-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί ακριβώς θέλεις να κάνεις? Η ταπετσαρία της πόρτας πάντως βγαίνει πολύ εύκολα και σε καμία περίπτωση δέν θα έχεις τριγμούς.Θέλω να δώ
α) Αν φτάνουν καλώδια για πίσω ηχεία
β) Τί ηχεια παίρνει (μάλλον 12άρια)
γ) Να τα βάλωΠαρατηρώ πολλά σημεία-καλυμένες βίδες στην ταπετσαρία πάντως
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Τί ακριβώς θέλεις να κάνεις? Η ταπετσαρία της πόρτας πάντως βγαίνει πολύ εύκολα και σε καμία περίπτωση δέν θα έχεις τριγμούς.
Θέλω να δώ
α) Αν φτάνουν καλώδια για πίσω ηχεία
β) Τί ηχεια παίρνει (μάλλον 12άρια)
γ) Να τα βάλωΠαρατηρώ πολλά σημεία-καλυμένες βίδες στην ταπετσαρία πάντως
Δέν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά εφόσον δέν έχει απο το εργοστάσιο ηχεία, κατα 99,9% δέν έχει και καλώδια!
Επίσης μου φαίνεται παράξενο που λές για καλυμένες βίδες. Σε όσα αυτοκίνητα έχω δεί οι βίδες είναι κρυμένες αλλά όχι καλυμένες. Πχ , στη φωτογραφία που έχεις βάλει διακρίνω δύο βίδες, μία μέσα στην πετούγια και μία στο χερούλι. Λογικά πρέπει να έχει κανα δύο βίδες ακόμα απο την κάτω μερια του χερουλιού και 3-4 ακόμα περιμετρικά της πόρτας.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά εφόσον δέν έχει απο το εργοστάσιο
ηχεία, κατα 99,9% δέν έχει και καλώδια!Θα το κοιτάξω. Θεωρώ εντελώς ανόητο να μην πηγαίνουν
καλώδια πάντως ενώ έχει έτοιμες θέσεις. Χάλασαν και οι ασιάτες.Επίσης μου φαίνεται παράξενο που λές για καλυμένες βίδες. Σε όσα
αυτοκίνητα έχω δεί οι βίδες είναι κρυμένες αλλά όχι καλυμένες. Πχ , στη φωτογραφία που έχεις βάλει διακρίνω δύο βίδες, μία μέσα στην πετούγια και μία στο χερούλι. Λογικά πρέπει να έχει κανα δύο βίδες ακόμα απο την κάτω μερια του χερουλιού και 3-4 ακόμα περιμετρικά της πόρτας.Όλες οι βίδες πάνω και πλάι της ταπετσαρίας έχουν τάπες στο χρώμα
της ταπετσαρίας. Στην φωτογραφία δεν τις έχουν βάλει και αναρρωτιέμαι
γιατί. Απλά μιλάμε για αρκετές βίδες και μου τη σπάει... -
Δεν νομίζω οτι κατασκευάζεται αυτοκίνητο σήμερα χωρίς έτοιμη καλωδίωση για έστω 2-4 ηχεία.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Δεν νομίζω οτι κατασκευάζεται αυτοκίνητο σήμερα χωρίς έτοιμη καλωδίωση για έστω 2-4 ηχεία.Μια μάρκα με σήμα το αστέρι την ξέρεις?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν νομίζω οτι κατασκευάζεται αυτοκίνητο σήμερα χωρίς έτοιμη καλωδίωση για έστω 2-4 ηχεία.
Μια μάρκα με σήμα το αστέρι την ξέρεις?
Πλάκα κάνεις;;!!!
-
Το πηρα και το παω στους κόφτες για να στρωθεί
Τα αρνητικα που παρατηρησα μεχρι στιγμης:
Το υφασμα των καθισματων δεν μου φαινεται οτι θα βγαλει πολλα χρονια,ιδωμεν.
Τα πλαστικα ειναι καπως παρωχημενα αλλα φαίνεται καλη η συναρμογή τους.
