-
μπααααα.... καποιο λαθος υπαρχει.... η το αμαξι που οδηγησα εγω δεν ηταν Astra. Βασικα, ναι.... μηπως ειχες κανενα Ibiza παλιοτερα?
-
Τι να πώ, δεν υπάρχει κανείς σας να έχει ανάλογο αμάξι, οπότε δεν μπορείτε έστω και δικαιολογημένα να συμμετάσχετε εμπειρικά.Σχετικά με το κόστος ανακατασκευής, μιλάμε ότι η ανάρτηση στα 80000 ή 100000χλμ γίνεται όπως με 0 χλμ στο οδόμετρο και αν κάποιος μέχρι τότε δεν έχει κάνει την επισκευή αυτή, πολύ απλά γλιτώνει τόσα λεφτά από αμορτισερ κάθε 1, 2 ή 3 χρόνια που απαιτούνται στο λεκανοπέδιο και στα προάστια από τις λακουβάρες και τις κακοτεχνίες!Εντωμεταξύ σε περίπτωση που πέσουν τα αμορτισερ μέχρι τα χλμ αυτά, γίνεται η ανακατασκευή ή η αλλαγή των ηλεκτρονικών βαλβίδων δωρεάν!
Σχετικά με το ανάλογο κόστος μιάς αγωνιστικής ανάρτησης, έχω να πώ, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται τα χαρακτηριστικά της σε καθημερινό επίπεδο!Μία FK για παράδειγμα που είχε κάποτε επάνω σε ένα Οκτάβια στο μαγαζί ένα παλληκάρι, ήταν ακόμα και στην ψηλότερη ρύθμισή της ιδιαίτερα δυσάρεστη για κάποιον που απλά αποφάσιζε να πάει βόλτα, αλλά σε επαρχιακό δρόμο χωρίς κακοτεχνίες, σε πίστα ή στην εθνική ήταν καταπληκτική! Εδώ όμως με το Άστρα μιλάμε για ιδιαίτερα ομοιογενή χαρακτηριστικά ανάρτησης και μάλιστα οιποιαδήποτε στιγμή απενεργοποιείς το IDS plus και το αμάξι γίνεται...Golf FSi σε άνεση! (τόσο μαλακό δηλ...)
Πιστεύω, αξίζει τα λεφτά της, εφόσον δεν ξαναασχολείσαι με το θέμα 'πάτημα' σε αυτό το αμάξι!Πέραν τουτου αποτελεί και ένα ξεχωριστό τεχνολογικό εξοπλιστικό στοιχείο , το οποίο κάνει το αμάξι να ξεχωρίζει και ειδικά από οποιαδήποτε ονομασία σε αυτή την κατηγορία φέρει αδίκως ψευτο'spor', S, Sportline, κτλ. Πέραν τούτου, μην ξεχνάτε, είναι από τα ελάχιστα αμάξια που απενεργοποιείται πλήρως το ESPκαι αρχίζεις τα παιχνίδια!
Μόνος ενδοιασμός η μεγάλη λίστα αναμονής, μέχρι 2 μήνες!και το γεγονός, ότι δεν έχω δοκιμάσει τον κινητήρα. για να δώ αν πραγματικά αξίζει! Έχω διαβάσει απλά τα καλύτερα! Όταν πχ ο ίδιος με το ίδιο κιβώτιο σε Zafira νέας γενιάς δίνει τελική κοντά στα 190 και 0-100 λίγω πάνω από 11', με το βάρος του εν λόγω πολυμορφικού κοντά στον 1,5 τόνο, φανταστείτε με ένα Άστρα Η με βάρος κοντά στα 1230 κιλά!
Ο ίδιος κινητήρας δίνει άνετα 210 τελική στα νέα Βέκτρα! Βέβαια παίζει ρόλο και η αεροδυναμική, αλλά τέλος πάντων!
Αν υπάρξει κάποιος με ανάλογες εμπειρίες από τέτοιο αμάξι, παρακαλώ να τις γράψει! Στο Όπελ κλαμπ έχουν γράψει κάποιοι για αυτόν τον κινητήρα πολύ καλά λόγια και μιλούν για 220 άνετα σε εθνική χωρίς κομπιάσματα, ενώ το στρίψιμο με την απλή σπορ ανάρτηση το εκθειάζουν!Αλλά κανείς τους δεν έχει IDS plus, χωρίς το οποίο, επειδή το οδήγησα, τα πράγματα είναι αισθητά ηπιότερα σε όλα!
Σκέφτομαι βέβαια και...το RX 8 με την νέα μειωμένη τιμή...αλλά πρέπει να παντρευτώ μετά την κόρη του γείτονα με το βενζινάδικο!Επίσης, μεταπωλούνται πάρα πολλά από δαύτα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την αγορά τους!Γιατί?Υ.Γ. Ο αδερφός μου είχε παλιά ένα μαύρο Ibiza Latino,αλλά το πούλησε.Γιατί ρωτάς dimitrios? Είμαι υπέρ των κινητήρων VW αλλά κατά του μπροστινού τους συστήματος!
-
σε σχέση με ενα ibiza ας πούμε με ημιαγωνιστικές αναρτήσεις,
πιστεύεις το αστρα ότι έχει καλύτερα κρατήματα?o χρήστης manosk νομίζω έχει ένα αστρα..
-
Δεν έχω όμως ibiza για να συγκρίνω.
Επίσης δεν έχω το IDS plus. To έχει ο lazarefa.
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 837#575837 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν έχω όμως ibiza για να συγκρίνω.είσαι ο ηθοποιός της διαφήμισης...;
-
Ευτυχώς όχι. Αυτός πρέπει να είναι χασικλής.
