-
Γιατί πρέπει να προσθέσουμε τόσα άλογα στην δυναμομέτρηση; Ο TUV τους υποχρεώνει να δηλώνουν λιγότερα άλογα; Για εξήγησε λίγο...
Α, by the way: Εμείς να το φορέσουμε αυτό το σύστημα, αλλά μετά θα κινούμαστε μόνο στη Θήβα, έξω από τη Λάρισα και έξω από το Λιτόχωρο! Άντε, ευκαιρία να δούμε και τον G60POWER!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το τιμόνι - απλά θεϊκό στην εμφάνιση και στην αφή, λίγο πιο ελαφρύ όμως και λιγότερο 'φλύαρο' απ' ότι θα το ήθελα. Αντίστοιχο σε βάρος ήταν και το τιμόνι του A3 QTFSi με το οποίο έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα
Πρέπει να είσαι ο 1ος που το λέει. Ίδιο 'βάρος' τα δύο τιμόνια;
Έγραψα 'αντίστοιχο' (όχι 'ίδιο') κρίνοντας πάντοτε από το τιμόνι που έχω συνηθίσει εγώ (αυτό του RC). Δηλαδή με '10' = το συγκριτικά βαρύτερο τιμόνι του δικού μου, GTi και Α3 QTFSi μου φάνηκαν και τα δύο γύρω στο '6' (αρκετά πιο 'ελαφριά'). Τώρα, αν είναι το ένα '6.0' και το άλλο '6.5' δεν κάθησα να το φιλοσοφήσω, να πω την αλήθεια.
Πάντως και ο φίλος που μου προσέφερε να οδηγήσω το GTi, ο οποίος έχει γράψει περισσότερα από 20.000 km με το Α3 QTFSi μέσα στους 5 μήνες που το έχει, έλεγε ότι το τιμόνι του Golf είναι 'ελάχιστα βαρύτερο από το δικό του', κάτι το οποίο μπορεί όμως να οφείλεται και στα ζαντολάστιχα που φορούσε το συγκεκριμένο.
ΝΑι, δεν πρόσεξα οτι έγραψες 'αντίστοιχο'.
Αλλά πάλι, πιστεύω ότι η διαφορά στο 'βάρος' είναι αρκετά μεγαλύτερη...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Επανέρχομαι, καθώς χθες είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το Golf GTiΤελικά δε μας είπες. Από το 206 RC το προτιμούσες;
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
και να και το οριστικο τελος της αντιπαραθεσης αυτου του τοπικ...
(απο την εκθεση auto exelixi)και ποια είναι η αντιπαράθεση αυτού του τόπικ; Type R στην ευθεία vs GTI 'καλατράβα';
ή μήπως θα στρίβει καλύτερα το GTI με 275 άλογα;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Γιατί πρέπει να προσθέσουμε τόσα άλογα στην δυναμομέτρηση; Ο TUV τους υποχρεώνει να δηλώνουν λιγότερα άλογα; Για εξήγησε λίγο...Α, by the way: Εμείς να το φορέσουμε αυτό το σύστημα, αλλά μετά θα κινούμαστε μόνο στη Θήβα, έξω από τη Λάρισα και έξω από το Λιτόχωρο! Άντε, ευκαιρία να δούμε και τον G60POWER!
μαλλον οι γερμανοι τα μετρανε αλλιως τα αλογα...
το αντιστοιχο κιτ της nothelle για 1.8τ δηλωνει 245 αλογα αλλα μετριεται εδω στα δυναμομετρα απο 270-290++οσο για το τι θα γινει αν φορεσεις το βελτιωμενο τουρμπινακι στο gti..
ειναι ειδικα εξελιγμενο για το αυτοκινητο..
δεν σπαει, δεν χαλαει, ειναι εγγυημενο
και διαθετει ολα τα εργοστασιακα pedigrees που διαθετει ας πουμε μια μετατροπη της brabus για τα mercedes..
οι μυημενοι στο χωρο, καταλαβαινουν..αλλα επειδη παιδες δεν μπορω να πεισω τους υπολοιπους για τιποτα (πχ αν στριβει/σταματαει/τρεχει καλυτερα κλπ κλπ),
ενας τροπος υπαρχει να μαθετε...
δοκιμαστε το.. αλλιως μεινετε με την απορια.. -
φανταζεσαι το 'γαλαταδικο' να κατεβαινει εθνικη με το κιτ και 270χαω?
-
Sorry παίδες, αλλά...
Αυτοκίνητο ή Golfω;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φανταζεσαι το 'γαλαταδικο' να κατεβαινει εθνικη με το κιτ και 270χαω?χλωμο..
παντως το ενα και μοναδικο gti που φοραει το κιτ της Nothelle το εχω απο κοντα και πολυ συντομα θα εχω προσωπικη αποψη για το ποσο ξυραφι ειναι...να και τα φρεσκα νεα..
