-
Ο χρήστης babiz έγραψε:
Να ξεθάψω λίγο το θέμα για μία ιστορία και κάποιες ερωτήσεις:Με τράκαραν από πίσω, άλλαξα προφυλακτήρα + μία βάση. Ο εκτιμητής της ασφάλειας του φταίχτη, η οποία δυστυχώς δεν είναι στον φιλικό διακανονισμό, έχει καλύψει σχεδόν όλο το ποσό στην προσφορά του (εκτός από 5-6 ευρώ). Τα τιμολόγια από το φανοποιείο έχουν αποσταλεί στην ασφαλιστική από τις 6/6/06 (καταραμένη λίγο ημ/νια)
Μετά από επικοινωνία που είχα με την ασφαλιστηκή με ενημερώσανε ότι θα αποζημιωθώ καλό Σεπτέμβρη.
Το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία που παρέλαβαν τα τιμολόγια εώς την ημ/νια που θα δώσουν τα λεφτά είναι 3 μήνες ή 67 εργάσιμες. Σύμφωνα με το υποργείο ανάπτυξης, οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να εξοφλούν μέσα σε ένα διάστημα 40 ημερών (δεν διευκρίνησα εάν προκειται για εργάσιμες...) Έχω ζητήσει, πέρα από την προφορική, και έγγραφη ενημέρωση από την ασφαλιστική για την ημερομηνία εξόφλησης.
Ξέρει κανείς εάν υπάρχουν παραθυράκια όσον αφορά την εξόφληση σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που ορίζει ο νόμος/υπουργείο?
Τι παραπάνω μπορώ να κάνω ώστε να πιέσω την ασφαλιστική?
Πόσες μέρες να περιμένω για την έγγραφη απάντησή τους?Ευχαριστώ,
ΜπάμπηςΠρήξτους!!! Κοινώς τηλεφωνήματα σε καθημερινή βάση μέχρι να πάρεις εγγράφως ότι η ημερομηνία αποζημίωσης είναι τότε... Πήγαινε και από τα κεντρικά -προσπάθησε να μιλάς με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο από τις ζημιές- για να βγαλεις ακρη και τριξοτυς λιγο τα δοντια.[/img]
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ευχαριστώ και για την μεταφορά.
Λοιπόν, αποφάσισα να μην τους ξαναπάρω τηλ. γιατί όλη την προηγούμενη εβδομάδα γίνανε τα νεύρα μου χάλια με την μουσική της αναμονής τους περιμένοντας να μιλήσω με τον άνθρωπο που χειρίζεται τον φάκελό μου. Πλέον έχω περάσει σε πιο απλές λύσεις. Οτι θέλω να ρωτήσω, το ρωτάω μέσω φαξ το οποίο απευθύνεται επώνυμα σε έναν άνθρωπο... και ο οποίος με καλεί σχεδόν αμέσως στο κινητό μου
Anyway, ευελπιστώ να μου απαντήσουν γραπτώς για τον Σεπτέμβρη και μετά βλέπουμε!
-
POIA ασφαλιστικη?
-
Edit: ----------...
Το ξανασκέφτηκα... Κάτσε να πάνε όλα καλά και θα σας πώ μετά...
-
κατεβαινα το ποταμι το μεσημερι και βρισκομουν στην αριστερη στο υψος των ΚΤΕΛ...
στα 100μ μπροστα εκει που στριβει για λεωφορο Αθηνων βρισκεται σταματημενο ημιφορτηγο που προσπαθει να μπει στην εθνικη στην αριστερη λωριδα ( )...
επικρατει ψιλοπανικος και αρχιζουν ολοι να φρεναρουν...
εχω δει απο πριν οτι κορσα ειναι πολυ κοντα πισω μου και το οδηγει πιτσιρικας, οποτε αποφασιζω να μη πλακωθω στα φρενα γιατι θα κολησει πανω μου με πολλα...
φρεναρω λοιπον οχι πολυ δυνατα στην αρχη. Βλεπω ομως οτι η αποσταση απο το Α6 που ειχα μπροστα μου (παντα εχω αρκετη αποσταση), μειωνεται πολυ γρηγορα, αναγκαστικα φρεναρω πλεον με πολυ δυναμη...
