-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Μόνο ξεκίνα πιο νωρίς εσύ με το punto γιατί αν ξεκινήσετε μαζί δεν θα το προλαβαίνεις!!Αυτό ξαναπές το....
-
Επειδή ανοίξατε το συγκεκριμένο post και με πωρώσατε επιτρέψτε μου να σας πω ότι σχεδόν όλον το χρόνο είμαι πριζωμένος με τα τηλεκατευθυνόμενα. Συγκεκριμένα εκτός από το fw05 έχω και ένα σκαφάκι(traxxas nitro vee) για τις δύσκολες καλοκαιρινές εξορμήσεις στην παραλία. Και τέλος αν και ειλικρινά δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτό μιας και δεν είναι κάτι εύκολο στο χειρισμό, και ένα αεροπλάνο(το μετάνιωσα λίγο που το πήρα αλλά το είχα παιδικό αποθημένο απο τότε που ήμουν μικρός) Αυτά...
-
φίλε masmaro το RTR Savage 25 είναι ότι ακριβώς ζητάω και το έχω σταμπάρει και σε 2 μαγαζιά που το είδα... άλλα δυστηχώς κυμαίνεται απο 850 ευρώ και πάνω και εγώ δεν θέλω να δώσω παραπάνω απο 500-550 !!!
Άντε παιδιά στις 14/6 έχω γενέθλια! Μπορείτε να μαζέψετε λεφτά και να μου το πάρετε δώρο!!!! Μην διστάσετε...!!!
-
Φίλε Αλέξανδρε ο μοντελισμός δυστυχώς είναι ακριβούτσικο χόμπι! Κοίτα όμως στα δύο παρακάτω links που έχουν αγγελίες μεταχειρισμένων! Απότι είδα υπάρχει τουλάχιστον ένα savage σαν και αυτό που θες προς πώληση!
-
καλο το αθλημα δε λεω αλλα το παρατησα γιατι θεωρω κοροιδια τα λεφτα που θελουν για ανταλακτικα μιλαμε για κουφεσ τιμεσ και ειναι να μη πεσεισ και στο κλεφτει και δει οτι εισαι και ασχετοσ γιατι τι γαμησεσ κανονικα,θα σου πιασει το κωλο απο 100 μεριεσ και θα πεισ ευχαριστω.ειναι απαραδεκτεσ οι τιμεσ και σκετη κοροιδια! για αυτο οταν ασχολιομουν αν μου εσπαγε κατι κοιταζα να κανω πατετνουλα να το φτιαξω μονοσ μου,γιατι οσο καλοσ και να εισαι μια στουκα θα τη κανεισ η θα στο κοπανησει ο αλλοσ και τι θα του πεισ με τρακαρεσ κανε μου δηλωση εσυ θα το πληρωσεισ.ειναι ενασ κλεφτησ στο πασαλιμανι ο ρηγασ οσουσ τον ξερουν,αγορασε ενασ γνωστοσ μου ενα θερμικο 1/10 και του κσεκουρδιστικε το ελατηριο τησ κορδονιερασ και του ειπε οτι χαλασε και του πουλησε καινουργιο ουτε καν να του πει να του το φτιακσει,θα βαριοτανε φενετε η φοβοταν μη κοπσει τα χερια του με το ελατηριο.το αλλο το ωραιο με το σετ βιδων και τα σετ πειρων παλι για γελια οι τιμεσ τουσ με τα λεφτα που θελανε αγοραζα απο το λιμανι μισο κιλο βιδεσ απο το καθε ειδοσ που ηθελα και αλλουσ τοσουσ πειρουσ.ειναι γελιο για κατι κοματακια πλαστκα να θελουν 15 και 30 ευρω που στο επομενο ατυχεσ τρακο με 5 χιλιομετρα χτυπησε ακριβωσ στο αδυνατο σημειο και κοπηκε.το αθλημα ειναι τελειο το γουσταρο τρελα αλλα χαζα λεφτα οσο μπορω δεν τα δινω.ανα καιρουσ τρωω φλασιεσ και το κσαναπιανω τωρα θελει διαφορικο και αξωνα πισω κινησησ.παρεπιπτοντωσ εχω ενα tunder tiger 1/10 τετρακινητο buggy αλλα το εχω κανει ασφαλτινο.
