-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
συμφωνώ και εγώ πως δε έχω δει διαφορά, ωστόσο προτιμώ Shell διότι δείχνει να έχει καλύτερη 'απόδοση' από την αντίστοιχη BP. Όσον αφορά τη κατανάλωση έχω ξεκινήσει ένα μικρό τεστ, όπου στο 1ο έχω βάλει V-power Racing και έχω μηδενίσει το μετρητή για να δω πόσα χλμ θα κάνει και αντίστοιχα θα δοκιμάσω με απλή βενζίνη στη συνέχεια. -
Μέχρι κι εδώ διαφήμιση;;;
-
-
Για τον x-rover
Σχετικά με την ερώτηση αν είμαι ικανοποιημένος με την αντιπροσωπεία Motostar 28ης Οκτωμβρίου η απάντηση είναι Ναι είμαι ικανοποιημένος -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Για τον x-rover
Σχετικά με την ερώτηση αν είμαι ικανοποιημένος με την αντιπροσωπεία Motostar 28ης Οκτωμβρίου η απάντηση είναι Ναι είμαι ικανοποιημένοςΔεν σε ρώτησα για την Motorstar 28ης Οκτωμβρίου. Για την motorstar στο Κιλκίς σε ρώτησα καθώς είχες αναφέρει ότι εκεί έκανες το τελευταίο σου service.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Για τον x-rover
Σχετικά με την ερώτηση αν είμαι ικανοποιημένος με την αντιπροσωπεία Motostar 28ης Οκτωμβρίου η απάντηση είναι Ναι είμαι ικανοποιημένοςΔεν σε ρώτησα για την Motorstar 28ης Οκτωμβρίου. Για την motorstar στο Κιλκίς σε ρώτησα καθώς είχες αναφέρει ότι εκεί έκανες το τελευταίο σου service.
Το καλό είναι ότι δεν έχει πολύ κοσμό, οπότε προσέχουν περισσότερο το
αυτοκίνητο και εξυπηρετήσε πιο γρήγορα.
Το κακό είναι ότι δεν έχουν ευθυγράμιση και ζυγοστάθμιση καθώς και δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος σε περίπτωση που προκύψει σοβαρό ηλεκτρολογικό πρόβλημα. -
opel astra GTC Η΄ C4 VTR.
-
opel astra 1.4GTC SPORT ή C4 1.4VTR............Σχετικα με service-ανταλακτικα,οδικη συμπεριφορα και πιθανα προβληματα(μικρα ή μεγαλα) που μπορουν να εμφανισουν
-
Ο χρήστης axl έγραψε:
opel astra 1.4GTC SPORT ή C4 1.4VTR............Σχετικα με service-ανταλακτικα,οδικη συμπεριφορα και πιθανα προβληματα(μικρα ή μεγαλα) που μπορουν να εμφανισουνΘα ελεγα κανενα απο τα 2. Εφοσον δεν θα μπορουσα να παρω κατι με αξιοπρεπη κινητηρα θα κατεβαινα στην κατηγορια πολυ χαλαρα. Δεν θα χασεις και ιδιαιτερα κατεβαινοντας. Νταξ... λιγο μικροτρες αποσκευες αλλα σαφως ποιο ψυχωμενο κινητηρα.
-
-
Κανένας Moderator να μεταφέρει το Θέμα δεν υπάρχει?
-
merged
-
§
Ο χρήστης kouk έγραψε:
mergedThank you!
§
-
καλησπεριζω τα μελη του φορουμ!!!ειχα ρωτησει στην αρχη εδω για καποια αναβαθμιση του αυτοκινητου (εχω astra gtc 1.4) κ μου ειχαν προτεινει το opelclub.gr
απο εκει εμαθα πως ο καλτσουνης εχει πακετα αναβαθμισης για σχεδον ολα τα μοντελα της opel (παλια κ καινουρια) κ πηγα σε μια αντιπροσωπεια να μαθω κατα ποσο ισχυει κατι τετοιο καθως κ τι ειδους αναβαθμιση ειναι αυτη.για να μην πολυλογω για το astra το δικο μου υποσχεται απο 90 αλογα να γινει 115 ενω o μηχανικος με τον οποιον κ μιλησα μου προτεινε επισης να βαλω φιλτρο κ το sprint booster το οποιο απο οτι μου ειπε ειναι ενα παραλληλος εγκεφαλος που δινει μεγαλυτερη αμεσοτητα στο γκαζι.για ολα αυτα καπου με φπα 1600 ευρω.τωρα καποιες παρατηρησεις.