δυστυχως και ενω εγω πλεον εχω σταματησει στο μισο μετρο απο το Α6 το κορσα δεν εχει προλαβει να κοψει αρκετα και πεφτει πανω μου, ευτυχως με λιγα χλμ (10-20)...
κανουμε στην ακρη και κατεβαινουμε για να αλλαξουμε στοιχεια. Ευτυχως ειναι συνενοησιμος και δεν φερνει αντιρρησεις.
Με εκπληξη βλεπω οτι μαλλον δεν εχω κανενα χτυπημα στο αμαξι που να εχει αφησει σημαδι, οποτε μετα την ανταλλαγη στοιχειων φευγουμε.Αυριο το πρωι θα πλυνω τον πισω προφυλακτηρα για να δω τι ζημια εχει (αν εχει) και θα κανουμε φιλικη δηλωση εαν εχω χτυπημα.
ολα αυτα ξεκινησαν με περιπου 90-100χαω
-
Σπύρο, δες κι από κάτω μήπως έχει σπάσει κάποια βάση του προφυλακτήρα, συνήθως είναι αυτές που υποχωρούν πρώτες σε σύγκρουση.
-
Περονόσπορος έχει πέσει!
Περαστικά σε όλους.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Σπύρο, δες κι από κάτω μήπως έχει σπάσει κάποια βάση του προφυλακτήρα, συνήθως είναι αυτές που υποχωρούν πρώτες σε σύγκρουση.ναι το εχω υποψην, θα το δω προσεχτικα το πρωι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κανουμε στην ακρη και κατεβαινουμε για να αλλαξουμε στοιχεια. Ευτυχως ειναι συνενοησιμος και δεν φερνει αντιρρησεις.
Με εκπληξη βλεπω οτι μαλλον δεν εχω κανενα χτυπημα στο αμαξι που να εχει αφησει σημαδι, οποτε μετα την ανταλλαγη στοιχειων φευγουμε.Αυριο το πρωι θα πλυνω τον πισω προφυλακτηρα για να δω τι ζημια εχει (αν εχει) και θα κανουμε φιλικη δηλωση εαν εχω χτυπημα.
Τα στοιχεία του μπορεί να στα έδωσε, αν σου έχει κάνει ζημιά όμως το γεγονός ότι δεν υπέγραψε ήδη κάποιο επίσημο έγγραφο που να υποδηλώνει το φταίξιμό του σημαίνει ότι μπορεί άνετα να κάνει την πάπια αν θέλει. Δυστυχώς μιλάω εκ πείρας, μιας και άνθρωπος που είχε χτυπήσει τον πατέρα μου με μηχανάκι και του είχε δώσει με μεγάλη προθυμία τα στοιχεία του τον απείλησε μετέπειτα ότι αν τον ξαναπάρει τηλέφωνο ο πατέρας μου και τον 'ενοχλήσει' ότι θα καλέσει την αστυνομία. Για την ακρίβεια του είπε αν ξαναενοχλήσεις τη γυναίκα μου (η οποία και απάνταγε το τηλέφωνο) θα έχεις κακά ξεμπερδέματα με την αστυνομία. Η ζημιά ήταν σχετικά μικρή, οπότε από το να έχει τρεχάματα χωρίς λόγο ο πατέρας μου αποφάσισε να το πληρώσει μόνος του.
