-
εγώ έχω τριγμούς στο παράθυρο του συνοδηγού όταν κλείνει (ο τριγμός εμφανίζεται μόλις κλείσει το παράθυρο). Προέρχεται από τα πλαστικά στη πόρτα και δυστυχώς δεν υπάρχει λύση... Το μόνο που το σταματά είναι Α) ο χρόνος (με τη βοήθεια του 'ανώμαλου' οδοστρώματος) και Β) πιέζω μόνος μου τα πλαστικά προς τα έξω για να το σταματήσω... Λύση δεν έχω βρει, έχω πει και στη αντιπροσωπεία... αλλά τίποτα...
-
Εμενα μαλλον θελουν λαδωμα τα σινεμπλοκ..
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Από τριγμούς πως τα πάτε; Κατά διαστήματα ακούγεται ένας ελαφρύς τριγμός, όταν το οδόστρωμα είναι τραχύ. Προσπάθησα να τον εντοπίσω και κατέληξα στο ότι προέρχεται από τον ουρανό του οχήματος. Ίσως κάποιο καλωδιάκι που δεν στερεώθηκε καλά;Για πείτε αν και εσείς είχατε παρόμοιους τριγμούς και πως τους αντιμετωπίσατε ή απλά τους αγνωήσατε...
Επειδή το ύφασμα του ουρανού έχει κόλλα σε κάποια σημεία εδέχεται κάποια ξερά κομάτια να ξεκολλήσουν και να πέσουν πάνω στο ύφασμα. Έτσι στα τραντάγματα κάνουν θόρυβο. Άμα θέλεις πηγαίνεις στην αντιπρσωποία και το καθαρίζουν είναι πολύ απλό.
Δεν ξέρω αν το ίδιο συμβαίνει σε σένα αλλά εγώ το έχω πάθει. -
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Επειδή το ύφασμα του ουρανού έχει κόλλα σε κάποια σημεία ενδέχεται κάποια ξερά κομμάτια να ξεκολλήσουν και να πέσουν πάνω στο ύφασμα. Έτσι στα τραντάγματα κάνουν θόρυβο. Άμα θέλεις πηγαίνεις στην αντιπρσωποία και το καθαρίζουν είναι πολύ απλό.
Δεν ξέρω αν το ίδιο συμβαίνει σε σένα αλλά εγώ το έχω πάθει.Ακούγεται πολύ κοντά σε αυτό που συμβαίνει και στο δικό μου. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι αυτό που λες, αλλά ακούγεται μόνο στα τραντάγματα όπως είπες και μάλιστα πιέζοντας το ύφασμα σταματά ο θόρυβος. Θα περάσω με την πρώτη ευκαιρία από την αντιπροσωπεία να δω τι θα μου πουν.
Επίσης το πρόβλημα ενός άλλου θορύβου το έλυσα μόνος. Πριν από 1 μήνα περίπου καθώς οδηγούσα παρατηρώ ότι ακούγεται ένας τριγμός από το ταμπλό και τρελαίνομαι! Μου ήρθε στο μυαλό ένα κομμάτι της παρουσίασης του άστρα σε κάποιο περιοδικό που ανέφερε ότι το ταμπλό του αποτελείται από μαλακό αφρώδες υλικό, γεγονός που εξασφαλίζει ότι δε θα προβληματίσει με ενοχλητικούς τριγμούς. Λέω δεν μπορεί. Χτυπάω το ταμπλό ελαφρά και ακούγεται ο ίδιος θόρυβος. Προσπαθώ να τον εντοπίσω και καταλήγω στον αεραγωγό του παρμπρίζ. Αυτό αποτελείται από δύο κομμάτια και ένα ορθογώνιο διάτρητο πλαστικό, οποίο αλήθεια τι ρόλο βαράει; Εκείνο το ορθογώνιο μαραφέτι είχε φύγει από τη θέση του, ίσως κακή συναρμογή, και συντονιζόταν κάνοντας σε κάθε ανωμαλία τον εκνευριστικό θόρυβο. Το έβαλα, με λίγο ζόρι είναι η αλήθεια, στη θέση του και όλα καλά.
