-
για να λέμε και τα στραβά:
Παρατήρησα ότι η πίεση της πλυστικής του παρμπρίζ δεν ήταν και πολύ υψηλή. Δοκίμασα να καθαρίσω τα πιτσιλιστήρια με καρφίτσα, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Επόμενη υποψία μήπως κανα σωληνάκι ήταν τσακισμένο. Δυστυχώς από το ρεζερβουάρ του υγρού πλυστικής μέχρι τα πιτσιλιστήρια τα σωληνάκια δεν φαίνονται από το χώρο της μηχανής. Οπότε μια σύντομη επίσκεψη στο dealer (έχει και συνεργείο).Τω όντι ήταν τσακισμένο ένα σωληνάκι, το οποίο (αν θέλει να το αναζητήσει κανείς) περνάει στο χώρο μπροστά από τη δεξιά ρόδα. Ξεκουμπώνεις τα πλαστικά προστατευτικά του θόλου και φαίνονται. Ισιώθηκε και όλα ΟΚ, 5 λεπτά δουλειά.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
:x
για να λέμε και τα στραβά:
Παρατήρησα ότι η πίεση της πλυστικής του παρμπρίζ δεν ήταν και πολύ υψηλή. Δοκίμασα να καθαρίσω τα πιτσιλιστήρια με καρφίτσα, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Επόμενη υποψία μήπως κανα σωληνάκι ήταν τσακισμένο. Δυστυχώς από το ρεζερβουάρ του υγρού πλυστικής μέχρι τα πιτσιλιστήρια τα σωληνάκια δεν φαίνονται από το χώρο της μηχανής. Οπότε μια σύντομη επίσκεψη στο dealer (έχει και συνεργείο).Τω όντι ήταν τσακισμένο ένα σωληνάκι, το οποίο (αν θέλει να το αναζητήσει κανείς) περνάει στο χώρο μπροστά από τη δεξιά ρόδα. Ξεκουμπώνεις τα πλαστικά προστατευτικά του θόλου και φαίνονται. Ισιώθηκε και όλα ΟΚ, 5 λεπτά δουλειά.
έτσι μπράβο... να τα αναφέρουμε αυτά για να ενημερωνόμαστε όλοι...σωστός mjacob!!!
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Με την αναμονη τι γινεται?Δεν εμεινε κανενας παραπονεμενος ,ολοι παραλαβατε?Στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί δε μιλάμε
Από ότι κατάλαβες φίλε pipikinos είμαι ένας από τους παραπονεμένους που δεν έχω παραλάβει ακόμα . Πέρασαν 5 μήνες και σε σημερινή μου επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο, μου είπε ότι μάλλον θα έρθει ως το τέλος Μαρτίου, χωρίς βέβαια να πάρει και όρκο. Το μόνο θετικό που μου είπε είναι ότι μερικές φορές καταφθάνουν καμιά βδομάδα νωρίτερα από αυτό που υπολογίζουν. Πάντως για την ώρα ο κωδικός παραγγελίας μου εκκρεμεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
το δικο μου 1.8 5θ το ανοιξα μεχρι 220 πρωτο ανοιγμα χωρις να καταλαβω καπιο κοφτη..εχω 2300 χιλιομετρα.εκανα μια βολτα το 1.8 4θ του εμπορου και στα 200 και κατι επιανε κοφτη με την 5 και με την 6 σταματουσε με κοφτη στα 209-210!το εχει δοκιμασει κανενας αλλος να μας πει ειτε με 5θ ειτε με 4θ.
πες μου κάτι...στις πόσες στροφές 'μπαίνει' το vtec; Καταλαβαίνεις την αλλαγή;Επίσης τα 220 με πόσες στροφές και με ποιά ταχύτητα τα έπιασες; Έχω άγνοια για τις επιδόσεις του 4θυρου πρέπει να ψάξω τα περιοδικά.
