-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
Αρα είναι παράλογο ένας γιατρός να φορολογείται στην κλίμακα του 40% και άνω,να πληρώνει ενοίκια,ΔΕΗ,ΟΤΕ,κινητά,αυτοκίνητα ,γραμματέα στο ιατρείο,ΙΚΑ για τη γραμματέα,να μπαίνει στον κίνδυνο να εκβιάζεται π.χ.απο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ καθημερινά κλπ κλπ και να συμπεριφέρεται ιδανικά ως εθελοντής λειτουργός υγείας.
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό του να μην πληρώνει ένας γιατρός ενοικιο,ΔΕΗ,ΟΤΕ,κινητα,αυτοκίνητα,γραμματεα,ΙΚΑ της γαμματέως.Είναι απ τις σπάνιες φορές που μένω τόσο εκπληκτος διαβάζοντας ένα πόστ. Δλδ τι θα πρέπει να πληρώνει ένας ιατρός το φαγητό της οικογένειας του ή μήπως και αυτό θα έπρεπε να είναι δωρεα του κράτους ή δεν ξέρω και εγω πιανού άλλου
Υ.Γ. με συγχωρείς αν είμαι λίγο (ή πολύ) απόλυτος αλλά ή δεν κατάλαβα καλά ή θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις για ποιον λόγο θα έπρεπε να γίνετε αυτό που γράφεις.Εξάλου δεν γνωριζω αν υπάρχει κάποιο κράτος που να επικρατεί αυτό το καθεστώς χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει οτι δεν γίνετε,πάντως ανυπομονώ να διαβάσω την απάντησή σου.
φιλικάΔεν κατάλαβες τι εννοούσα...
Φυσικά και πρέπει να πληρώνει όλα τα παραπάνω,αλλά ας μην περιμένουμε όμως και απο τον γιατρό να ασκεί...λειτούργημα κάθε φορά.
Ο γιατρός ασκεί επάγγελμα,απλά εναπόκειται στην ανθρωπιά κάθε γιατρού το πως θα το ασκήσει και κατά ποσο θα αγνοήσει κάποιους κανόνες τύπων που τηρούν κάποιοι άλλοι επαγγελματίες κατά γράμμα σε άλλα επαγγέλματα.
Ενα απλό παράδειγμα:
Ταλαίπωρος ασθενής του ΤΕΒΕ έρχεται εκτός του συγκεκριμένου ωραρίου,που καθορίζει η σύμβαση του γιατρού με το ΤΕΒΕ,για εξέταση στο ιδιωτικό ιατρείο.Αν είχε έλθει εντός ωραρίου η εξέταση σύμφωνα με τη σύμβαση είναι δωρεάν.Επειδή όμως ήλθε εκτός ωραρίου πρέπει να πληρώσει χρήματα.Ο γιατρός όμως γενναιόδωρα του τη χαρίζει, εξετάζει τον ασθενή και δεν του παίρνει χρήματα.Φεύγοντας απο το ιατρείο, υπάλληλος του ΣΔΟΕ σταματάει τον ασθενή και του ζητάει παραστατικό πληρωμής.Ο ασθενής ισχυρίζεται οτι είναι ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ και γι'αυτό δεν πλήρωσε.Ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ ζητάει το βιβλιάριο του ασθενούς.Ανατρέχει στην πρώτη σελίδα όπου αναγράφεται το όνομα των ιατρών του ΤΕΒΕ στους οποίους διακαιούται να εξετάζεται ο συγκεκριμένος ασθενής και βρίσκει και τον εν λόγω ιατρό μαζί με τα ωράρια που έχει δηλώσει για το ΤΕΒΕ.Ευκολα διαπιστώνει οτι ο ασθενής είναι εκτός ωραρίου,οπότε λογικά έπρεπε να είχε πληρώσει χρήματα στο γιατρό.Η συζήτηση τελικά μεταφέρθηκε στο ιατρείο όπου ο συγκεκριμένος γιατρός πλήρωσε πρόστιμο 300 ευρώ γιατί δεν έκοψε έστω και μηδενική απόδειξη.