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Αυτό αποτελείται από δύο κομμάτια και ένα ορθογώνιο διάτρητο πλαστικό, οποίο αλήθεια τι ρόλο βαράει;
Εκει μπαινει το 7ο ηχειο σε ορισμενες εκδοσεις....
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Αυτό αποτελείται από δύο κομμάτια και ένα ορθογώνιο διάτρητο πλαστικό, οποίο αλήθεια τι ρόλο βαράει;
Νομίζω σε όλες μπαίνει. Εγώ δεν ήξερα αρχικά τί είναι. Υποψιάστηκα ότι είναι ηχείο και έβαλα το αυτί κοντά και ανακάληψα ότι πράγματι ήταν.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Νομίζω σε όλες μπαίνει. Εγώ δεν ήξερα αρχικά τί είναι. Υποψιάστηκα ότι είναι ηχείο και έβαλα το αυτί κοντά και ανακάληψα ότι πράγματι ήταν.
Δεν μπαίνει σε όλες.
Δεν έχω πρόβλημα με τριγμούς παρά μόνο όταν έχει πολύ κρύο ( κάτω από 10 βαθμούς ) όπου μέχρι να ζεσταθεί το εσωτερικό ( για κανα δίλεπτο ) συντονίζονται οι δακτύλιοι στο καντράν.
-
Και εγω τους εχω τους τριγμους στα οργανα οταν ειναι κρυο...αλλα μετα σταματαει για αυτο και δεν εχω ασχοληθει μ'αυτους....
-
κάτι άλλο που παρατηρώ το τελευταίο καιρό λόγω καύσωνα. Όταν φεύγω από τη δουλειά το αμάξι είναι στον ήλιο. Με το που γυρίζω μίζα και βάζω μπροστά ακούγεται ένας τριγμός εσωτερικά του ταμπλό, εκεί που ακούγεται και το abs όταν ενεργοποιηθεί...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Εμενα μαλλον θελουν λαδωμα τα σινεμπλοκ..+1.
Είχα και το γνωστό πρόβλημα με το θόρυβο απ την κολώνα του τιμονιού, αλλά εδώ και κανά 4μηνο εξαφανίστηκε δια μαγείας χωρίς να πάω αντιπροσωπεία
-
Μιας και γίνεται κουβέντα για τριγμούς και θορύβους θα ήθελα και εγώ να πω ότι ακούγεται κάποιος θόρυβος, σαν να χτυπάνε μέταλλο με μέταλο ή μέταλο με πλαστικό, από το πορτ μπαγκαζ. Αυτό το σύστημα με τον ηλεκτρικό διακόπτη για το πορτ μπαγκαζ είναι πολύ αποτυχημένο κατά την γνώμη μου.
Πολλές φορές δεν κλείνει καλά και προχθές χτυπούσε η ένδειξη ανοικτής πόρτας και χρειάστηκε να τις ανοίξω και να τις κλέισω όλες για να σταματήσει όταν ξανα-άνοιξα και έκλεισα και το πορτ μπαγκάζ!
Το αυτοκίνητο είναι ενός μηνός!!!
