-
Παρουσιάστηκε στη Bologna o νέος 3λιτρος V6 diesel που κατασκευάζεται απο την VM Motori S.p.A. για την Fiat Auto S.p.A. και χρησιμοποιεί το σύστημα multijet της Μagneti Marelli και θα εφοδιάσει τα επόμενα μοντέλα Alfa Romeo....
http://www.italiaspeed.com/2004/motor_s ... /1112.html
Alfa Romeo 3.0V6JTD M-JET
250hp/4000rpm
550nm/1800rpm
Euro4BMW 3.0D L6 CRII
218hp/4000rpm
500nm/2000rpm
Euro3Audi 3.0V6TDI CRII
225hp/4000rpm
450nm/1400-3250rpm
Euro4 -
Παρουσιάστηκε στη Bologna o νέος 3λιτρος V6 diesel που κατασκευάζεται απο την VM Motori S.p.A. για την Fiat Auto S.p.A. και χρησιμοποιεί το σύστημα multijet της Μagneti Marelli και θα εφοδιάσει τα επόμενα μοντέλα Alfa Romeo....
250hp/4000rpm
550nm/1800rpm
Euro4BMW 3.0D L6 CRII
218hp/4000rpm
500nm/2000rpm
Euro3Audi 3.0V6TDI CRII
225hp/4000rpm
450nm/1400-3250rpm
Euro4 -
250hp/4000rpm
550nm/1800rpm
Euro4BMW 3.0D L6 CRII
218hp/4000rpm
500nm/2000rpm
Euro3Audi 3.0V6TDI CRII
225hp/4000rpm
450nm/1400-3250rpm
Euro4 -
Να δούμε ποιός θα βγάλει diesel V10 > 313 ίππων !
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Να δούμε ποιός θα βγάλει diesel V10 > 313 ίππων !Ναι, 313 άλογα από 5 λίτρα τουρμποντίζελ...
Πάντως η Άλφα μιλάει για την επόμενη εξέλιξη του ανωτέρω 3 λιτρου με 300 άλογα (από 3 λίτρα... )Α! Και τουρμποντήζελ που έχει κατανάλωση 13,8 λίτρα / 100 χιλιόμετρα... (αυτός που λές...) σε αμάξι αξίας ΑΠΟ 75.500 ευρώ, περίπου 50% ακριβότερο από την ΠΙΟ ακριβή Άλφα Ρομέο που παράγεται σήμερα (πάντα Ιταλία).
-
Υπάρχει και ο κινητήρας της Opel 1.9 με 200+ άλογα. εσείς που ξέρετε πως της Alfa είναι καλύτερος, απο την ιπποδύναμη και μόνο?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Υπάρχει και ο κινητήρας της Opel 1.9 με 200+ άλογα. εσείς που ξέρετε πως της Alfa είναι καλύτερος, απο την ιπποδύναμη και μόνο?Σε ποιούς πάει ο πληθυντικός; (ονομαστικά)
Για την ώρα πλην εσού έχουν μιλήσει στο θέμα ο sakiss, ο technik κι εγώ. Και ο technik μάλλον ειρωνεύτηκε την Αλφα, ενώ εγώ πουθενά δεν είπα πως η Άλφα έχει τον καλύτερο τουρμποντήζελ...
Πάντως αυτήν την στιγμή που μιλάμε ο δυνατότερος τουρμποντήζελ της Οπελ είναι 3000 κυβικά και 177 ίππους, ο 3.0 DCTI. Βγάζει όσα κι ο 2.4 Μούλτιτζετ της Άλφα. (μήπως είναι ο ίδιος τώρα με τη συνεργασία; )
Στα 1900 έχει ισοπαλία με τον μούλτιτζετ στα 150 άλογα, και υπάρχουν και οι 2.0 και 2.2 DTI που είναι σαφώς πιο αδύνατοι (101 και 125 αντίστοιχα).