-
Ακόμα και σε ασήμαντα περιστατικά, όταν υπάρχει σύγκρουση πάντα τηλ στο '100' να στείλουν κάποιον για καταγραφή συμβάντος ή στην ασφαλιστική σας να στείλει εμπειρογνώμωνα και να ανοίξει φάκελο για το συμβάν. Με αυτή τη κίνηση, ακόμα και αν αρχίσει μετά να τα μασάει ο άλλος, εσείς είσαστε καλυμμένοι...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ακόμα και σε ασήμαντα περιστατικά, όταν υπάρχει σύγκρουση πάντα τηλ στο '100' να στείλουν κάποιον για καταγραφή συμβάντος ή στην ασφαλιστική σας να στείλει εμπειρογνώμωνα και να ανοίξει φάκελο για το συμβάν. Με αυτή τη κίνηση, ακόμα και αν αρχίσει μετά να τα μασάει ο άλλος, εσείς είσαστε καλυμμένοι...Πάντα καταγραφή του συμβάντος είτε από αστυνομία (αν ειδικά είναι μεγάλη ή δεν υπάρχει κανένα αυτόπτης - για να μην σας βγάζουν τρελλούς ύστερα) είτε από την ασφάλειά σας.. καθώς και κάλυψη νομικής προστασίας ....
Επειδή ως δικηγόρος ασχολούμαι με τροχαία και συνεργάζομαι με νομική προστασία μεγάλης ασφαλιστικής δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο οφέλεια έχετε ακόμα και για την παραμικρή ζημιά... καθώς μπορείτε χωρίς έξοδα και κόπο να κάνετε μια αγωγή και να πάρετε τα χρήματά σας (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η νομική προστασία έχει να κάνει με μικροζημιές όπου ο φταίχτης έκανε την πάπια) .. αντίθετα χωρίς νομική προστασία η ζημιά σας πρέπει να υπερβαίνει το χιλιάρικο για να αξίζει να μπείτε στα έξοδα της αγωγής (περίπου 300 ευρώ στο νερό)... -
Ο χρήστης stpapam έγραψε:
Ακόμα και σε ασήμαντα περιστατικά, όταν υπάρχει σύγκρουση πάντα τηλ στο '100' να στείλουν κάποιον για καταγραφή συμβάντος ή στην ασφαλιστική σας να στείλει εμπειρογνώμωνα και να ανοίξει φάκελο για το συμβάν. Με αυτή τη κίνηση, ακόμα και αν αρχίσει μετά να τα μασάει ο άλλος, εσείς είσαστε καλυμμένοι...
Πάντα καταγραφή του συμβάντος είτε από αστυνομία (αν ειδικά είναι μεγάλη ή δεν υπάρχει κανένα αυτόπτης - για να μην σας βγάζουν τρελλούς ύστερα) είτε από την ασφάλειά σας.. καθώς και κάλυψη νομικής προστασίας ....
Επειδή ως δικηγόρος ασχολούμαι με τροχαία και συνεργάζομαι με νομική προστασία μεγάλης ασφαλιστικής δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο οφέλεια έχετε ακόμα και για την παραμικρή ζημιά... καθώς μπορείτε χωρίς έξοδα και κόπο να κάνετε μια αγωγή και να πάρετε τα χρήματά σας (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η νομική προστασία έχει να κάνει με μικροζημιές όπου ο φταίχτης έκανε την πάπια) .. αντίθετα χωρίς νομική προστασία η ζημιά σας πρέπει να υπερβαίνει το χιλιάρικο για να αξίζει να μπείτε στα έξοδα της αγωγής (περίπου 300 ευρώ στο νερό)...τελικα υπαρχει μια υποχωρηση στον πισω προφυλακτηρα, οποτε του ζητησα να κανουμε φιλικη δηλωση. Μεχρι στιγμης εχει φερθει ενταξει ο τυπος. Θα δουμε βεβαια...
Νομικη προστασια εχω, τι θα πρεπει να κανω εαν αυτος τελικα αρνηθει το συμβαν??? Ειμαι καλυμενος ή δε θα βγαλω ακρη ποτε?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...Μεχρι στιγμης εχει φερθει ενταξει ο τυπος. Θα δουμε βεβαια...Νομικη προστασια εχω, τι θα πρεπει να κανω εαν αυτος τελικα αρνηθει το συμβαν??? Ειμαι καλυμενος ή δε θα βγαλω ακρη ποτε?
Χωρίς να είμαι νομικός, απλά από εμπειρία, αν δεν έχεις κάποιο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι σε χτύπησε τότε μπορεί άνετα να κάνει την πάπια και όσους δικηγόρους και αν βάλεις το δίκιο σου δε θα το βρεις.
