-
Γεια σας.
Είμαι κάτοχος Astra 1.4 εδώ και ενάμισυ χρόνο. Μέχρι στιγμής έχω κάνει
20.800 klm. Το αμάξι είναι πολύ καλό, εκτός από κάποια ψιλοπροβληματάκια που με κάνουν κάθε τρεις και λίγο να τρέχω στην αντιπροσωπεία.-
Το πρόβλημα με το cd-30 που... 'φαντάζει' το είχα κι εγώ αλλά μου το αντικατέστησαν εξ ολοκλήρου.
-
Διαπιστώνω κι εγώ κάποιον συντονισμό του A/C με τον κινητήρα (ακούγεται σα να υπάρχει κάποιο φορτηγό δίπλα μου) αλλά ο μηχανικός της αντιπροσωπείας εδώ στην Κρήτη είναι φαίνεται κουφός και δεν ακούει τίποτα. Η διαφορά φαίνεται ιδιαίτερα στο ρελαντί, όταν κλείνεις τον κλιματισμό και τότε δεν ακούγεται τίποτα, παρά μόνο το γουργουρητό του κινητήρα! Αλλά ούτε αυτό το άκουγε. Τελικά πώς το αντιμετωπίσατε εσείς?
-
Το κυριότερο πρόβλημα που παρουσιάζει το αυτοκίνητο είναι το 'κόλλημα' του ESP. Δουλεύει κανονικά αλλά σε κάποιες περιπτώσεις 'κολλάει'. Δηλαδή το λαμπάκι μένει μονίμως αναμμένο - όταν ενεργοποιείται το ESP, το λαμπάκι απλά αναβοσβήνει - και κολλάει και η επαναφορά των φλας, η οποία πρέπει να γίνει χειροκίνητα. Το περίεργο είναι ότι δεν παρατηρώ καμία διαφορά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου! Μπορώ να συνεχίσω να οδηγώ κανονικά. Ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσει το ESP είναι να σταματήσω το αμάξι, να σβήσω τη μηχανή και να βγάλω το κλειδί από τη μίζα! Μετά ξαναβάζω μπρος, το λαμπάκι παραμένει αναμμένο για 2-3 λεπτά και μετά σβήνει. Κάθε φορά που πάω στην αντιπροσωπεία μου λένε ότι δεν έχει πρόβλημα, για καλό και για κακό το ξαναπρογραμματίζουν όμως μετά από λίγο ξανά τα ίδια!
Απ' όσο έχω καταλάβει το ESP κολλάει στην εξής περίπτωση: Καθώς πλησιάζω σε σταυροδρόμι όπου έχω stop και θέλω να στρίψω, κατεβάζω 2α, 1η αλλά δεν είναι ανάγκη να 'κοκαλώσω' το αμάξι, διότι δεν έρχεται κανένας, και συνεχίζω. Δηλαδή η ταχύτητα είναι
-
-
Γεια σας.
Είμαι κάτοχος Astra 1.4 εδώ και ενάμισυ χρόνο. Μέχρι στιγμής έχω κάνει
20.800 klm. Το αμάξι είναι πολύ καλό, εκτός από κάποια ψιλοπροβληματάκια που με κάνουν κάθε τρεις και λίγο να τρέχω στην αντιπροσωπεία.-
Το πρόβλημα με το cd-30 που... 'φαντάζει' το είχα κι εγώ αλλά μου το αντικατέστησαν εξ ολοκλήρου.
-
Διαπιστώνω κι εγώ κάποιον συντονισμό του A/C με τον κινητήρα (ακούγεται σα να υπάρχει κάποιο φορτηγό δίπλα μου) αλλά ο μηχανικός της αντιπροσωπείας εδώ στην Κρήτη είναι φαίνεται κουφός και δεν ακούει τίποτα. Η διαφορά φαίνεται ιδιαίτερα στο ρελαντί, όταν κλείνεις τον κλιματισμό και τότε δεν ακούγεται τίποτα, παρά μόνο το γουργουρητό του κινητήρα! Αλλά ούτε αυτό το άκουγε. Τελικά πώς το αντιμετωπίσατε εσείς?
