-
Ο χρήστης amyntas1 έγραψε:
facelift θα γινει και ο 1.6τ θα εχει 180αλογατα οπως και ο 1.7 θα αναβαθμιστει σε 2 εκδοσεις με 110 και 125 αλογαFacelift στο Astra δεν θα γίνει όπωςς δεν είχε γίνει και στο προηγούμενο. Δεν είναι αυτής της λογικής η Opel.
--edit Είδα το άλλο thread , με συγχωρείς. Δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές. Λίγο πιο Vectra μου μοιάζει.
-
Το κάθισμα τελικά δεν θα μου το καλύψουν από την εγγύηση. Η φθορά είναι πολύ μικρή βέβαια αλλά πάλι μου μένει μία πίκρα.
Χθες προέκυψε το εξής : Τα χειριστήρια στο τιμόνι ( για το RCD ) σταμάτησαν να πηγαίνουν προς τα κάτω ( μόνο στο αριστερό το πρόβλημα ). Όταν έσβηνα τα φώτα , δούλευαν 99 στις 100 φορές. Με τα φώτα αναμμένα δεν δούλευαν 99 στις 100 φορές. Ο υπεύθυνος του service είπε πως κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να αλλαχθεί μία πλακέτα ( που ελέγχει και το immobilizer μεταξύ άλλων ) αλλά προληπτικά θα αλλαχθούν και τα χειριστήρια.
-
Problems!
Αναβει περιστασιακα το κοκκινο λαμπακι για τον αεροσακο...
Να δουλευει αραγε?Αναψε ενδειξη απο το Check Control κατι για brakelight switch...αλλα ολες οι λαμπες μου λειτουργουν κανονικα...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Χθες προέκυψε το εξής : Τα χειριστήρια στο τιμόνι ( για το RCD ) σταμάτησαν να πηγαίνουν προς τα κάτω ( μόνο στο αριστερό το πρόβλημα ).Το εχω παρατηρησει κι εγω αυτο...ειδικα οταν εχει πολυ κρυο...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Χθες προέκυψε το εξής : Τα χειριστήρια στο τιμόνι ( για το RCD ) σταμάτησαν να πηγαίνουν προς τα κάτω ( μόνο στο αριστερό το πρόβλημα ).
Το εχω παρατηρησει κι εγω αυτο...ειδικα οταν εχει πολυ κρυο...
Πήγες να το κοιτάξεις αυτό και τα πιο πάνω ;
-
Χθες προέκυψε το εξής : Τα χειριστήρια στο τιμόνι ( για το RCD ) σταμάτησαν να πηγαίνουν προς τα κάτω ( μόνο στο αριστερό το πρόβλημα ).
Το εχω παρατηρησει κι εγω αυτο...ειδικα οταν εχει πολυ κρυο...
Πήγες να το κοιτάξεις αυτό και τα πιο πάνω ;
Οχι...δεν εχω καθολου χρονο αυτο τον καιρο να το παω..
Αλλα το λαμπακι του αεροσακου αναβει περιστασιακα...και επειδη ειναι ΖΩΑ εδω στην οπελ θα πρεπει να αναψει και εκεινη την ωρα που θα ειμαι εκει υποθετω...
Αλλιως...αντε να συνεννοηθεις!Στο check control (μετα απο κανα 3αρι φορες που το εβγαλε) πατησα OK και δεν το ξαναεβγαλε.
-
facelift θα γινει και ο 1.6τ θα εχει 180αλογατα οπως και ο 1.7 θα αναβαθμιστει σε 2 εκδοσεις με 110 και 125 αλογα
Facelift στο Astra δεν θα γίνει όπωςς δεν είχε γίνει και στο προηγούμενο. Δεν είναι αυτής της λογικής η Opel.
--edit Είδα το άλλο thread , με συγχωρείς. Δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές. Λίγο πιο Vectra μου μοιάζει.