Ειναι λιγο πιο αργο απο οτι θα το ηθελα,αλλα περιμενω να δω λιγο καλυτερη δυναμη μετα απο 10.000χλμΓια θετικά δεν θα γράψω, ειναι πολλά , ειναι και ομορφουλι το ατιμο,ειναι ενα supermini κτηνάκι
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το ύφασμα των καθισματων δεν μου φαινεται οτι θα βγαλει πολλα χρονια, ιδωμεν.
Γιατί δεν έβαλες το δερμάτινο σαλόνι? Ήταν δώρο
Τα πλαστικα ειναι καπως παρωχημενα αλλα φαίνεται καλη η συναρμογή τους.
Συμφωνώ. Ευτυχώς δεν τρίζουν πάντως καθόλου (ακόμα).
Ειναι λιγο πιο αργο απο οτι θα το ηθελα, αλλα περιμενω να δω λιγο καλυτερη δυναμη
μετα απο 10.000χλμΤο 1000ράκι βλέπεις έτσι πάει - μου το είχαν δώσει το test drive και γι αυτό ανέβηκα
στο 1100. Η απόσταση της 2ας από την 3η μου φαίνεται πάλι μεγάλη.Για θετικά δεν θα γράψω, ειναι πολλά , ειναι και ομορφουλι το ατιμο, ειναι ενα
supermini κτηνάκιΕίναι απίστευτα αγαπησιάρικο . Αν και κυρίως το οδηγεί η σύζηγος, το παίρνω εγώ
για τις μικροδουλειές στην πόλη. Είναι αυτό που χρειάζεται...Και είναι γκομενοπαγίδα για κάποιο περίεργο λόγο οι γυναίκες το κοιτάζουν
(και εσένα μέσα). -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Είναι απίστευτα αγαπησιάρικο . Αν και κυρίως το οδηγεί η σύζυγος, το παίρνω εγώ
για τις μικροδουλειές στην πόλη. Είναι αυτό που χρειάζεται...Και είναι γκομενοπαγίδα για κάποιο περίεργο λόγο οι γυναίκες το κοιτάζουν
(και εσένα μέσα).Στα bold κάτι δεν μου πάει καλά...
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Γιατί δεν έβαλες το δερμάτινο σαλόνι? Ήταν δώροΤον χειμώνα παγωμένα,το καλοκαίρι πυρωμένα,όχι ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Είναι απίστευτα αγαπησιάρικο . Αν και κυρίως το οδηγεί η σύζυγος,
το παίρνω εγώ για τις μικροδουλειές στην πόλη. Είναι αυτό που χρειάζεται...
Και είναι γκομενοπαγίδα για κάποιο περίεργο λόγο οι γυναίκες το κοιτάζουν
(και εσένα μέσα).Στα bold κάτι δεν μου πάει καλά...
Εγώ είμαι άγιος
Απλά, τα μικρά τουτού - ιδίως όταν είναι καινούρια και λάμπουν - με το χρωματιστό τους
δερματάκι μέσα - τραβούν την γυναικεία ζήλεια.
Λένε: 'γιατί δεν μου πήρε ο Γιώργος και εμένα κάτι τέτοιο να κάνω τα ψώνια μου...'Όσον αφορά το δερμάτινο, τον χειμώνα (πάει πέρασε) ήταν μια χαρά (χειμώνα το πήραμε).
Το καλοκαίρι δεν ξέρω, θα σας πώ... -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
(και εσένα μέσα).Μάλιστα, το άκουσα ΚΑΙ αυτό!
No offence έτσι?
-
καλοριζικο το picanto ειναι πραγματι πολυ αγαπησιαρικο. εξαιρετικο αυτοκινητακι και για τα λεφτα που κανει δεν θα σκεφτομουνα με τιποτα αλλο.. Αχ να ειχα ενα για καθε μερα σπιτι γραφειο να το οδηγαω σαν ινδιανος Που θα παει θα ερθει το καλοκαιρι και ιο διακοπες...
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
(και εσένα μέσα).Μάλιστα, το άκουσα ΚΑΙ αυτό!
No offence έτσι?
Νο offence.
Μπές μέσα όμως και μετά θα δείς.