-
Το κυριότερο πρόβλημα που παρουσιάζει το αυτοκίνητο είναι το 'κόλλημα' του ESP. Δουλεύει κανονικά αλλά σε κάποιες περιπτώσεις 'κολλάει'. Δηλαδή το λαμπάκι μένει μονίμως αναμμένο - όταν ενεργοποιείται το ESP, το λαμπάκι απλά αναβοσβήνει - και κολλάει και η επαναφορά των φλας, η οποία πρέπει να γίνει χειροκίνητα. Το περίεργο είναι ότι δεν παρατηρώ καμία διαφορά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου! Μπορώ να συνεχίσω να οδηγώ κανονικά. Ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσει το ESP είναι να σταματήσω το αμάξι, να σβήσω τη μηχανή και να βγάλω το κλειδί από τη μίζα! Μετά ξαναβάζω μπρος, το λαμπάκι παραμένει αναμμένο για 2-3 λεπτά και μετά σβήνει. Κάθε φορά που πάω στην αντιπροσωπεία μου λένε ότι δεν έχει πρόβλημα, για καλό και για κακό το ξαναπρογραμματίζουν όμως μετά από λίγο ξανά τα ίδια!
Απ' όσο έχω καταλάβει το ESP κολλάει στην εξής περίπτωση: Καθώς πλησιάζω σε σταυροδρόμι όπου έχω stop και θέλω να στρίψω, κατεβάζω 2α, 1η αλλά δεν είναι ανάγκη να 'κοκαλώσω' το αμάξι, διότι δεν έρχεται κανένας, και συνεχίζω. Δηλαδή η ταχύτητα είναι
-
-
Ο κινητήρας ανεβάζει κάποιες στροφές για να 'στηρίξει' τη λειτουργία του κλιματισμού. Το κάνει για λίγο και δεν μου φαίνεται πρόβλημα - αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
Εγώ έχω κάτι άλλο: όταν ξεκινάω από στάση δίνοντας (λίγο σχετικά) γκάζι, τρέμει το τιμόνι σαν να συντονίζεται. Υποθέτω πως αυτό συμβαίνει επειδή ο κινητήρας είναι κάπως, εχμ, αδύναμος . Είναι όμως φυσιολογικό;
Για το ESP δεν ξέρω γιατί δεν έχω. Ακούγεται όμως σαν πρόβλημα του εγκεφάλου για τον οποίο έχεις εγγύηση 6 ετών - αν είναι πρόβλημα με κάποιους αισθητήρες να το επιδιορθώσουν πριν τη διετία που τελειώνει η ολική εγγύηση. Κάνε το κόλπο που περιγράφεις στο συνεργείο για να πειστούν.
-
O ήχος από το A/C ακούγεται όλη την ώρα, όχι μόνο για 1-2 λεπτά. Το παρατήρησα για πρώτη φορά το καλοκαίρι που μας πέρασε, όταν το αμάξι δεν είχε κλείσει ακόμα χρόνο!
Κι άλλο ψιλο-σπαζονευρικό-προβληματάκι: Χάλασε το μοντεράκι του δεξιού καθρέφτη. Είναι στην εγγύηση βέβαια, αλλά ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ!!!!!!!!Θα μου πείτε, βέβαια, καλύτερα να πηγαίνω συχνά για μικρά και ασήμαντα, παρά για ένα και.....
-
Μία ερώτηση ακόμα.
Έχει προσπαθήσει κανείς σας να βάλει μπροστινούς προβολείς ομίχλης μετά την αγορά του Astra; Εγώ το ζήτησα από την αντιπροσωπεία, αλλά μου είπαν ότι δε γίνεται, γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια για να τους συνδέσουν και θα χρειαστεί να αλλάξουν όλο το σύστημα. Κόστος: 1000 ευρώ!