Αν είχαν τηρηθεί οι τύποι ο ταλαίπωρος ασθενής θα εκδιώχνονταν και θα του γινόταν σύσταση να έλθει 'εντός ωραρίου' ή θα του ζητούνταν χρήματα με κόψιμο απόδειξης πληρωμής.Στη δεύτερη περίπτωση ο γιατρός θα χαρακτηρίζονταν ως στυγνός επαγγελματίας,ενω στην πρώτη που φέρθηκε με ανθρωπια (και του βγήκε και 300 ευρώ το μαλί),απλά ως καλός γιατρός ή στο τέλος τέλος θα έλεγε κάποιος 'είχε υποχρέωση να με δεί τσάμπα γιατί η ιατρική είναι λειτούργημα'.Θέλεις κι άλλα παραδείγματα;;;
P.S.
Το περιστατικό-παράδειγμα είναι αληθινό... -
Οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία ειναι ως επί το πλείστον ήρωες.
Κακως εχετε ανοίξει τέτοια συζήτηση -
Να σας πω κι εγώ ένα παράδειγμα για τα ταμεία;
Ως πανεπιστημιακός είμαι ασφαλισμένος στο Δημόσιο. Αλλά με μια διαφορά. ΔΕΝ μπορώ να πάω σε έναν γιατρό που έχει σύμβαση με το Δημόσιο. Ο γιατρός πρέπει να έχει επιπλέον ΚΑΙ σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οπουδήποτε στην Ελλάδα εκτός του Βόλου-Λάρισας ΔΕΝ έχω πρωτογενή περίθαλψη! Αν ο γιατρός μου γράψει εξετάσεις, αυτές μπορώ να τις κάνω και θα πληρωθούν από το ταμείο. Αλλά ΟΧΙ η επίσκεψη στον γιατρό! Είπατε τίποτα;
Επίσης ό,τι φάρμακο εξέταση κλπ ζητήσει ο γιατρός πρέπει να παρει έγκριση από τους ελεγκτές του ταμείου. Που σημαίνει ότι το ταμείο πληρώνει 3-4 γιατρούς στον Βόλο (και το Δημόσιο τους εργαζόμενους που περιμένουν στην ουρά) να κοιτάει αν ο γιατρός που πήγα έδωσε 'σωστά' πράγματα. Μάλιστα μια φορά μου ζήτησαν να τους πάω και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να βεβαιωθούν ότι όντως έκανα την 'ακριβή' κατά τα λεγόμενά τους εξέταση. Όταν ξαναπήγα την άλλη μέρα, ούτε είδαν τι έγραφαν. Αρκέστηκαν στο ότι κρατούσα ένα φάκελο από το εργαστήριο που θα έκανε την εξέταση. Και φυσικό είναι αφού είχαν μια τεράστια ουρά μπορστά τους να παεριμένει για τον 'έλεγχο'.
ΥΓ: Την Μαγνητική Τοπογραφία την έκανα εδω και ένα μήνα, κάπου 15 μέρες μετά που υπέβαλα την 'αίτηση έγκρισης', και ένα ακόμα μήνα από τότε που μου τη ζήτησε το νοσοκομέιο. Ακόμα δεν ξέρω αν έχει εξεταστεί η υπόθεσή μου...
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
και έρχονται ταυτόχρονα 50 από το εξωτερικό (Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ ) οι οποίοι νομίζουν ότι βρογχοκήλη είναι η κήλη των βρόγχων (και οι οποίοι μπορεί να ήταν και μαθητές του 12-13 , αλλά έπρεπε να γίνουν γιατροί ), η ποιότητα αρχίζει να επηρεάζεται.Άσε... Μπροστά στα ματάκια μου. **5ο έτος ιατρικής **στην Θεσ/νίκη, να κάνουν μάθημα στο ΑΧΕΠΑ. Σε κάποια φάση ο καθηγητής κάνει μία πολύ απλή ερώτηση: Τι είναι η μετάσταση του καρκίνου; (δεν ζητούσε επιστημονικό ορισμό, αλλά πολύ απλά λόγια...όπως θα το έλεγα κι εγώ που είμαι άσχετος). ΚΑΝΕΙΣ δεν απάντησε...