Πως το κλείνετε τελικά αυτό το το πορτ μπαγκάζ το χτυπάτε δυνατά ή μήπως είναι χειρότερα γιατί μπορεί να ενεργοποιηθεί ο διακόπτης και να μείνει ανοικτό
Επίσης έχω και εγώ το τρίξιμο στο τιμόνι, για το οποίο πολύ κουβέντα έγινε στο φορουμ, να το παω λέτε να το φτιάξουν ή να περιμένω στο σέρβις αν δεν υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα;
Τέλος σας έχει τύχει να σκορτσάρει το astra 1.6 (115HP) με πρώτη στην ανηφόρα με ανοικτό κλιματισμό εμένα μου έτυχε και κουφάθηκα. Είναι δυνατόν 115 άλογα και να μην τραβάει έκλεισα τον κλιματισμό, έβαλα το σπορ ξεκίνησα και έφαγα τα λάστιχα που μύριζαν μετά καλά πόσα άλογα τρώει ο κλιματισμόςΈχω ακούσει ότα αυτά τα προστατευτικά πανιά για τον ήλιο που μπαίνουν έξω από το παρ μπριζ και πιάνουν στις πόρτες χαλάνε τα λάστιχα στις πόρτες αληθεύει;
Η αντιπροσωπεία μου είπε να μην πλένω το αμάξι στις βούρτσες γιατί θα γίνει με ραβδώσεις (κάτι σαν προφ.. με ραβδώσεις που λένε) καλά εσείς που τα πλένετε, τόσα χρόνια σε βούρτσες τα πλέναμε και δεν παθαίνανε τίποτα τώρα αποκτούν ραβδώσεις!!! Μήπως το χρώμα που βάζουν πλέον είναι μάπα
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
...http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 724#187724
Για δες μήπως χρειάζεσαι κι εσύ καμιά ρυθμισούλα. -
Αύριο πάω το GTC για service 2ετίας (26200 χλμ σε 23 μήνες-ελέω αλλαγής λαδιών και διακοπών), στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Opel στην Πειραιώς, μετά κι από θετικά σχόλια φίλων που διάβασα εδώ. Αναμείνατε εντυπώσεις..
-
Μιλάμε για την Control Motors ;
Το πορτ μπαγκάζ εμένα κλείνει εύκολα. Κλείνει ευκολότερα εάν το τραβήξεις από την εσωτερική λαβή ή εάν το σπρώξεις στο κατέβασμα βάζοντας όλο το χέρι σου στον υαλοκαθαριστήρα ( στη βάση του για να μην σου σπάσει ).
Το A/C ή ο κλιματισμός μπορεί να σου τρώει έως 5 ίππους. Σε μεγάλη ανηφόρα με νερά το αμάξι δίστασε να ξεκινήσει όταν το είχα πρωτοπάρει ( 105 ίπποι )και δεν είχα μάθει τα χούγια του και το ξεκίνησα με βαθύτερο πάτημα συμπλέκτη.Δεν έκλεισα τον κλιματισμό.
-
Στην ανηφόρα κι εγώ παρατηρώ μια καθυστέρηση στην απόκριση,αλλά μάλλον αυτό το καταραμένο ηλεκτρόγκαζο τα φταίει όλα.
Τριγμούς παρατηρώ τον τελευταίο καιρό στην μεσαία κολώνα του οδηγού και όταν μείνει πολύ ώρα στον ήλιο ακούγονται και διάφοροι άλλοι.
Με την πίσω πόρτα επείδη είχα κι εγώ πρόβλημα και μου την ρύθμισαν χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα μου είπαν ότι πρέπει να την κατεβάζω και να την πιέζω μόνο στο κλείσιμο και όχι άπο πανω να την κατεβάζω με δύναμη. -
Εντυπώσεις από Control Motors...Μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, πήγα χτες κατά τις 9 το πρωί το αμάξι για το service των 30000χλμ. Εκτός από τις δουλειές που προβλέπονται, ζήτησα: Αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας επιβατών με νέο ενεργού άνθρακα, αντικατάσταση και των 3 μάκτρων υαλοκαθαριστήρων, έκδοση ετήσιας κάρτας καυσαερίων, τοποθέτηση 2 λαμπών Η1 που είχα εγώ αγοράσει από παλιότερα και τέλος, έλεγχο για το θόρυβο της πίσω ανάρτησης στα πλαίσια της εγγύησης. Μου είπαν επιπρόσθετα πως θα πρέπει να αλλαχθεί και το υγρό φρένων. Το μεσημέρι κατά τις 3 πάω να παραλάβω το αμάξι. Με βλέπει ο υπεύθυνος συνεργείου, κι αφού με διαβεβαιώνει πως δε μπόρεσε να καταλάβει ότι υπάρχει θόρυβος απ την πίσω ανάρτηση, πάραυτα διεπίστωσε το εξής περίεργο...