-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μιχάλη πές μου οτι αυτό το είπες για πλάκα γιατί δε μπορώ να πιστέψω οτι το είπε κάποιος που υποτίθεται οτι ασχολείται με την αυτοκίνηση. Έλεος βρε Μιχάλη.
Το topic έχει σαν τίτλο 'GOLF GTI MkV vs CIVIC Type R......' Δε διευκρινίζει σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα, οπότε τα συγκρίνουμε παντού.
**correct **
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Μιχάλη πές μου οτι αυτό το είπες για πλάκα γιατί δε μπορώ να πιστέψω οτι το είπε κάποιος που υποτίθεται οτι ασχολείται με την αυτοκίνηση. Έλεος βρε Μιχάλη.
Το topic έχει σαν τίτλο 'GOLF GTI MkV vs CIVIC Type R......' Δε διευκρινίζει σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα, οπότε τα συγκρίνουμε παντού.
**correct **
Όταν σας δείχνουν το φεγγάρι μη κοιτάτε το δάχτυλο...
Εγώ αναφέρομαι στο πλεονέκτημα και καλά που αναφέρει ο Μιχάλης της 2ετούς εγγύησης. Έλεος αν θεωρείτε οτι η 2ετής εγγύηση υπερτερεί της 7ετούς. Δηλαδή πάνω στα δύο χρόνια δε μπορεί ο κάτοχος των Honda και Mitsubishi να σταματήσει να πηγαίνει στα εξουσιοδοτημένα; -
-
Ο χρήστης TSAKY7650 έγραψε:
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Και κατι νεοτερο: Υπαρχουν σκεψεις για μια ειδικη εκδοση 250 ιππων, σε ενα αμαξωμα πολυ ελαφρωμενο και με ελαχιστο εξοπλισμο....
Το 2006 θα υπάρξει και έκδοση του GTi ελαφρωμένη στα πρότυπα της CSL. Δίχως κλιματισμό και ηλεκτρικές ευκολίες, ελαφρύτερο καπό και επενδύσεις στις πόρτες και με 230 άλογα απο τον TFSI θα χρειάζεται πλέον μόνο 6 δεύτερα για τα 100χλμ./ώρα .
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... &start=105
-
Διαβάζω, διαβάζω αλλα δεν ειχα γράψει κάτι γιατί δεν έχω κάτι να πω για το Glof αφου δεν το έχω οδηγήσει/συνοδηγήσει΄. Μακάρι το Golf να ειναι τόσο καλό οσο το Type-R αλλά και καλύτερο για να ανεβάσει τον πήχη και οχι ενα ακομα χλιαρό αλλα πολύ γρήγορο GTi απο αυτα που εχει γεμισει ο τοπος πλεον.
Αλλά δεν μπορω να ακούω οτι ειναι προτέρημα τα 2 χρόνια εγγύηση... δηλαδή είναι αστείο!!! Αν ειναι έτσι να ζητάμε να μην εχουν καθολου εγγύηση ωστε να τα πηγαίνουμε από την αρχή σε όποιο μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο θέλουμε!
-
Το Αγγλικο top gear μας δινει μια γευση απο τους χρονους των GTi στην πιστα του.
Εχουμε και λεμε:
civic type R.............1:32:8
leon cupra R............1:32:9
golf GTi...................1:33:7
megane 225............1:34:0
mini S works...........1:34:2
citroen C4 VTS....... 1:35:8 -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το Αγγλικο top gear μας δινει μια γευση απο τους χρονους των GTi στην πιστα του.Εχουμε και λεμε:
citroen C4 VTS....... 1:35:8Nαι αλλά ας πούμε το C4 είναι 180 άλογα ενώ το Civic, Golf και 200 και το Megane, CupraR 225 άλογα...
Δεν είναι κ τόσο αντιπροσωπεύτικο...νομίζω!
-
O elteo έγραψε: 'Nαι αλλά ας πούμε το C4 είναι 180 άλογα ενώ το Civic, Golf και 200 και το Megane, CupraR 225 άλογα...
Δεν είναι κ τόσο αντιπροσωπεύτικο...νομίζω!'Το περιοδικό σύγκρινε τις κορυφαίες εκδόσεις μικρομεσαίων (στην πλειοψηφία τους) χάτσμπακ. Η διαφορά στα άλογα είναι επιλογή της κάθε εταιρείας. Δεν κατάλαβα πολύ καλά την παρατήρησή σου. Οι χρόνοι αυτοί μας δίνουν μια εικόνα.Κανείς δε μίλησε για σύγκριση μεταξύ -απολύτως- ομοίων.
προσωπικά, έτσι το βλέπω... -
Βασικά στην πίστα του Top Gear που είναι αρκετά κλειστή και σχεδιασμένη να φέρνει στην επιφάνεια αδυναμίες της ανάρτησης των αυτοκινήτων δεν παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο η ιπποδύναμη. Το κράτημα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.
(πάντως το πιο γρήγορο χατσμπακ μέχρι στιγμής είναι η 147 της Autodelta με χρόνο 1:30:00. )
-
Σωστό,αλλά όπως και να το κάνουμε 20-45 άλογα διαφορά έχουν κάποια σημασία στο τελικό αποτέλεσμα!