Είναι δυνατόν 5ο έτος ιατρικής να μην γνωρίζουν να πουν (με απλούστατα λόγια) τι είναι μετάσταση του καρκίνου;;;Ο χώρος χωλαίνει και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση που χρειάζεται για να καθαριστεί.
Και ένας λόγος είναι το κλασσικό Ελληνικό... Είναι γιατρός, άρα είναι κάποιος...
Δεν λέω, πολλοί γιατροί είναι ΚΑΠΟΙΟΙ, όχι γιατί είναι γιατροί, αλλά γιατί είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, αλλά πολλοί άλλοι...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Άσε... Μπροστά στα ματάκια μου. **5ο έτος ιατρικής **στην Θεσ/νίκη, να κάνουν μάθημα στο ΑΧΕΠΑ. Σε κάποια φάση ο καθηγητής κάνει μία πολύ απλή ερώτηση: Τι είναι η μετάσταση του καρκίνου; (δεν ζητούσε επιστημονικό ορισμό, αλλά πολύ απλά λόγια...όπως θα το έλεγα κι εγώ που είμαι άσχετος). ΚΑΝΕΙΣ δεν απάντησε...
Είναι δυνατόν 5ο έτος ιατρικής να μην γνωρίζουν να πουν (με απλούστατα λόγια) τι είναι μετάσταση του καρκίνου;;;Ολοι ξερουμε τι ειναι η μετάσταση,κανεις δεν θελει ομως να απαντήσει σε ξεψαχνιστικές ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά.
Θυμίζει κάτι απο στρατό -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Άσε... Μπροστά στα ματάκια μου. **5ο έτος ιατρικής **στην Θεσ/νίκη, να κάνουν μάθημα στο ΑΧΕΠΑ. Σε κάποια φάση ο καθηγητής κάνει μία πολύ απλή ερώτηση: Τι είναι η μετάσταση του καρκίνου; (δεν ζητούσε επιστημονικό ορισμό, αλλά πολύ απλά λόγια...όπως θα το έλεγα κι εγώ που είμαι άσχετος). ΚΑΝΕΙΣ δεν απάντησε...
Είναι δυνατόν 5ο έτος ιατρικής να μην γνωρίζουν να πουν (με απλούστατα λόγια) τι είναι μετάσταση του καρκίνου;;;Ολοι ξερουμε τι ειναι η μετάσταση,κανεις δεν θελει ομως να απαντήσει σε ξεψαχνιστικές ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά.
Θυμίζει κάτι απο στρατόΑκριβώς, συν του ότι ο καθηγητής αν ήθελε να εξετάσει τους φοιτητές θα έπρεπε να κάνει την ερώτηση σε συγκεκριμένους. Όταν ρωτάει χωρίς να απευθύνει το λόγο σε συγκεκριμένο άτομο, είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας παρά γνώσεων, αν πάρει κανείς ή όχι την πρωτοβουλία να απαντήσει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία ειναι ως επί το πλείστον ήρωες.
Κακως εχετε ανοίξει τέτοια συζήτησηΣυμφωνώ και επαυξάνω, από εμπειρία με άμεσα συγκενικό πρόσωπο.
Για παράδειγμα είναι αμέτρητες οι φορές που του τηλεφωνούσαν από το νοσοκομείο στις 2, 3 ή 4 τα ξημερώματα , όταν ο εφημερεύων ιατρός δεν προλάβαινε μόνος του.
Υπάρχουν άνθρωποι που μέσα στη νύχτα θα πάρουν το αυτοκίνητό τους, με ξαστεριά βροχή ή χιόνι και θα τρέξουν για σας , χωρίς να πάρουν ούτε 1 ευρώπουλο παραπάνω, αλλά αυτό ούτε καν τους ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή.