Ε καλά μην τα παραλές. Όλα τα μοντέλα της κάνουν facelift. Μην κοιτάς το astra g που ήταν για πολλούς όχι μόνο το ομορφότερο σχέδιο της opel γενικά αλλά και πολύ ποιο καλό απο το τωρινό 5πορτο. Για αυτό και το κράτησε χωρίς κανένα facelift και πούλαγε μέχρι την τελευταία μέρα
-
Το τελευταίο 20ήμερο περίπου (έχοντας κάνει πάνω από 18000 χλμ σε 16 μήνες) έχω παρατηρήσει έναν ανεπαίσθητο θόρυβο από την πίσω αριστερή ανάρτηση στο **Astra GTC **μου (1.8 Cosmo 2005 125PS). Από όσα έχω διαβάσει σε άλλα fora, μάλλον πρόκειται για γνωστό πρόβλημα σε astra H αναφορικά με τα σινεμπλόκ του πίσω άξονα...Ο θόρυβος ακούγεται πιο χαρακτηριστικά τα πρωινά (λόγω κρύου ίσως;) σαν αεροδυναμικό φύσημα, αλλά και κάποιες φορές όταν διέρχομαι από έντονες λακούβες με σχετικά μεγάλη ταχύτητα, σαν μικροτριγμός. Δε μπορώ να πω πως τον θεωρώ ιδιαίτερα ενοχλητικό, ωστόσο σίγουρα εφόσον είναι εφικτή η εξάλειψή του με επίσκεψη σε συνεργείο, θα το δοκιμάσω. Έχει κάποιος φίλος τελευταία αντιμετωπίσει σχετικό πρόβλημα ώστε να καταθέσει την εμπειρία του;
-
Tελικά μετά το FL στο 1,4 έχει βάλει στάνταρ πίσο τα δισκόφρενα,16''με τάσια και το ράδιο σιντί στην έκδοση essentia;.Διότι στόν εξοπλισμό της έκδοσης την έχει ακόμη με ραδιοκασετόφωνο ταμπούρα και 15'' στο προσπέκτους.
Τιμή 13.016 στα 1400 essentia H με την έκπτωση των 1500ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.Ο ανταγωνισμός λέει C4 1.4 15.000e Leon 1.4 15.400e Ford focus 1.4 tred 17.249-2000=15.249. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Το τελευταίο 20ήμερο περίπου (έχοντας κάνει πάνω από 18000 χλμ σε 16 μήνες) έχω παρατηρήσει έναν ανεπαίσθητο θόρυβο από την πίσω αριστερή ανάρτηση στο **Astra GTC **μου (1.8 Cosmo 2005 125PS). Από όσα έχω διαβάσει σε άλλα fora, μάλλον πρόκειται για γνωστό πρόβλημα σε astra H αναφορικά με τα σινεμπλόκ του πίσω άξονα...Ο θόρυβος ακούγεται πιο χαρακτηριστικά τα πρωινά (λόγω κρύου ίσως;) σαν αεροδυναμικό φύσημα, αλλά και κάποιες φορές όταν διέρχομαι από έντονες λακούβες με σχετικά μεγάλη ταχύτητα, σαν μικροτριγμός. Δε μπορώ να πω πως τον θεωρώ ιδιαίτερα ενοχλητικό, ωστόσο σίγουρα εφόσον είναι εφικτή η εξάλειψή του με επίσκεψη σε συνεργείο, θα το δοκιμάσω. Έχει κάποιος φίλος τελευταία αντιμετωπίσει σχετικό πρόβλημα ώστε να καταθέσει την εμπειρία του;Εγώ στην θέση σου θα έριχνα μια ρύθμιση σε πίσω πόρτες και 5η πόρτα και μετά θα κοίταζα την ανάρτηση. Για δές το...
-
Φίλε interland.gr, έχω το τρίθυρο astra (GTC) οπότε πίσω πόρτες δεν παίζουν. Για την 5η πόρτα ίσως το συζητάμε, αν και δεν το πολυπιστεύω..
