Jun 10, 2011, 7:36 AM

Σαν κάτοχος του Astra GTC 1.8 125PS Cosmo 08/2005 με 90.000χλμ, θα σου πω ότι εμένα το αμάξι αγοράστηκε από καινούριο και πρακτικά δεν έχει βγάλει απολύτως κανένα πρόβλημα. Κατανάλωση λαδιού μηδέν, οδήγηση άπειρες φορές κοντά σε όρια κόφτη, νευρικά πατήματα γκαζιού, μπάσιμο σε στροφές με αρκετά χλμ κλπ. Ούτε καν τακάκια δισκοφρένων δεν έχω αλλάξει. Τις επόμενες μέρες που θα κάνω το σέρβιε των 90.000χλμ θα πάω για προγραμματισμένη αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου. Μόνο ένας χαζοήχος από την τιμονιέρα που τον έχουν βγάλει τα περισσότερα astra h μου έχει βγει και δεν το έχω πάει στην αντιπροσωπεία. Κατά τα άλλα το αμάξι είναι σκυλί μαύρο κι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο κατά την άποψή μου, σίγουρα ποιοτικότερο από το επόμενο astra J. Το μόνο που βασικά θεωρώ αρνητικό στο συγκεκριμένο είναι ο κινητήρας με την έννοια ότι χαμηλά, κάτω από τις 3000σαλ είναι ψόφιος, ενώ η καλή του περιοχή είναι από τις 3700σαλ και πάνω, ενώ επίσης μετά τις 4000σαλ είναι κι αρκετά θορυβώδης στο ταξίδι για πολύωρη οδήγηση. Με λίγα λόγια δεν είναι ότι καλύτερο για γρήγορη οδήγηση. Επιπρόσθετα αν προσπαθήσεις να κινηθείς σβέλτα, έχεις και αρκετή κατανάλωση βενζίνης (σε μένα μέση κατανάλωση περί τα 10λτ/100χλμ). Επίσης το κιβώτιο ούτε κρύο ούτε ζέστη, σίγουρα δεν ευνοεί πάντως τις πολύ γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Ο συμπλέκτης στο δικό μου πρακτικά παραμένει το ίδιο μαλακός μετά από τόσα χλμ. Εγώ είχα βάλει ως εξτρά και την ηλεκτρονική ανάρτηση CDC αλλά μπορώ να πω πως μάλλον δεν άξιζε τα παραπάνω χρήματα, χώρια που πλέον μιας που τα αμορτισέρ θέλουν άλλαγμα, το κόστος τοποθέτησης ίδιων αγγίζει τα 1500 ευρώ . Μπορούν βέβαια να μπουν απλά με κόστος μεταξύ 500 κι 700 ευρώ...
Συνολικά για μένα το αμάξι δεν είναι άσχημο. Προσοχή βέβαια στο να μην είναι το συγκεκριμένο ταλαιπωρημένο - τρακαρισμένο. Η τιμή των 9500 ευρώ δε μου φαίνεται τσιμπημένη, ειδικά αν πρόκειται για το Cosmo. Ενδεικτικά σου λέω ότι το δικό μου που ήταν Cosmo με επιπλέον εξτρά ζάντες 17 ιντσών, ηλεκτρονική ανάρτηση, εργοστασιακούς πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ενεργά προσκέφαλα οδηγού - συνοδηγού και ρεζέρβα κανονικού μεγέθους, κόστιζε το 2005 23000 ευρώ μετρητοίς