Μετά το χταπόδι της πολλαπλής εξαγωγής, ένα κομμάτι σωλήνας εξαγωγής που έχει μεταλλικό σπιράλ και είναι φλατζωτό απ την πλευρά της πολλαπλής και με σφικτήρα δένει απ την πλευρά καταλύτη με το υπόλοιπο σύστημα, είναι υπέρ του δέοντος χαλαρό, και καλό είναι να αλλαχθεί στα πλαίσια της εγγύησης.. . Αφού κάναμε με τον υπεύθυνο 2-3 τετράγωνα μπας και ακούσουμε τον ήχο απ την πίσω ανάρτηση (δυστυχώς ακούστηκε μόνο 1 φορά) μου είπε πως δε μπορεί να πιθανολογήσει αιτία του, και παρακάλεσε, αν το πρόβλημα επιμείνει, να ξαναφέρω το αμάξι συνεργείο για να το ψάξουν περαιτέρω. Συμφωνήσαμε σ αυτό και ανέβηκα στο ταμείο για να πληρώσω....Το μαλλί στα 289 ευρώ, αρκετά τσιμπημένο κατά τη γνώμη μου...144 ευρώ υλικά και 145 ευρώ εργασία συνολικά.... για τις δουλειές που προανέφερα...Στα υλικά συμπεριλαμβάνονταν 5 λίτρα λάδι συνθετικό, 1 φίλτρο αέρα εισαγωγής, 1 φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα, υγρό φρένων, υγρό υαλοκαθαριστήρων, 3 μάκτρα και το φίλτρο λαδιού...
Αφού πλήρωσα τη λυπητερή, ρωτώ αν έχουν αφήσει το υπόλοιπο απ το 5ο λίτρο λαδιού που περίσσεψε στα αμάξι. Ζητά ο υπεύθυνος επί τόπου απ τον τεχνίτη και μου φέρνει το υπόλοιπο μπουκαλάκι. Με έκπληξη διαπιστώνω πως είχαν απομείνει γύρω στα 250 ml λάδι, δηλαδή συνολικά είχαν βάλει στο αμάξι περίπου 4,75 λίτρα όταν ο κατασκευαστής μιλά για 4,25 λίτρα μετά από αντικατάσταση φίλτρου, όπως έγινε με μένα... Το αναφέρω στον υπεύθυνο (έχω 1800άρι ατμοσφαιρικό). Μου απαντά αποκλείεται να έγινε λάθος, τόσο θα πήρε το κάρτερ κλπ. Φέρνει μέσα το αμάξι, βγάζει το δείκτη και φαινόταν κάποια υπέρβαση του μέγιστου...Μου λέει, θα ξανασηκώσουμε το αμάξι στους γρύλλους, θα ξαναβγάλουμε τα φρέσκα λάδια και θα τα ξαναβάλουμε για να δείτε ότι είναι ΟΚ, αλλά θα περιμένετε γιατί έχω κι άλλους πελάτες...Περίμενα αρκετή ώρα στους χώρους του συνεργείου. Κάποια στιγμή όντως φέρνουν το αμάξι, το ανυψώνουν και ξεκινάνε τη διαδικασία. Ξαφνικά όπως ήταν ανυψωμένο, διακρίνω στον πίσω προφυλακτήρα χαμηλά αριστερά, ένα επιμήκες σημάδι, από επαφή γύρω στα 10 εκατοστά σε μήκος, το οποίο 99,9% είχε γίνει απ τους ανθρώπους του συνεργείου (μάλλον επαφή με προφυλακτήρα άλλου αυτοκινήτου πού χαν εκεί). Προς στιγμή θολώνω, αλλά επειδή δεν είναι δεδομένο ότι θα παραδεχόντουσταν την μαλακία τους, δεν είπα τπτ. Με τα πολλά ολοκληρώνεται η διαδικασία των λαδιών, ζητώ το υπόλοιπο, και βλέπω πάνω από 250 ml . Με πλησιάζει μετά από λιγο ο υπεύθυνος, με ρωτά τι έγινε, του λέω για την ποσότητα που αφαιρέθηκε, και χωρίς δεύτερη φωνάζει τον τεχνίτη που αρχικά είχε βάλει λάδια, του κάνει παρατήρηση σε έντονο ύφος μπροστά μου για την απροσεξία του, και μου ζητά χίλια συγνώμη. Παράλληλα μιας και το αμάξι ήταν πάλι ανυψωμένο, μου δείχνει το σπιράλ, επαναλαμβάνει τα της εγγύησης και παράλληλα προληπτικά ζητά από έναν τεχνίτη να ψεκάσει με σιλικονούχο σπρέι τις βάσεις των ελατηρίων της πίσω ανάρτησης μπας κι ο ήχος έχει να κάνει μαυτές....
