-
η ερωτηση σου ειναι
α) που λεει ο νομος περι υποχρεωτικων καλυψεων ασφαλειων οτι η ασφαλιστικη πρεπει να πληρωνει αυτον που τρακαρε ο πελατης της?
ή
β) που λεει ο νομος οτι σε περιπτωση που ο πελατης της ασφαλιστικης ειναι μεθυσμενος, η ασφαλιστικη εχει την υποχρεωση να πληρωσει?το πρωτο θεωρω οτι ειναι αυτονοητο, το δευτερο δεν χρειαζεται να ειπωθει απο την στιγμη που δεν εξαιρειται απο το πρωτο. Πx:
Το αρθρο 6 λεει ποιες ειναι οι ευθυνες της ασφαλιστικης εναντι του παθοντα, δηλαδη να τον αποζημειωσει. Απο κει και μετα, ενω αναφερει καποιες περιπτωσεις οπου η ασφαλιστικη μπορει να μην αποζημειωσει (μιλαει για παραβασεις των χρονικων οριων καταθεσης της δηλωσης ατυχηματος κλπ κλπ), πουθενα δεν λεει οτι εξαιρειται αυτης της υποχρεωσης (αποζημειωσης) σε περιπτωση που ο οδηγος-πελατης ειναι μεθυσμενος. Απο την στιγμη που στις γενικες υποχρεωσεις της ασφαλιστικης ειναι να αποζημειωνει, και στις εξαιρεσεις ΔΕΝ αναφερεται η περιπτωση μεθης, τοτε καμμια ασφαλιστικη δεν μπορει να βαλει επιπλεον ορο στο συμβολαιο της οτι 'δεν πληρωνω για μεθυσμενο πελατη μου' γιατι δεν μπορει να το κανει αυτο, λογω νομου.Ειδικα δε στο αρθρο 11 παραγραφος 1 λεει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που λεω εγω, οτι δηλαδη ο ασφαλιστης (η ασφαλιστικη) ΔΕΝ μπορει να αντιταξει κατα του ζημιωμενου ενστασεις που απορρεουν απο την συμβαση, επιφυλασσομενου σε αυτον (τον ασφαλιστη) το δικαιωμα αγωγης κατα του ασφαλισμενου/οδηγου/αντισυμβαλλομενου.
Με πιο απλα λογια λεει ξεκαθαρα οτι αμα ο ασφαλιστης εχει ενστασεις που προερχονται απο το συμβολαιο μεταξυ αυτου και του πελατη του και του δινουν το δικαιωμα αγωγης κατα του πελατη του (πχ αυτο που λεει οτι σε περιπτωση μεθης δεν σε καλυπτω), ΔΕΝ μπορει να χρησιμοποιησει αυτο για να μην πληρωσει τον παθοντα.
Προσπαθησε να καταλαβεις κατι, οταν μια ασφαλεια λεει στον πελατη της δεν σε καλυπτω επειδη ησουν μεθυσμενος, σημαινει ακριβως αυτο, οτι δεν καλυπτει τον πελατη της, και οτι θα του τα παρει αφου πληρωσει τον τριτο (παθοντα).
ΥΓ Αμα μπορουσαν οι ασφαλειες να αποφασισουν τι θα καλυψουν και τι οχι, θα μπορουσαν ολες να φορτωσουν τα συμβολαια τους με ορους του τυπου 'ετρεχες και τρακαρες?δεν σε καλυπτω', 'γλυστρισες στον δρομο και τρακαρες?δεν σε καλυπτω' κλπ κλπ. Ο μονος λογος που οι ασφαλιστικες μπορουν να παρουν τα λεφτα τους πισω απο τον πελατη τους αμα αυτος ηταν μεθυσμενος ειναι επειδη ο νομος τους δινει αυτο το δικαιωμα. Και αυτο οχι αυτοματα, παρα μονο αμα εχουν ορο στην συμβαση που λεει αυτο (φυσικα ολες εχουν).
-
Ξαναδιαβάζοντας το άρθρο θα συμφωνίσω με αυτό που λες (το οποίο φυσικά και είναι το σωστό να γίνεται) αλλά θα διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου επι του θέματος γιατί δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο άρθρο τροποιποιήθηκε και πότε πάντως εφ'όσον υπάρχει προηγούμενη δεδικασμένη αθωοτική απόφαση υπέρ ασφαλιστικής αυτομάτως αποτελεί πάτημα και για άλλες...