Μη τα ισοπεδώνουμε και όλα όταν δεν έχουμε ιδέα οκ; -
Ναι ρε παιδια, αλλα εμεις δεν μιλαμε για ΑΥΤΟΥΣ που ειναι οντως ηρωες αλλα για τους ΑΛΛΟΥΣ που οχι μονο ηρωες δεν ειναι, αλλα δεν κανουν ουτε τα απολυτως απαραιτητα και δεν δινουν την ελαχιστη προσοχη. Και τουλαχιστον εγω πιο πολλους ΑΛΛΟΥΣ εχω δει παρα ΑΥΤΟΥΣ... Ε τι διαολο, γκαντεμης ειμαι και παντα πεφτω σε μλκες?
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Να σας πω κι εγώ ένα παράδειγμα για τα ταμεία;Ως πανεπιστημιακός είμαι ασφαλισμένος στο Δημόσιο. Αλλά με μια διαφορά. ΔΕΝ μπορώ να πάω σε έναν γιατρό που έχει σύμβαση με το Δημόσιο. Ο γιατρός πρέπει να έχει επιπλέον ΚΑΙ σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οπουδήποτε στην Ελλάδα εκτός του Βόλου-Λάρισας ΔΕΝ έχω πρωτογενή περίθαλψη! Αν ο γιατρός μου γράψει εξετάσεις, αυτές μπορώ να τις κάνω και θα πληρωθούν από το ταμείο. Αλλά ΟΧΙ η επίσκεψη στον γιατρό! Είπατε τίποτα;
Επίσης ό,τι φάρμακο εξέταση κλπ ζητήσει ο γιατρός πρέπει να παρει έγκριση από τους ελεγκτές του ταμείου. Που σημαίνει ότι το ταμείο πληρώνει 3-4 γιατρούς στον Βόλο (και το Δημόσιο τους εργαζόμενους που περιμένουν στην ουρά) να κοιτάει αν ο γιατρός που πήγα έδωσε 'σωστά' πράγματα. Μάλιστα μια φορά μου ζήτησαν να τους πάω και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να βεβαιωθούν ότι όντως έκανα την 'ακριβή' κατά τα λεγόμενά τους εξέταση. Όταν ξαναπήγα την άλλη μέρα, ούτε είδαν τι έγραφαν. Αρκέστηκαν στο ότι κρατούσα ένα φάκελο από το εργαστήριο που θα έκανε την εξέταση. Και φυσικό είναι αφού είχαν μια τεράστια ουρά μπορστά τους να παεριμένει για τον 'έλεγχο'.
ΥΓ: Την Μαγνητική Τοπογραφία την έκανα εδω και ένα μήνα, κάπου 15 μέρες μετά που υπέβαλα την 'αίτηση έγκρισης', και ένα ακόμα μήνα από τότε που μου τη ζήτησε το νοσοκομέιο. Ακόμα δεν ξέρω αν έχει εξεταστεί η υπόθεσή μου...
Στο Δημόσιο ανήκουν και οι Στρατιωτικοί,αλλά απαιτείται ξεχωριστή σύμβαση του κάθε γιατρού με το Στρατό πιθανόν λόγω διαφορετικού αρμόδιου υπουργείου και διαφορετικής προέλευσης των οικονομικών κονδυλίων που καλύπτουν τις αντίστοιχες δαπάνες .