Δηλαδή αν δε βάλεις μαμίσιους προβολείς δε μπορείς να βάλεις ποτέ; Εκτός βέβαια να πληρώσεις το χιλιάρικο που μου λένε τούτοι εδώ; -
Βράστους τους προβολείς ομίχλης, άχρηστοι είναι εκτός αν πέσεις σε ομίχλη - άσε που ενοχλούν τους απέναντι και είναι παράνομη η χρήση τους σε νορμάλ συνθήκες.
Αν θες να βάλεις κάτι χρήσιμο (για πόλη), βάλε αισθητήρες παρκαρίσματος (λιγότερα από 300 ευρώ).Όταν λες ότι σου χάλασε το μοτεράκι του καθρέπτη, τι εννοείς; Εμένα δεν μου ανεβάζει το καθρέπτη σωστά και θέλει μανούβρα (αριστερά-πάνω, δεξιά-πάνω 2-3 φορές) για ν' ανέβει από τη χαμηλή θέση που τον κατεβάζω για να ψάξω για εμπόδια στο παρκάρισμα. Ίσως το έχει πάθει από τα χτυπήματα σε ανοιχτούς καθρέπτες ζώων, αλλά για εγγύηση πάει έτσι κι αλλιώς. Μου το κάνει πολύ καιρό πάντως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ έχω κάτι άλλο: όταν ξεκινάω από στάση δίνοντας (λίγο σχετικά) γκάζι, τρέμει το τιμόνι σαν να συντονίζεται. Υποθέτω πως αυτό συμβαίνει επειδή ο κινητήρας είναι κάπως, εχμ, αδύναμος . Είναι όμως φυσιολογικό;
Καλησπερα.
Εγω εχω παρατηρησει εναν συντονισμο στο ταμπλο με εναν 'μπασο' ηχο οταν δινεις γκαζι απο τις πολυ χαμηλες στροφες, ειδικα τη 2α. Ισως το 'πνιξιμο' του κινητηρα να το δημιουργει. Αμεσως μολις ανεβουν οι στροφες ομως εξαλειφεται. Για το τιμονι δεν εχω δει κατι. Σε τι στροφες σου το κανει?
Επισης οταν ειναι ακομα κρυο ειτε σε γρηγορες αλλαγες γρατζουναει ελαφρως η 2α. Εχετε παρατηρησει κατι τετοιο? Υπαρχει περιπτωση να ειναι συγχρονιζε?
-
Για το ίδιο μιλάμε προφανώς. Απλώς το τρέμουλο μεταφέρεται και στο τιμόνι, αλλά για πολύ λίγο, μέχρι δηλαδή να ανέβουν οι στροφές. Αυτό με ανησυχεί μόνο με την εξής έννοια: φοβάμαι μήπως ταλαιπωρούνται οι βάσεις της μηχανής και τρέχουμε μετά από μερικά χρόνια. Μιλάω για πολύ χαμηλές στροφές (ως 1000-1500).
Το γρατζούνισμα μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχουν ζεσταθεί καθόλου οι βαλβολίνες. Να σου πω την αλήθεια δεν με νοιάζει καθόλου το κιβώτιο ταχυτήτων (6ετής εγγύηση γαρ ). Τα ψιλολοΐδια και τα ηλεκτρικά με απασχολούν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για το ίδιο μιλάμε προφανώς. Απλώς το τρέμουλο μεταφέρεται και στο τιμόνι, αλλά για πολύ λίγο, μέχρι δηλαδή να ανέβουν οι στροφές. Αυτό με ανησυχεί μόνο με την εξής έννοια: φοβάμαι μήπως ταλαιπωρούνται οι βάσεις της μηχανής και τρέχουμε μετά από μερικά χρόνια. Μιλάω για πολύ χαμηλές στροφές (ως 1000-1500).Το γρατζούνισμα μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχουν ζεσταθεί καθόλου οι βαλβολίνες. Να σου πω την αλήθεια δεν με νοιάζει καθόλου το κιβώτιο ταχυτήτων (6ετής εγγύηση γαρ ). Τα ψιλολοΐδια και τα ηλεκτρικά με απασχολούν.