ειχα διαβασει ενα αρθρο στους 4τροχους στο οποιο ειχαν παει ενα corsa 1.4 για ακριβως την ιδια αναβαθμιση κ παρολο που στη δυναμομετρηση το αυτοκινητο εδειξε 110 αλογα παρατηρηθηκε πτωση της ροπης.επισης η διαφορα στο 0-100 ηταν μολις 0.3 δευτερολεπτα ενω στις ρεπριζ το φτιαγμενο corsa ηταν αισθητα πιο αργο απο το 'μαμα' λογω της πτωσης ροπης.ρωτησα τον μηχανικο μηπως θα παρατηρηθει καποια πτωση ροπης κ μονο που δεν εσκασε στα γελια.μου εξηγησε πως αν μετα απο οποιαδηποτε αναβαθμιση μηχανικη παρατηρηθει πτωση ροπης σημαινει πως το κομματι που προστεθηκε κανει τον κινητηρα να υπολειτουργει κ συνεπαγεται πως ο μηχανικος που το εβαλε δεν εκανε σωστη δουλεια κ δεν ξερει τι του γινεται.κ ρωταω εγω τωρα.μηπως δεν εγινε σωστη δουλεια στο συγκεκριμενο κορσα?γιατι να δινεις 1600 ευρω για να υπολειτουργει το αυτοκινητο σου ειναι το λιγοτερο χαζομαρα.
επισης μου ειπε οτι με την τροποποιηση του κινητηρα επειδη γινεται απο επισημο αντιπροσωπο της opel δεν χανεται η εγγυηση του αυτοκινητου.ισχυει κατι τετοιο?η εγγυηση που σου δινει για τα νεα μερη ειναι 2 χρονια παντως.
μου ειπε οτι τα 115 αλογα που λεει το φυλλαδιο ειναι στον τροχο.πως γινεται αυτο αφου τα 90 αλογα του astra ειναι η αποδοση του κινητηρα κ οχι τα αλογα στον τροχο?στον τροχο νομιζω το astra εχει καπου 82-83 αλογα.
αυτα.θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος?ευχαριστω προκαταβολικα!
-
ενδιαφέρον! εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω αλλά ελπίζω άλλοι να μπορέσουν, περιμένω απαντήσεις!
-
To Corsa στους 4Τ από 83 άλογα τροχό πήγε στα 93.
115 άλογα τροχό δεν θα δεις με τίποτα (ούτε στο πιο αισιόδοξο δυναμόμετρο).Πριν προχωρήσεις σε μια τέτοια κίνηση πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργεί αυτή η βελτώση.
Ο κάθε κινητήρας έχει κάποιες στροφές όπου λειτουργεί αποδοτικά. Αν οι στροφές αυτές είναι χαμηλές ο κινητήρας έχει χαμηλή ιπποδύναμη αλλά είναι 'ροπάτος', ενώ αν αυτές οι στροφές είναι υψηλές ο κινητήρας έχει πολλά άλογα (ιπποδύναμη=ροπή*στροφές) αλλά χαμηλά είναι εκτός του ωφέλιμου φάσματος στροφών συνεπώς δεν είναι 'ροπάτος'.
Κλασσικό παράδειγμα ο 1,4 της VW στις εκδόσεις των 75 και 100 ίππων. Το μόνο που αλλάζει μεταξύ των 2 κινητήρων είναι η κυλινδροκεφαλή, η οποία ρυθμίζει και το φάσμα των στροφών που είναι αποδοτικός ο κινητήρας (χαμηλές για τον 75άρη, υψηλές για τον 100άρη). Με άλλα λόγια ο 75άρης δεν έχει δύναμη σε υψηλές στροφές, έχει όμως στις χαμηλές ('ροπάτος') ενώ ο 100άρης το αντίστροφο, χαμηλά είναι ψόφιος ψηλά όμως αποδίδει καλά. Και οι 2 κινητήρες έχουν την ίδια ροπή σαν νούμερο.