Π.χ H C4 και το Μegane έχουν 45 ίππους και δεν ξέρω πόση ροπή διαφορά.Και τα δύο έχουν ημιάκαμπτο πίσω..να θεωρήσω το 1.8 sec ως αδυναμία στο στήσιμο της Vts?Δεν νομίζω... -
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
O elteo έγραψε: 'Nαι αλλά ας πούμε το C4 είναι 180 άλογα ενώ το Civic, Golf και 200 και το Megane, CupraR 225 άλογα...
Δεν είναι κ τόσο αντιπροσωπεύτικο...νομίζω!'Το περιοδικό σύγκρινε τις κορυφαίες εκδόσεις μικρομεσαίων (στην πλειοψηφία τους) χάτσμπακ. Η διαφορά στα άλογα είναι επιλογή της κάθε εταιρείας. Δεν κατάλαβα πολύ καλά την παρατήρησή σου. Οι χρόνοι αυτοί μας δίνουν μια εικόνα.Κανείς δε μίλησε για σύγκριση μεταξύ -απολύτως- ομοίων.
προσωπικά, έτσι το βλέπω...Εξέφρασα μια λογική απορία...η διαφορά 20 εώς και 45 αλόγων παίζει σίγουρα κάποιο ρόλο έστω και αν αυτό είναι επιλογή της Citroen και της κάθε Citroen.
*Για να κάνεις παράθεση το κείμενο πατάς το
Κάντο γιατί έτσι όπως τα γράφεις μπερδεύεται με το υπόλοιπο κέιμενο που θες να γράψεις.Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το Αγγλικο top gear μας δινει μια γευση απο τους χρονους των GTi στην πιστα του.Εχουμε και λεμε:
citroen C4 VTS....... 1:35:8Αληθεια, τι βαρος εχει το s works; Γιατι με παραξενευει αρκετα η προτελευταια του θεση σε συνδυασμο με το στησιμο κ τη δυναμη του..
-
Το Leon και το Type R, κάνουν σχεδόν ίδιο χρόνο ?
-
Η συγκεκριμενη πιστα ΔΕΝ ειναι και τοσο κλειστη! Ειναι ας πουμε αρκετα πιο ανοικτη απο τα Μεγαρα, ενω εχει και απαιτητικες στροφες που οντως οι αδυναμιες της αναρτησης φαινονται καθαρα.
-
Εγώ θέλω να δω μετρήσεις στην Ελλάδα και ας αφήσουμε την Αγγλία...
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Εγώ θέλω να δω μετρήσεις στην Ελλάδα και ας αφήσουμε την Αγγλία...συμφωνω μεν αλλα, και στην Αγγλια ξερουν να αδηγουν! Επισης τη συγκεκριμενη δοκιμη την κανει παντα ο ιδιος οδηγος, που ειναι και οδηγος αγωνων, και οχι ...μαθητευομενος συντακτης οπως πολλες φορες συμβαινει στην Ελλαδα.
και επισης, οταν στην Αγγλια δοκιμαζανε υπεραυτοκινητα της εποχης, εμεις παρακαλαγαμε να παρουμε για δοκιμη το ..... Golf 1.0.
δηλαδη, σωστα εχουμε επιφυλαξεις, αλλα και εκει οι ανθρωποι ειναι Επαγγελματιες...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγώ θέλω να δω μετρήσεις στην Ελλάδα και ας αφήσουμε την Αγγλία...
συμφωνω μεν αλλα, και στην Αγγλια ξερουν να αδηγουν! Επισης τη συγκεκριμενη δοκιμη την κανει παντα ο ιδιος οδηγος, που ειναι και οδηγος αγωνων, και οχι ...μαθητευομενος συντακτης οπως πολλες φορες συμβαινει στην Ελλαδα.
και επισης, οταν στην Αγγλια δοκιμαζανε υπεραυτοκινητα της εποχης, εμεις παρακαλαγαμε να παρουμε για δοκιμη το ..... Golf 1.0.
δηλαδη, σωστα εχουμε επιφυλαξεις, αλλα και εκει οι ανθρωποι ειναι Επαγγελματιες...
Φίλε Σπύρο δεν ήταν ο σκοπός μου να αμφισβητήσω τους Άγγλους (άλλωστε είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με εμάς όσον αφορά αγώνες, πίστες, κατασκευαστικοί οίκοι μικροί και γενικά με ότι έχει να κάνει με την αυτοκίνηση).
Απλώς τα πράγματα εδώ γενικώς είναι διαφορετικά και περισσότερο κοντά μας από ότι εκεί...
-
σιγουρα τα πραγματα ειναι διαφορετικα εδω. Το θεμα ειναι αν ειναι καλυτερα ή οχι!
Απαντηση εγω προσωπικα δεν μπορω να δωσω.Απλα βλεπω και τις 2 πλευρες και συγκρινω.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είναι αλήθεια τελικά ότι το Golf δουλεύει η τουρμπίνα στα 2 bar? Είναι πολύ ψηλά, αδύνατοβ μου φαίνεται για 2λιτρο παραγωγής...Από τους 4Τ Ιανουαρίου 2005, πίεση υπερπλήρωσης TFSi: 0,7 bar.
Γιάννης
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......