μάνο αν πας με φαγωμένα γρανάζια κατα 99% δεν θα στο καλύψει η εγγύηση με το προσχημα κακής χρήσης..μόνο κανα συγχρονιζε καλύπτουν...αυτα τουλαχιστουν ισχύουν στα Fiat...επίσης και στο WRX του DRIVE...φώναξαν μηχανολόγο απο το ΤΕΕ για να πει αν φταίει το υλικό...δικαίωσε απο ότι φαίνεται το Drive η γνωματευση αλλα παλι δεν το βάζουν εγγύηση...
το ίδιο ισχύει και για δισκους φρενων, συμπλεκτη..
-
Αυτό είναι προς διερεύνηση. Στα υπόψην για ερώτηση όταν περάσω από το συνεργείο.
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Συγχωρέστε με για την απροσεξία
Ούτε από το Κιλκίς είμαι, ούτε το πήρα απο εκεί.
Το αυτοκίνητο το πήρα από τη Motostar στη 28ης Οκτωμβίου αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό κάνω ένα σεμινάριο στο Κιλκίς είπα αφού παώ και πάω εκεί ας κάνω το Service στην εκεί αντιπροσωπεία.Με την αντιπροσωπεία ήσουν ευχαριστημένος?
Για το ίδιο μιλάμε προφανώς. Απλώς το τρέμουλο μεταφέρεται και στο τιμόνι, αλλά για πολύ λίγο, μέχρι δηλαδή να ανέβουν οι στροφές. Αυτό με ανησυχεί μόνο με την εξής έννοια: φοβάμαι μήπως ταλαιπωρούνται οι βάσεις της μηχανής και τρέχουμε μετά από μερικά χρόνια. Μιλάω για πολύ χαμηλές στροφές (ως 1000-1500).
Το γρατζούνισμα μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχουν ζεσταθεί καθόλου οι βαλβολίνες. Να σου πω την αλήθεια δεν με νοιάζει καθόλου το κιβώτιο ταχυτήτων (6ετής εγγύηση γαρ ). Τα ψιλολοΐδια και τα ηλεκτρικά με απασχολούν.
Και στο δικό μου μεταφέρει κραδασμούς μερικές φορές στο τιμόνι αλλά μετά από πειράματα έχω παρατηρήσει ότι το κάνει μάλλον το ηλεκτρονικό γκάζι που αργεί να δώσει γκάζι και ας πατάς εσύ μέχρι να αφήσεις τον συμπλέκτη. Με το sport κουμπί πατημένο ποτέ δεν το κάνει. Επίσης μερικές φορές γρατσουνάει ελάχιτα η δευτέρα και όπως είπες όταν είναι κρύο.
Έχει προσπαθήσει κανείς σας να βάλει μπροστινούς προβολείς ομίχλης μετά την αγορά του Astra; Εγώ το ζήτησα από την αντιπροσωπεία, αλλά μου είπαν ότι δε γίνεται, γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια για να τους συνδέσουν και θα χρειαστεί να αλλάξουν όλο το σύστημα. Κόστος: 1000 ευρώ!
Δηλαδή αν δε βάλεις μαμίσιους προβολείς δε μπορείς να βάλεις ποτέ; Εκτός βέβαια να πληρώσεις το χιλιάρικο που μου λένε τούτοι εδώ;Λογικό είναι στην αντιπροσωπεία να ζητούν τόσα λεφτά γιατί πρέπει να κάνουν κάτι που να είναι σύμφωνο με τα στανταρ του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αυτοί, όπως να βάλουν ασφάλειες έξω από την ασφαλειοθήκη και να τραβήξουν καινούρια καλώδια. Αν πας σε κάποιον άλλο έξω θα σου πει πολύ λιγότερα όμως για να τα περάσει θα κόψει και θα ράψει πάνω στο αυτοκίνητο.
