-
Μην βρίζετε τον άνθρωπο, σε όλους μπορεί να συμβεί να μην προλάβουν να φρενάρουν όταν κοκκαλώσει ο μπροστινός. Ειδικά μάλιστα στο σημείο που έγινε η σύγκρουση όλοι πηγαίνουν αρκετά γρήγορα αφού ανοίγεται μια καλή ευθεία μήκους χιλιομέτρων μέχρι το Δέλτα Φαλήρου όπου οι περισσότεροι πηγαίνουν με 80-120 χλμ. Αυτό όμως που είπε 'το αμάξι έχει 450 άλογα', αν το ανέφερε για να δείξει ότι δεν ήταν δυνατόν να φρενάρει έγκαιρα, τότε ήταν καραγκιόζης. Άν δεν μπορείς να συμμαζέψεις τα αλόγατά σου, είτε λόγω ανεπαρκών φρένων είτε λόγω ανεπαρκών οδηγικών ικανοτήτων, οδηγείς πιο αργά ή παίρνεις λιγότερο δυνατό αυτοκίνητο.
-
α, ρε CLIO V6 κριμα υπουλο χτυπημα το εχω περασει κι εγω σε καταλαβαινω ειναι αδικο απο το πουθενα να παθαινεις τετοια κωλοζημια.
Εγω ημουν επισης πρωτος σε καραμπολα τριων και μας πληρωσε ο τελευταιος χωρις προβληματα (αν και ειμαι σιγουρος οτι ο πισω μου ειχε πεσει πανω μου πριν τον βρει ο τελευταιος αλλα δεν το εθιξα για να τελειωνει γρηγορα χωρις μπλεξιματα η υποθεση).
-
Καταρχην ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!
Στις καραμπολες απο οτι ξερω πληρωνει ο καθε ενας τον μπροστινο του.
Τωρα αν ο πισω σου ηταν σταματημενος, δεν το βρησκω καθολου απιθανο να του πει η ασφαλιστικη του οτι δεν τον πληρωνει γιατι δεν ειχε παρει τη σωστη αποσταση απο σενα.
1500;;;; και χωρις προφυλαχτηρα και εξατμιση;;;;; Λιγο πιασοκωλ ακουγεται.
Κι εμενα που με ειχαν τρακαρει απο πισω προσφατα, με την ιδια ζημεια μου πηραν 1700 ευρω με το κλειδι στο χεριΚαλα ξεμπερδεματα!!!!!!
...και καλη καρδια!!!
-
εαν ειχατε σταματησει και οι δυο και τοτε επεσε πισω σας ο τριτος εκεινος [η ασφαλεια του δλδ] τα πληρωνει ολα.
εαν ο δευτερος σε χτυπησε μια φορα και αμεσως ηρθε ο τριτος και σε ξαναχτυπησε δευτερη τοτε ο ενας πληρωνει τον αλλο εκτος και αν συμφωνησει ο πισω και πει οτι επεσε στον δευτερο ενω εκεινος ηδη ειχε σταματησει ωστε να πληρωσει η ασφαλεια του ολους καθως και την ζημια την μπροστινη του δευτερου......... ενω εκεινος [ο δευτερος] θα μπορουσε να του δωσει την διαφορα της επιβαρυνσης προς την ασφαλιστικη του ή τελος παντων κατι που θα συμφωνησουν για την καλη του διαθεση.
μου συνεβει πριν λιγους μηνες και μενα κατι παρομοιο μονο που ημουν εγω στην μεση και ενω σταματησα ακουμπωντας ελαχιστα τον μπροστινο μου χωρις ζημια ηρθε απο πισω ενα βιταρα και με καρφωσε οποτε και εγω ξαναπεφτω στον μπροστινο και παθαινω και εγω και εκεινος ζημια.
τελικα η ασφαλεια του πισω μας πληρωσε ολους χωρις να προκυψει το παραμικρο προβλημα και χωρις να κανουμε καμμια ιδιαιτερη συνεννοηση μεταξυ μας.
-
Πρώτα απ'όλα περαστικά και κουράγιο.