Και γκρινιάζει ο κουμπάρος μου με το tribute ότι τον έχουν 'γραμμένο'.Κοίτα το κόκκινο EX τι κουκλί που είναι. Όλο στο χρωμα του αυτοκινήτου
το δέρμα (δίχρωμο) μοιάζει με αυτό
-
Επιτέλους μετά από λίγο καιρό, κάνω και την τρίτη αναφορά για το picanto που ήδη
έχει κάνει 3000χλμ κυρίως πόλης. Ξεθάβω αυτό το θέμα, μια και σε λίγο καιρό μου
έρχεται το focus οπότε δεν με βλέπω να έχω χρόνο για επαν-αξιολογήσεις του picantoΜοντέλο: ΚΙΑ picanto 1.1 EX full 2AB, AC, 4ηλεκτρικά παράθυρα, ABS/EBD, 4 δισκόφρενα,
5 ζώνες 3ων σημείων, προβολείς ομίχλης μπρος/πισω, SONY RCD, immob/κεντρ. κλείδωμα.
Προσφορά ΚΙΑ: Δερμάτινο σαλόνι. Δώρο αντιπροσώπου: Συναγερμός cobra ογκομετρικός, πατάκια.Παραθέτω ΞΑΝΑ ΟΛA τα θετικά/αρνητικά, σημειώνω με bold ότι είναι 'νέα' εκτίμηση
Θετικά:
-
O dealer, αν και παραγγελία, συνεπέστατος στην παράδοση και στο τί παραδόθηκε.
-
Το δερμάτινο σαλόνι της Connoly είναι όλα τα λεφτά. Πολύ προσεγμένο, έχει τρία χρόνια
γραπτή εγγύηση και η διχρωμία σου φτιάχνει τη διάθεση. Ακόμα λάμπει και μυρίζει καινούριο -
O αερόσακος του συνοδηγού απενεργοποιείται με το κλειδί, άσχετα αν δεν το λένε στο
site (και περιέργως δεν το αναφέρει στο manual) - ίσως κάποιος κανονισμός τους το επέβαλε.
**update: Όλα τα μοντέλα '06 έχουν υποχρεωτικά απενεργοποίηση 2ου αερόσακου. ** -
Ορατότητα πολύ καλή, τζάμια μεγάλα σε σύγκριση με αρκετό απ' τον ανταγωνισμό
που φτιάχνει μεγάλες πόρτες και μικρά τζάμια. Τεράστιοι καθρέφτες. -
H ρεζέρβα είναι κανονική, o χώρος της εκτός από τα εργαλεία χώρεσε πυροσβεστήρα, φαρμακείο
τρίγωνα κλπ. Το πορτ μπαγκαζ έτσι μένει εντελώς άδειο για χρήση (αν και μικρό)
΄ -
Έχει σημείο εκκίνησης στην κλειδαριά 'ACCessories' που ενεργοποιεί 'μερικά' ηλεκτρικά
χαμηλής κατανάλωσης (πχ φώτα θέσης, όχι πορείας ούτε κλιματισμό κλπ) οπότε μπορείς να
ακούς μουσική ενώ περιμένεις στο παρκινγκ. Δεν χρειάζεται να πας στη θέση 'ΟΝ' που είναι
λιγο πρίν την εκκίνηση (βλ yaris, focus) -
Ο συναγερμός δώρο (Cobra) είναι αξιοπρεπής, οι αισθητήρες σεμνά ψηλά στα κολωνάκια και
όχι στο ταμπλώ. Αν απενεργοποιήσεις και ΔΕΝ μπείς ενεργοποιείται μόνος του μετά από λίγο! -
Στην πόλη είναι πολύ ήσυχο, ακούγεται λιγότερο από το ZX μου, το Yaris, το Focus
(τουλάχιστο αυτά μπορώ να συγκρίνω επειδή έχω πρόσβαση). Το ρελαντί δεν ακούγεται
καθόλου, νομίζεις ότι έχει.. σβήσει -
Οι υαλοκαθαριστήρες έχουν ροδέλλα ρύθμισης ταχύτητας (εκτός από τις σκάλες!). Ούτε που
το είχα παρατηρήσει, το διάβασα στο manual. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην πόλη όταν
σιγοβρέχει, πχ τους έβαλα στη 1η σκάλα με τη ροδέλλα στο ελάχιστο και ίσα που κινιόντουσαν. -
Χωρά άνετα 3 επιβάτες πίσω λόγω πλάτους (ΚΙΑ:1595 έναντι 1525-ATOS, 1495-ΜΑΤΙΖ, 1570-PANDA)
-
Ως τώρα μέτρησα κατανάλωση 7.5lt/100χλμ MONO ΠΟΛΗ. Δεν είναι τόσο μικρή όσο
διαφημίζουν (η συμβαίνει γιατί μεταφέρω και κόσμο), ίσως καλυτερέψει μετά το στρώσιμο. -
Τα 4 δισκόφρενα είναι όλα τα λεφτά. Τα χρειάστηκα σε φρενάρισμα και έπαθα πλάκα
με το πόσο σύντομα σταματά το αυτοκίνητο, θα έλεγα ανατριχιαστικά. Παιδιά δεν παίζεται! -
Τελικά το δέρμα δεν καίει πισινούς το καλοκαίρι, όπως κάποιοι έλεγαν. Μια χαρά είναι.