μάνο αν πας με φαγωμένα γρανάζια κατα 99% δεν θα στο καλύψει η εγγύηση με το προσχημα κακής χρήσης..μόνο κανα συγχρονιζε καλύπτουν...αυτα τουλαχιστουν ισχύουν στα Fiat...επίσης και στο WRX του DRIVE...φώναξαν μηχανολόγο απο το ΤΕΕ για να πει αν φταίει το υλικό...δικαίωσε απο ότι φαίνεται το Drive η γνωματευση αλλα παλι δεν το βάζουν εγγύηση...
το ίδιο ισχύει και για δισκους φρενων, συμπλεκτη..Πραγματικά η fiat τα κάνει αυτά, ο κολλητός μου έχει stilo και τα περάσαμε αυτά. Στην Opel όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορέτικά προς το καλύτερο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βράστους τους προβολείς ομίχλης, άχρηστοι είναι εκτός αν πέσεις σε ομίχλη - άσε που ενοχλούν τους απέναντι και είναι παράνομη η χρήση τους σε νορμάλ συνθήκες.
Αν θες να βάλεις κάτι χρήσιμο (για πόλη), βάλε αισθητήρες παρκαρίσματος (λιγότερα από 300 ευρώ).Όταν λες ότι σου χάλασε το μοτεράκι του καθρέπτη, τι εννοείς; Εμένα δεν μου ανεβάζει το καθρέπτη σωστά και θέλει μανούβρα (αριστερά-πάνω, δεξιά-πάνω 2-3 φορές) για ν' ανέβει από τη χαμηλή θέση που τον κατεβάζω για να ψάξω για εμπόδια στο παρκάρισμα. Ίσως το έχει πάθει από τα χτυπήματα σε ανοιχτούς καθρέπτες ζώων, αλλά για εγγύηση πάει έτσι κι αλλιώς. Μου το κάνει πολύ καιρό πάντως.
Αυτό ακριβώς εννοώ. Πρέπει κι εγώ να κάνω τις ίδιες μανούβρες, για να επαναφέρω τον καθρέφτη στη σωστή του θέση. Είναι μέσα στην εγγύηση, όμως, και δεν ανησυχώ.
-
Αχά! Βρήκαμε κατασκευαστικό ελάττωμα και μάλιστα ακριβώς στο ίδιο σημείο.
Χρήσιμο.Λοιπόν, ας κάνω μια καταγραφή γνωστών ελαττωμάτων του Astra H, άλλων πιο συχνών και άλλων σπάνιων, όπως έχουν αναφερθεί στο φόρουμ:
-
τρίξιμο στο τιμόνι. ΛΥΣΗ: άνοιγμα καπακιού, αφαίρεση αερόσακου και σπρώξιμο ενός εξαρτήματος χωρίς αλλαγή του [εννοείται μόνο από ειδικευμένο τεχνικό].
-
τρίξιμο στη βάση καθίσματος. ΛΥΣΗ: αλλαγή βάσης.
-
δεξιός καθρέπτης, πρόβλημα με το μοτεράκι. ΛΥΣΗ: αλλαγή του μοτέρ. Δουλεύει και με το πρόβλημα, αλλά με λίγο σπαστικό τρόπο.
-
τριγμός όταν παίζουν μπάσα από τα ηχεία κυρίως της δεξιάς πόρτας. ΛΥΣΗ: Τελικά διορθώνεται με λίγο σφίξιμο των βιδών πέριξ της πόρτας.
-
κουλά με ηλεκτρονικά (συχνό κάψιμο λαμπτήρων, συνεχές άναμμα ένδειξης ESP). ΛΥΣΗ: αλλαγή εγκεφάλου (6ετής εγγύηση).
-
[Edit] η ένταση του ηχοσυστήματος κάποιες (ελάχιστες) φορές δεν ανεβαίνει πάνω από κάποιο όριο, σχετικά χαμηλό. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά λειτουργία προστασίας από την υπερθέρμανση, ειδικά σε πολύ ζεστές μέρες.