Το καλό είναι ότι λογικά θα πάρεις όλα τα λεφτά σου,οπότε δε βάζεις τίποτα από την τσέπη. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις (όπως λέει και ο megane98) ο καθένας πληρώνει τον μπροστινό του, εκτός αν υπάρχει εξώφθαλμη υπαιτιότητα του πρώτου (πχ αναιτιολόγητο δυνατό φρενάρισμα).Α, καλό είναι να ξέρεις ότι αν με κάποιο τρόπο αποδειχθεί ότι δεν κρατούσες απόσταση ασφαλείας,έτρεχες υπερβολικά ή δεν είχες τη δέουσα προσοχή στην οδήγηση (πχ μιλούσες στο κινητό) τότε μπορεί να λάβεις μειωμένη αποζημίωση. Βέβαια αυτό εσένα δε σε αφορά αφού ήσουν πρώτος.Απλά το λέω γενικά για να ξέρουμε τι γίνεται σε περιπτώσεις καραμπόλας. -
Οτι ειναι να γινει θα γινει την Τριτη....
Ευελπιστω να μην χρειαστει να βαλω κ εγω λεφτα απο το πουθενα.....
Γενικα ειναι κακο να μπλεκεις με τις ασφαλιστικες εταιριες..
Παντως αν και ολα εγιναν πολυ γρηγορα ειμαι σιγουρος οτι ο leon σταματησε οριακα και ηρθε ο audi κ επεσε επανω μας....
Ευτυχως που κραταγα αποσταση απο τον μπροστινο και δεν κινδυνεψα να τον χτυπησω... -
με τα aftermarket δεν θα εχεις κανενα προβλημα, η ασφαλιστικη του αλλου εινα υποχρεωμενη να σε αποζημειωση=να κανει το αμαξι οσυ οπως ηταν. αν λοιπον εσυ εχεις βαλει προφυλακτηρα απο ατοφιο χρυσαφι, προβλημα τους
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Παντως αν και ολα εγιναν πολυ γρηγορα ειμαι σιγουρος οτι ο leon σταματησε οριακα και ηρθε ο audi κ επεσε επανω μας....
Ευτυχως που κραταγα αποσταση απο τον μπροστινο και δεν κινδυνεψα να τον χτυπησω...η ανησυχια σου θα πρεπει να εστιαστει στην ποιοτητα της εργασιας του φανοποιου-βαφεα ωστε να μην αφησουν κουσουρια που σε μελλοντικη πωληση του αυτοκινητου θα σου δημιουργησουν προβληματα.
και να ξερεις οτι ειδικα σε τετοιες επισκευες εαν δεν γινει σωστη αποκατασταση βγαινουν μετα απο καιρο σκουριες μεσα στον χωρο των αποσκευων και ειναι μια ενδειξη για τον μελλοντικο αγοραστη οτι κατι εχει συμβει.......και αν το εχεις αποκρυψει εκτιθεσαι λιγακι!!!!!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Ευτυχως που κραταγα αποσταση απο τον μπροστινο και δεν κινδυνεψα να τον χτυπησω...η ανησυχια σου θα πρεπει να εστιαστει στην ποιοτητα της εργασιας του φανοποιου-βαφεα ωστε να μην αφησουν κουσουρια που σε μελλοντικη πωληση του αυτοκινητου θα σου δημιουργησουν προβληματα.
και να ξερεις οτι ειδικα σε τετοιες επισκευες εαν δεν γινει σωστη αποκατασταση βγαινουν μετα απο καιρο σκουριες μεσα στον χωρο των αποσκευων και ειναι μια ενδειξη για τον μελλοντικο αγοραστη οτι κατι εχει συμβει.......και αν το εχεις αποκρυψει εκτιθεσαι λιγακι!!!!!!
Γιαυτο για καλο και για κακο, κανε την επιδιορθωση στη Ρενω να εισαι καλυμενος.
-
Σιγουρα στη Ρενω θα το παω αν και τα 1500€ απο τον προχειρο υπολογισμο του μου φανηκαν πολλα(χωρις προφυλακτηρα και εξατμιση )
Τι να πεις..... -
Βάγγο, και μη χειρότερα... Ευτυχώς δεν πάθατε τίποτα. Ο αυχένας είναι πολύ ευπαθής σε τέτοιες περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
με τα aftermarket δεν θα εχεις κανενα προβλημα, η ασφαλιστικη του αλλου εινα υποχρεωμενη να σε αποζημειωση=να κανει το αμαξι οσυ οπως ηταν. αν λοιπον εσυ εχεις βαλει προφυλακτηρα απο ατοφιο χρυσαφι, προβλημα τουςΑυτό αν δεν κάνω λάθος ισχύει μόνον αν έχουν δηλωθεί στην ασφαλιστική όλες οι aftermarket μετατροπές-βελτιώσεις. Αλλιώς δεν καλύπτονται.