-
δεν ξέρω κάποιο τέτοιο μοντέλο, πές μας εσύ αν έχεις ακούσει...
Τώρα σε σχέση με αυτό του ενιαίου, εκείνο είχε και σλικ και ήταν και κάτω από 1000 κιλά, γυμνό τελείως.Δεν καταλαβαίνω τι θές να πείς! Δεν συγκρίνονται αυτά τα αμάξια.
manosk έχεις Άστρα?Πώς το βλέπεις χωρίς IDS plus?Είναι τόσο γεροδεμένο στο χρόνο, όσο συγκριτικά με άλλα , πχ Γκολφ, φαίνεται? -
Αν εξαιρέσεις κάτι μικροτριγμούς (όχι φοβερά πράγματα) δεν καταλαβαίνει τίποτα. Από σταθερότητα στο δρόμο δεν έχω παράπονο, πάει εκεί που θέλω και συγκριτικά με τα άλλα της κατηγορίας του δεν γέρνει χωρίς να είναι σκληρό. Η ποιότητα καλή ως πολύ καλή, στιβαρή κατασκευή. Με το golf δεν μπορώ να το συγκρίνω γιατί και τα δύο είναι νέα μοντέλα. Οι σοβαρές φθορές φαίνονται μετά τα 3-4 χρόνια, στην περίοδο της εγγύησης σχεδόν όλα τα μοντέλα καλά είναι.
Έχε πάντως υπόψη ότι η εγγύηση στο astra (το γράφω για 200ή φορά μου φαίνεται ) μετά τον 2ο χρόνο περιλαμβάνει μόνο μηχανή, κιβώτιο, εγκέφαλο.Αρκετά πράγματα γράφουμε για τα Astra H εδώ.
-
Εχω εγω ενα GTC 1.6 Sport IDS+ και θα συμφωνησω με τον Ιγνατιο οσον αφορα την ανεση και την αποσβεση τις αναρτησης,βεβαια στην επιλογη sport παρολο που φοραω 16αρες ζαντες μου φαινεται κουραστικη για τα περισσοτερα ελληνικα οδοστρωματα και μονο σε πολυ καλοστρωμενο δρομο αντεχω να τη χρησιμοποιησω,και νομιζω οτι ο θορυβος στις λακουβες μεγαλωνει εχοντας το sport πατημενο..Τωρα απο κρατηματα δεν μπορω να εχω γνωμη γιατι δε μου αρεσει πλεον να πιεζω αυτοκινητο σε δημοσιους δρομους απλα οδηγω σβελτα καμμια φορα.Επισης 1500 euro
κοστιζει απο οτι ξερω η αντικατασταση ολης της αναρτησης....απλα στα 80000-100000 χλμ γινεται μια συντηρηση που κοστιζει πολυ λιγοτερο -
Και το οποίο είναι και το λογικό.
-
διαβάζοντας το thread
'Astra Η 1.8 140 ps+IDS plus+17'
προτιμώ να απαντήσω εδώ γενικότερα για το δικό μου 'feeling' σε αυτό το αυτοκίνητο...Δε ξέρω αν είναι η αλλαγή των ζαντών (έγινε ζυγοστάθμιση?) στην αγορά του αυτοκινήτου....
Δε ξέρω αν είναι τα ελαστικά (Bridgestone)....
Δε ξέρω αν είναι η ανάρτηση (μοντέλο 1.400cc sport)
Αυτό που ξέρω είναι ότι η οδηγική σιγουριά που είχα στην αρχή..... νιώθω σιγά σιγά να τη χάνω όσο περνάει ο καιρός.....
Οι 2,5 στροφές του τιμονιού όπως έγινε αναφορά στο άλλο thread έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές στη στροφή να διορθώνω σε στροφές που άλλοι περνάνε για πλάκα.....
Πλέον για παράδειγμα πριν την είσοδο σε κάποια στροφή ενώ θα πατήσω φρένο γιατί νιώθω ότι θα πετάξει μούρη...... ο μπροστινός μου πατάει γκάζι ενώ ο πίσω θα μου 'παίξει' τα φώτα (δεν έχει συμβεί το 2ο μέχρι στιγμής )
Είμαι πολύ απογοητευμένος αφού σε κάθε στροφή πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός γιατί αντι να συνηθίζω το αυτοκίνητο όπως θα έπρεπε, αντιθέτως με...... 'φοβίζει' όλο και περισσότερο....!
Πιθανότατα θα είναι τα ελαστικά..... δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά..... ελπίζω να μην είναι κάτι άλλο.....
Σήμερα το πρωί καθοδόν για τη δουλειά.... σταμάτησε μπροστά μου φορτηγό και ενώ κόβω και εγώ κανονικά πρέπει να ενεργοποιήθηκε για 1η φορά το ABS..... κουφό? Ήταν όμως το ABS? Εξηγώ......
