-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Προχτές έπλυνα το αυτοκίνητό μου...Σήμερα έβρεξε...
Γκρρρρρρ......
Εσυ προλαβες να το δεις και μια μερα πλυμενο,εγω το επλυνα χθες το απογευμα και το πρωι ψιχαλισε
-
Και τώρα η αντίθετη άποψη!
-Ευτυχώς βρέχει πότε πότε και πλένεται και το αυτοκίνητο! -
Εγώ δυστυχώς το μοιράζομαι το αυτοκίνητο μου (έχω μια BMW 316i E46) με τους γονείς μου και όσο το προσέχω εγώ τόσο το λερώνουν οι γονείς μου και επειδή δεν αντέχω να το καθαρίζω και το επόμενο λεπτό να το βλέπω πάλι λερωμένο, έχω επιλέξει να μην το πλένω εσωτερικά πάνω από 2-3 φορές το χρόνο.
-
Το δικό μου αν και ασημί αναγκάζομαι να το πλένω/ να το πηγαίνω για πλύσιμο (ανάλογα με την όρεξη και το χρόνο) περίπου μια φορά τον 1-1,5 μήνα. Στο μεσοδιάστημα το καταβρέχω συχνά για να φύγει το χοντρό πράγμα και κοιτάζω για κουτσουλιές & μυγάκια. Επίσης καθαρίζω σχεδόν καθημερινά το εμπρός και πίσω τζάμι και τους καθρέφτες. Τα υπόλοιπα τζάμια συνήθως μετά το κατάβρεγμα.
Μεγάλο πρόβλημα είναι οι ζάντες, που μετά από 'ενδιαφέρουσες' διαδρομές γίνονται κατάμαυρες, ενώ το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι μιά χαρα
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
-Ευτυχώς βρέχει πότε πότε και πλένεται και το αυτοκίνητο!Έτσι! Σε λίγο θ'αρχίσω να χορεύω το χορό της βροχής. Όλο συννεφιά και μια καλή βροχούλα δεν βλέπουμε.
(όχι ότι δεν το πλένω, αλλά αυτό τον καιρό βαριέμαι )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
-Ευτυχώς βρέχει πότε πότε και πλένεται και το αυτοκίνητο!Έτσι! Σε λίγο θ'αρχίσω να χορεύω το χορό της βροχής. Όλο συννεφιά και μια καλή βροχούλα δεν βλέπουμε.
Αν ριξει λασπη ; Τοτε να σε δω .
-
Τι είχαμε, τι χάσαμε.
-
Πάω πριν μια βδομάδα για το σέρβις των 30000 χλμ. και λέω στο μηχανικό 'Κοίταξε και κάτι μικροτριγμούς που έχουν εμφανιστεί στο ταμπλό μιας και σε λίγο καιρό βγαίνω απ' την εγγύηση'. 'Εντάξει' μου λέει, 'θα το κοιτάξουμε'.
Πάω να το πάρω το αμάξι και το βλέπω φρεσκοπλυμμένο μέσα-έξω. Ρωτάω τι έγινε, και μου λέει ο μηχανικός 'Φίλε το είχες πλύνει ποτέ το αμάξι? Μέσα εννοω.' Του λέω 'Όχι.' Το κάνω μια βόλτα, βλέπω πως οι τριγμοί έχουν εξαφανιστεί. Τα σχόλια (περι βρώμας) δικά σας...
