-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βρέχει!ναι, και το έπλυνα χθες με τη ζέστη μετά από ενάμιση μήνα . Πρέπει να βλέπουμε και δελτια καιρού τελικά....
-
Παλιά το επλενα πολυ συχνα.//... πλέον το πλένω μια στις τόσες.... μη ρωτατε πόσες...!!!!!καταλάβατε νομίζω!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πρέπει να βλέπουμε και δελτια καιρού τελικά....Μπααα, έπεσαν πολύ έξω την τελευταία εβδομάδα. Ειχαν βγάλει ως και δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αλλά στην Αθήνα δεν είχε ρίξει ούτε σταγόνα!
Εγώ που έκανα το λάθος να τους πιστέψω, ξαναγύρισα στα κοντομάνικα.
Να δούμε τώρα τι από τα επόμενα θα βγει αληθινό...
-
Οκ το χρώμα στο δικό μου φαίνεται (αμυδρά μεν αλλά φαίνεται)
το προηγούμενο που είχαμε και ήταν ασημί δεν είχε πρόβήμα, το ρεκόρ πρέπει να ήταν κάπου στους 6 μήνες.
Αλλά στο εσωτερικό και τα τζάμια είναι σχεδόν πάντα καθαρά. -
εγώ ψήφισα το μάλλον βρώμικο λόγο του τελευταίου καιρού που δεν έχω χρόνο για τίποτα.....
Βέβαια εξαρτάται για ποιο αυτοκίνητο μιλάμε, διότι το ΙΙ είναι πάντα πεντακάθαρο, αλλά τα άλλα δύο την πληρώνουν....
Το μόνο που διατηρώ το εσωτερικό αρκετά καθαρό κ πάντα καθαρά είναι τα τζάμια, τα φώτα και οι καθρέπτες ειδικά στο clio με το οποίο ταξιδεύω συχνά! -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
εγώ ψήφισα το μάλλον βρώμικο λόγο του τελευταίου καιρού που δεν έχω χρόνο για τίποτα.....Βέβαια εξαρτάται για ποιο αυτοκίνητο μιλάμε, διότι το ΙΙ είναι πάντα πεντακάθαρο, αλλά τα άλλα δύο την πληρώνουν....
Το μόνο που διατηρώ το εσωτερικό αρκετά καθαρό κ πάντα καθαρά είναι τα τζάμια, τα φώτα και οι καθρέπτες ειδικά στο clio με το οποίο ταξιδεύω συχνά!Εγώ ψήφισα σχεδόν πάντα καθαρό κτλ.Θα έγραφα οτι πάντα λάμπει αλλά με κυνηγάει μια κατάρα και όποτε το πλένω κάτι συμβαίνει-από την πρώτη μέρα,έτσι;περιστέρι έιναι, η κυρά που ποτίζει τα λουλούδια στο μπαλκόνι, αέρας, βροχή, οι φίλοι και η κοπελιά με λάσπες στα παπούτσια...Το σημερινό κατόρθωμά μου το έγραψα στα ανέκδοτα, γι αυτό δε το ξαναγράφω...
-
Παιδιά κανένα καλό καθαριστικό για το ρετσίνι έχετε; Έχω δει ορισμένα σε διάφορα καταστήματα, αλλά έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο και να έχει κάνει δουλειά;
Ευχαριστώ -
Το χειμώνα είναι μαλλον βρώμικο, το καλοκαίρι, μιας και το αυτοκίνητο δεν έχει κλείσει χρόνο το καθαρίζω πιο συχνά
-
Αν μου κόψουν κλήση για παράνομη στάθμευση, θα το πλύνω και θα τους βάλω να τη σβήσουν, αφού θα έχουν γράψει ότι έχει καφέ χρώμα, ενώ το σωστό είναι ασημί (μη γελάτε, έχει συμβεί!). Τους τελευταίους μήνες, όποτε μου πέρναγε απ'το μυαλό να το πλύνω, αμέσως άρχιζε μια βδομάδα λασποβροχής.