Από την αγορά και μέχρι σήμερα είχα κάνει δοκιμές με απότομα φρεναρίσματα για να δοκιμάσω τα φρένα.... αλλά φαίνεται πως σε κανένα από αυτά δεν είχε ενεργοποιηθεί το ABS..... ο θόρυβος που άκουσα σήμερα το πρωί ακούστηκε από το μπροστινό δεξί τροχό και ήταν σα να είχε πάρει από κάτω μια μεγάλη πέτρα με μεγάλη σχετική ταχύτητα.....! Μου έκανε απίστευτη εντύπωση το πόσο εύκολα ενεργοποιήθηκε.... σημειώνω ξανά ότι από το Φλεβάρη και μέχρι σήμερα σε αντίστοιχα και πιο σκληρά φρεναρίσματα δε μου είχε τύχει κάτι τέτοιο..... Στη συνέχεια λίγο πριν φτάσω στη δουλειά, κάνω πάλι το ίδιο από 60-0 αλλά δε ακούστηκε... ξαναδοκιμάζω από 30-0 και ακούστηκε....... ξανά δοκιμή... το ίδιο.... οπότε λέω ΟΚ μάλλον το ABS είναι ..... Το μεσημέρι φεύγοντας από τη δουλειά και φθάνοντας σπίτι έκανα αντίστοιχες δοκιμές για να δω αν το κάνει ξανά και μαντέψτε..... δε ακογούταν τίποτα....!!!!! Μάλιστα βγήκα σε ανοιχτό δρόμο και έφθασα μέχρι και 80 ή 100-0 αλλά πάλι τίποτα.....
Σε γενικές γραμμές δε ξέρω τι να πω, να πάω στη αντιπροσωπεία να τους πω τι? Έλεος.... όμορφο το GTC μέσα - έξω αλλά από κρατήματα τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση...... χέστα.....
-
Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά ακούγεται σαν πρόβλημα στα λάστιχα. Τέτοια πράγματα έχω δει εξαιτίας κακής ποιότητας ελαστικών σε accent που φόραγε κάτι άθλια kumho. Τα έδιωξα κακήν κακώς στα 2 χρόνια - και πολύ τα κράτησα. Με τα michelin energy τα κρατήματα έγιναν πολύ καλύτερα, τα μούτρα περιορίστηκαν, το ABS έμπαινε πολύ δυσκολότερα.
Ναι, το ABS μπορεί να μπει σε φρενάρισμα πανικού ακόμα και με λίγα χλμ, το ένιωσα προχθές που σταμάτησα σε διασταύρωση γιατί είδα τελευταία στιγμή αυτοκίνητο με προτεραιότητα να πλησιάζει. Σταμάτησε όμως κανονικά το αμάξι, δεν άρχισε να κυλάει με το ABS ενεργοποιημένο. Όντως δεν μπαίνει τόσο εύκολα το ABS όταν κινούμαι με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό όμως ίσως σημαίνει ταυτόχρονα ότι υπάρχει κακή ποιότητα οδοστρώματος και όχι ότι φταίει το αυτοκίνητο ή (μόνο) τα λάστιχα.
Τα μαμίσια λάστιχά μου είναι κάτι ψιλοχάλια Dunlop Sport E 2000 αν δεν κάνω λάθος. Του χρόνου που θα κλείσουν τριετία θα φύγουν μάλλον για Energy που είναι οικονομικά, αρκετά αθόρυβα και άνετα για την πόλη.
Πάντως για να είσαι πιο σίγουρος δοκίμασε τις αντοχές του αυτοκινήτου στα στριψίματα ενώ θα είσαι στην αριστερή λωρίδα δρόμου με 2 λωρίδες και χωρίς άλλους τριγύρω. Μπες με ταχύτητα που τώρα σε φοβίζει και δες αν θα μείνει στη λωρίδα. Εγώ έχω δοκιμάσει στην αρκετά επικίνδυνη λόγω περίεργης κλίσης στροφή από Αγ. Μαρίνα προς Βάρκιζα και το αμάξι κράτησε πολύ σταθερά την πορεία του.
-
Τα θέματα ενώθηκαν. Συνέχεια εδώ.
[moderator]
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά ακούγεται σαν πρόβλημα στα λάστιχα. Τέτοια πράγματα έχω δει εξαιτίας κακής ποιότητας ελαστικών σε accent που φόραγε κάτι άθλια kumho. Τα έδιωξα κακήν κακώς στα 2 χρόνια - και πολύ τα κράτησα. Με τα michelin energy τα κρατήματα έγιναν πολύ καλύτερα, τα μούτρα περιορίστηκαν, το ABS έμπαινε πολύ δυσκολότερα.Ναι, το ABS μπορεί να μπει σε φρενάρισμα πανικού ακόμα και με λίγα χλμ, το ένιωσα προχθές που σταμάτησα σε διασταύρωση γιατί είδα τελευταία στιγμή αυτοκίνητο με προτεραιότητα να πλησιάζει. Σταμάτησε όμως κανονικά το αμάξι, δεν άρχισε να κυλάει με το ABS ενεργοποιημένο. Όντως δεν μπαίνει τόσο εύκολα το ABS όταν κινούμαι με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό όμως ίσως σημαίνει ταυτόχρονα ότι υπάρχει κακή ποιότητα οδοστρώματος και όχι ότι φταίει το αυτοκίνητο ή (μόνο) τα λάστιχα.
Τα μαμίσια λάστιχά μου είναι κάτι ψιλοχάλια Dunlop Sport E 2000 αν δεν κάνω λάθος. Του χρόνου που θα κλείσουν τριετία θα φύγουν μάλλον για Energy που είναι οικονομικά, αρκετά αθόρυβα και άνετα για την πόλη.
Πάντως για να είσαι πιο σίγουρος δοκίμασε τις αντοχές του αυτοκινήτου στα στριψίματα ενώ θα είσαι στην αριστερή λωρίδα δρόμου με 2 λωρίδες και χωρίς άλλους τριγύρω. Μπες με ταχύτητα που τώρα σε φοβίζει και δες αν θα μείνει στη λωρίδα. Εγώ έχω δοκιμάσει στην αρκετά επικίνδυνη λόγω περίεργης κλίσης στροφή από Αγ. Μαρίνα προς Βάρκιζα και το αμάξι κράτησε πολύ σταθερά την πορεία του.