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Φίλε interland.gr, έχω το τρίθυρο astra (GTC) οπότε πίσω πόρτες δεν παίζουν. Για την 5η πόρτα ίσως το συζητάμε, αν και δεν το πολυπιστεύω..Δες το καπό πίσω. Ρύθμισε λίγο τις ροδέλες να δείς αν μειωθεί απο μόνος σου δεν είναι δύσκολο
-
στα ελαστικά τι πίεση έχετε για R16 GTC?
-
Λοιπον...βρηκα χρονο και πηγα επιτελους στο συνεργειο!
Το **λαμπακι του αεροσακου **αναβε διοτι υπηρχε προβλημα με εναν αισθητηρα κατω απο το καθισμα του οδηγου, εγινε αλλαγη και ολα ΟΚ!
Για τα **χειριστηρια του ηχοσυστηματος **στο τιμονι που δεν δουλευαν, εγινε προσθηκη μιας επιπροσθετης ''φισας''(??) και ολα ειναι Οκ τωρα!
(σε αλλους ειχε παρουσιαστει το φαινομενο να μην λειτουργει η κορνα και εφταιγε το ιδιο μου ειπαν)Το **check control **μου ειπαν οτι δεν βλεπουν να εχει τιποτα...παρολο που δεν μου εβγαλε προειδοποιηση ουτε για το οτι δεν ειχα νερο για το παρμπριζ...
(συν οι 4-5 φορες λαθος προειδοποιηση για καμμενες λαμπες)Τα** τριξιματα απο τα καθισματα**...τα διαπιστωσαν οντως και οι μηχανικοι μετα απο βολτα και μου τα λαδωσαν παντου...και αν ξανα ακουστει τιποτα θα αντικατασταθουν ολα με καινουρια εντος εγγυησης, μου ειπαν!
Για ολα αυτα βεβαια...
χρονος αφιξης:9:30
χρονος αναχωρησης:12:45Πανω απο 3 ωρες δηλαδη(εκ των οποιων την 1 περιμενα)...παει ολο το πρωινο με λιγα λογια!
Κατα τα αλλα υγεια!
-
Λοιπον...βρηκα χρονο και πηγα επιτελους στο συνεργειο!Το **λαμπακι του αεροσακου **αναβε διοτι υπηρχε προβλημα με εναν αισθητηρα κατω απο το καθισμα του οδηγου, εγινε αλλαγη και ολα ΟΚ!
Για τα **χειριστηρια του ηχοσυστηματος **στο τιμονι που δεν δουλευαν, εγινε προσθηκη μιας επιπροσθετης ''φισας''(??) και ολα ειναι Οκ τωρα!
(σε αλλους ειχε παρουσιαστει το φαινομενο να μην λειτουργει η κορνα και εφταιγε το ιδιο μου ειπαν)Το **check control **μου ειπαν οτι δεν βλεπουν να εχει τιποτα...παρολο που δεν μου εβγαλε προειδοποιηση ουτε για το οτι δεν ειχα νερο για το παρμπριζ...
(συν οι 4-5 φορες λαθος προειδοποιηση για καμμενες λαμπες)Τα** τριξιματα απο τα καθισματα**...τα διαπιστωσαν οντως και οι μηχανικοι μετα απο βολτα και μου τα λαδωσαν παντου...και αν ξανα ακουστει τιποτα θα αντικατασταθουν ολα με καινουρια εντος εγγυησης, μου ειπαν!
Για ολα αυτα βεβαια...
χρονος αφιξης:9:30
χρονος αναχωρησης:12:45Πανω απο 3 ωρες δηλαδη(εκ των οποιων την 1 περιμενα)...παει ολο το πρωινο με λιγα λογια!
Κατα τα αλλα υγεια!
Για τα χειριστήρια το ίδιο έκαναν και σε 'μένα.
Από τα καθίσματα τι τριγμούς ακούς/άκουγες ; Δεν έχεις δέρμα υποθέτω.