σπυρο δεν καταλαβα ποτε μπαινει το vtec γιατι το ανοιξα με 5 και μετα εβαλα 6 .την 5 την πιγα 215 περιπου με πανω απο 6500 αν θυμαμε καλα
και μετα με την 6 πιγε μεχρι 220 χωρις να θυμαμε στροφες αλλα αρκετα κατω απο τις 6000.μετα τις 6000 χιλιαδες αναβουν και 2 ...2 τα λαμπακια rev για την αλαγη της σχεσεις.τωρα στο 4θ οσες φορες το ανοιξαμε με το που εφτανε τα 209-210 μας εκοβε ο κοφτης . -
Ο χρήστης JAPAN έγραψε:
το δικο μου 1.8 5θ το ανοιξα μεχρι 220 πρωτο ανοιγμα χωρις να καταλαβω καπιο κοφτη..εχω 2300 χιλιομετρα.εκανα μια βολτα το 1.8 4θ του εμπορου και στα 200 και κατι επιανε κοφτη με την 5 και με την 6 σταματουσε με κοφτη στα 209-210!το εχει δοκιμασει κανενας αλλος να μας πει ειτε με 5θ ειτε με 4θ.
πες μου κάτι...στις πόσες στροφές 'μπαίνει' το vtec; Καταλαβαίνεις την αλλαγή;Επίσης τα 220 με πόσες στροφές και με ποιά ταχύτητα τα έπιασες; Έχω άγνοια για τις επιδόσεις του 4θυρου πρέπει να ψάξω τα περιοδικά.
σπυρο δεν καταλαβα ποτε μπαινει το vtec γιατι το ανοιξα με 5 και μετα εβαλα 6 .την 5 την πιγα 215 περιπου με πανω απο 6500 αν θυμαμε καλα
και μετα με την 6 πιγε μεχρι 220 χωρις να θυμαμε στροφες αλλα αρκετα κατω απο τις 6000.μετα τις 6000 χιλιαδες αναβουν και 2 ...2 τα λαμπακια rev για την αλαγη της σχεσεις.τωρα στο 4θ οσες φορες το ανοιξαμε με το που εφτανε τα 209-210 μας εκοβε ο κοφτης .σύμφωνα με τα περιοδικά ο κόφτης στην 5η μπαίνει στις 6500 ενώ στην 6η στις 5900 με (;;;) speed limiter . Η κορυφαία επίδοση που έχω δει -και την έχω ανεβάσει στο παρελθόν- ήταν 225 με 6η και 5900. Φυσιολογικά τα νούμερα που παραθέτεις απλά θα πρέπει η 5η να έπιασε κόφτη.
-
γιατι υπαρχει κοφτης στα χλμ?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι υπαρχει κοφτης στα χλμ?Σπύρο ποτέ δεν το κατάλαβα...το έχω ρωτήσει παντού και κανείς δεν ήξερε. Ο Ολλανδός που το πήγε 225 σε autobahn μου έγραψε ότι μάλλον το αυτοκίνητο μπήκε κόφτη ή μπήκε σε περιοριστή ταχύτητας αλλά δεν ήταν και ο ίδιος (!!!) σίγουρος λόγο που πρόσεχε και τον δρόμο. Αυτός είναι ο λόγος που ρώτησα τον φίλο japan.
-
Για να καταλαβω.. Η εταιρεια δινει τελικη 205. Πώς πιασατε 225;
Η εταιρεια δινει 8,9 τα 100χλμ. Οι 4 τροχοι σε τεστ πιασανε τα 100 σε 9,9.
Αρα ο κατασκευαστης ''κλεβει'' λιγο. Επομενως τα 205 τα πιανει δεν τα πιανει...Ισως να κλεβει(που σιγουρα κλεβει απ οτι διαβασα) το ταχυμετρο. Κλεβει ομως τοσο πολυ;Εν πασει περιπτωσει, πώς πηγαινε στα 200+ το αυτοκινητο; Παταγε ή ηταν στον αέρα; -
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Με την αναμονη τι γινεται?Δεν εμεινε κανενας παραπονεμενος ,ολοι παραλαβατε?
Στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί δε μιλάμε
Από ότι κατάλαβες φίλε pipikinos είμαι ένας από τους παραπονεμένους που δεν έχω παραλάβει ακόμα . Πέρασαν 5 μήνες και σε σημερινή μου επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο, μου είπε ότι μάλλον θα έρθει ως το τέλος Μαρτίου, χωρίς βέβαια να πάρει και όρκο. Το μόνο θετικό που μου είπε είναι ότι μερικές φορές καταφθάνουν καμιά βδομάδα νωρίτερα από αυτό που υπολογίζουν. Πάντως για την ώρα ο κωδικός παραγγελίας μου εκκρεμεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.
Πού το παράγγειλες; Δεν το ακυρωνεις το κολαμαξο να το παρω εγω που εχω ακομα 5 μηνες αναμονη;
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Πού το παράγγειλες; Δεν το ακυρωνεις το κολαμαξο να το παρω εγω που εχω ακομα 5 μηνες αναμονη;
Ναι, αμέ! Στείλε μου pm να κανονίσουμε τις λεπτομέριες! Δεν ξέρω όμως αν σου κάνει... είναι το galaxy grey 1.8 sport, και το παρήγγειλα από Τρίκαλα.
Φυσικά αστειεύομαι έτσι; . Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι καλό κουράγιο και ότι θα έρθει που θα πάει. Εγώ δε βλέπω πλέον την ώρα κι ας έχω αυτοκίνητο για να κάνω τη δουλειά μου
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Σπύρο ποτέ δεν το κατάλαβα...το έχω ρωτήσει παντού και κανείς δεν ήξερε. Ο Ολλανδός που το πήγε 225 σε autobahn μου έγραψε ότι μάλλον το αυτοκίνητο μπήκε κόφτη ή μπήκε σε περιοριστή ταχύτητας αλλά δεν ήταν και ο ίδιος (!!!) σίγουρος λόγο που πρόσεχε και τον δρόμο. Αυτός είναι ο λόγος που ρώτησα τον φίλο japan.
με την 5 στα 215 δεν ενιωσα κοφτη ουτε με 6 και 220.τωρα αν ειμουν οριακα λιγο προτου πιασει κοφτη δεν ξερω την αλλη φορα που θα τυχει θα σας το πω ακριβως και σε πιες στροφες τα ειχα.στο βιβλιο του κατασκευαστη που ειδα λεει πως η 5 λιγο προτου τα κοκκινα εχει 213 χιλομετρα!μιλαω παντα για το 5θ , που εχω.για το 4θ δεν ξερω τη παιζει και πιανει κοφτη στα 210.οταν το ανοιξουν και αλλα παιδια ας μας πουν
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Για να καταλαβω.. Η εταιρεια δινει τελικη 205. Πώς πιασατε 225;
Η εταιρεια δινει 8,9 τα 100χλμ. Οι 4 τροχοι σε τεστ πιασανε τα 100 σε 9,9.
Αρα ο κατασκευαστης ''κλεβει'' λιγο. Επομενως τα 205 τα πιανει δεν τα πιανει...Ισως να κλεβει(που σιγουρα κλεβει απ οτι διαβασα) το ταχυμετρο. Κλεβει ομως τοσο πολυ;Εν πασει περιπτωσει, πώς πηγαινε στα 200+ το αυτοκινητο; Παταγε ή ηταν στον αέρα;κάνεις λάθος οι 4τ το κάνανε σε 9,4. Στην αγγλία το κάνανε και 8,6 δεν ξέρω τον λόγο αλλά ποτέ πάνω από 9'. Οι 4 τροχόι κάνανε τεστ σε αυτοκίνητο άστρωτο με 800χλμ. Οπότε καταλαβαίνεις το γιατί...
Η τελική του αυτοκινήτου είναι 205 πραγματικά χιλιόμετρα. Στα πολλά χιλιόμετρα θεωρείται λογική μια απόκλιση της τάξεως του 10% τουτέστιν 20 χιλιόμετρα άρα τα 225 είναι φυσιολογική ένδειξη. Μάλιστα σε άλλη εικόνα που έχω το ταχύμετρο έγραφε 231...Για την αίσθηση του θα σου πω όταν το κάνω...για την ώρα η τελική είναι 150 και 3850 με 6η... -
Ο χρήστης JAPAN έγραψε:
Σπύρο ποτέ δεν το κατάλαβα...το έχω ρωτήσει παντού και κανείς δεν ήξερε. Ο Ολλανδός που το πήγε 225 σε autobahn μου έγραψε ότι μάλλον το αυτοκίνητο μπήκε κόφτη ή μπήκε σε περιοριστή ταχύτητας αλλά δεν ήταν και ο ίδιος (!!!) σίγουρος λόγο που πρόσεχε και τον δρόμο. Αυτός είναι ο λόγος που ρώτησα τον φίλο japan.