-
Εγω ημουνα προχτες με ενα φιλο μου που και αυτος περιμενει να βρεξει για να πλυθει το αυτοκινητο του και μολις του ελεγα τι κανω καθε φορα πηγε να με πλακωσει στο ξυλο! Οποτε του λεω: ελα ρε σπιτι να δεις που θα τα κανω να δεις τι ευχαριστηση που ειναι αντε θα το κερωσω και σημερα. Οποτε παιρνει μια καρεκλα και καθετε λιγο παραδιπλα(μην κουνησει το χερι του) και αρχιζω το εβδομαδιαιο καθαρισμα. Σκουπισμα με σκουπα μεσα, ξεσκονισμα, συντηρηικο πλαστικων, πλυσιμο πατακια, καθαρισμος ταπετσαριας και πορταπαγκαζ. Σε αυτο το σημειο ειχε ηδη αρχισει να εκνευριζετε! Μετα πλυσιμο εξω, σκουπισμα, συντηρητικο στα εξωτερικα πλαστικα, διορθωση καμιας γραντζουνιας και μετα το κερωσα και μονο με χαπια θα αντεχε 5 λεπτα ακομα. Μολις τελειωσα(3.5 ωρες δουλεια) ειχε φαει 3 κρουασαν και ειχε βαρεθει τη ζωη του αλλα εγω ημουνα ευτυχης που το αυτοκινητο γυαλιζε και τον ειδα που ζηλευε. Μου ελεγε παντως που ουτε να τον πληρωναν δε θα το εκανε. Παμε μετα για καφε και γυριζοντας σπιτι μου με κοροιδευε επειδη ειχε συννεφια και μπορει να εβρεχε και γελαγε μαζι μου επειδη ημουνα μ@λ@κ@ς που τα αεκανα ολα αυτα. Τοτε μολις βγαζω την κουκουλα απο το πορτπαγκαζ επαθε εγκεφαλικο!!!!!! Το τι γελιο εριξα!
-
Να θυμίσω και την επέκταση του Μέρφυ για το πλύσιμο του αυτοκινήτου:
Αν σε κάποια φάση θέλουμε να βρέξει, όσο και να γυαλίζουμε το αμαξάκι μας δεν πρόκειται να πέσει σταγόνα απ' τον ουρανό...
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
...και η τσάντα μου στο πίσω κάθισμα...Πας γυρεύοντας να σου σπάσουν το τζάμι σε κάποιο φανάρι...
-
Και τα δυο σήμερα πλυμένα! Για την ακρίβεια, το ένα είναι στην 3η μέρα και το άλλο στη 2η! Και ακόμα δεν έχει βρέξει!!! Φτύστε με!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τωρα που ειπες για το χορο της βροχης θυμηθηκα κατι ασχετο.
Πως λενε εκεινο το 'τραβουδορο' στον Αστεριξ που οταν αρχιζε να τραγουδαει, σε καποιο επεισοδιο, αρχιζε να βρεχει, ακομα και μεσα σε σπιτι;
Ελπιζω να εχεις καλη φωνη για να μην εχεις κανενα 'ατυχημα' μεσα στο αμαξι σου. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τωρα που ειπες για το χορο της βροχης θυμηθηκα κατι ασχετο.
Πως λενε εκεινο το 'τραβουδορο' στον Αστεριξ που οταν αρχιζε να τραγουδαει, σε καποιο επεισοδιο, αρχιζε να βρεχει, ακομα και μεσα σε σπιτι;
Ελπιζω να εχεις καλη φωνη για να μην εχεις κανενα 'ατυχημα' μεσα στο αμαξι σου.Τον Κακοφωνιξ να υποθέσω ότι λες
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