Πέραν των ανωτέρω, χρειάστηκε να τους ζητήσω εγώ να συμπληρώσουν το service manual... Κατά τις 5:10 το απόγευμα η περιπέτειά μου στο εν λόγω συνεργείο έλαβε τέλος. Ευτυχώς η αμυχή στον προφυλακτήρα έφυγε με αλοιφή (ήταν επιφανειακό σημάδι επαφής). Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είχε γίνει ψιλοχάλια επειδή αφενός όσες ώρες ήταν συνεργείο είχαν αφήσει ανοιχτά παράθυρα και γέμισε σκόνη, αφετέρου (το διαπίστωσα και με τα μάτια μου) κάθε φορά που θέλανε να το μετακινήσουν, μπαίναν μέσα τεχνίτες με πολύ βρώμικα χέρια μες στη μουτζούρα κι ακουμπάγανε σα να μη τρέχει τίποτα παντού . Βέβαια βάλανε το κλασικό νάυλον στο κάθισμα αλλά δε σωζόταν η κατάσταση έτσι....Το μόνο θετικό που είδα ήταν ότι αφενός ο υπεύθυνος ήταν γενικά ευγενικός και δεν τό παιζε ξερόλας και υπερόπτης κι αφετέρου ότι ασχολήθηκε αρκετά μαζί μου...Τα υπόλοιπα δυστυχώς, όπως διαβάσατε, σε συνδυασμό με το κόστος με απογοήτευσαν....
Μπορεί στην αλλαγή λαδιών και στα άλλα που προανέφερα να ήταν απρόσεχτοι, αλλά τα διαφημιστικά πλαίσια στις πινακίδες κυκλοφορίας με την επωνυμία της επιχείρησής τους πρόλαβαν να τα βάλουν... -
Τώρα που το λες, κι εμένα μου έβαλαν παραπάνω λάδι από το κανονικό (1-2 γραμμούλες). Αλλά με τις δουλειές δεν πρόλαβα ποτέ να το ξαναπάω. Να έκαιγε τουλάχιστον λίγο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τώρα που το λες, κι εμένα μου έβαλαν παραπάνω λάδι από το κανονικό (1-2 γραμμούλες). Αλλά με τις δουλειές δεν πρόλαβα ποτέ να το ξαναπάω. Να έκαιγε τουλάχιστον λίγο.Έλα ντε
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τώρα που το λες, κι εμένα μου έβαλαν παραπάνω λάδι από το κανονικό (1-2 γραμμούλες). Αλλά με τις δουλειές δεν πρόλαβα ποτέ να το ξαναπάω. Να έκαιγε τουλάχιστον λίγο.Μιας και το ανέφερες, υπάρχει αλήθεια πρόβλημα να έχεις στον κινητήρα λίιιγο περισσότερο λάδι (μια με δύο γραμμές στον μετρητή όπως λες), από το κανονικό;
-
Εάν είναι λίγο τότε απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα ( όχι τέτοιο που θα σε οδηγήσει σε βλάβη ). εάν είναι πολύ σχετικά με τη ποσότητα πλήρωσης του κινητήρα , τότε ο τελευταίος ζορίζεται από λίγο έως πάρα πολύ.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)