-
Ο πλυθηντιθκός πάει στον sakiss και στον τίτλο του τόπικ, αυτός που λέω εγώ βγάζει νομίζω 212 άλογα και θα μπεί στο 5θυρο vectra, είναι 1.9 άρα σε ειδική ισχύ είναι ο καλύτερος
-
O 1.9 twin turbo της OPEL είναι ό ίδιος που θα μπεί και στις επόμενες ALFA και είναι ουσιαστικά εξέλιξη του κινητήρα του Gruppo
-
Πόσους Έλληνες άραγε αφορούν 3-λιτροι κινητήρες diesel ή βενζίνης που εκτοξεύουν το κόστος κτήσης ΙΧ σε επίπεδα άνω των 50Κ?
Μήπως πρέπει να προσγειωθούμε λιγάκι και μιλάω πάντα καλόπιστα. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Και ο technik μάλλον ειρωνεύτηκε την Αλφα,Δεν είναι θέμα ειρωνείας, απλά το ανέφερα μιας και ο συγκεκριμένος V10 είναι ο ισχυρότερος diesel παραγωγής αυτή τη στιγμή.
Απλά, να δούμε πόσο θα προχωρήσουν οι αυτοκ/νίες,
μέχρι πόση ιπποδύναμη θα βγάλουν στην παραγωγή σε diesel.nothing else
-
Και ο technik μάλλον ειρωνεύτηκε την Αλφα,
Δεν είναι θέμα ειρωνείας, απλά το ανέφερα μιας και ο συγκεκριμένος V10 είναι ο ισχυρότερος diesel παραγωγής αυτή τη στιγμή.
Αλήθεια, μιας και ανέφερες ισχύ σε ντήζελ, ξέρεις τι κυβισμό και τι ισχύ με τι κατανάλωση βγάζουν οι κινητήρες ελαφρών φορτηγών; (κάπου στα 5 λίτρα)
Δεν το λέω ειρωνικά, πραγματικά δεν έχω ιδέα!
Πάντως 313 άλογα με τόσο μεγάλη κατανάλωση από 5λιτρο τουρμποντήζελ δεν με ενθουσιάζουν, τουλάχιστον στα χαρτιά... (στην πράξη φέρ'το εδώ να κάνουμε πάρτυ!!! ) -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Και ο technik μάλλον ειρωνεύτηκε την Αλφα,
Δεν είναι θέμα ειρωνείας, απλά το ανέφερα μιας και ο συγκεκριμένος V10 είναι ο ισχυρότερος diesel παραγωγής αυτή τη στιγμή.
Αλήθεια, μιας και ανέφερες ισχύ σε ντήζελ, ξέρεις τι κυβισμό και τι ισχύ με τι κατανάλωση βγάζουν οι κινητήρες ελαφρών φορτηγών; (κάπου στα 5 λίτρα)
Δεν το λέω ειρωνικά, πραγματικά δεν έχω ιδέα!Oύτε εγώ έχω την παραμικρή ιδέα...
Πολλά άλογα, πολύ ροπή φαντάζομαι.
Αλλά μιλάμε για αυτοκίνητα, όχι για νταλίκες....
Πάντως 313 άλογα με τόσο μεγάλη κατανάλωση από 5λιτρο τουρμποντήζελ δεν με ενθουσιάζουν, τουλάχιστον στα χαρτιά... (στην πράξη φέρ'το εδώ να κάνουμε πάρτυ!!! )
Μόνο πάρτυ θα κάνουμε.......! Ότι θες!
Έχει τρομακτική ροπή πάντως, γύρω στα 750ΝΜ -
Δεν το λέω ειρωνικά, πραγματικά δεν έχω ιδέα!Oύτε εγώ έχω την παραμικρή ιδέα...
Πολλά άλογα, πολύ ροπή φαντάζομαι.
Αλλά μιλάμε για αυτοκίνητα, όχι για νταλίκες....
