-
Μου φαίνεται ότι δεν ξέρετε ΤΙ λέτε...
-
σαν everyday car ομως, ειναι υποδεεστερο του gti..
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
σαν everyday car ομως, ειναι υποδεεστερο του gti..Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις. Αυτό δε λέμε τόση ώρα; Ότι όλα είναι θέμα αναγκών και προτεραιοτήτων;
-
Ο χρήστης diperr έγραψε:
Μου φαίνεται ότι δεν ξέρετε ΤΙ λέτε...Δεν μας λες εσυ που ξερεις???
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Φιλε Κρουζανσταν,η διαφορα ροπης ειναι τεραστια οπως και να το δεις.Και ειναι αυτη που παιζει το μεγαλυτερο ρολο σε δημοσια διαδρομη (εκτος πιστας) και ειδικοτερα σε σφιχτα κομματια που αναφερεις και ειναι πιο σημαντικη απο το σφιχτο στησιμο που δεν αλλαζει την αποτελεσματικοτητα κυριως αλλα την αισθηση.Και ειδικα σε διαδρομη που πηγαινεις μεχρι 90% (δηλαδη σε ολες τις δημοσιες διαδρομες) η ροπη κανει ακομα μεγαλυτερη τη διαφορα.Υ.Γ.Η αληθεια ειναι πως καθε φορα που βρισκομαι σε στριφτερη διαδρομη παρακαλω να μου τυχει ενα ταπερ με εναν οδηγο αναλογων δυνατοτητων και οχι κανεναν πολυ εμπειρο για να δουμε τι θα γινει.
Εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 063#382063
λες το εξής:Φιλε cpp μπορεις να θες και τυχει να ξαναοδηγησεις το GTI να πατας λιγο φρενο πριν τη στροφη(με ελαφρως στριμενο το τιμονι) να ανοιγει λιγο η ουρα,και μολις φτασεις στη σωστη γωνια να πατας παλι γκαζι και να μπαινεις κατευθειαν προς το apex της στροφης.Συγνωμη αλλα δεν γινεται αλλιως να οδηγησεις προσθιοκινητο,αλλα αφου σου κανει τοσο πολυ ασχημη εντυπωση αυτο, για παρε haldex να σε δω τι θα λες μετα.
'Κάποιοι' φώναζαν στα safetrack: ΜΗΝ ΦΡΕΝΑΡΕΤΕ ΡΕ ΜΕ ΣΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ!!!
με δεδομένο ακόμη, ότι το Τάπερ είναι πιο απόλυτο οδηγικά από το Gti, μάλλον ένας αναλόγων δυνατοτήτων οδηγός με Τάπερ θα είχε αυξημένες πιθανότητες να κάνει κανένα καλό 'έβγα' σε κόντρα μαζί σου. Ευτυχώς υπάρχει και το ESP
-
ετσι ειναι.
παντως αν δεν εισαι οδηγος αγωνων, 99% του καιρου εισαι σε everyday mode, και 1% σε πιστα-mode.για να μην παρεξηγιομαστε, το ctr ειναι εδω και χρονια ενα benchmark.
δεν εγραψα πουθενα οτι δεν ειναι καλο, οτι ειναι κακο, ή τιποτα παρομοιο.οι αναγκες και οι επιθυμιες του καθενος προσωπικα, ειναι αυτες που θα τον οδηγησουνε σε αποφαση 'ctr ή κατι αλλο'.
οπως επισης καποιους αλλους σε 'gti ή κατι αλλο' -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
οι αναγκες και οι επιθυμιες του καθενος προσωπικα, ειναι αυτες που θα τον οδηγησουνε σε αποφαση 'ctr ή κατι αλλο'.
οπως επισης καποιους αλλους σε 'gti ή κατι αλλο'Χαίρομαι που επιτέλους συμφωνούμε
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
οι αναγκες και οι επιθυμιες του καθενος προσωπικα, ειναι αυτες που θα τον οδηγησουνε σε αποφαση 'ctr ή κατι αλλο'.
οπως επισης καποιους αλλους σε 'gti ή κατι αλλο'Χαίρομαι που επιτέλους συμφωνούμε
δηλαδη συμφωνεις πως για τους 'νορμαλ' γρηγορους το gti ειναι πιο ολοκληρωμενο?
οντως, δεν προλαβαινουμε να διαφωνουμε σημερα ρε τσακαλακι
απο το ενα θεμα στο αλλο.. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
δηλαδη συμφωνεις πως για τους 'νορμαλ' γρηγορους το gti ειναι πιο ολοκληρωμενο?Όχι, συμφωνούμε πως το πιο ολοκληρωμένο για τον καθένα είναι αυτό που του ταιριάζει καλύτερα βάσει των γούστων του και των απαιτήσεών του.
-
..ας ειναι! συμφωνοι λοιπον!
-
Μου φαίνεται ότι δεν ξέρετε ΤΙ λέτε...
Δεν μας λες εσυ που ξερεις???