Είναι στην κρίση του δικαστή εγώ πιστεύω -
κοιτα, εγω οσο θυμαμαι, παντα ετσι ηταν. Ποτε εγινε αυτο που λες εσυ? Μηπως δεν ειχες καταλαβει τι ειχε γινει, και η αθωωση της ασφαλιστικης ηταν ακριβως αυτο το πραγμα, δηλαδη ειπε ο δικαστης οτι η ασφαλεια δεν χρειαζεται να καλυψει την ζημια του πελατη της (που σημαινει οτι θα του τα ζητησει πισω) και εσυ νομιζες οτι η ασφαλεια δεν θα πληρωσει τιποτα? που τελικα τιποτα δεν θα πληρωσει.
Τελος, απο την στιγμη που υπαρχει νομος που λεει 'Θα γινει ΑΥΤΟ', κανενας δικαστης δεν μπορει να παει κοντρα στον νομο βασισμενος σε μια προηγουμενη αποφαση αλλου δικαστη, η οποια πιθανοτατα να βγηκε οταν το νομικο πλαισιο ηταν αλλο. Δεν μπορει ο δικαστης να κρινει αν θα εφαρμοστει ο νομος που ειναι ξεκαθαρος. Ειναι ΕΤΣΙ και εκει τελειωνουν ολα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
κοιτα, εγω οσο θυμαμαι, παντα ετσι ηταν. Ποτε εγινε αυτο που λες εσυ? Μηπως δεν ειχες καταλαβει τι ειχε γινει, και η αθωωση της ασφαλιστικης ηταν ακριβως αυτο το πραγμα, δηλαδη ειπε ο δικαστης οτι η ασφαλεια δεν χρειαζεται να καλυψει την ζημια του πελατη της (που σημαινει οτι θα του τα ζητησει πισω) και εσυ νομιζες οτι η ασφαλεια δεν θα πληρωσει τιποτα? που τελικα τιποτα δεν θα πληρωσει.Τελος, απο την στιγμη που υπαρχει νομος που λεει 'Θα γινει ΑΥΤΟ', κανενας δικαστης δεν μπορει να παει κοντρα στον νομο βασισμενος σε μια προηγουμενη αποφαση αλλου δικαστη, η οποια πιθανοτατα να βγηκε οταν το νομικο πλαισιο ηταν αλλο. Δεν μπορει ο δικαστης να κρινει αν θα εφαρμοστει ο νομος που ειναι ξεκαθαρος. Ειναι ΕΤΣΙ και εκει τελειωνουν ολα
Eυχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά ηλίθια δεν υπήρξα ποτέ...
Μια χαρά κατάλαβα τι έγινε... Απλά δεν θυμάμαι τι είχε υποστηρίξει η ασφάλεια (γιατί δεν με ενδιέφερε και δεν έδωσα βάση)...
Το δικαστήριο έγινε το 1999 και όχι δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο άρθρο άλλαξε από τότε.
Αν όντως έχει αλλάξει προφανώς και ίσχυε κάτι άλλο τότε για να αθωωθεί η ασφάλεια.
Αν όχι τότε ΠΡΟΦΑΝΩΣ υπάρχει κάποιο παραθυράκι το οποίο χρησιμοποίησαν για να αθωωθούν και να μην πληρώσουν...και ΕΙΝΑΙ έτσι και τελειώνουν όλα
-
Ρε Ευα δεν θα μαλωσουμε τωρα εδω μεσα, εγω σου εξηγω γιατι πιστευω αυτο που πιστευω, ποτε δεν ειπα οτι εισαι ηλιθια, απλως με τα νομικα μπορει να γινει χοντρο μπλεξιμο. Παντως αμα ενας (οποιοσδηποτε) νομος λεει οτι πρεπει να γινει το Χ, ο δικαστης δεν μπορει με βαση την κριση του να αποφασισει να γινει το Ψ. Η δουλεια του ειναι απλα να εφαρμοζει τον νομο.
Και σου λεω, δεν υπαρχουν παραθυρακια κλπ, η ασφαλεια ΔΕΝ χρειαζεται να καλυψει τον πελατη της, που σημαινει οτι ΔΕΝ θα πληρωσουν (τελικα), αλλα οχι οτι δεν θα πληρωσουν τον παθοντα αλλα οτι θα τα παρουν πισω απο τον πελατη (ο οποιος αφου δεν καλυπτεται τα πληρωνει τελικα απο την τσεπη του).