(όχι ότι δεν το πλένω, αλλά αυτό τον καιρό βαριέμαι )Εγώ μπορεί αύριο αν ξυπνήσω νωρίς (πάντα ξυπνάω νωρίς...) και αν έχω κέφι (εννοώ και τίποτα άλλο να κάνω) να πάω κάπου που έχει ένα ελεύθερο λάστιχο και να το ψιλοπλύνω, δηλαδή κυρίως να απαλλαγώ από τις μικρές κουτσουλιές.... Η σκόνη δεν με πειράζει είναι ομοιόμορφη αλλά οι κουτσουλιές που είναι και όξινες εκτός του ότι μου χαλάνε και την προστασία που προσφέρει η σκόνη (αστειεύομαι) δημιουργούν ένα αντιαισθητικό πιτσιλωτό look! Εκτός αν με πιάσει τρελλή και απίθανη όρεξη και κάνω και σαπουνάδα (δηλαδή κουβά, palmolive(τα ειδικά σαπούνια για άλλους), κάποιο σφουγγάρι που περισσεύει (τα ειδικά σφουγγάρια για άλλους))!!! Στέγνωμα όχι φυσικά(!) με πετσί αλλά με την φυσική μέθοδο του πάω με 100 για 2-3 χλμ (έχει και τα καλά της η επαρχία, ζήτω η αποκέντρωση)! Το εσωτερικό ευτυχώς αν και αφήνω την ηλιοροφή ανοιχτή (με τον ήλιο να καίει τα δέρματα!) δεν έχει ακόμα κουτσουλιές, μόνο σκόνη και λίγο άμμο έχει που δεν ενοχλεί! Τυχόν ψίχουλα αν έχουν τα καθίσματα τα πετάω στή μοκέτα που υποθέτω τα αναλαμβάνουν τα ακάρεα που υπάρχουν σε κάθε αυτοκίνητο όπως και στο σπίτι σας...ή τα σκεπάζει η άμμος! Άσε που τώρα που καλοκαιριάζει λόγω παραλιών θα αποκτήσει και άλλη άμμο (έχω ακούσει ότι μερικοί σκουπίζουν προσεκτικά τα πόδια τους όταν από παραλία μπαίνουν στο αυτοκίνητο... χαρά στο κουράγιο τους....) αλλά στο τέλος του καλοκαιριού ίσως να φιλοτιμηθώ να αδειάσω τα πατάκια.... γιατί να παιδεύομαι κάθε μέρα??
Τα παραπάνω είναι η εκδίκησή μου σε αυτόν που επί 3,5 ώρες περιποιόταν το αυτοκίνητό του και μάλιστα ανάγκασε και άλλον να τον βλέπει! Τέτοια διαστροφή είναι ασυγχώρητη... ελπίζω να πάθει κανένα εμφραγματάκι διαβάζοντας το πώς περιποιούμαι το αυτοκίνητό μου!
Έχω όμως και δικαιολογία, ότι δε λέει με μεγάλο αυτοκίνητο να το πλένεις μόνος σου... μεγάλες επιφάνειες και μεγάλο πλάτος οπότε αν δεν είσαι πολύ ψηλός με μακριά χέρια δυσκολεύεσαι στο παρμπρίζ και δεν φτάνεις κι ένα τμήμα στη μέση της οροφής! -
Από τη στιγμή που έγραψα το ποστ, έβρεξε 4 φορές και μάλιστα σε ώρες που και τα 2 αυτοκίνητα έλειπαν από το γκαράζ...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα παραπάνω είναι η εκδίκησή μου σε αυτόν που επί 3,5 ώρες περιποιόταν το αυτοκίνητό του και μάλιστα ανάγκασε και άλλον να τον βλέπει! Τέτοια διαστροφή είναι ασυγχώρητη... ελπίζω να πάθει κανένα εμφραγματάκι διαβάζοντας το πώς περιποιούμαι το αυτοκίνητό μου!
-
Εγω εσπασα ενα ρεκορ,αφου εχω να πλυνω το καμαρι μου περισσοτερο απο 3 εβδομαδες.....
Βεβαια παραμενει καθαρο (γκαραζ και πλυσιμο+κερωμα την τελευταια φορα)αλλα δεν παυει να εχει να πλυθει 3+ εβδομαδες.....
-
Σκεφτόμουν να το πλύνω σήμερα αλλά βλέπω απειλητικό ουρανό...
-
Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό βρέχει πριν ξεκινήσω το πλύσιμο και όχι μετά. Αν κάποτε καλοκαιριάσει όμως χρειάζομαι επειγόντως πλύσιμο μέσα-έξω-κάτω...
Πόσο... βρώμικο αυτοκίνητο οδηγείτε???