Ελαφρά φορτηγά ίσως να είναι κοντά στα 5 λίτρα, οπότε ποια η διαφορά με τον κινητήρα του Τούαρεγκ αν έχουν αντίστοιχες επιδόσεις;
Πάντως 313 άλογα με τόσο μεγάλη κατανάλωση από 5λιτρο τουρμποντήζελ δεν με ενθουσιάζουν, τουλάχιστον στα χαρτιά... (στην πράξη φέρ'το εδώ να κάνουμε πάρτυ!!! )
Μόνο πάρτυ θα κάνουμε.......! Ότι θες!
Έχει τρομακτική ροπή πάντως, γύρω στα 750ΝΜΌντως, από ροπή σκίζει, και είναι και τετρακίνητο, έχει και εξάρι κιβώτιο!
Οπότε αν μου το 'παραχωρούσαν' θα γινόταν της παλαβής!!!
Άν βέβαια έπρεπε να το πληρώσω (ΑΠΟ 75.500 στην Ιταλία...) τότε θα την έβγαζε στο γκαράζ μην.... συναχωθεί!!! -
Το θέμα πάει τεχινκά...[moderator - cmarin]
-
Λοιπόν, από ένα γρήγορο τσεκάρισμα που έκανα, από ισχύ τα πάει πολύ καλά ο 5 λιτρος!
Ίσως επειδή δέν έχει αρχίσει (ακόμα...) η μάχη σε τόσο μεγάλους κινητήρες σε επιβατικά, άλλά πάει καλά!Τα αντίστοιχης χωρητικότητας φορτηγά έχουν μικρότερη ισχύ, αλλά μεγαλύτερη ροπή.
Τώρα απο κατανάλωση ο Θεός και η ψυχή του σε φορτηγό...Εντύπωση μου έκανε ένα Ακτρος (Μερσεντές) που είδα, που θέλει σέρβις κάθε 100.000 χιλιόμετρα!!!
Ίσως και οι άλλοι να είναι αντίστοιχοι (στα φορτηγά), αλλά κουφάθηκα... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το θέμα πάει τεχινκά...[moderator - cmarin]Πάντως ακόμα νέα μοντέλα είναι, πες του να πάει με το μετρό, όχι το λεωφορείο!!!
-
Ξεχάσατε τον κινητήρα της ΒΜW 3.0 λιτρα με τα 272 άλογα και τη ροπή 560 στισ 2000 σαλ?
Είναι αυτός που μπαίνει στη σειρά 5 (535 D) και αναμένεται να μπει και στη νέα Χ5.
Και η Μερσεντές μιλάει τώρα για τρομερές υποδυνάμεις από κινητήρες ντίζελ.Έχω την εντύπωση πως οι εταιρίες μπήκαν στο κυνήγι της απόλυτης υποδύναμης ελπίζοντας πως έτσι θα ανακάμψουν οι πωλήσεις τους.
Όντως όμως για τα δεδομένα της Ελλάδας αυτοί οι κινητήρες φαντάζουν πολύ μακρινοί!!!!
-
Ο χρήστης Psilos έγραψε:
Ξεχάσατε τον κινητήρα της ΒΜW 3.0 λιτρα με τα 272 άλογα και τη ροπή 560 στισ 2000 σαλ?
Είναι αυτός που μπαίνει στη σειρά 5 (535 D) και αναμένεται να μπει και στη νέα Χ5.Eίναι έκδοση Biturbo του γνωστού 3.0d που αποδίδει 204 ίππους στη 330d και 218 ίππους στη 530d στην έκδοση με τον ένα υπερτροφοδότη.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Υπάρχει και ο κινητήρας της Opel 1.9 με 200+ άλογα. εσείς που ξέρετε πως της Alfa είναι καλύτερος, απο την ιπποδύναμη και μόνο?Σιγα μην σκισει κανα καλτσον η οπελ με ξενα κολυβα κανοντας τον δικο μας 1.9 με bi-turbo απο 150 στα 212hp και οχι 200hp!
3.0 JTD M-JET