πιστεύω και εγώ πως μάλλον κάτι παίζει με τα ελαστικά και όπως και πριν βλέπω ότι το πρόβλημα μεγαλώνει..... δηλ. αντι να συνηθίζω τη κατάσταση, αντιθέτως γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτη. Το σημείο που ενεργοποιήθηκε το ABS είναι στη διαδρομή που κάνω κάθε μέρα ίδια ώρα το πρωι για τη δουλειά από το Φλεβάρη που οδηγώ το GTC. Φυσικά το οδόστρωμα κατά την άποψή μου δε δικαιολογεί την ενεργοποιήση του ABS και βέβαια μένω στο γεγονός ότι σε δοκιμές που έκανα το μεσημέρι και μετά αλλά και παλιότερα πολύ απλά δε μπορούσα να το επαναλάβω. Πάντως από Δευτέρα θα δοκιμάσω το ίδιο ακριβώς πράγμα στο ίδιο σημείο να δω τι θα γίνει....
Τέλος όσον αφορά τη δοκιμή που προτείνεις, έχω κάνει κάτι ανάλογο, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν πλαγιολίσθηση όλου του αυτοκινήτου (ίσως ενεργοποιήθηκε το ESP) με το κινητήρα να ακούγεται πολύ περίεργα.....(λόγω ESP?) κατά τη πλαγιολίσθηση...... σα να μπούκωνε...
-
Να προσθέσω κι εγώ αναφορικά με ο GTC 1.8 125PS που εδώ και 8,5 μήνες οδηγώ (17άρες ζάντες, Bridgestone Potenza 225/45, ESP, IDS+, sport switch). Το αμάξι είναι αρκετά στιβαρό-σταθερό στο δρόμο. Σε κλειστές στροφές με όχι καλής ποιότητας ασφαλτοτάπητα αν μπεις με αρκετά χιλιόμετρα υποστρέφει, όχι δραματικά πάντως. Αυτό ήταν σαφώς πιο έντονο τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, μετά περιορίστηκε αρκετά (πιστεύω θέμα ελαστικών ήταν κυρίως). Αυτά ανεξάρτητα αν είχες ή όχι διακόπτη ενεργοποιημένο. Απλά με το διακόπτη έχεις την αίσθηση των μικρότερων διαδρομών της ανάρτησης, δε μειώνεται ουσιαστικά η όποια υποστροφική συμπεριφορά. Το IDS+ αν κ δεν το θεωρώ άχρηστο νομίζω πως δε συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς. Περισσότερο για την πολύ πιο άμεση απόκριση στο γκάζι το επιλέγω καμιά φορά. Χωρίς αυτό κ λόγω μακρύτερων γενικά σχέσεων του κιβωτίου του αυτοκινήτου, υπάρχουν φορές που ταξιδεύοντας μόνος δεν αντιλαμβάνομαι ιδιαίτερα καλύτερη ευστροφία κινητήρα από του προηγούμενου αυτοκινήτου μου που ήταν ένα Renault Clio 1.2 16V 76PS του 2002. Βέβαια το GTC είναι και 330+ κιλά βαρύτερο... Παρεμπιπτόντως το Renault παρότι είχε σαφώς περισσότερο προσανατολισμένη στην άνεση οδική συμπεριφορά (πχ έγερνε σαφώς περισσότερο στις στροφές σε σχέση με το opel) εν τούτοις είχε αξιοζήλευτη οδική συμπεριφορά - υπέστρεφε πολύ πολύ δύσκολα, και βέβαια η ανάρτησή του ήταν αρκετά πιο άνετη από του GTC ακόμα και με νορμάλ χρήση του τελευταίου (σαφή διαφορά και στις αναπηδήσεις του ημιάκαμπτου του opel - προς το χειρότερο. Με αυτά βέβαια δεν υπονοώ, ξαναλέω πως θεωρώ το GTC κακό ή μέτριο αυτοκίνητο. Κάθε άλλο. Απλά νομίζω, και το έχω ξαναπεί, πως η πολύ όμορφη και σπορτίφ εμφάνισή του, συνεπικουρούμενη κι από το IDS παραπέμπει συνειρμικά και σε καθαρή σπορ οδήγηση, κάτι που για μένα δεν ισχύει σε ικανό βαθμό. Το αυτοκίνητο είναι στο στοιχείο του πιστεύω για οδήγηση με 1 ή 2 άτομα σε ταξίδια με νορμάλ έως ελαφρά σπορτίφ οδήγηση και με πολύ καλό για την κατηγορία επίπεδο πολυτέλειας - άνεσης - ποότητας καμπίνας αλλά και ποιότητας κύλισης σε ανοιχτούς δρόμους χωρίς λακούβες κλπ.. Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι η αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Προσωπικά μετά από 8,5 μήνες και 9800 χλμ (πλέον, ελέω πασχαλινών εξορμήσεων) μόνο ο θόρυβος από το τιμόνι έχει κάνει την εμφάνισή του... Αν συνεχίσει έτσι το πράγμα (μακάρι) προσωπικά θα τολμήσω να πω πως είμαι κατά 90% ικανοποιημένος από την αγορά με αυστηρά κριτήρια που σημαίνει πως θα το ξανααγόραζα (για τη χρήση - περίοδο της ζωής μου που είμαι τώρα). Ίδωμεν...
-
To ESP κόβει το γκάζι, ενεργοποιεί το φρένο/ABS και μειώνει τη δύναμη του κινητήρα για να διορθώσει την πορεία του αυτοκινήτου.
http://www.fsguk.com/news/post/id/152 -
το IDS+ μπορεί να μπει σε 1.4 έκδοση ή πρέπει να γίνει αλλαγή και στη ανάρτηση? Γενικά πόσο κοστίζει?