-
Σχεδόν πάντα όταν το πλένω (σπάνια) βρέχει. Ψήφισα το τελευταίο τελευταίο αλλά δεν με πολυχαλάει γιατι άμα δεν έχει τη λάσπη πάνω του δεν συμπληρώνει το σύνολο με τα χωμάτινα λάστιχα , τους λαπωτήρες κ.λ.π. Δυστυχώς έβρεξε πολύ τελευταία και έφυγε η γνήσια λάσπη απο τις δοκιμές στο Κορίθου Μαύρο Ρόδο.... (κωλόκαιρος.. )
η φωτό χτεσινή...
-
Ωραίο χρώμα το μπεζ τελικά
-
Υπό ΚΣ ήταν καθαρό και σκεπασμένο κάτω από το σπίτι (το έπαιρνα μόνο για εκδρομές χειμώνα και super market) από όταν ήρθαν τα παιδιά και άρχισε να το οδηγεί η γυναίκα μου άστα να πάνε. Μια μέρα ρώτησε μια φίλη της μάνας μου τον ανιψιό μου τί χρώμα είναι το αυτοκίνητο του θείου και ο μικρός απάντησε βρώμικο πράσινο....
-
Εμένα μάλλον βρώμικο θα το χαρακτήριζες....
Το καλοκαίρι φυσικά πλένεται περισσότερο από το χειμώνα αν και ο νόμος του Μέρφυ λέει και για μένα βροχές όποτε το πλένω...
Αλλά ακόμα και να μη βρέξει, οι Ελληνικοί δρόμοι είναι τόσο 'βρεγμένοι' καθώς φροντίζουν όλοι όσοι πλένουν, ποτίζουν, καταβρέχου, διώχνουν τα περιστέρια ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να γεμίζουν τους δρόμους με νερά...
Και έτσι προκειμένου να βρίζω που το φρεσκοπλυμένο μου αυτοκινητάκι μόλις πέρασε πάνω από τα λασπόνερα στους δρόμους και έγινε πουά... αποφεύγω συστηματικά να το πλένω εξωτερικά...
Είναι και ασημί οπότε δεν φαίνεται και πολύ...
(αν ε3αιρέσεις τις δαχτυλίες που αφήνω στον πορτμπαγκάζ και το καπό όταν το πιάνω για να το ανοίξω ή να το κλείσω )Εσωτερικά είναι φροντισμένο
-
Μαλλον βρώμικο. Το καλοκαίρι είναι φυσικά πιο καθαρό.
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Εμένα μάλλον βρώμικο θα το χαρακτήριζες....Το καλοκαίρι φυσικά πλένεται περισσότερο από το χειμώνα αν και ο νόμος του Μέρφυ λέει και για μένα βροχές όποτε το πλένω...
Αλλά ακόμα και να μη βρέξει, οι Ελληνικοί δρόμοι είναι τόσο 'βρεγμένοι' καθώς φροντίζουν όλοι όσοι πλένουν, ποτίζουν, καταβρέχου, διώχνουν τα περιστέρια ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να γεμίζουν τους δρόμους με νερά...
Και έτσι προκειμένου να βρίζω που το φρεσκοπλυμένο μου αυτοκινητάκι μόλις πέρασε πάνω από τα λασπόνερα στους δρόμους και έγινε πουά... αποφεύγω συστηματικά να το πλένω εξωτερικά...
Είναι και ασημί οπότε δεν φαίνεται και πολύ...
(αν ε3αιρέσεις τις δαχτυλίες που αφήνω στον πορτμπαγκάζ και το καπό όταν το πιάνω για να το ανοίξω ή να το κλείσω )Εσωτερικά είναι φροντισμένο
[off topic]Τουλάχιστον εσύ το ανοίγεις το καπό... Αν κρίνουμε από άλλες κοπέλες... [/off topic]
-
Είναι όσο βρώμικο επιτρέπουν οι βροχές!
Ευτυχώς στη χώρα μας δεν βρέχει πολύ και έτσι δεν έχουμε και πολλά προβλήματα υγρασίας...