Όχι δεν πρόκειται να σου πω, γιατί θα γίνω όμοιος σου, αφού πολύ άνετα περιγράφεις σε κάποιον πως να οδηγήσει γρήγορα ένα μπροστοκίνητο ενώ πρώτα έχεις κάνει ζέσταμα στο Gran Turismo...
-
Φιλε Κρουζανσταν,η διαφορα ροπης ειναι τεραστια οπως και να το δεις.Και ειναι αυτη που παιζει το μεγαλυτερο ρολο σε δημοσια διαδρομη (εκτος πιστας) και ειδικοτερα σε σφιχτα κομματια που αναφερεις και ειναι πιο σημαντικη απο το σφιχτο στησιμο που δεν αλλαζει την αποτελεσματικοτητα κυριως αλλα την αισθηση.Και ειδικα σε διαδρομη που πηγαινεις μεχρι 90% (δηλαδη σε ολες τις δημοσιες διαδρομες) η ροπη κανει ακομα μεγαλυτερη τη διαφορα.Υ.Γ.Η αληθεια ειναι πως καθε φορα που βρισκομαι σε στριφτερη διαδρομη παρακαλω να μου τυχει ενα ταπερ με εναν οδηγο αναλογων δυνατοτητων και οχι κανεναν πολυ εμπειρο για να δουμε τι θα γινει.
Πολύ σίγουρο σε βρίσκω και δεν κάνει. Τα κιλά της ροπής δεν έχουν και τόση σημασία, αλλά τι φτάνει στο δρόμο μετράει. Για σύγκρινε την κλιμάκωση των κιβωτίων και μέχρι που φτάνουν οι κόφτες και θα δεις πως εξομαλύνονται οι διαφορές. Άλλωστε αν η ροπή έκανε τη διαφορά, στις ρεπρίζ θα ήταν ξεκάθαρα μπροστά το GTI, πράγμα που δεν συμβαίνει αφού οι διαφορές κυμαίνονται στα δέκατα.
Το Type R βγάζει καλύτερα τη δύναμη στην άσφαλτο, ακόμα και στην ελληνική, λόγω διαφορετικού στησίματος.
Καλύτερα να βρεις ένα Type R στην εθνική, παρά σε άγνωστο δρόμο με στροφές
Μιας και ο ΣΧ έθεσε και νέο όρο εκτός από το GT και το GTI, το 'R', (για να μπερδέψει το τοπίο φαντάζομαι ) το Golf είναι και GT και GTI (ίσως να είναι 55-45 προς το GT για να το θέσω απλοϊκά), αλλά καθόλου 'R'
Το Honda είναι GTI και 'R', αλλά καθόλου GT. Τόσο απλά
-
οταν λες 'GT', εννοεις alfa gt?
..θα πω στην ΕΒΓΑ να σου αλλαξει εταιρικο αυτοκινητο!! -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
οταν λες 'GT', εννοεις alfa gt?θες να κλειδωθεί το τόπικ;
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
και γιατι ρε kruss οσοι βαζουνε λιγο χερακι στο ctr πετανε τις αναρτησεις και φορανε tein και διαφορες αλλες αφου ειναι ολα τοσο τελεια?
Γιατί νομίζουν ότι θα το κάνουν να στρίβει καλύτερα. Δεν τους φταίει το Civic αν έχουν κάλο στον εγκέφαλο.
no turbo no party
Κατ' εσέ
Καλό θα ήταν να μην είναι κανείς απόλυτος στους χαρακτηρισμούς του, ειδικά αν δεν είναι κάτοχος του CTR: Το ένα από τα δύο βασικά προβλήματα αξιοπιστίας του CTR είναι τα αμορτισέρ. Η αντιπροσωπεία τα αλλάζει βέβαια εντός εγγυήσεως, αλλα πολλοί για να απαλλαγούν μια και καλή από το πρόβλημα βάζουν tein κλπ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος, και όχι ο 'κάλος στον εγκέφαλο'..
-
..και βεβαια αποδεικνυονται και καλυτερα τα aftermarket, απο το ψαλιδισμα των χρονων στις πιστες.