Το ίδιο κάνει και αυτή η βελτίωση του Kαλτσούνη. Δεν αυξάνει τη ροπή, απλά αλλάζει τις στροφές στην οποία αυτή αποδίδεται, θυσιάζοντας τη ροπή χαμηλά ώστε να σου δώσει ροπή ψηλά.Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις τη βελτίωση επειδή ο κινητήρας δυσκολεύεται να κινήσει το αμάξωμα του Astra μην την κάνεις μιας και θα χάσεις ροπή χαμηλά και η κατάσταση θα είναι χειρότερη. Αν απλά νιώθεις ότι ο κινητήρας ψοφάει ψηλά και θέλεις περισσότερα άλογα τότε προχώρα, η βελτίωση θα είναι αισθητή αν και όχι τόσο μεγάλη στα νούμερα όσο υπόσχονται.
Η σωστή κίνηση θα ήταν να συνδυάσεις αυτή τη βελτίωση με ένα πιο κοντής κλιμάκωσης κιβώτιο μιας και αυτό θα πολλαπλασίαζε τη ροπή του κινητήρα, χωρίς να κοντύνουν στην πράξη οι σχέσεις αφού ο κινητήρας θα το αντιροπεί αυτό στροφάροντας πιο ψηλά. Δεν ξέρω όμως αν γίνεται και κυρίως το κόστος του. Μπορείς όμως να το ρωτήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, και ειδικά με το κοντό κιβώτιο, η κατανάλωση αυξάνεται. Με το κοντό κιβώτιο όμως θα δεις βελτίωση παντού (και όχι μόνο στις υψηλές στροφές).
-
ευχαριστω πολυ για την απαντηση!εχω καποιες ερωτησεις ακομα μιας κ απο μηχανικα δεν ειμαι κ πολυ σχετικος.
1)το sprint booster που ανεφερα εχω ακουσει απο πολλους οτι κανει τον κινητηρα να ανεβαζει πιο γρηγορα στροφες απο οτι πριν στα χαμηλα.δλδ οπως ειπα κ πριν δινει μια μεγαλυτερη αμεσοτητα στο γκαζι.συνδυαζομενο λοιπον με το κιτ του dbilla το οποιο σου δινει ροπη απο πιο ψηλα (4500 rpm) δεν θα εχει ενα πιο θεμιτο αποτελεσμα?
2)το φιλτρο τι κανει ακριβως?μηπως για να ειναι πιο αποδοτικη η ολη αναβαθμιση θα επρεπε να του βαλω κ μια καλυτερη εξατμιση?
3)τελος κ συγγνωμη αν σε κουραζω θα ηθελα να σε ρωτησω κατα ποσο ειναι εφικτη η τροποποιηση του κιβωτιου μου ετσι ωστε να εχει πιο κοντες σχεσεις, η αν θα πρεπει να παρει αλλο κιβωτιο.τιμη?
κ παλι ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!
-
1)To spint booster πράγματι δίνει αμεσότητα στο γκάζι (αυξάνοντας και αυτό λίγο την κατανάλωση) Πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι αυτή η υστέρηση δεν είναι εγγενές μειονέκτημα του ηλεκτρονικού γκαζιού αλλά συνειδητή επιλογή της Opel μιας και προστατεύει τον κινητήρα. Δεν έχουν αναφερθεί πάντως ποτέ μηχανικά προβλήματα από τη χρήση του.
2)Το φίλτρο βοηθά στην πιο ελεύθερη είσοδο του αέρα και βοηθά σε αύξηση ιπποδύναμης και ροπής σε όλο το φάσμα των στροφών, προσφέρει δηλαδή καθαρό κέρδος σε απόδοση. Το ώφελος βέβαια σαν νούμερο είναι μικρό ενώ και οι ιδιότητές του σαν φίλτρο δεν είναι το ίδιο καλές με αυτές του χάρτινου φίλτρου. Ο κινητήρας λόγο αυτού θα χρειάζεται πιο συχνή αλλαγή λαδιών.
- Η τροποποίηση του κιβωτίου γενικά θεωρείται σκληροπυρηνική και 'ψαγμένη' λύση έχει όμως ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα (θετικό) στις επιδόσεις. Δεν έχω ιδέα για το κόστος. Συνήθως αλάζουν το τελικό γρανάζι της μετάδοσης. Τα απαραίτητα εξαρτήματα δεν πρέπει να είναι ακριβά, μάλλον όμως θέλει αρκετές εργατοώρες για την αλλαγή.
Με την αλλαγή του κιβωτίου η κατανάλωση θα ανέβει και ο κινητήρας στο ταξίδι θα δουλεύει σε υψηλότερες στροφές (θόρυβος, πιο κουραστικό κλπ.)
