-
υποτιθεται δηλαδη οτι βγαζει 115 αλογα στον τροχο με φπε????δηλαδη κοντα 25 ιππους παραπανω? χωρις να εχω ιδιαιτερη γνωση απο μετατροπες οπελ, που βλεπω οτι πασαρονται τελευταια, δε το πολυβλεπω...
αμα θες βαρβατες αλλαγες, μαζεψε λεφτα, βρες μηχανικο και βαλε το 1.8 που εχει ηδη το κορσα...μη κανεις το κορσα πεδιο δοκιμων, πιστευω οτι τζαμπα θα χανεις λεφτα... -
βασικα επειδη το αυτοκινητο ειναι αρκετα βαρυ για τον κινητηρα που φοραει θα ηθελα τουλαχιστον μεσα απο αυτες τις τροποποιησεις να εχω μια καποια αξιολογη (εστω κ μικρη) βελτιωση στην αποδοση του κινητηρα.θα θελα δλδ σε επιδοσεις το αυτοκινητο να ειναι καπου εφαμιλλο με το 1.6.κυριως κιολας αυτο που φοβαμαι ειναι το καλοκαιρι μιας κ το air condition θα το κανει ακομα πιο αργο κ ετσι θα παιδεψω αρκετα το αυτοκινητο κ θα εχω ουτως η αλλως μεγαλυτερη καταναλωση.
αν απο πλευρας αξιοπιστιας πιστευετε πως ειναι ενταξει,μιας κ το αυτοκινητο θα το κρατησω τουλαχιστον 3-3,5 χρονια ακομα θα ηθελα να του βαλω αυτο το κιτ βελτιωσης.δεν ψαχνω δλδ να το κανω rallye το αυτοκινητο απλα θελω να εχει καπως πιο αξιοπρεπεις επιδοσεις γιατι τα 13.6 sec που χρειαζεται για να φτασει τα 100 χλμ απο σταση ειναι απο τα χειροτερα της κατηγοριας του.κ με ενθαρρυνει να το βαλω το γεγονος οτι κ το αυτοκινητο δεν χανει την εγγυηση στα μηχανικα κ η επιπλεον 2ετης εγγυηση που σου δινει ο καλτσουνης.
κατι τελευταιο.nickolas θα μπορουσα αντι για φιλτρο,να του βαλω χαρτινο φιλτρο?
ευχαριστω παντως ολους για τις απαντησεις τους.
edit:στο αρθρο των 4τροχων που διαβασα μολις τωρα ξανα,αναφερει οτι οι ιπποι στον τροχο ανεβηκαν απο τους 83 στους 94,5 ενω η μεση καταναλωση ανεβηκε απο 7,8 στα 8,4lt/100km.δεν ειναι κ πολυ μεγαλη η αυξηση της καταναλωσης νομιζω.
αυτο που μου κανει μεγαλη εντυπωση παντως ειναι η πτωση της ροπης απο 11.2 στα 10.8 χλγ..συμφωνα με αυτα που μου ειπε ο μηχανικος,πτωση της ροπης ειναι αδιανοητη.τι γνωμη εχετε πανω σε αυτο?
-
Mα έχεις ήδη χάρτινο φίλτρο!
Το 'μαμά' φίλτρο έχει τις καλύτερες ιδιότητες φιλτραρίσματος όλων απλά περιορίζει σχετικά την αναπνοή του κινητήρα.Αν κάνεις αυτή τη βελτίωση, με το A/C ανοικτό το αυτοκίνητο δεν θα ξεκινά με τίποτα μιας και θα μειωθεί η δύναμη του κινητήρα χαμηλά. Η οδήγηση μέσα στην πόλη θα είναι βάσανο. Εθνική βέβαια όπου ο κινητήρας δουλεύει ψηλά θα είναι καλύτερα. Αλλά το πόσο σοβαρά αξιολογεί κάποιος αυτά είναι υποκειμενικό θέμα. Ο Καλτσούνης μάλλον θα έχει κάποιο Astra με τη βελτίωση, οπότε ζήτα να το οδηγήσεις και να κρίνεις.
-
ενα test drive θα ηταν πραγματικα ο,τι πρεπει! σε ευχαριστω κ παλι nickolas!!!!
-
το θέμα είναι τι προτιμά κάποιος.... καλύτερη επιτάχυνση τότε επιλέγει καλύτερη ροπή.... καλύτερη τελική? τότε επιλέγει άλογα.... όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, δύσκολα θα έχεις και τα 2. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να έχω καλύτερο κράτημα βάζοντας το IDS Plus, μιας και δε με χαλάει ούτε η ροπή ούτε η τελική του... άλλωστε το επέλεξα διότι είναι ο ομορφότερος συνδιασμός εσωτερικού - εξωτερικού από όσα είδα....και φυσικά αξιόπιστο
-
Τη καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους του Forum. Καινούργιος στα κατατόπια, σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός Astra GTC. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάποια θέματα:
- Με προβληματίζει η περιορισμένη ορατότητα στο πίσω μέρος. Θα ήθελα τους κατόχους να μου τη σχολιάσουν. Διάβασα κάποιους να προτείνουν τη προσθήκη αισθητήρων παρκαρίσματος (350
-
Είναι σημαντική ευκολία οι αισθητήρες παρκαρίσματος, ειδικά αν παρκάρεις σε πόλη. Οι εργοστασιακοί κάπου τόσο κοστίζουν, αυτοί που μπαίνουν εδώ καμιά 50ριά ευρώ λιγότερο.