Υποθέτω βέβαια ότι για να υπάρχει το παρόν θέμα θα υπάρχουν και άλλοι που προχωρούν στη διαδικασία ενεργητικής και εκούσιας καθαριότητας του αυτοκινήτου τους (κοινώς πλύσιμο!) Δεν μπορώ παρά να καταδικάσω τέτοια συμπεριφορά που εκτός του ότι διευκολύνει την αναγνώριση από τα έμψυχα και άψυχα όργανα ελέγχου συμπεριφοράς των οδηγών ευνοεί την σπατάλη σε καθαριστικές ουσίες και έτσι επηρεάζει την οικονομία της χώρας ενώ παρεμβαίνει με βίαιο τρόπο στην φύση και δημιουργεί κατάλοιπα που επιβαρύνουν το περιβάλλον...
Φοβάμαι πώς δεν αποκλείεται να αναγκαστώ να ελαττώσω κάπως το προστατευτικό περίβλημα βρώμας και σκόνης αν αποφασίσω να περάσω ΚΤΕΟ... (η πιθανότητα μιας τέτοιας ιεροσυλίας και ανεπίτρεπτης οικολογικής παρέμβασης αποτελεί τον βασικό λόγο που το καθυστερώ....) -
Το ασημί πάντως δε λερώνει με τίποτα!
Αν και το απόλυτο που δε φαίνεται με τίποτα η σκόνη είναι το ασημί cubanite της Mercedes.
Μόνο αν κάνεις δαχτυλιά φαίνεται!(εγώ πάντως πήρα μαύρο το Golf... )
-
μεσα εξω παντα γυαλισμενο!!! δε βγαινω ουτε για καφε αν δεν ειναι στην πενα η 'γιαγια' (BMW 2002tii). σχεδον καθε μερα γυαλισμα τουλαχιστον ενα 2ωρο. εχει πεσει και νικελωμα στο μοτερ οποτε οπως καταλαβατε ειναι σοβαρη η παθηση! εχει τυχει σκηνικο μολις εχω γυαλισει τη 'γιαγια' και ετοιμαζομαι για καφε... ξεκιναω απο το σπιτι και πιανει ψιλοβροχο ενω μολις πιανω παραλιακη (θεσσαλονικη) ολα στεγνα και ο ηλιος να λαμπει! στο πρωτο στενο αλαρμ δερμα γυαλιστικα και παλι απ την αρχη!
το πορτ μπαγκαζ ειναι μισο γεματο απο τα καθαριστικα... καθε ειδους σπρει, πινελακια διαφορων μεγεθων για τις λεπτομερειες, σιλικονη υγρης μορφης και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε!
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
αν και ο νόμος του Μέρφυ λέει και για μένα βροχές όποτε το πλένω...Αυτος ο Μερφυ τελικα ταλαιπωρει πολλα ατομα Το πλενεις το σκουπιζεις το γυαλιζεις και τσαααααακ αρχιζει μετα απο λιγο ή αντε το πολυ την επομενη μερα να βρεχει Ε οχι κυριε Μερφυ πως την ειδες; αδικια..
Μερικες φορες νομιζω οτι ειμαι σαν εκεινα τα καρτουν που απο την γκαντεμια τους κυκλοφορουν με ενα συνεφο πανω απο το κεφαλι τους
Παντος φροντιζω να ειναι καθαρο ιδιως το εσωτερικο. Το καλοκαιρι ομως εχει τυχει να το πλυνω και τρεις φορες τη μερα επειδη σκονιστηκε (ξερετε τωρα παραλια κουβαδακια κλπ)
-
Έχετε καθαρίσει τα τζάμια με οινόπνευμα; (Το μπλε βέβαια γιατί είμαστε και τσίπηδες! ) Με απλό χαρτί κουζίνας και λιγάκι οινόπνευμα, καθαρίζουν τέλεια και κυριολεκτικά 'λιώνουν' την βρωμιά. Βέβαια εάν τα τζάμια είναι πολύ βρώμικα, χρειάζεται προσεκτικό καθάρισμα γιατί μπορεί να μην καθαρίσουν τέλεια και να φαίνονται θαμπάδες. Το ζήτημα είναι εάν υπάρχει κίνδυνος φθοράς των κρυστάλλων και να γίνουν πιο ευαίσθητα με ενδεχόμενο κίνδυνο σπασίματος από πετραδάκι στην εθνική οδή;
Πόσο... βρώμικο αυτοκίνητο οδηγείτε???