Αυτά έχω μαζέψει ως τώρα από εμπειρίες δικές μου και άλλων κατόχων.
-
-
Παντως οι οδηγίες αναφέρουν πως αν το λαμπάκι του ESP ανάβει μόνιμα υπάρχει πρόβλημα και πρεπει να το δει τεχνικός. Επέμενε στο συνεργείο για αλλάγή εγκεφάλου ή οτι αλλο χρειάζεται.
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Βασικά 1η ερώτηση......
Στη 1η φώτο γράφει coolant: 95 oC. Είναι θερμοκρασία νερού? Δε νομίζω ότι είναι λογικό να είναι τόσο ψηλάΣτο δικό μου 1.8 η θερμοκρασία μέσα στην πόλη παίζει εώς 92 C, σε φανάρι , ενώ μόλις ξεκινήσει το αμάξι μειώνεται στους 84-86 C. Σε εντονο μποτιλίαρισμα ή σε παρατεταμέμη ανηφόρα δεν έχω οδηγήσει ακόμα.
Μπορει να μας πει κανείς τι σημαίνουν οι ενδείξεις που βγάζει το service menu;
Εγώ παιδιά έχω το gtc 1.4 sport εδώ και 2 εβδομάδες και έχει γράψει 1000km περίπου.
- Γιατί δεν υπάρχει ένδειξη έντασης του ήχου στην οθόνη? Αυξάνεις την ένταση των ηχείων χωρίς να γνωρίζεις πόσο πάει?!?
Είναι από αυτά τα κουφά τον αυτοκινητοβιομηχανιών που κανένας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έγιναν έτσι. Το ότι δεν έχει δείκτη θερμοκρασίας δεν σε παραξένεψε?
Το ραδιο CD έχει ένα σύστημα και αυξάνει ή μειώνει σταδιακά την ένταση του ήχου ανάλογα με την ταχύτητα που έχει το αμάξι, έτσι ώστε η αίσθηση της έντασης του ήχου να παραμένει σταθερή. Αν υπήρχε ένδειξη στην οθόνη τότε αυτή διαρκώς θα ανεβοκατέβαινε και αν εσύ την ρύθμιζες πχ στο 10 σε ένα φανάρι μετά θα έβλεπες οτι έφτασε στο πχ στο 15 στον ανοιχτο δρόμο.... Φαντάζεσαι πόσα παράπονα θα άκουγε η opel για ελατωματικό στερεοφωνικό
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για το ίδιο μιλάμε προφανώς. Απλώς το τρέμουλο μεταφέρεται και στο τιμόνι, αλλά για πολύ λίγο, μέχρι δηλαδή να ανέβουν οι στροφές. Αυτό με ανησυχεί μόνο με την εξής έννοια: φοβάμαι μήπως ταλαιπωρούνται οι βάσεις της μηχανής και τρέχουμε μετά από μερικά χρόνια. Μιλάω για πολύ χαμηλές στροφές (ως 1000-1500).Οντως μαλλον για το ιδιο μιλαμε. Δεν νομιζω οτι ειναι κατι ανησυχητικο. Μια ερωτηση ομως στο συνεργειο θα ηταν χρησιμη. Γενικως παντως εγω αποφευγω να επιταχυνω απο τοσο χαμηλες στροφες.
Σιγουρα παιζει ρολο αυτο γιατι αφοτου ζεσταθουν οι βαλβολινες το γρατζουνισμα περιοριζεται. Παρολαυτα εξακολουθω να το βρισκω καπως σφιχτο στο κουμπωμα της 2ας. Το εχεις παρατηρησει κι εσυ?