10.10.2005 | Leistungssteigerungen für 2.0 TFSI-Motore
Nachdem sich unsere Chip-Tuning Maßnahmen für 2.0 TFSI-Motore großer Beliebtheit erfreuen und sich im Alltag sehr gut bewähren, werden Sie in Kürze in unserem Lieferprogramm weitergehende Maßnahmen zur Leistungssteigerung Ihres TFSI-Motor finden. 199 kW (270 PS) bis 228 kW (310 PS). -
Είμαι κατοχος GTI με DSG με πάνω απο 4000 χλμ και θα ήθελα να διευκρινισω
μερικα πράγματα σε σχέση με αυτά που έγραψε ο φιλος nidosan.
πρώτον η θέση S δεν είναι manual αλλά αυτόματο sport.
Σε manual mode το κιβώτιο δεν κανει kick down,λειτουργεί ως χειροκινητο
χωρις συμπλέκτη(ναι, ναι) παρεμβαίνει μόνο οταν πέσουν οι στροφές περίπου
στις 1000 για να κατεβάσει ταχύτητα.ανακρίβεια επίσης ότι το αυτοκίνητο κατεβάζει σε 1η εν κινήσει και μάλιστα στις 3000 στροφες, πρωτη κατεβάζει
ΜΟΝΟΝ σε σταση.(αν θέλεις να δεις manual mode κάνε δεξιά τον επιλογέα
όταν αυτός βρίσκεται στη θέση D)
οσο για την καταναλωση νούμερα της τάξης 14,5 lt/100 km θα δει καποιος
μόνο σε κίνηση στην πόλη και αυτο με μπολικο μποτιλιαρισμα.ένδειξη στο TC
με 3000 χλμ(1500 σε εθνικη οδο,τα υπόλοιπα στο κέντρο της Θεσ/νικης) 9,8.
8.9 εδειξε σε ταξίδι Αθήνα Θεσ/νίκη με μ.ω.τ 129 χλμ/ω. -
petran, kit nothelle φοράει και το GTI DSG του αντιπροσώπου της VW στην
Κόρινθο. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Επανέρχομαι, καθώς χθες είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το Golf GTi
Τελικά δε μας είπες. Από το 206 RC το προτιμούσες;
Μπα...
Mιλάμε για τρελό έρωτα με τη Γαλλιδούλα μου, τον τρόπο που μου 'μιλάει' και τον τρόπο που 'χορεύει' στις στροφές!!Αντικειμενικά, πάντως, το GTi είναι overall καλύτερο αμάξι και διαπρέπει σε περισσότερους τομείς απ΄ότι το RC. Ούτε συζήτηση γι αυτό!
-
Ο χρήστης spiroz έγραψε:
η θέση S δεν είναι manual αλλά αυτόματο sport.
Σε manual mode το κιβώτιο δεν κανει kick down,λειτουργεί ως χειροκινητο
χωρις συμπλέκτηΣπύρο σ'ευχαριστώ για την παρέμβαση και τη διευκρίνιση, έτσι όπως το είχα γράψει παραπάνω ήταν τελείως λάθος [το διόρθωσα για να μη βγάζει λάθος συμπεράσματα όποιος το διαβάσει και σταματήσει εκεί]. Όντως σε 'fully-manual' έτσι είναι (θεωρώ και το 'D' και το 'S' ώς 'μερικώς manual') αν και προσωπικά θα προτιμούσα να μην υπήρχε το kickdown στο 'αυτόματο sport' πρόγραμμα (θέση 'S') και απλά ν'ανέβαζε όταν έπιανες κόφτη.....
ανακρίβεια επίσης ότι το αυτοκίνητο κατεβάζει σε 1η εν κινήσει και μάλιστα στις 3000 στροφες, πρωτη κατεβάζει ΜΟΝΟΝ σε σταση
Δεν πρόκειται περί ανακρίβειας, περί συνέχειας της πατάτας πρόκειται! Είχα στο μυαλό μου στο 'S' ενώ θα έπρεπε να αναφέρομαι στο 'fully-manual'...
Με το λεβιέ στη θέση 'S' (ή και 'D') όντως κατεβάζει σε 1η εν κινήσει αν σανιδώσεις το γκάζι εκεί που κυλάς με π.χ. 30 χ.α.ω. Στο 'fully-manual' mode, όμως (που σίγουρα είναι και το σημαντικότερο), όχι.οσο για την καταναλωση νούμερα της τάξης 14,5 lt/100 km θα δει καποιος
μόνο σε κίνηση στην πόλη και αυτο με μπολικο μποτιλιαρισμα.ένδειξη στο TC
με 3000 χλμ(1500 σε εθνικη οδο,τα υπόλοιπα στο κέντρο της Θεσ/νικης) 9,8.
8.9 εδειξε σε ταξίδι Αθήνα Θεσ/νίκη με μ.ω.τ 129 χλμ/ω.Σίγουρα τα 14.5 lt/100km δεν είναι αντιπροσωπευτικά (το τόνισα αυτό).
-
Ο χρήστης spiroz έγραψε:
petran, kit nothelle φοράει και το GTI DSG του αντιπροσώπου της VW στην
Κόρινθο.spiro το 270 ή το 310 φοραει ο αντ/πος?