-
Aχιβάδα ψιλή με μυζήθρα και γιαούρτι
Υλικά
* 500 γρ. αχιβάδα ψιλή * 100 γρ. βούτυρο φρέσκο * 1 μεγάλο κρεμμύδι * Αλάτι * Πιπέρι κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ή πάπρικα * 1/2 κιλό μυζήθρα πικάντικη και σκληρή τριμμένη στον τρίφτη * Λίγο άνηθο
Ετοιμασία
- Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε ελαφρά.
- Πασπαλίστε με το τυρί το κόκκινο πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα Δωδεκάνησα και γίνετε εξίσου ωραία με κοφτό μακαρονάκι και πένες.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Aχιβάδα ψιλή με μυζήθρα και γιαούρτιΥλικά
- 500 γρ. αχιβάδα ψιλή
- 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ή πάπρικα
- 1/2 κιλό μυζήθρα πικάντικη και σκληρή τριμμένη στον τρίφτη
- Λίγο άνηθο
Ετοιμασία
- Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε ελαφρά.
Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα Δωδεκάνησα και γίνετε εξίσου ωραία με κοφτό μακαρονάκι και πένες.
Τιποτα με κρεατικα δεν υπαρχει????
-
Τα κρεατικά τα βλέπω να μπαίνουν σε κάποιο thread στους 'Ελληνικούς Αγώνες', χρειάζονται οι πρωτείνες εκεί
-
del.
-
Τίποτα σέ...παλτσέτα,έχει;
-
ΟΚ Ηunter το διόρθωσα ελαφρώς, αν και δεν καταφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά. Απλα για να μη δημιουργηθεί παρεξήγηση εκ του μη όντως, δέχομαι το σχόλιο.
-
Για να επανέλθουμε λοιπόν στο θέμα...
Από Δευτέρα θα είναι μέσα το μικράκι μου -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Aχιβάδα ψιλή με μυζήθρα και γιαούρτιΥλικά
- 500 γρ. αχιβάδα ψιλή
- 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Λίγο άνηθο
Ετοιμασία
cavallino, στα υλικά δεν έχει γιαούρτι! Πες μου γρήγορα τι να κάνω, γιατί θα μου κρυώσει το νερό!
Περιμένουν και τα παιδιά και πεινάνε, γμτ. -
kacey ,Το νόμο περι ασφάλισης που μπορούμε να τον βρούμε;
-
Check your PM
-
νομιζω οτι ειναι στο link που υπαρχει λιγο πιο πανω.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Aχιβάδα ψιλή με μυζήθρα και γιαούρτι
Υλικά
- 500 γρ. αχιβάδα ψιλή
- 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Λίγο άνηθο
Ετοιμασία
cavallino, στα υλικά δεν έχει γιαούρτι! Πες μου γρήγορα τι να κάνω, γιατί θα μου κρυώσει το νερό!
Περιμένουν και τα παιδιά και πεινάνε, γμτ.Περισσοτερες πληροφοριες στα Vefas house παρακαλω...
-
Ενταξει Παναγιώτατε... Το έπιασα το υπονούμενο...
Το βάφω μπλε και το ρίχνω στη θάλασσα!2.300€ τα δύο τρακαρίσματα με διαφορά 1 βδομάδας...
Θα περιμένω καμια 20αριά μέρες στην καλύτερη μέχρι να τα πάρω πίσω...Προχτές Δευτέρα το πήρα έτοιμο βαμμένο από το φαναρτζή....
Σήμερα το πρωί βρήκα στον μπροστά προφυλακτήρα μου μια μεγάλη κόκκινη στάμπα από το χρώμα κάποιου ασυνείδητου που δεν ξέρει προφανώς να οδηγεί!
Το πουλάω, το θέλει κανείς;
-
[quote='Eva']Ενταξει Παναγιώτατε... Το έπιασα το υπονούμενο...
Το βάφω μπλε και το ρίχνω στη θάλασσα!2.300
-
Ο προφυλακτήρας είναι μαύρος και έχει γραρθεί... Ακόμα και αν φύγει το χρώμα θα παραμείνει άσπρος στο σημείο από το γδάρσιμο...
Ψυχραιμία;
Μάλλον εξορκισμό θέλει...
Με τρακαραν.....