-
Αυτό που λες φίλε καράφλα είναι αλήθεια! Σε πολλά μαγαζιά χρεώνουν τρελές τιμές για ανταλακτικά! Γι'αυτό το ψάχνουμε μήπως βρούμε το ίδιο ανταλακτικό στην αγορά (όπως βίδες, φίλτρα κλπ), το αγοράζουμε από ίντερνετ (υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που βρήκα αυτό που ήθελα φτηνότερα στο ίντερνετ) ή το φτιάχνουμε μόνοι μας. Η τελευταία περίπτωση είναι αυτή που χαρίζει μεγαλύτερη χαρά, γιατί όταν φτιάξεις κάτι μόνος σου και δουλεύει σωστά η ικανοποίηση είναι μεγάλη. Επίσης προσωπικά θεωρώ πιο καλούς μοντελιστές όσους ψάχνονται να φτιάξουν ανταλακτικά μόνοι τους, αν και δυστυχώς εγώ δεν το κάνω.
-
Ωραίο τοπικ! Ρε παίδες θέλω ένα από αυτά τα Μονστερ τα τερατάκια βενζινοκίνητο, να του βάζω μόνο βενζίνη και να πηγαίνει παντού και να είναι και σφαίρα….πολλά ζητάω? Καμιά ιδέα????
-
Ο χρήστης MICHALISCLK έγραψε:
Ωραίο τοπικ! Ρε παίδες θέλω ένα από αυτά τα Μονστερ τα τερατάκια βενζινοκίνητο, να του βάζω μόνο βενζίνη και να πηγαίνει παντού και να είναι και σφαίρα….πολλά ζητάω? Καμιά ιδέα????Βάλτου μια τουρμπίνα και ξεμπέρδεψες
-
Λοιπόν παιδιά μία ιδέα που έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα! Πρόκειται για 24ωρο αγώνα αντοχής με τηλεκατευθυνόμενα κλίμακα 1/5!! Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 3:00μμ το Σάββατο 3 Σεπτέμβρίου και θα τελειώσει στις 3μμ την Κυριακή! Έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη 5-6 ομάδες των 3-4 οδηγών η κάθε μία οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν κάτω από το φως του φεγγαριού! Πρόκειται για μία πολύ ωραία ιδέα που αξίζει να παρακολουθήσετε ως θεατές ή και ως αγωνιζόμενοι!! Για περισσότερες πληροφορίες κοιτάξτε παρακάτω.
http://www.frt.gr/24_hours.htm -
Ενας πολύ καλός φίλος και συμφοιτητής εδώ στη Πάτρα αγόρασε πριν 2 εβδομάδες το Nitro Force 1:10 racer της Tamiya ασυναρμολόγητο απο το ebay. Σε 4 μέρες το είχε έτοιμο και έπειτα προσέθεσε τα servos και αγόρασε και ενα κοντρόλλερ, καύσιμο και μπουζόπιπα.
Δυστυχώς στην πρώτη δοκιμή σε πάρκινγκ χτύπησε η ατυχία - στούκαρε με καμιά 40αριά χιλιόμετρα σε κράσπεδο και έσπασε η βάση στο ύψος του μπροστινού άξονα. Ευτυχώς το ανταλλακτικό κάνει 33 ευρώ μόνο.
-
Mα και αυτός στο parking βρήκε να πάει;;
-
Ήταν δικό του λάθος οδηγικό ή καμιά παρεμβολή από την τηλεκατεύθυνση?? Προσοχή στα κράσπεδα γιατί έχω δει αμάξακια να πηγαίνουν για τα σκουπίδια μετά από επαφή με αυτά! Καλύτερα να παίξει σε κάποια πίστα, θα έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, θα μάθει με τον καιρό να κρατάει σωστές γραμμές και φυσικά θα έχει μικρότερο κίνδυνο να χαλάσει το αμαξάκι του.