δεν ειναι κακο αυτο ομως ρε παιδια.. φυσιολογικο ειναι -
Ο χρήστης alman310 έγραψε:
Καλό θα ήταν να μην είναι κανείς απόλυτος στους χαρακτηρισμούς του, ειδικά αν δεν είναι κάτοχος του CTR: Το ένα από τα δύο βασικά προβλήματα αξιοπιστίας του CTR είναι τα αμορτισέρ. Η αντιπροσωπεία τα αλλάζει βέβαια εντός εγγυήσεως, αλλα πολλοί για να απαλλαγούν μια και καλή από το πρόβλημα βάζουν tein κλπ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος, και όχι ο 'κάλος στον εγκέφαλο'..Σύμφωνοι και ζητώ συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς μου. Απλώς η αρχική ερώτηση του Πέτρου υπονοούσε (έτσι όπως τη διατύπωσε και έτσι όπως εγώ την κατάλαβα) ότι το CTR έχει θέματα με το στήσιμό του, κάτι το οποίο δεν αληθεύει βάσει των όσων μου λένε άνθρωποι που το έχουν οδηγήσει.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Φιλε Κρουζανσταν,η διαφορα ροπης ειναι τεραστια οπως και να το δεις.Και ειναι αυτη που παιζει το μεγαλυτερο ρολο σε δημοσια διαδρομη (εκτος πιστας) και ειδικοτερα σε σφιχτα κομματια που αναφερεις και ειναι πιο σημαντικη απο το σφιχτο στησιμο που δεν αλλαζει την αποτελεσματικοτητα κυριως αλλα την αισθηση.Και ειδικα σε διαδρομη που πηγαινεις μεχρι 90% (δηλαδη σε ολες τις δημοσιες διαδρομες) η ροπη κανει ακομα μεγαλυτερη τη διαφορα.
Υ.Γ.Η αληθεια ειναι πως καθε φορα που βρισκομαι σε στριφτερη διαδρομη παρακαλω να μου τυχει ενα ταπερ με εναν οδηγο αναλογων δυνατοτητων και οχι κανεναν πολυ εμπειρο για να δουμε τι θα γινει.
Εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 063#382063
λες το εξής:Φιλε cpp μπορεις να θες και τυχει να ξαναοδηγησεις το GTI να πατας λιγο φρενο πριν τη στροφη(με ελαφρως στριμενο το τιμονι) να ανοιγει λιγο η ουρα,και μολις φτασεις στη σωστη γωνια να πατας παλι γκαζι και να μπαινεις κατευθειαν προς το apex της στροφης.Συγνωμη αλλα δεν γινεται αλλιως να οδηγησεις προσθιοκινητο,αλλα αφου σου κανει τοσο πολυ ασχημη εντυπωση αυτο, για παρε haldex να σε δω τι θα λες μετα.
'Κάποιοι' φώναζαν στα safetrack: ΜΗΝ ΦΡΕΝΑΡΕΤΕ ΡΕ ΜΕ ΣΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ!!!
με δεδομένο ακόμη, ότι το Τάπερ είναι πιο απόλυτο οδηγικά από το Gti, μάλλον ένας αναλόγων δυνατοτήτων οδηγός με Τάπερ θα είχε αυξημένες πιθανότητες να κάνει κανένα καλό 'έβγα' σε κόντρα μαζί σου. Ευτυχώς υπάρχει και το ESP
Στο Safetrack Κrusenstern προφανώς στοχεύουν στην διάμορφωση ασφαλών μέσων οδηγών. Υπό την έννοια αυτήν, καλώς υπαγορεύουν όχι φρένα με στριμμένο τιμόνι.
Η οδήγηση όμως είναι τέχνη.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές αναλόγως αυτοκινήτου, δρόμου, στόχου (διασκέδαση, χρόνος ή και τα 2).Ας πούμε το αριστερόφρενο...
Φρενάρω με το αριστερό χρόνια τώρα, όχι φυσικά σε καθημερινές συνθήκες, αλλά όταν θέλω να πάω γρήγορα σε στροφές.
Είναι σαφής η διαφορά στην αίσθηση και στη ρυθμισιμότητα, αφού κατά κάποιον τρόπο το σύστημα λειτουργεί εν είδει μπλοκέ.Σε γλιστερές κλειστές κατηφορικές στροφές π.χ. λίγο φρένο στην είσοδο με ελαφρά στριμμένο το τιμόνι (κατά 10 μοίρες φερ ειπείν), βοηθά στην τοποθέτηση, μετατόπιση βάρους, γλίστρημα πίσω, γκάζι, μαζεύει η μούρη, φεύγεις.
Είναι διασκεδαστικό, και δεν ξέρω αν είναι αποδεδειγμένα και πιο γρήγορο, από ότι αν ανοιγόσουν με γραμμές, φρένα στην ευθεία, κλείσιμο βαθμιαίο προς το άπεξ, άνοιγμα κλπ κλπ...Χωρίς να θέλω να φανώ υπερφίαλος, δε θα πήγαινα ποτέ σε σεμινάρια τύπου safetrack, αν δίνουν τέτοιου είδους συμβουλές και με τέτοιο τρόπο (...ΡΕ...)...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Χωρίς να θέλω να φανώ υπερφίαλος, δε θα πήγαινα ποτέ σε σεμινάρια τύπου safetrack, αν δίνουν τέτοιου είδους συμβουλές και με τέτοιο τρόπο (...ΡΕ...)...Μη το λες, αν πας θα δείς κάποια πράγματα με άλλο μάτι.
Εξάλου τις συμβουλές τις δοκιμάζουμε και αν 'δεν' μόνο τότε 'τις γράφουμε' .Συγνώμη για το εκτός θέματος.
-
...
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......