χμμ κορινθος......ενα τσιγαρο δρομος... -
Ένα τσιγάρο μπορεί να είναι σε χρόνο, αλλά δε μας είπες πόσο κοστίζει έτσι που πίνουν αυτά. 50 ευρώ πήγαινε-έλα μήπως;
-
petran νομίζω το 270 φοραει.
nidosan κανένα πρόβλημα κι εγώ απλά σημείωσα κάποια πράγματα
προς ενημέρωση όσων διαβάζουν το φορουμ. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
και να και το οριστικο τελος της αντιπαραθεσης αυτου του τοπικ...
(απο την εκθεση auto exelixi)nothelle (επισημος γερμανικος οικος του ομιλου)
τουρμπινοπολλαπλη, προγραμμα και φουλ εξατμιση διατηρωντας τους μαμα καταλυτες. 275ps (tuv, => δηλαδη στα 'εγχωρια' δυναμομετρα βαλτε +10-20-30+ps) και καμια 40τοσα κιλα ροπακλας.επισης η nothelle δινει και μια αλλη τουρμπινα για τους πολυ τρελλους, για 310 ps (παλι tuv)
αντιπροσωπος της nothelle στο greece ειναι η smbros. οσοι πιστοι αντε να δειτε. εχει και φυλλαδια..
Βρε παλικάρι μου, γιατί επιμένεις να συγκρίνεις βελτιωμένα αυτοκίνητα ? (και μάλιστα με αλλαγές που σε καμία περίπτωση δεν είναι τετριμμένες, όπως άλλο Turbo)
Δηλαδή αν παρουσιάσω ένα TypeR με τετραπετάλουδο, συμπίεση 13:1 και εκκεντροφόρους καννίβαλους που βγάζει 300 άλογα (άνετα), τι ουσία θα προσθέσω στο topic ? (πάντως 'οριστικό τέλος της αντιπαράθεσης' δεν βλέπω... )
Ή μήπως η ουσία είναι στο 'διατηρώντας τους μαμά καταλύτες' ? (γιατί και το 300άρι TypeR καυσαέρια θα περνάει, ίσως όχι με μαμά καταλύτη αλλά με αγωνιστικό σίγουρα)
-
Νass,δεν διαφωνω με οτι λες και δεν εχει νοημα να συγκρινουμε τα αυτοκινητα με τοσες αλλαγες σε σχεση με τη νορμαλ κατασταση τους.Αλλα ξερεις πολυ καλα οτι σε σχεση αποδοσης-κοστους η βελτιωση του ενος με το αλλο ειναι δραματικη.Ασε που μετα απο καποιο σημειο δεν υπαρχει σχεση ουτε στην αποδοση.Εχω ξαναπει πως ο καθενας κρινει με τα κριτηρια του και συμφωνα με αυτα που γουσταρει.Εγω συγκρινω τα 2 αυτοκινητα σε 1ο σταδιο γιατι οποιο και να ειχα μεχρι εκει θα εφτανα, εκτος εξαιρετικου απροοπτου.Αυτο δε σημαινει πως ειναι σωστο,απλα εμενα αυτο με ενδιαφερει.
-
Εγω συγκρινω τα 2 αυτοκινητα σε 1ο σταδιο γιατι οποιο και να ειχα μεχρι εκει θα εφτανα, εκτος εξαιρετικου απροοπτου.Αυτο δε σημαινει πως ειναι σωστο,απλα εμενα αυτο με ενδιαφερει.
Πως οριζεται (και απο που) το '1ο σταδιο'; Με βαση την 'πολυπλοκοτητα' της μετατροπης; Με βαση τα χρηματα; Τι σημαινει 1ο σταδιο σε Type-R και τι σε GTi;
Ασχετο, αλλα ο Ξανθακος τι σταδιο 'φοραει'; To Παναθηναϊκο μηπως;...
-
το εχουμε κουρασει πολυ το θεμα βρε παιδια
δυστυχως το type-R σταματησε πλεον να παραγεται, ελπιζω η Χοντα να βγαλει μια καλυτερη ακομη εκδοση με το καινουργιο μοντελο για να αναψει παλι ο ανταγωνισμος
-
Ο χρήστης spiroz έγραψε:
Είμαι κατοχος GTI με DSG με πάνω απο 4000 χλμ......
ένδειξη στο TC
με 3000 χλμ(1500 σε εθνικη οδο,τα υπόλοιπα στο κέντρο της Θεσ/νικης) 9,8.Λυσε μου μια απορια ρε spyroz. Πριν απο ουτε 1 μηνα (19.9.05) εγραφες οτι 'εδω και λιγες μερες ειμαι κατοχος του GTi'. Ποτε προλαβες βρε παιδι μου και του φορτωσες 'πανω απο 4000 χλμ' (με τα μισα περιπου, οπως λες, στην ΕΟ και τα αλλα μισα στο κεντρο της πολης);;;;;!!!!!
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......