-
To Α/C του με έχει εκπλήξει. Αρχίζει να ψύχει σε χρόνο DT μετά την εκκίνηση και
ψύχει άκρως ικανοποιητικά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δείτε όμως και παρακάτω στα 'Αρνητικά' -
Αν ανοίξει πόρτα εν κινήσει χτυπά καμπανάκι. Πάλι αυτό δεν το λένε στο manual!
Είναι τρελλοί αυτοί οι κορεάτες, βάζουν και δεν διαφημίζουν. -
Μέχρι τώρα, δεν έβγαλε βλάβες και τριγμοί μηδέν
Αρνητικά:
-
Αν είσαι κοντός οδηγός (όπως η γυναίκα μου 1.50), τα προσκέφαλα πίσω μειώνουν την
ορατότητα. update: τελικά βγαίνουν τα προσκέφαλα (το μεσαίο είναι το σπαστικό),
αλλά φαίνονται άσχημα -
Τα πατάκια πίσω έχουν πολύ μυστήριο σχήμα. Αμφιβάλλω αν μπορείς να ταιριάξεις μή
εργοστασιακά πατάκια όταν χαλάσουν -
Στο ταμπλώ δεν υπάρχει φωτεινή ένδειξη για τα φώτα πορείας, μόνο για τη μεγάλη σκάλα.
-
Στο ταμπλώ υπάρχει ένδειξη για θερμοκρασία (χαμηλή/υψηλή) αλλά όχι θερμόμετρο.
-
Το υδραυλικό τιμόνι πολύ μαλακό στις υψηλές ταχύτητες.
-
Η τάπα του ρεζερβουάρ, παρότι ανοίγει από μέσα θα προτιμούσα να κλειδώνει. Εχει και
ενα σπαστικό κορδόνι για να μη τη χάνεις, αναρωτιέμαι πόσο θα ζήσει το κορδόνι αυτό. -
Το footrest δίπλα στο συμπλέκτη είναι γκρί (όπως το πάτωμα) αλλά δεν καλύπτεται από
το πατάκι εκεί και λερώνει.