-
lazarefa το πρόβλημα με την υποστροφή έχει να κάνει αποκλειστικά με τα ελαστικά σου, και πάλι σου λέω, έχω οδηγήσει το αμάξι σε γλίτσα δρόμο στα 1600 και ο συνεπιβάτης-πωλητής παραλίγο να μου την πεί με τις ταρζανιές που έκανα στο τιμόνι με 80+σε κλειστές 2ας και τις απότομες αλλαγές πορείας που προσπαθούσα να κάνω, για να καταλάβω τί στον δαίμονα είχε το αμάξι και κράταγε σε δρόμο με διαολεμένα χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης!Μάλιστα θα στοιχημάτιζα, το αμάξι είχε 17άρια πάνω, ενώ είχε 16άρια! Αποκλείεται να είναι καλορυθμισμένο και καλοσυντηρημένο το αμάξι σου αναφορικά με την επιλογή ελαστικών από το εργοστάσιο, τις πιέσεις κτλ.Έχεις κάνει ποτέ ευθυγράμμιση?Πήγαινε να κάνεις μία, κοίτα και τις πιέσεις σου!Εαν φοράς Re 050,το αμάξι δεν κρατά τόσο καλά όσο με τα NCT 5, αν και τα 050 έχουν σκληρότερα πλαϊνά, ειδικά σε γλιστερό οδόστρωμα!
Σχετικά με την ευστροφία και ειδικά σε σύγκριση με το...τηλεκατευθυνόμενο Ρενώ που αναφέρεις, (για όνομα),μάλλον θα γελάσω εδώ!Μην με παρεξηγείς, αλλά πιστεύω, οι απόψεις σου είναι παράξενα διαφορετικές από τις δικές μου, τη στιγμή που εσύ έχεις αμάξι με 125 άλογα κι εγώ οδήγησα ένα ξεσκισμένο για τεστ ντράιβ 1600άρι!Εκτός και αν οι προσδοκίες σου ήταν για 'τάπερ' και αυτό σου φαίνεται λίγο...!
Εκτός ρε παιδιά και αν ήταν πειραγμένο το συγκεκριμένο!
Πάντως αν κοιτάξετε τα συμπεράσματα σε σχέση με τα σχόλια που έχουν γράψει από το Όπελκλαμπ κάποιοι, οι περισσότεροι όχι απλά συμφωνούν με τις εδώ απόψεις μου, αλλά συγκρίνουν το αμάξι με πολύ καλύτερες και γρηγορότερες κατασκευές!Οπότε lazarefa είμαι σε δίλημμα!100 άριστες εντυπώσεις να ακούσω, αν πχ εσύ είσαι δυσαρεστημένος, είμαι ικανός να αλλάξω άποψη!
Επειδή θα με ενδιέφερε, αν το επιλέξω τελικά, να το πάρω με 17άρια εργοστασιακά με 225/45/17, για τα οποία έγραψαν και οι 4Τ περι πολύ υψηλών ορίων ειδικά μέσα στην πίστα των Μεγάρων, θα ήθελα να μάθω αν κόβει το αμάξι με τέτοιες διαστάσεις, αν και είναι η αμέσως επόμενη από πολλούς ζαντολαστιχάδες, που ρώτησα, ενδεδειγμένη διάσταση από τα 205/55/16 που φορά εντελώς μαμά! -
Το αμάξι φοράει όντως τα Re 050. Όπως έχω ήδη γράψει, πιθανότατα η σχετικά αυξημένη υποστροφή ήταν λόγω των ελαστικών, κάτι που αποδείχτηκε σε μεγάλο βαθμό λίγο αργότερα, αφού αυτή περιορίστηκε αρκετά μετά τα πρώτα 3000χλμ. Οι 17άρες είναι οι εργοστασιακές. Το αμάξι ήρθε παραγγελία από το εργοστάσιο, τίποτα δεν τοποθετήθηκε εδώ. Το να έκανα ευθυγράμμιση στα πρώτα 3-4000χλμ δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά. Τα 125 άλογα σε σχέση με τα 76 του Clio κινούν 330+ παραπάνω κιλά. Βέβαια και πάλι η αναλογία κιλών/ίππο είναι καλύτερη στο GTC (αλίμονο!) ωστόσο λόγω κοντύτερων σχέσεων (ειδικά 1η - 2η), το Renault όταν οδηγούνταν χωρίς φορτίο έδινε την εντύπωση αρκετά ζωντανού αυτοκινήτου. Αλήθεια η αμεσότητα στην απόκριση του γκαζιού χωρίς το διακόπτη ενεργοποιημένο σου άρεσε; (εννοώ για σπορ οδήγηση, όχι οδήγηση πόλης). Επίσης η ταχύτητα στην αλλαγή (κούμπωμα) των σχέσεων αλλά και η αίσθηση του επιλογέα; Προσωπικά έχω κάνει αρκετές φορές αλλαγές ψηλά από 5000σαλ πχ με 2η, 3η ή και 6000σαλ, ακόμα και ο κόφτης έχει πέσει τουλάχιστον 5-6 φορές έως τώρα. Το κούμπωμα λοιπόν ψηλά (πάνω από τις 5000σαλ) δεν προδιαθέτει για αλλαγές σε αυτούς τους ρυθμούς...Διαφωνείς; Επίσης τα 10,9 δευτ. για το 0-100 που μέτρησαν οι 4Τ στο 5Θ Astra 1.8 (τεύχος Απρ. 2004) νομίζω πως αφενός δεν είναι και πολύ καλός χρόνος για την κατηγορία και αφετέρου ενδεικτικός των σχετικά μακριών σχέσεων (ειδικά 1η, 2η). Προσωπικά βέβαια το 0-100 δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, απλά γιατί το θεωρώ άνευ ουσίας για την οδήγηση και τη χρήση που κάνω στο αυτοκίνητο. Θεωρώ σημαντικότατες τις ρεπρίζ που με ενδιαφέρουν στα ταξίδια για ενεργητική ασφάλεια δηλ. την ευστροφία και τη ροπή του κινητήρα σε μεγάλο φάσμα στροφών. Εδώ το 1.8 ειδικά από τις 3500 σαλ και πάνω είναι πολύ καλό. Ειδικά μεταξύ 3500 - 4500σαλ ο κινητήρας ανεβάζει με χαρακτηριστική ευκολία. Μόνο αρνητικό εδώ ο τραχύς θόρυβος μετα τις 4000σαλ που αυξάνεται όσο αυξάνουν οι στροφές.