Επίσης ίσως να θέλει ρύθμιση και το κοντέρ σου, μιας και υπάρχει πιθανότητα να δείχνει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από όσο θα πηγαίνεις πραγματικά.
- Η τροποποίηση του κιβωτίου γενικά θεωρείται σκληροπυρηνική και 'ψαγμένη' λύση έχει όμως ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα (θετικό) στις επιδόσεις. Δεν έχω ιδέα για το κόστος. Συνήθως αλάζουν το τελικό γρανάζι της μετάδοσης. Τα απαραίτητα εξαρτήματα δεν πρέπει να είναι ακριβά, μάλλον όμως θέλει αρκετές εργατοώρες για την αλλαγή.
-
Ο χρήστης global_deejay έγραψε:
ευχαριστω πολυ για την απαντηση!εχω καποιες ερωτησεις ακομα μιας κ απο μηχανικα δεν ειμαι κ πολυ σχετικος.1)το sprint booster που ανεφερα εχω ακουσει απο πολλους οτι κανει τον κινητηρα να ανεβαζει πιο γρηγορα στροφες απο οτι πριν στα χαμηλα.δλδ οπως ειπα κ πριν δινει μια μεγαλυτερη αμεσοτητα στο γκαζι.συνδυαζομενο λοιπον με το κιτ του dbilla το οποιο σου δινει ροπη απο πιο ψηλα (4500 rpm) δεν θα εχει ενα πιο θεμιτο αποτελεσμα?
2)το φιλτρο τι κανει ακριβως?μηπως για να ειναι πιο αποδοτικη η ολη αναβαθμιση θα επρεπε να του βαλω κ μια καλυτερη εξατμιση?
3)τελος κ συγγνωμη αν σε κουραζω θα ηθελα να σε ρωτησω κατα ποσο ειναι εφικτη η τροποποιηση του κιβωτιου μου ετσι ωστε να εχει πιο κοντες σχεσεις, η αν θα πρεπει να παρει αλλο κιβωτιο.τιμη?
κ παλι ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!
Ο φίλος πιο πριν στα εξήγησε πολύ ξεκάθαρα.
Το sprint booster δεν κάνει τίποτα από το να αυξάνει την αμεσότητα στην οποία αντιδρά ο κινητήρας στα ανοιγοκλεισίματα του γκαζιού. Όπως δηλαδή συμβαίνει σε αυτούς από εμάς που έχουμε το sport κουμπί στα καινούρια astra. Δεν κάνει τίποτα απολύτως. Μόνο κατανάλωση θα έχεις μεγαλύτερη καθώς στις παραμικρές αλλαγές στο πάτημα του γκαζιού το αυτοκίνητο θα αντιδρά πιο απότομα.
Γενικά ισχύει ο κανόνας ότι όσο πιο ελεύθερος είναι ένας κινητήρας στην εισαγωγή και στην εξαγωγή τόσο πιο καλά αποδίδει. Αυτό επιδέχεται ορισμένη κριτική και εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ απόλυτα αλλά ας δεχτούμε ότι έτσι είναι.
Η τροποποίηση του κιβωτίου είναι ανέφικτη φαντάζομαι με λογικά χρήματα. Όπως και η αλλαγή.
Η συμβουλή μου είναι μία. Με ένα περιορισμένο ποσό χρημάτων που διαθέτουμε οι περισσότεροι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, οπότε καλό είναι να αρκεστείς στο αυτοκινητό σου και να αφήσεις τα πειράματα στην άκρη. Αν τα προγράμματα ήταν τόσο καλά θα τα είχε βάλει και η opel. Λογικό είναι ότι κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις. -
με τα ίδια χρήματα νομίζω μπορείς να βάλεις το IDS Plus, που προσφέρει:
- ESP Plus
- Realtime πιο στιβαρή ανάρτηση με το πάτημα ενός κουμπιού
- Μεγαλύτερη αμεσότητα στο γκάζι
Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά αφού καταρχήν έρχετε δοκιμασμένο σε μεγαλύτερα μοντέλα και από ότι μας έχουν πει παιδιά εδώ έχουν δει διαφορά και ένα επίσης άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να το έχεις ενεργοποιημένο όποτε θες εσύ... με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού....
edit: Για τη τιμή τελικά δε είμαι καθόλου σίγουρος, αλλά αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει...
edit2: Δεν έχω ρωτήσει αν είναι διαθέσιμο στη 1.4 έκδοση (sport) αλλά φαντάζομαι μπορεί να μπει σαν extra...
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)