-
Από τα καθίσματα τι τριγμούς ακούς/άκουγες ; Δεν έχεις δέρμα υποθέτω.
Υποθετεις λαθος!
Τα recaro εχω...ειναι ημιδερματινα ομως!
Τριγμους..εννοω..σαν να τριβεται δερμα σε μεταλλο (απο τα πισω καθισματα) και αυτο το τριξιμο εφυγε οταν ''ριξαμε'' τα πισω καθισματα!
Τωρα απο τα μπροστα ..σαν κατι να εχει ξεχαρβαλωθει μεσα..απο κατω..ξερω και γω..περιεργο!
-
Πες τους ν' αφήσουν τα λαδώματα και να αλλάξουν τη βάση του καθίσματος. Έτσι είχαν κάνει σ' εμένα στην αντιπροσωπεία μετά από 2-3 μήνες που εμφανίστηκαν τριγμοί και χωρίς καν να προτείνουν ημίμετρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πες τους ν' αφήσουν τα λαδώματα και να αλλάξουν τη βάση του καθίσματος. Έτσι είχαν κάνει σ' εμένα στην αντιπροσωπεία μετά από 2-3 μήνες που εμφανίστηκαν τριγμοί και χωρίς καν να προτείνουν ημίμετρα.Τι να πω ρε Μανο...τους το ειπα..πηγαμε βολτα με το μηχανικο..μου ειπε ΟΚ, θα τα βαλω για αλλαγη, γιατι ''με ενοχλει ακομα και τα 5 λεπτα που ειμαι μεσα''!
Και μετα ηρθε καποιος υπευθυνος (που πιθανοτατα θα ενεκρινε την παραγγελια?) και ειπε να τα λαδωσουμε πρωτα και αν ξαναεμφανιστουν τα τριξιματα να το ξαναφερω και να τα αλλαξουμε...τι να του πεις τωρα..Εχω μπλεξει με ...λαλακες εκειπερα
Βαρεθηκα να τσακωνομαι για το αμαξι...Υ.Γ.Guess what...τα τριξιματα επανεμφανιστηκαν!
-
Τι να πω ρε Μανο...τους το ειπα..πηγαμε βολτα με το μηχανικο..μου ειπε ΟΚ, θα τα βαλω για αλλαγη, γιατι ''με ενοχλει ακομα και τα 5 λεπτα που ειμαι μεσα''!
Και μετα ηρθε καποιος υπευθυνος (που πιθανοτατα θα ενεκρινε την παραγγελια?) και ειπε να τα λαδωσουμε πρωτα και αν ξαναεμφανιστουν τα τριξιματα να το ξαναφερω και να τα αλλαξουμε...τι να του πεις τωρα..Εχω μπλεξει με ...λαλακες εκειπερα
Βαρεθηκα να τσακωνομαι για το αμαξι...Υ.Γ.Guess what...τα τριξιματα επανεμφανιστηκαν!
πρέπει να σκεφτείς το κόστος στην εταιρία αν για το κάθε παραμικρό τριγμό σου άλλαζαν τη πόρτα, το παράθυρο, το κάθισμα κτλ ή για κάθε πρόβλημα ηλεκτρονικό να σου άλλαζαν εγκέφαλο. Όπως και στη δική μου περίπτωση ήξερα ότι αργά η γρήγορα θα γινόταν αλλαγή στη κάρτα CIM στο τιμόνι, αλλά δε μπορώ να τους 'παρεξηγήσω' επειδή μου είπαν 'δοκίμασε για 1 μήνα και με το εφεδρικό κλειδί' κτλ κτλ..
-
Θα ήταν αρκετά δαπανηρό, αλλά πολλές φορές αρκεί ένα σφίξιμο σε κάποια βίδα ή η αλλαγή ενός μεντεσέ/λάστιχου για να σταματήσουν οι τριγμοί. Για κάποιες άλλες μάρκες πάντως θα ήταν αιτία πτώχευσης.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)