Εδώ θα ήθελα να διαβάσω απόψεις (αν υπάρχουν) από φίλους που τυχόν οδήγησαν Astra και με τους 2 κινητήρες 1.8. Τι εννοώ; Προσωπικά υποψιάζομαι πως ο 1.8 140PS απλά έχει καλύτερη απόδοση ψηλά από τον 1.8 125PS, δηλ. μετατοπίσανε οι τεχνικοί της Opel τις καμπύλες ισχύος κ ροπής σε υψηλότερους ρυθμούς περιστροφής. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν να μαρτυρούν τα νούμερα της ισχύος, 140PS@6300rpm έναντι 125PS@5600rpm, καθώς και η ελάχιστη (3%) αύξηση της μέγιστης ροπής. Αν δηλαδή για παράδειγμα η απόδοση του κινητήρα σε χαμηλομεσαίες στροφές (1500-2800) είναι έστω και ελαφρά υποδεέστερη, προσωπικά δε θα το θεωρούσα σοβαρή βελτίωση προκειμένου να κερδίσω 7-10 χαω παραπάνω τελικής...Άποψή μου βέβαια πάντα.... -
Καλημέρα.
Σχετικά με την ζωντάνια, ή μάλλον την ψευδαίσθηση ζωντάνιας του κινητήρα, θα σου παραθέσω περιληπτικά τις απόψεις κάποιων από το Όπελκλαμπ, οι οποίοι έχουν ήδη το 1.8 140 αλόγων αλλά κανείς τους δυστυχώς το IDS plus!
Αναφορικά με τη ευθυγράμμιση, να ξέρεις, ένα καινούριο αμάξι με τα βάλε-βγάλε σε μπάρες, πλοία, φορτηγά κτλ, ένα μικρό απότομο χτυπηματάκι να έχει σε κάποια από τις μπάρες απότομα με τα λάστιχα, αμέσως χάνει την ευθυγράμμισή του!
Χωρίς το IDS plus δεν το οδήγησα, άλλωστε εγώ είδα το 1.6, το οποίο είναι πιο ζωντανό χαμηλά και μεσαία από πχ Φόκους ή Γκολφ, αλλά μετά τις 5000 στροφές δεν ανεβαίνει με τίποτα!
Το 140άρι έχει μετρηθεί κοντά στα 10' 0-100 αλλά οι ρεπρίζ με όποια ταχύτητα είναι κορυφαίες, καλύτερες πχ από Impreza 2.0R και εφάμιλλες του πολύ καλού VTEC 1.8 της Honda, που φοράει το τελευατίο Σιβικ!
Αναφορικά με την αίσθηση και την αμεσότητα αλλά και την κατευθυντηκότητα, το αμάξι που οδήγησα ήταν κορυφαίο! Απλά έδειχνε πολύ λίγο με τον κινητήρα!Εφόσον έχεις και 17άρια, πρέπει να πετάει το αμάξι!Κάνε μία ευθυγράμμιση, έλεγξε τις πιέσεις και αύξησε μέχρι +2 λίμπρες με κρύα ελαστικά μπροστά αν το πιέζεις , έλεγξε και την κατάσταση των ελαστικών σου και θα με θυμηθείς!
Παραθέτω λοιπόν περιληπτικά τα παρακάτω, μέχρι στιγμής δεν έχω γράψει στο οπελκλαμπ, αλλά θα το κάνω:**Παιδιά αν και νέος στο Forum παρέλαβα την Παρασκευή ένα Άστρα 1.8 140 άλογα. Η προηγούμενη εμπειρία μου ήταν με ένα Suzuki Swift GTi για 7 χρόνια (τα 4 τελευταία με 120 άλογα στο στον τροχό) και εν συνεχεία με ένα Clio Initiale 1.6 (115 Hp) για 5 χρόνια.
Το αυτοκίνητο αν και σε διαδικασία στρωσίματος μετά από 350 χλμ μου δίνει μία φοβερά συμπαγή και δυνατή αίσθηση. Λόγω παρελθόντος για κάποιο λόγο πατάω συνέχεια το ΧΧΧΧΧ μιας και το βαρύ τιμόνι και αναρτήσεις μου φτιάχνουν την διάθεση.
Το κράτημα είναι υπεράνω κριτικής μέχρι στιγμής το ESP δεν είναι ιδιατέρως παρεμβατικό. Τα αποθέματα δύναμης παρότι είναι κάτω από τα ωφέλιμα όρια (μέχρι 4000 στροφές) μοιάζουν αρκετά μεγάλα και τα φρένα δίνουν ασφάλεια.Συμφωνώ με τον συνάδελφο οδηγό από πάνω, σ'αυτά που είπε....