Ετσι,λογικό είναι π.χ. οι γιατροί του Νομού Ευρυτανίας να μην έχουν σύμβαση με το Στρατό αφού θα βλέπουν έναν Στρατιωτικό στα δύο χρόνια.Αντιθέτως γιατροί του Νομού Εβρου σίγουρα θα έχουν αντίστοιχη σύμβαση λόγω μεγάλου αριθμού στρατιωτικών στην περιοχή.Ομοίως και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους υπαλλήλους του,όπου είναι αδιανόητο για ένα γιατρό της Πελοποννήσου να έχει σύμβαση με το Πανεπιστήμιο αυτό...Η μαγνητική τομογραφία,ως ακριβή εξέταση χρειάζεται κάποια προέγκριση και συνοδευτική γνωμάτευση γιατρού που να δικαιολογεί την ανάγκη εκτέλεσής της.Πολλές φορές συνεδριάζει επιτροπή γιατρών για την έγκριση τέτοιων πολύ ακριβών εξετάσεων.Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός,διότι λόγω κόστους δίνεται λαβή για εκμετάλευση (βλέπε μίζα...) απο ορισμένους γιατρούς (που παρέβησαν φυσικά τον όρκο τους)...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι ρε παιδια, αλλα εμεις δεν μιλαμε για ΑΥΤΟΥΣ που ειναι οντως ηρωες αλλα για τους ΑΛΛΟΥΣ που οχι μονο ηρωες δεν ειναι, αλλα δεν κανουν ουτε τα απολυτως απαραιτητα και δεν δινουν την ελαχιστη προσοχη. Και τουλαχιστον εγω πιο πολλους ΑΛΛΟΥΣ εχω δει παρα ΑΥΤΟΥΣ... Ε τι διαολο, γκαντεμης ειμαι και παντα πεφτω σε μλκες?Δεν είσαι γκαντέμης,έτσι είναι αρκετοί πιά.
Το σύστημα της αθρόας εισαγωγής πτυχιούχων ιατρικής απο Ρουμανία,Γιουγκοσλαβία,Βουλγαρία,Ιταλία έχει ρίξει πολύ το επίπεδο σε όλες τις βαθμίδες υγείας.Αυτά πληρώνουμε όλοι τώρα...
Γέμισε ο τόπος απο ημιμαθείς γιατρούς ή απο 'γιατρούς στο περίπου'.Ανθρωποι που δεν έκαναν ούτε για σκουπιδιάρηδες,έγιναν γιατροί.Μπήκαν με μέσον στα Δημόσια Νοσοκομεία (γιατί αν άξιζαν πραγματικά,θα δοκίμαζαν τον πολύ δύσκολο μεν αλλά πιό προσοδοφόρο δρόμο του ελεύθερου επαγγέλματος) και όντας τεμπέληδες και ημιμαθείς,μαθαίνουν ιατρική στο περίπου 'στου κασιδιάρη το κεφάλι'... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Δεν είσαι γκαντέμης,έτσι είναι αρκετοί πιά.
Το σύστημα της αθρόας εισαγωγής πτυχιούχων ιατρικής απο Ρουμανία,Γιουγκοσλαβία,Βουλγαρία,Ιταλία έχει ρίξει πολύ το επίπεδο σε όλες τις βαθμίδες υγείας.Αυτά πληρώνουμε όλοι τώρα...
Γέμισε ο τόπος απο ημιμαθείς γιατρούς ή απο 'γιατρούς στο περίπου'.Ανθρωποι που δεν έκαναν ούτε για σκουπιδιάρηδες,έγιναν γιατροί.Μπήκαν με μέσον στα Δημόσια Νοσοκομεία (γιατί αν άξιζαν πραγματικά,θα δοκίμαζαν τον πολύ δύσκολο μεν αλλά πιό προσοδοφόρο δρόμο του ελεύθερου επαγγέλματος) και όντας τεμπέληδες και ημιμαθείς,μαθαίνουν ιατρική στο περίπου 'στου κασιδιάρη το κεφάλι'...ΟΚ, με τελείωσες τώρα! Πρώτα απ'όλα, θα σε παρακαλούσα να μη μιλάς υποτιμητικά για τους σκουπιδιάρηδες. Σα δε ντρεπόμαστε λέω'γω. Πολύ υπεράνω την έχουμε δει μου φαίνεται..
Δεύτερον, δεν έχεις ιδέα, πραγματικά. Πριν 20 χρόνια, τα δημόσια νοσοκομεία παρακαλούσαν τους γιατρούς να δουλέψουν σε αυτά. Καμία σχέση με τώρα. Τώρα οι γιατροί που τελειώνουν δε μπαίνουν εύκολα στα δημόσια νοσοκομεία. Και αν νομίζεις εσύ ότι αυτοί που δουλέυουν στα δημόσια νοσοκομεία τα ξύνουν, σίγουρα δεν έχεις πάει ποτέ να δεις τι χαμός γίνεται. Τρίτον, υπάρχουν Ιταλικά πανεπιστήμια με διεθνή φήμη και αναγνώριση, και φοιτητές απ'όλο τον κόσμο, μερικά απο αυτά είναι κλάσεις ανώτερα από τα ελληνικά. Τελοσπάντων, δε μπορώ να σου πω τίποτα άλλο, μόνο κ μόνο ο τρόπος που μιλάς για ορισμένα επαγγέλματα (πχ σκουπιδιάρηδες, γιατρούς), τόσο υποτιμητικά, δείχνεις τι άνθρωπος είσαι.