Πάντως φίλε CLIO-V6 το σημαντικό είναι οτι δεν πάθατε τίποτε...
-
Το σημαντικο ειναι οντως οτι δεν παθαμε τιποτα...
Και δεν παθαμε γιατι φορουσαμε ζωνες...
Και καλα εγω θα μπορουσα να εβαζα αντισταση στο τιμονι(αν κ εγκυμονει αλλους κινδυνους αυτο)αλλα η κοπελα μου θα χτυπουσε σιγουρα........ -
Βαγγέλη , περαστικά
και σε σένα ........... και στο αυτοκίνητό σου -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
με τα aftermarket δεν θα εχεις κανενα προβλημα, η ασφαλιστικη του αλλου εινα υποχρεωμενη να σε αποζημειωση=να κανει το αμαξι οσυ οπως ηταν. αν λοιπον εσυ εχεις βαλει προφυλακτηρα απο ατοφιο χρυσαφι, προβλημα τους
Αυτό αν δεν κάνω λάθος ισχύει μόνον αν έχουν δηλωθεί στην ασφαλιστική όλες οι aftermarket μετατροπές-βελτιώσεις. Αλλιώς δεν καλύπτονται.
Πάντως φίλε CLIO-V6 το σημαντικό είναι οτι δεν πάθατε τίποτε...
Λαθος κανεις. Αμα σε τρακαρει καποιος και σε πληρωνει η ασφαλιστικη του, δεν εχει σημασια το τι εχεις δηλωσει σητν δικια σου γιατι οπως ειπαμε πρεπει να αποκαταστησει το αυτοκινητο στην κατασταση που ηταν (δηλαδη με ολα τα εξτρα).
Αυτο που λες ισχυει για οταν θες να σε πληρωσει η δικια σου ασφαλιστικη (κλοπη-πυρκαγια-τρακαρισμα με μεικτη) οπου φυσικμα ολα τα εξτρα πρεπει να δηλωθουν και να ασφαλιστουν.
-
Ößëå Clio-V6 ôß íá êÜíïõìå óõìâáßíïõí áõôÜ... Äþóå ôüðï óôçí ïñãÞ. Óïõ åý÷ïìáé êáëü êïõñÜãéï êáé íá åðéäéïñèùèåß ç æçìéÜ ãñÞãïñá, óùóôÜ êáé üóï ôï äõíáôüí ðéü öèçíÜ. ÐÜíôùò óïõ åý÷ïìáé êõñßùò ðñïóùðéêÞ êáé ïéêïãåíåéáêÞ ÕÃÅÉÁ. Ïëá ôá Üëëá åßíáé äåõôåñåýïíôá ãéá íá ìÞí ðþ ôñéôåýïíôá.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αυτό αν δεν κάνω λάθος ισχύει μόνον αν έχουν δηλωθεί στην ασφαλιστική όλες οι aftermarket μετατροπές-βελτιώσεις. Αλλιώς δεν καλύπτονται.
Κάνεις λάθος. Εμένα στο προηγούμενο αυτοκίνητο που με τρακάρανε μου τα καλύψανε και δεν είχα δηλώσει τίποτα.
Φίλε CLIO V6 μήπως ξέρεις τι ασφάλειες έχουν και οι δύο; Είναι αρκετά βασικό.
-
Έχετε δίκιο, όντως αυτό που έγραψα παραπάνω ισχύει για πληρωμή απο την δική σου ασφαλιστική.
-
Αρα αυτό αφορά όσους έχουν μεικτή ασφάλεια σε περίπτωση που έχουν ατύχημα! Θα πρέπει δηλαδή να δηλώσεις και οτι εξτρά έχεις βάλει για να σε αποζημιώσουν.
-
Ο Audi εχει μεικτη ασφαλεια,αλλα ο leon εχει απλη...
Ο ασφαλιστης μου ειπε οτι δεν θα εχω κανενα απολυτως προβλημα με τα εξτρα και οτι πρεπει να αποκατασταθει το αυτοκινητο στην κατασταση που ηταν πριν...
Παιδια σας ευχαριστω πααααρα πολυ για το ενδιαφερον....
Με τρακαραν.....