Πολύ καλό κράτημα, αποθέματα δύναμης κ ροπής που δεν μπορώ να αξιοποιήσω λόγω στρωσίματος και κυρίως το Άστρα που δίνει τέλεια αίσθηση στις στροφές!!Άλλες εντυπώσεις από ταξίδι 1000+ χλμ Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Πολύ καλή αίσθηση από το μπάκετ κάθισμα και καλή πλευρική στήριξη στις στροφές, ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ από το Άστρα !!! Όταν το πάτησα, πήγαινα με 120 στον αυτοκινητόδρομο... και σε λιγότερο από 1 λεπτό είχα φτάσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου (220 χλμ/ώρα)
Κατά τ'άλλα... άριστη ποιότητα κατασκευής, καθόλου τριξίματα, πολύ σταθερό μέχρι και την τελική ταχύτητα. Μόνο που πάνω από τα 160 χλμ/ώρα γίνεται αισθητός ο θόρυβος από το βουητό της μηχανής κ είναι λίγο ενοχλητικό.
Το τιμόνι είναι καλό, σπορ και σταθερό.
Τα φρένα καλά, αλλά δεν έκανα και πολύ έντονη χρήση, και τα φώτα πορείας ΜΑΖΙ με τα προβολάκια ομίχλης φωτίζουν την περιοχή λίγων μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο σαν να είναι ημέρα!!! Πολύ καλό διότι η οδήγηση τη νύχτα γίνεται πολύ πιο ξεκούραστη!!! Και χρησιμεύουν τα προβολάκια ομίχλης, ακόμα και χωρίς την ομίχλη!!Να μιλήσω και εγώ για την μετά-στρώσιμο εμπειρία. Το αυτοκίνητο καταρχάς είναι τρένο (με το σπορτ στο on). Το ESP είναι όσο πρέπει παρεμβατικό και με το ESP Off μπορείς αν 'ξέρεις' να παίξεις κιόλας με ασφάλεια. Η κατανάλωση είναι μέχρι στιγμής 9,8 Lt/100 με πολύ χρήση στην πόλη. Αρκετά συμπαθητικά. Με τον κλιματισμό ανεβαίνει αισθητά.
Το δοκίμασα σε μία αγαπημένη διαδρομή εντός Αττικής Σούνιο - Σαρωνίδα που 'ταιριάζει' σε μικρότερα αυτοκίνητα και διαπίστωσα ότι σε σχέση με το Clio 1.6 16v 110 ίππων, που είχα, η διαδρομή έγινε σαφώς πολύ ταχύτερα. Αν καταφέρνεις και κρατάς τους ρυθμούς περιστροφής του κινητήρα ψηλά μπορείς να κινηθείς πολύ γρήγορα. Ο χρόνος της διαδρομής ήταν αντίστοιχος με αυτούς που έκανα με το Swift GTi στο παρελθόν.
Μόλις περάσει τις 3500-4000 στροφές ο κινητήρας ζωντανεύει και το αυτοκίνητο αυξάνει ρυθμούς πολύ εύκολα. Οι ρεπριζ του είναι κορυφαίεςΤο ηχοσύστημα με έχει ικανοποιήσει αρκετά (δεν χωράει συζήτηση για το ότι έβαλα το MP3 με τα 7 ηχεία και σε μεγάλες ταχύτητες ιδιώς με ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόματης αύξησης της έντασης σε συνάρτηση με την ταχύτητα.
Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που στην καθημερινότητα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη και έχουν μεγάλη αξία. Για παράδειγμα τα εκπληκτικά φώτα (xenon). Χθες το βράδυ που έβρεχε διαπίστωσα πόσο σημαντικό είναι να έχει το αυτοκίνητο πραγματικά εκπληκτικούς υαλοκαθαριστήρες. Στο Clio άλλαζα λαστιχάκια σχεδόν κάθε τρεις μήνες για να τους κρατάω σε υποφερτό επίπεδο.Κατανάλωση: 10 λίτρα/100 χλμ στην πόλη
7 λίτρα/100 χλμ στην εθνική οδόΑπό 3000 rpm και πάνω τραβάει πολύ
Φρένα ΑΨΟΓΑ. Πολύ δυνατά άμεση ακινητοποίηση. Με τα εργοστασιακά 17αρια ζαντολάστιχα δεν είχα πρόβλημα από την συμπεριφορά τους. Το ESP το απενεργοποιείς κρατώντας πατημένο το κουμπί για 5+ δευτερόλεπτα. Ανάβει ένα κίτρινο τριγωνάκι στο ταχύμετρο και γράφει και στο μετρητή χιλιομέτρων ESP Off. Με το κουμπάκι ή αλλιώς με επανεκκίνηση του κινητήρα το ενεργοποιείς.
Κράτημα ψηλά τα λέει όλα η λέξη τρένο. Στις καμπές της περιφερειακής του Υμητού με 160+ άνετα. Με 215 κοντέρ και νιώθεις ότι είσαι σε θωρηκτό. Πραγματικά σε αίσθηση προσεγγίζει την Μercedes CLK200 K που έχω οδηγήσει αρκετά στο τρόπο που κινείται ψηλά.
Για το κράτημα με 200+ χλμ/ώρα, συμφωνώ απολύτως!!!
Στα 1600 χλμ ο κινητήρας έχει ανοίξει λίγο, τον νιώθω πιο δυνατό στην επιτάχυνση! Τον πιέζω και περισσότερο βέβαια τώρα...
Αυτό το αυτοκίνητο δεν ξεκολλάει με τίποτα από την καμπύλη που του θέτεις στη στροφή... στην Περιφερειακή Υμηττού, που συνήθως σε πετάει πάντα στις στροφές, με το τίποτα!!! Εκνευριστικά στιβαρό...
Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε επίπεδο κρατημάτων και πιστέψτε με ξέρω τι λέω μιας και οι προηγούμενες μου εμπειρίες + τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στο σπίτι με κάνουν να έχω άποψη. Τους χρόνους που έχω κάνει στο Καρέα και στην διαδρομή Σαρωνίδα - Σούνιο με το Άστρα τους έχω κάνει μόνο με το Suzuki Swift GTi (με 122 στο τροχό και Koni Κίτρινα + Eybach) και με το Άστρα έρχονται πιο 'ξεκούραστα' χωρίς να χρειαστεί να είσαι τόσο πολύ στην τσίτα. Στον Καρέα περνάς σαν σίφουνας χωρίς καν να το καταλάβεις. Το αυτοκίνητο διατηρεί πολύ μεγάλη μέση ωριαία ταχύτητα με τρομερή άνεση. Λόγω του όγκου και του βάρους του πολλοί ίσως να μην το συνειδητοποιήσουν και να κινηθούν με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από τα 'όρια' τους μιας και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να σε κάνει μάγκα.
Ανέβηκα Λιβαδειά και στην Εθνική πήγαινε 180+ με απίστευτη άνεση. Μου θύμισε τον τρόπο που κινείται στην Εθνική η CLK 200 Kompressor του 2001 (193 άλογα) του πατέρα μου. Είναι αυτό που λέμε 'δρομέας μεγάλων αποστάσεων'.
Το ESP είναι εξαιρετικό, πριν το πάρω, σκεφτόμουν, ότι θα το είχα μονίμως απενεργοποιημένο, αλλά τελικά δεν είναι παρεμβατικό και δεν με ενοχλεί.Έχω κάνει περίπου 2000 χλμ, όντως όπως λέει και ο stakon το αυτοκίνητο είναι άπαιχτο στις υψηλές ταχύτητες στην εθνική οδό. Όπως στις Mercedes, νομίζεις πως πηγαίνεις με 120 κοιτάς το κοντέρ και είναι στα 170! Τρένο πραγματικά με το ΧΧΧΧ on (IDS plus δεν έχω).
Από θόρυβο, μουγκρίζει αρκετά πάνω από τις 4500 αλλά σε χαμηλομεσαίες δεν ακούγεται τίποτα... παρά μόνο το γουργούρισμα του ιμάντα που γυρνάει πάνω στα ρουλεμάν. Έχω στήσει αυτί πάνω στο καπό, γι'αυτό το λέω!!
Θα πιάσω ξανά την τελική όταν ανέβω Θεσσαλονίκη για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, αν και είναι τόσο εύκολο που σχεδόν το σνομπάρω: 120 km/h ----> 220 km/h σε ένα λεπτό μάξιμουμ!!
Φρένα πολύ ικανοποιητικά, μια φορά τα 'κάρφωσα' στο πάτωμα και σταμάτησα σε δευτερόλεπτα... και 20 πόντους από την μπροστινή οδηγό που το είχε κοκαλώσει χωρίς λόγο, κλασικά....
Κατανάλωση δεν έχει διαφορά από την αρχή, τα λάδια που βάζει ΧΧΧΧΧΧ τα λένε 'λάδι στρωσίματος' και το αλλάζεις κανονικά στις 15000 χλμ, και μάλιστα το σέρβις αυτό είναι δωρεάν αρκεί να συμπληρώσεις ένα Δελτίο Ικανοποίησης που θα σου στείλουν από τα κεντρικά με θετικές απόψεις, και να το στείλεις πίσω μέσω της Αντιπροσωπείας.....Τριγμοί τίποτε απολύτως, ευθυγράμμιση απόλυτη (καμμία παρέκκλιση με αφημένο το τιμόνι), το οδόμετρο έγραφε 8 χλμ.
Λοιπόν το ESP δουλεύει εξαιρετικά σε στεγνό οδόστρωμα που το δοκίμασα, το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν αποφασίσεις να κινηθείς πραγματικά γρήγορα τότε δεν κόβει πολύ.
Το ΧΧΧΧΧΧΧ βελτιώνει πάρα πολύ την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις συνεχόμενες στροφές ιδιαίτερα αν βγάλεις το ESP και δεν σε κόβει και μπορείς και μπαίνεις όπως πρέπει στην στροφή.Το ESP είναι ικανοποιητικό, δεν μπαίνει αμέσως αλλά μόνο όταν χρειάζεται , και επίσης πολύ καλό σε λειτουργία είναι και το traction που έχει, καθώς δεν αφήνει τις ρόδες να σπινάρουν ανεξέλεγκτα. Το λαμπάκι έχει ανάψει ελάχιστες φορές και υστέρα από δική μου επιμονή σε στροφή, με γλιστερό οδόστρωμα.
Αυτό όμως που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο απο όλα είναι η ηλεκτρονική ανάρτηση.Το αμάξι είναι σίγουρα το πιό πολιτισμένο στην κατηγορία του.Θα περίμενε κανείς το αμάξι να είναι κούτσουρο!Λάθος!!!Σήμερα γύρισα από ένα ταξιδάκι που είχα παει(Βυτίνα -Δημητσάνα) με ήπιους ρυθμούς στον δρόμο(εκτός απο μερικές εξαιρέσεις) και δέν με κούρασε καθόλου!Σαν να οδηγόυσα ένα νορμάλ 1600αρι.Κάποια στιγμή μάλιστα ακολούθησα ένα χωματόδρομο πολύ καλής ποιότητας και νόμιζα ότι οδηγούσα σε άσφαλτο!!!**
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)