Δυστυχώς ή ευτυχώς μοναδική νόμιμη απόδειξη τροχαίου είναι η καταγραφή του συμβάντος από την τροχαία, από τις ασφαλιστικές εταιρίες, ή μέσω φιλικής δήλωσης. Οι προφορικές συμφωνίες επαφίενται απλά στην καλή θέληση του έταιρου συμμετέχοντος στο τροχαίο. -
Ακριβώς έτσι είναι. Αν δεν έχεις κάποιο χαρτί καταγραφής του συμβάντος ή υπογεγραμμένη φιλική δήλωση, δεν αποδεικνύεται το συμβάν.
Μετά η μοναδική λύση που έχεις είναι να τον πείσεις να κάνει κανονική δήλωση στην ασφαλιστική του για το συμβάν, είτε θετική είτε αρνητική (την οποία αν βάσει στοιχείων δεν φταις, τη γυρνάς άνετα υπέρ σου και αποζημιώνεσαι 100%).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τελικα υπαρχει μια υποχωρηση στον πισω προφυλακτηρα, οποτε του ζητησα να κανουμε φιλικη δηλωση. Μεχρι στιγμης εχει φερθει ενταξει ο τυπος. Θα δουμε βεβαια...
Νομικη προστασια εχω, τι θα πρεπει να κανω εαν αυτος τελικα αρνηθει το συμβαν??? Ειμαι καλυμενος ή δε θα βγαλω ακρη ποτε?
Αν δεν βρίσκεις άκρη με τον άλλο ή την ασφαλιστική του (πολλές φορές δεν ξέρεις ποιος σε πρωτοκοροϊδεύει) ζήτα ενεργοποίηση της νομικής προστασίας (συνήθως απαιτείται να έχεις ήδη δηλώσει τη σύγκρουση στη ασφάλειά σου και τα τιμολόγια της επισκευής της ζημίας) και θα το αναλάβει δικηγόρος όπου θα κάνει αγωγή ...
Στη συνέχεια και ανάλογα της περίπτωσης:
- Αν ο άλλος έχει κάνει θετική δήλωση αλλά η ασφαλιστική του δεν αποδέχεται τα κονδύλια επισκευής ή είναι ψόφια και έτοιμη να κλείσει
τότε ή θα σε πληρώσει το αργότερο μέχρι τις παραμονές του δικαστηρίου (οπότε δεν πληρώνεσαι τόκους, μείωση αγοραστικής αξίας και ηθική βλάβη) είτε θα έλθει στο δικαστήριο αποδεχόμενη την υπαιτιότητα αλλά αμφισβητώντας τα κονδύλια. (εννοείται ότι αν είναι ψόφια είτε στο μεταξύ θα έχει κλείσει αλλά θα σε πληρώσει ή θα αντιδικήσεις με το Επικουρικό είτε θα σου έλθει στο δικαστήριο περιμένοντας δικαστικη απόφαση γιανα σου φάει χρόνο - εσύ όμως κερδίζεις τόκους) - Αν ο άλλος έχει κάνει αρνητική δήλωση τότε η ασφαλιστική του άλλου είτε θα σε πληρώσει μετά την αγωγή (βλ. παραπάνω) μιας και θα αντιληφθεί ότι ο πελάτης λέει φούμαρα, είτε θα αντικρούσει την αγωγή σου στο δικαστήριο υποστηριζόμενη από τον πελάτη της είτε (πιθανότερο) η αγωγή σου θα συνεκδικαστεί με αντίθετη αγωγή του άλλου (αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό γίνεται όταν οι συνθήκες της σύγκρουσης και η υπαιτιότητα επιδέχονται αμφισβήτησης).
- Αν ο άλλος δεν έχει κάνει καθόλου δήλωση τότε η ασφάλεια του, αν είναι σοβαρή, θα τον κράξει και θα προσπαθήσει να του πάρει δήλωση (αφού μπήκες στον κόπο να κάνεις αγωγή μάλλον κάτι έχει συμβεί) οπότε και αναλογα με την περίπτωση βλέπεις παραπάνω τι ακολουθεί ή θα έρθει στο ακροατήριο να αρνηθεί την αγωγή στο συνολό της οπότε εσύ θα πρέπει να αποδείξεις ότι η σύγκρουση συνέβη και ότι έφταιγε ο άλλος.