Φιλικά (πάντα). -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
[Ανθρωποι που δεν έκαναν ούτε για σκουπιδιάρηδες,έγιναν γιατροί.Μπήκαν με μέσον στα Δημόσια Νοσοκομεία (γιατί αν άξιζαν πραγματικά,θα δοκίμαζαν τον πολύ δύσκολο μεν αλλά πιό προσοδοφόρο δρόμο του ελεύθερου επαγγέλματος) και όντας τεμπέληδες και ημιμαθείς,μαθαίνουν ιατρική στο περίπου 'στου κασιδιάρη το κεφάλι'...Όπως είπε και ο skye,είσαι πολύ γελασμένος αν νομίζεις ότι στα νοσοκομεία δεν γίνεται δουλειά.Ίσα-ίσα στο ελεύθερο επάγγελμα είναι που γίνεται το πασάλειμα (όχι πάντα,εννοείται),αλλά ο κόσμος νομίζει ότι είναι 'καλός γιατρός' επειδή είναι ευγενικός,καλόντυμένος και οδηγάει και μερτσεντέ...
-
Και μόνο το γεγονός ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι για εισαγωγή στις ιατρικές σχολές πάνε να δώσουν εξετάσεις θεωρώντας ότι θα έχουν εξασφαλισμένη την καλή επαγγελματική αποκατάσταση (χωρίς να τους περνά καν απ'το μυαλό η ευθύνη και η σημασία της ιδιότητας του ιατρού) και το υψηλό εισόδημα θα έπρεπε να είχε χτυπήσει καμπανάκια σε όλους μας προ πολλού. Είναι δε αυτή η νοοτροπία της αρπαχτής που οδήγησε σε καταστάσεις όπως αυτή με τον 'γιατρό' του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης (γενέτειρά μου), που ήθελε φακελάκι για να παρακάμψει την ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ λίστα αναμονής γιατί... 'δεν είναι δυνατόν η κάθε καραγκούνα να θέλει να είναι δίπλα σε δικαστές κλπ στο νοσοκομείο'...
Από την άλλη, αδυνατώ να κατανοήσω τι σχέση έχει μια αυτόκλητη (και στερούμενη λόγου υπάρξεως) υπεράσπιση των ιατρών συλλήβδην - και ιδίως σε περιστατικό όπου γνωρίζω καλά και από πρώτο χέρι τι έγινε στο νοσοκομείο, γιατί ο παθών είναι (καθώς είμαστε στο ίδιο τμήμα) συνάδελφός μου - με το αρχικό θέμα.
-
Παιδιά, έχετε ιδέα τι δουλειά κάνει ο GTZ που του τα 'χώνετε' ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Παιδιά, έχετε ιδέα τι δουλειά κάνει ο GTZ που του τα 'χώνετε' ?lucky guess: γιατρός, αλλά είχε την ατυχία να σπουδάσει Ελλάδα
Σπύρος
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Ομοίως και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους υπαλλήλους του,όπου είναι αδιανόητο για ένα γιατρό της Πελοποννήσου να έχει σύμβαση με το Πανεπιστήμιο αυτό...Δηλαδή αν αρρωστήσω στην Τρίπολη που θα είμαι τα χριστούγεννα τι θα κάνω; Και γιατί αυτό δεν ισχύει για τους 'κανονικούς| δημόσιους υπαλλήλους;
Η μαγνητική τομογραφία,ως ακριβή εξέταση χρειάζεται κάποια προέγκριση και συνοδευτική γνωμάτευση γιατρού?