Δεν ξέρω αν έχουν έρθει οι 1,8-140 hp. Σίγουρα θα έρθουν, αλλά τα άλογα θέλουν καύσιμα. Λογικά θα είναι μεγαλύτερη η κατανάλωση, αλλά δεν ξέρω πόσο. Στην πόλη μάλλον θα βλέπεις πάνω από 11 λ. Το 1,4 καίει 9,5, το 1,6 κάπου 1 λίτρο παραπάνω...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι εργοστασιακοί κάπου τόσο κοστίζουν, αυτοί που μπαίνουν εδώ καμιά 50ριά ευρώ λιγότερο.Το 1,4 καίει 9,5, το 1,6 κάπου 1 λίτρο παραπάνω...
Τί εννοείς αυτόι που μπαίνουν εδώ;
Μπέρδεψες πιστεύω τα κυβικά;
-
σου τρυπάνε προφυλακτήρα για να βάλουν τους αισθητήρες ε? xmmm
-
Αν δεν τους βάλεις από την αρχή παραγγέλνοντάς τους από το εργοστάσιο, σου βάζει η αντιπροσωπεία. Νομίζω ότι δεν είναι ίδιοι οι εδώ με τους εργοστασιακούς.
Πως μπέρδεψα τα κυβικά;mschumacher
Σου τους τρυπάνε, αλλά δεν έχεις πρόβλημα με στεγανότητα, ούτε φεύγουν από τη θέση τους. Από πλευράς εμφάνισης δεν τους θεωρώ αντιαισθητικούς, ακόμα κι αν είναι από αυτούς που δεν βάφονται στο χρώμα του προφυλακτήρα. -
o λογος που οι αισθητηρες ειναι τοσο ακριβοι στην opel ειναι επειδη απο ο,τι μου ειπαν στην αντιπροσωπεια δεν σου τρυπανε τον προφυλακτηρα αλλα στον αλλαζουν με εναν αλλον ηδη εφοδιασμενο με αισθητηρες απο αυτους.γιαυτο στην opel κοστιζει καπου 400 ευρω ενω σε εναν ανεξαρτητο απο 180-220 ευρω..
-
αλλαζεις προφυλακτηρα με 220 ευρω?
-
Εμένα μου είχαν ζητήσει 320 για εργοστασιακό και 270 για δικό τους πριν 1,5 χρόνο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εμένα μου είχαν ζητήσει 320 για εργοστασιακό και 270 για δικό τους πριν 1,5 χρόνο.Εννοείς για τους αισθητήρες, έτσι;
Είναι αντιαισθητικοί;
Και το πιο σημαντικό: πιστεύετε οτι χρειάζονται; Δεν το έχω οδηγήσει αλλά το βλέπω πολύ 'κλειστό' πίσω...
Ξεκίνησα για 1.6 Sport με 19700 και βλέπω για 1.8 +1500 (υπολογίζω, δεν έχω ρωτήσει ακόμα), και για τους αισθητήρες κανα 350, πάμε στα 21500... -
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Εμένα μου είχαν ζητήσει 320 για εργοστασιακό και 270 για δικό τους πριν 1,5 χρόνο.
Εννοείς για τους αισθητήρες, έτσι;
Είναι αντιαισθητικοί;
Και το πιο σημαντικό: πιστεύετε οτι χρειάζονται; Δεν το έχω οδηγήσει αλλά το βλέπω πολύ 'κλειστό' πίσω...
Ξεκίνησα για 1.6 Sport με 19700 και βλέπω για 1.8 +1500 (υπολογίζω, δεν έχω ρωτήσει ακόμα), και για τους αισθητήρες κανα 350, πάμε στα 21500...χοντρα χοντρα αν παρκαρεις στην αρχη το αστρα gtc χωρις να ακουμπησεις απο δω και απο κει, σε παραδεχομαι...στο λεον μου αν δε βαλεις σημαδι δε καταλαβαινεις για ποτε εχεις ακουμπησει, το αστα gtc εχει πολυ χειροτερη ορατοτητα πισω...οι αισθητηρες μαλλον ειναι must!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εμένα μου είχαν ζητήσει 320 για εργοστασιακό και 270 για δικό τους πριν 1,5 χρόνο.σορυ αλλα με περαστικα λες η μονο το ανταλλακτικο?
-
κάτι ωραίο που μου έτυχε σήμερα...
βγάζω έτσι για πλάκα ρεζέρβα και εργαλεία για να δω τι περιλαμβάνεται ακριβώς...
ε που λέτε πάω να δοκιμάσω το κλειδί για τα μπουλόνια........ και....... ΔΕΝ έμπαινε!
Φυσικά δε έκανα μαλακία.....αλλά απλά όταν ζήτησα αλλαγή ζάντας πριν την αγορά, φαίνεται πως η νέα ζάντα απαιτούσε ναι μεν ίδιο μπουλόνι....αλλά μεγαλύτερο 'κεφάλι'.....
Αν κάποιος έχει αλλάξει ζάντες καλό είναι να κάνει έλεγχο και να πάει για αλλαγή. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
σορυ αλλα με περαστικα λες η μονο το ανταλλακτικο?
Όλα μαζί.
Εννοείς για τους αισθητήρες, έτσι;
Είναι αντιαισθητικοί;Δες μόνος σου:
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
σορυ αλλα με περαστικα λες η μονο το ανταλλακτικο?
Όλα μαζί.
φθηνοτερο απ'οτι νομιζα...
-
manosk, η φωτό είναι από τους εργοστασιακούς αισθητήρες;;
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)