Η απόδειξη του συμβάντος γίνεται είτε με απόσπασμα δελτίου συμβάντων τροχαίας ή άλλης αστυνομικής αρχής, είτε με τη δήλωση στην ασφαλιστική σου και μάρτυρα, είτε μόνο με μάρτυρα. Στην περίπτωση της ασφαλιστικής αν η δήλωση γίνεται στον τόπο της σύγκρουσης και συνοδεύεται από επιτόπιες φωτογραφίες τότε δεν είναι απαραίτητο το απόσπασμα της αστυνομίας.
Σε κάθε περίπτωση σωτήριες αποδεικνύονται φωτογραφίες (όχι αναγκαστικά σωρευτικά) του τρακαρισμένου αυτοκινήτου σου, του τόπου της σύγκρουσης, του ζημιογόνου αυτοκινήτου καθώς και χαρτάκι με τα στοιχεία του αλλου (αν αλλάζετε στοιχεία βάλτε να σας τα γράψει ο ίδιος).
Μην θεωρείται αναγκαστικά ότι αν δεν έχετε αδιασειστα αποδεικτικά στοιχεία της σύγκρουσης δεν θα βρείτε την άκρη... οι δικαστές που δικάζουν αυτοκίνητα (ειδικά στα Ειρηνοδικεία) είναι έμπειροι και κόβουν αμέσως φάτσες και καταστάσεις, άρα το πιθανότερο έιναι να βρείτε άκρη...
Σε κάθε περίπτωση κάντε αγωγή μέσω νομικής προστασίας και δεν θα χάσετε....
- Αν ο άλλος έχει κάνει θετική δήλωση αλλά η ασφαλιστική του δεν αποδέχεται τα κονδύλια επισκευής ή είναι ψόφια και έτοιμη να κλείσει
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ακριβώς έτσι είναι. Αν δεν έχεις κάποιο χαρτί καταγραφής του συμβάντος ή υπογεγραμμένη φιλική δήλωση, δεν αποδεικνύεται το συμβάν.Τα στοιχεία του άλλου που θα τα έχεις βρει τότε; Αριθμό διπλώματος, όνομα, αριθμό συμβολαίου, πινακίδες κλπ κλπ; Αν δεν στα έχει δώσει αυτός τότε πως και βρέθηκαν στα χέρια σου;
Και μόνο το γεγονός ότι έχεις αυτά τα στοιχεία στα χέρια σου, είναι μια καλή ένδειξη ότι 'κάτι' έγινε.Ο stpapam έχει δίκιο σ' αυτό που γράφει.
Μην θεωρείτε αναγκαστικά ότι αν δεν έχετε αδιασειστα αποδεικτικά στοιχεία της σύγκρουσης δεν θα βρείτε την άκρη... οι δικαστές που δικάζουν αυτοκίνητα (ειδικά στα Ειρηνοδικεία) είναι έμπειροι και κόβουν αμέσως φάτσες και καταστάσεις, άρα το πιθανότερο έιναι να βρείτε άκρη...
-
Ο χρήστης stpapam έγραψε:
τελικα υπαρχει μια υποχωρηση στον πισω προφυλακτηρα, οποτε του ζητησα να κανουμε φιλικη δηλωση. Μεχρι στιγμης εχει φερθει ενταξει ο τυπος. Θα δουμε βεβαια...
Αν δεν βρίσκεις άκρη με τον άλλο ή την ασφαλιστική του (πολλές φορές δεν ξέρεις ποιος σε πρωτοκοροϊδεύει) ζήτα ενεργοποίηση της νομικής προστασίας (συνήθως απαιτείται να έχεις ήδη δηλώσει τη σύγκρουση στη ασφάλειά σου και τα τιμολόγια της επισκευής της ζημίας) και θα το αναλάβει δικηγόρος όπου θα κάνει αγωγή ...