-
Σκεύτομαι να ασχοληθώ με το άθλημα. Υπάρχει κανένα link που να διαβάσω και να μήν είμαι τελείως άσχετος όπως είμαι τώρα? Να πάρω μία ιδέα για μάρκες μοντέλα τί να προσέξει κανείς στήν αγορά που θα κάνει και διάφορα τέτοια. Θέλω να αγοράσω τηλεκατευθυνόμενο αμάξι μάλον 1/10 on road αλλά δέν έχω ιδέα τί να πάρω και απο πού να πάρω να το πάρω και τί είναι καλύτερο για τις απαιτήσεις μου. Προτιμώ να το ψάξω μόνος μου να σπαταλήσω λίγο χρόνο να μάθω και να αποφασίσω παρά να ρωτήσω εδώ και να μου πεί κάποιος πάρε το τάδε μοντέλο. Άν λοιπόν γνωρίζετε κάποιο link κατά προτιμιση στα ελληνικά
-
Δυστυχώς φίλε μου δεν νομίζω πως υπάρχει ελληνικό site με τα χαρακτηριστικά που ζητάς! Μόνο στο εξωτερικό θα βρεις κάποια forums που είναι αποκλειστικά για συζήτηση στην 1/10 κλίμακα. Για ρίξε μία ματιά σε αυτό το forum και γένικως ψάξτο μέσω του google yahoo κλπ
-
Το forum που σου πρότεινα το βρήκα στα γρήγορα μετά από λίγο ψάξιμο αλλά απότι βλέπω είναι αμερικάνικο και δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις κάτι χρήσιμο. Γενικότερα πάντως θα σου πρότεινα να κοιτάξεις σε μάρκες όπως HPI, KYOSHO, TAMIYA, SERPENT, MUGEN. Το λέω γιατί αυτές οι μάρκες είναι από τις πιο γνωστές και θα βρίσκεις και πιο εύκολα ανταλλακτικά αν χρειαστείς.
-
Οι μάρκες που αναφέρεις προσφέρουν τα ίδια? Δηλαδή όποια και να διαλεξω διαφορά δέν θα δώ? Η έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η κάθε μάρκα αντίστοιχα? Και άν έχουν ποιά είναι αυτά? Ενδιαφέρομαι για βεντζινοκίνητο μοντέλο..
Πάντως όποια μάρκα και να διαλέξω θα κοιτάξω για κάποιο entry level μοντέλο έτσι ώστε να μάθω και να μήν χαλάσω εξωφρενικά λεφτά
Ελπίζω να μήν κουράζω με τις ερωτήσεις μου... -
Kάθε μάρκα έχει τα πλεονεκτήματα της και τα μειονεκτήματα της! Ποια είναι αυτά δυστυχώς δεν τα γνωρίζω διότι ασχολούμαι με την κατηγορία 1/5 αποκλειστικά τα τελευταία 5-6 χρόνια.
Ρίξε μία ματιά στα παρακάτω site για να δεις διάφορα μοντέλα των Ελλήνων αντιπροσώπων.
http://www.rchobbyathens.com/pro_mugen.htm
http://www.tagmodels.gr/pro_rc_gs_cars.htm
http://www.frt.gr/pro_cars_hpi_gas.htm
http://www.frt.gr/pro_cars_hot_bodies_110.htm
http://www.kalfakis.gr/aRADIOCONTROL/TA ... TAMIYA.htm -
1/5 !! Φαντάζομαι πολλά χρήματα και μεγάλη ευχαρίστηση! Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες..
-
Τα 1/5 είναι πάρα πολυ εξελιγμένα μοντέλα! Μιλάμε για υδραυλικά συστήματα φρένων, με αεριζόμενες δισκόπλακες, υλικά όπως carbon fibre, δίχρονα μοτέρ 23cc με απόδοση από 3-5 άλογα, βάρος περίπου 10 κιλών και με την κίνηση στον σωστά άξονα,δηλαδή πίσω! Στο εξωτερικό έχουν κυκλοφορήσει και ECU που ελέγχουν ηλεκρονικά την ανάφλεξη!:o
Ρίξε μία ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες για να καταλάβεις για τι περίπου μιλάω!
-
Έχουν και τα μικρότερα (1/8 & 1/10) την χάρη τους! Δεν χρειάζεσαι πολύ χώρο για να τα τρέξεις, μεταφέρονται εύκολα και κοστίζουν σημαντικά λιγότερο (κατά κανόνα).
Ειδικά στην 1/10, που είναι η πολυπληθέστερη κατηγορία, υπάρχει τεράστια γκάμα μοντέλων, από φόρμουλες, μπάγκυ, αυτοκίνητα τουρισμού & ράλλυ, μέχρι αμερικάνικα monster trucks και φορτηγάκια που τρέχουν στα rally raids!
Tηλεκατευθυνόμενος Μοντελισμός