Ω, ξέρω για τις μίζες και καλά κάνουν και ζητούν έγκριση για αυτό. Το πότε με ενοχλεί. Σε πόσους μήνες;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ω, ξέρω για τις μίζες και καλά κάνουν και ζητούν έγκριση για αυτό. Το πότε με ενοχλεί. Σε πόσους μήνες;Αν ζεις πχ στη Ζαχάρω, είσαι ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ και χρειάζεται να κάνεις μαγνητική τομογραφία, πρέπει:
-Να σου την 'γράψει' ο ορθοπεδικός του ΤΕΒΕ
-Να περάσεις από επιτροπή, στο Π.Ν. Ρίου
-Να κλείσεις ραντεβού στο ίδιο νοσοκομείο για την εξέταση.
Συνολικά; Δυο μέρες χαμένες, συν η ταλαιπωρία 250 χιλιόμετρα ταξίδι 2 φορές. Κι αν δεν έχεις δικό σου μεταφορικό μέσον . . . .
Καλά κάνουν;
Κι αν, πχ, χρειάζεσαι χειρουργική επέμβαση, για να σε καλύψει (έστω μερικά) το ΤΕΒΕ πρέπει να πάς σε συγκεκριμένο Δημόσιο νοσοκομείο (το πιο κοντινό στον τόπο κατοικίας σου) και να σε χειρουργήσει συμβεβλημένος γιατρός. Ο οποίος, γιατί να προσπαθήσει να γίνει καλύτερος; Αν δεν κάνω λάθος, πλέον 'συμβεβλημένος γιατρός' των ταμείων μας γίνεται όποιος τους ζητήσει τη μικρότερη αμοιβή!
Καλά κάνουν;
Και φταίνε μόνον οι γιατροί; Αν στην Ελλάδα υπήρχε Δικαιοσύνη, κάποιος Δικαστής θα έπρεπε να καταδικάσει ΟΛΑ τα ταμεία για την ποιότητα των παροχών τους και για την διαχείρηση των εισφερομένων χρημάτων ΜΑΣ.
Αλλά οι δικαστικοί είναι απασχολημένοι στις δίκες για την αύξηση των αποδοχών τους, κάθε φορά που οι βουλευταί μας αποφασίζουν αύξηση των δικών τους αποδοχών.... -
Μηπως αντι να τα χωνετε σε Ιατρους θα επρεπε να τα χωνετε στα ασφαλιστηκα σας ταμια?
Ειμαι Οδοντιατρος και σκεφτομουν σοβαρα να κανω συμβαση με μερικα ασφαλιστηκα ταμια. Οταν ειδα τις αμοιβες φυσικα και τους εκλεισα την πορτα.
Ειναι δυνατον στα περισσοτερα ασφαλιστηκα ταμια ενα σφραγισμα να πληρωνεται με το ΓΕΛΟΙΟ ποσο των 7,5 ευρω ?
7.5 ευρω κοστιζουν μονο τα αναλωσιμα (ποτηρακι-πετσετακι-σιελαντλια) Αν προσθεσεις σε αυτο και τα υλικα μπαινεις και μεσα.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει συναδελφος που δουλευει για αυτα τα χρηματα και σιγουρα κατοπιν συμφωνιας παιρνει μια διαφορα απο τον ασθενη η οποια φυσικα αν καταγγελθει θα υπαρξει προβλημα.
Γιαυτον ακριβως τον λογο απεχω. -
Οδοντίατρος; Το ΤΕΒΕ βρήκε και εκεί λύση: Δεν έχει συμβεβλημένους οδοντίατρους. Οι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ έχουν δόντια που δεν χαλάνε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οδοντίατρος; Το ΤΕΒΕ βρήκε και εκεί λύση: Δεν έχει συμβεβλημένους οδοντίατρους. Οι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ έχουν δόντια που δεν χαλάνε.Προφανώς Ηλία και δεν χαλάνε. Άμα δεν έχεις λεφτά να φάς πως θα φθαρούν τα δόντια για να χρειαστείς οδοντίατρο
ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ (ΟΔΗΓΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ...)