Στη συνέχεια και ανάλογα της περίπτωσης:
τότε ή θα σε πληρώσει το αργότερο μέχρι τις παραμονές του δικαστηρίου (οπότε δεν πληρώνεσαι τόκους, μείωση αγοραστικής αξίας και ηθική βλάβη) είτε θα έλθει στο δικαστήριο αποδεχόμενη την υπαιτιότητα αλλά αμφισβητώντας τα κονδύλια. (εννοείται ότι αν είναι ψόφια είτε στο μεταξύ θα έχει κλείσει αλλά θα σε πληρώσει ή θα αντιδικήσεις με το Επικουρικό είτε θα σου έλθει στο δικαστήριο περιμένοντας δικαστικη απόφαση γιανα σου φάει χρόνο - εσύ όμως κερδίζεις τόκους) - Αν ο άλλος έχει κάνει αρνητική δήλωση τότε η ασφαλιστική του άλλου είτε θα σε πληρώσει μετά την αγωγή (βλ. παραπάνω) μιας και θα αντιληφθεί ότι ο πελάτης λέει φούμαρα, είτε θα αντικρούσει την αγωγή σου στο δικαστήριο υποστηριζόμενη από τον πελάτη της είτε (πιθανότερο) η αγωγή σου θα συνεκδικαστεί με αντίθετη αγωγή του άλλου (αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό γίνεται όταν οι συνθήκες της σύγκρουσης και η υπαιτιότητα επιδέχονται αμφισβήτησης).
- Αν ο άλλος δεν έχει κάνει καθόλου δήλωση τότε η ασφάλεια του, αν είναι σοβαρή, θα τον κράξει και θα προσπαθήσει να του πάρει δήλωση (αφού μπήκες στον κόπο να κάνεις αγωγή μάλλον κάτι έχει συμβεί) οπότε και αναλογα με την περίπτωση βλέπεις παραπάνω τι ακολουθεί ή θα έρθει στο ακροατήριο να αρνηθεί την αγωγή στο συνολό της οπότε εσύ θα πρέπει να αποδείξεις ότι η σύγκρουση συνέβη και ότι έφταιγε ο άλλος.
Η απόδειξη του συμβάντος γίνεται είτε με απόσπασμα δελτίου συμβάντων τροχαίας ή άλλης αστυνομικής αρχής, είτε με τη δήλωση στην ασφαλιστική σου και μάρτυρα, είτε μόνο με μάρτυρα. Στην περίπτωση της ασφαλιστικής αν η δήλωση γίνεται στον τόπο της σύγκρουσης και συνοδεύεται από επιτόπιες φωτογραφίες τότε δεν είναι απαραίτητο το απόσπασμα της αστυνομίας.
Σε κάθε περίπτωση σωτήριες αποδεικνύονται φωτογραφίες (όχι αναγκαστικά σωρευτικά) του τρακαρισμένου αυτοκινήτου σου, του τόπου της σύγκρουσης, του ζημιογόνου αυτοκινήτου καθώς και χαρτάκι με τα στοιχεία του αλλου (αν αλλάζετε στοιχεία βάλτε να σας τα γράψει ο ίδιος).
Μην θεωρείται αναγκαστικά ότι αν δεν έχετε αδιασειστα αποδεικτικά στοιχεία της σύγκρουσης δεν θα βρείτε την άκρη... οι δικαστές που δικάζουν αυτοκίνητα (ειδικά στα Ειρηνοδικεία) είναι έμπειροι και κόβουν αμέσως φάτσες και καταστάσεις, άρα το πιθανότερο έιναι να βρείτε άκρη...
Σε κάθε περίπτωση κάντε αγωγή μέσω νομικής προστασίας και δεν θα χάσετε....νομίζω μόνο με νομική προστασία γίνεται η αγωγή ή κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
νομίζω μόνο με νομική προστασία γίνεται η αγωγή ή κάνω λάθος?
Αγωγή γίνεται σε κάθε περίπτωση απλά με τη νομική προστασία δεν έχεις οικονομικό ρίσκο και δεν σου κοστίζει τίποτα...
Με τρακαραν.....