Με ανησυχει λιγο αυτο, γιατι το κιβωτιο του Astra G μετα απο 135000km που ειχα κανει κουμπωνε καλυτερα στη 2α, ειδικα οταν ηταν κρυο! Και μαλιστα χωρις να εχει αλλαξει ποτε βαλβολινες! Μηπως στο Astra H πρεπει να συμπληρωνουμε ή να αλλαζουμε και αν ναι μετα απο ποσα km? Το λεω μηπως εκει οφειλεται το προβλημα... -
Οι βαλβολίνες δεν συμπληρώνονται και η αλλαγή τους αργεί πολύ (στην τριετία ίσως;). Όχι, δεν πρέπει να αισθάνομαι γρατζούνισμα όταν βάζω τη δευτέρα.
Επίσης δεν είναι ότι επιταχύνω με χαμηλές στροφές, αλλά αποφεύγω να κρατάω τον συμπλέκτη πατημένο για ν' ανεβάσει στροφές το μοτέρ για να μη φθείρω τον συμπλέκτη. Έτσι σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό γκάζι ο υπολογισμός του γκαζιού, ειδικά σε ανηφορίτσα, είναι λίγο δύσκολος και όταν δεν έχει αρκετό γκαζάκι το αμάξι τρέμει στιγμιαία η μηχανή και κατ' επέκταση το τιμόνι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...αποφεύγω να κρατάω τον συμπλέκτη πατημένο για ν' ανεβάσει στροφές το μοτέρ για να μη φθείρω τον συμπλέκτη....Εγώ από την άλλη προτιμώ να φθείρω τον συμπλέκτη (σπάνια οι στροφες πέφτουν κάτω από 2000) παρά τον κινητήρα. Από στάση επιταχύνω με σταθερές τις 2000 στροφές συμπλέκοντας σταδιακά.
Ετσι και αλλιώς η αντικατάσταση του συμπλέκτη είναι ευκολή και θα γίνει αργά ή γρήρορα.
Η φθορά, όμως, της μηχανής από το 'πνίξιμο' στις χαμηλες στροφές και τους κραδασμούς που προκαλούνται, δύσκολα διορθώνονται και σταδιακά μειώνουν την απόδοσή της. -
Σωστό κι αυτό. Είναι λεπτή η ισορροπία, πλέον έχοντας μάθει καλά το γκάζι του συγκεκριμένου κινητήρα τα καταφέρνω να περιορίζω στο ελάχιστο το τρέμουλο χωρίς να φθείρω τον συμπλέκτη και χωρίς να ανεβάζω την κατανάλωση.
Άλλο θέμα τώρα: έχεις παρατηρήσει ουσιαστική βελτίωση στην απόκριση του κινητήρα με σούπερ αμόλυβδη; Εγώ εκτός από κάποια μεγαλύτερη αμεσότητα δεν είδα, ειδικά στην πόλη, κάτι ουσιαστικό που να δικαιολογεί τη δαπάνη.
Επειδή όμως μεθαύριο φεύγω για ταξίδι, αναρωτιέμαι μήπως θα με βοηθήσει ένα ντεπόζιτο σούπερ στον ανοιχτό δρόμο. -
Και εγώ δεν είδα... Στην αρχή μάλιστα έβαζα μόνο super αλλά τώρα μόνο απλή ακόμα και στα ταξίδια. Σε διάφορα τέστ που διάβασα κατα καιρούς σε περιοδικά (ακόμα και σε ένα γερμανικό) η αύξηση της απόδοσης με την super είναι της τάξης του 2-4% και σε μερικά μοντέλα ακόμα μικρότερη. Θα την έβαζα μόνο για να κρατήσω τον κινητήρα καθαρό...
-
συμφωνώ και εγώ πως δε έχω δει διαφορά, ωστόσο προτιμώ Shell διότι δείχνει να έχει καλύτερη 'απόδοση' από την αντίστοιχη BP. Όσον αφορά τη κατανάλωση έχω ξεκινήσει ένα μικρό τεστ, όπου στο 1ο έχω βάλει V-power Racing και έχω μηδενίσει το μετρητή για να δω πόσα χλμ θα κάνει και αντίστοιχα θα δοκιμάσω με απλή βενζίνη στη συνέχεια.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)