με την 5 στα 215 δεν ενιωσα κοφτη ουτε με 6 και 220.τωρα αν ειμουν οριακα λιγο προτου πιασει κοφτη δεν ξερω την αλλη φορα που θα τυχει θα σας το πω ακριβως και σε πιες στροφες τα ειχα.στο βιβλιο του κατασκευαστη που ειδα λεει πως η 5 λιγο προτου τα κοκκινα εχει 213 χιλομετρα!μιλαω παντα για το 5θ , που εχω.για το 4θ δεν ξερω τη παιζει και πιανει κοφτη στα 210.οταν το ανοιξουν και αλλα παιδια ας μας πουν
έχεις δίκιο για την πέμπτη και 213χιλιόμετρα...
Τα ακριβή στοιχεία είναι:
1η...57χλμ
2α...97χλμ
3η...139χλμ
4η...172χλμ
5η...213χλμ
6η... -
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Ναι, αμέ! Στείλε μου pm να κανονίσουμε τις λεπτομέριες! Δεν ξέρω όμως αν σου κάνει... είναι το galaxy grey 1.8 sport, και το παρήγγειλα από Τρίκαλα.
Ευχαριστω φιλε αλλα δε μου κανει. Εχω παραγγειλει galaxy grey 1.8 sport αλλά με ηλιοροφη.Κρίμα , αλλά ευχαριστώ για την προσφορά σου!
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Εν πασει περιπτωσει, πώς πηγαινε στα 200+ το αυτοκινητο; Παταγε ή ηταν στον αέρα;δεν υπαρχει κανενα απολυτος προβλημα στα 220 ειναι τρομερα σταθερο και φυσικα οσο ανεβενουν τα χιλιομετρα εκτιμας την σκληροτητα της αναρτησεις που κραταει το αμαξι δεμενο με την ασφαλτο.
-
παρτε ένα gps μαζί σας και μετρήστε με ακρίβεια.... όλα βγάζουν την ταχύτητα που πάς
Μη μου πείτε ότι πάτε με 220 και δεν έχετε gps με τις κάμερες επάνω?
-
Ενημέρωση για τους ιδιοκτήτες.
Α. Με τα πρώτα φουλαρίσματα θα εξακριβώσετε την ακρίβεια του BC. Στο http://www.spritmonitor.de φαίνεται ότι το BC υποεκτιμά την κατανάλωση περίπου στο μισό λίτρο.
B. Τελική ταχύτητα χειμωνιάτικα δεν είναι και ότι καλύτερο.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ενημέρωση για τους ιδιοκτήτες.B. Τελική ταχύτητα χειμωνιάτικα δεν είναι και ότι καλύτερο.....
αυτο παλι πρωτη φορα το ακουω!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ενημέρωση για τους ιδιοκτήτες.Α. Με τα πρώτα φουλαρίσματα θα εξακριβώσετε την ακρίβεια του BC. Στο http://www.spritmonitor.de φαίνεται ότι το BC υποεκτιμά την κατανάλωση περίπου στο μισό λίτρο.
ή είναι αισιόδοξος ο δείκτης της αντλίας του βενζινοπώλη.
-
το qashqai της nissan φαινεται μπανικο και η τιμη του θα παιζει γυρω στα 23000 για το 2λιτρο με αυτοματη τετρακινηση. Το φερνει στην Ελλαδα Μάρτη. Θα το δω και αν μου αρεσει και υπαρχει ετοιμοπαραδοτο το πηρα. Είναι πολλοί ακόμα 5 μήνες! Έχω το χρήμα στο χέρι και θα περιμένω το σαρακάκη; Δε θα μπορεσω...
Ηonda Civic 2005