7.Όταν περνάς από νερά, τα νερά που πιτσιλάνε τους πίσω θόλους κάνουν θόρυβο που
περνά στην καμπίνα (ο θόρυβος, όχι τα νερά ). Είναι κάπως ενοχλητικό.-
Αν βγάλεις την ζώνη του οδηγού απρόσεχτα (πετώντας την δηλαδή), 'χτυπάει' στην
επένδυση της πόρτας με τέτοια δύναμη που κάνει σημαδάκια. Θέλει προσοχή. -
H 'γρύλλια' πλένεται δύσκολα η άτιμη, θέλει μυστήριο σφουγγάρι για να μπεί 'μέσα'
στις χαραμάδες. Γκρρρ. Update: σταμάτησα να την πλένω εντελώς, είναι αδύνατον -
Το Α/C όπως αναμενόταν μειώνει κατά πολύ τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, ίσως
περισσότερο από ότι φανταζόμουν. Κυριότερα επηρρεάζει το ξεκίνημα με 1η και έχω το
1.1lt. Φαντάζομαι πόσο επηρρεάζει το 1.0lt. Καταναλώσεις με Α/C δεν μέτρησα ακόμη
αλλά υποθέτω ότι πάνε στα ύψη - θα σας πώ. -
Για την άνεση των πίσω επιβαινόντων, θυσίασαν το πορτ μπαγκάζ (120lt). Μετά
από λίγο καιρό αποδεικνύεται απελπιστικά μικρό. Δεν χωρά ούτε τις μεγάλες τσάντες
3ων παιδιών για το σχολείο. Αγοράστε το ΜΟΝΟ αν πρόκειται για 2ο αυτοκίνητο
γιατί αλλιώς θα γεμίζετε τα πίσω καθίσματα με σακούλες. -
Μην τολμήσετε να κινηθείτε σε καρόδρομο. Θα κουνηθεί το στομάχι σας μια
και όλες οι ανωμαλίες μεταφέρονται αυτούσιες στο στομαχάκι σας, λες και δεν υπάρχει
τίποτε να τις απορροφήσει. Είναι τελικά αυτοκίνητο πόλης και για μπάνια.
Δρόμους με πέτρες ξεχάστε τους -
Προσοχή στα μικρά παιδιά πίσω αν έχετε ηλεκτρικά παράθυρα (πίσω). Κανένα παράθυρο
δεν έχει bounce-back - κόβουν δάχτυλα! Παραλίγο να έχουμε ατύχημα οπότε κλειδώνω τα πίσω
παράθυρα από την κονσόλα. Γενικώς τo bounce-back θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό
-
-
http://www.picanto-cup.pl/ ριξ τε μια ματια εδω!!!
-
το picanto δεν εχει κεντρικο κλειδωμα στανταρντ?
Επισης, απο που συμφερει να το αγορασει κανεις?
Καθε εξουσιοδοτημενος αντιπροσωπος κανει και αλλη προσφορα?Το θεμα παιζεται στα δωρα? Και τι μπορει να περιμενει ή να ζητήσει/πιέσει κανεις?
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Tο picanto δεν εχει κεντρικο κλειδωμα στανταρντ?
Στην φθηνότερη κατηγορία (LX) όχι - με +100€ το έβαζαν και στο LX
τότε. Πρέπει να ρωτήσεις γιατί αν σου βάλουν συναγερμό είναι
μονόδρομος το κεντρικό κλείδωμα.Καθε εξουσιοδοτημενος αντιπροσωπος κανει και αλλη προσφορα?
Το θεμα παιζεται στα δωρα?
Και τι μπορει να περιμενει ή να ζητήσει/πιέσει κανεις?Από ότι είδα τώρα οι τιμές άλλαξαν, οι εκδόσεις LX είναι φθηνότερες
και οι EX FULL ακριβότερες από τότε που το πήραμε (Φεβρουάριος).Τότε είχε δώρο από την κεντρική αντιπροσωπία το δερμάτινο σαλόνι που
το έβαζε η connolly. Δεν περίμενα πολλά και τελικά είναι SUPER, πολύ
καλοφτιαγμένο, κλασική επαγγελματική δουλειά της connolly.Στην autopoint έκαναν δώρο έκαναν τον τηλεχειρισμό (cobra),
που τελικά είναι καλός, πχ αν το 'ξεχάσεις' χωρίς να μπείς
ενεργοποιείται χωρίς να κλειδώνει κλπ.Αν ζητήσεις συναγερμό δώρο, επέμενε να είναι ογκομετρικός,
συνδεδεμένος στο κεντρικό κλείδωμα KAI EΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ
ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ: 'συναγερμός ογκομετρικός συνεργαζόμενος
με το κεντρικό κλείδωμα'Δεν μας λές τι τιμές σου λένε με το κλειδί στο χέρι?
-
Τιμη για το 1.0 lx που ρωτησα:
8690. Αυτη την εποχη τρεχει εκπτωση -250ε.
Βασικα θελω και μεταλλικο χρωμα(+150) και συναγερμο(δεν μου ειπαν τιμη-ελειπαν οι αρμοδιοι). -
ρε παίδες σε σχέση με το ματίζ έχει κανείς να πει κάτι
KIA PICANTO, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!!!