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια από άτομα που αγαπούν τον χώρο και έχει κατασκευαστεί ένα πολύ πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα site για το κύπελο.
http://users.otenet.gr/~akouk/ModelSport/
Ο αγώνας του Σαββάτου θα αποτελείται από δύο 10λεπτα προκριματικά και τελικό διάρκειας 1 ώρας στον οποίο πρέπει να γίνει ανεφοδιασμός από τον ίδιο τον οδηγό αφού πρώτα σβήσει τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Πληροφορίες μιλάνε για παραπάνω από 15 συμμετοχές.
Tηλεκατευθυνόμενος Μοντελισμός