-
Τι λέτε ρε παιδια; 400 ευρω λογικό σέρβις; Τι οδηγούσατε πριν; Πόρσε;;; Η Ford ζητάει κάτω από 150 για το μεγάλο σέρβις στο Focus Mk1 πάντως...
-
τα μπουζί αλλάζουν κάθε 80000χλ...τα τακάκια είναι αναλώσιμα...αφαίρεσε τα σε συνδυασμό με την εργατοώρα που συνεπάγεται η αλλαγή τους και θα έχεις το σύνηθες ποσό.
Επίσης δεν καταλαβαίνω πως κα΄νεις συγκρίσεις με αυτοκίνητο που δεν είναι σύγχρονο...δώσε στοιχεία για το μκ2 f/l για να συγκρίνουμε -
έκανα μία πράξη για την αλλαγή των σπινθηριστών στον iDSi και έχω ήδη πάρει 2 χάπια για τα νεύρα μου... είναι και 8 παναθεμάτα....
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
τα μπουζί αλλάζουν κάθε 80000χλ...τα τακάκια είναι αναλώσιμα...αφαίρεσε τα σε συνδυασμό με την εργατοώρα που συνεπάγεται η αλλαγή τους και θα έχεις το σύνηθες ποσό.
Επίσης δεν καταλαβαίνω πως κα΄νεις συγκρίσεις με αυτοκίνητο που δεν είναι σύγχρονο...δώσε στοιχεία για το μκ2 f/l για να συγκρίνουμεΔε νομίζω ότι η τεχνολογία των τακακιών άλλαξε πολύ από το 2003 που πήρα το δικό μου. Δεν μιλάμε ούτε για ανθρακονημάτινα, ούτε για αγωνιστικές πάστες εδώ! 35 Ευρώ με το ΦΠΑ κάνουν τα τακάκια της Ford... Οι Ιάπωνες είναι πανάκριβοι στα ανταλλακτικά και σέρβις. Το ξέρω γιατί είχαμε πάντα και ιαπωνικά στην οικογένεια και τα έξοδα τους ήταν διπλάσια (δεν θέλεις να μάθεις πόσο κάνει το σέρβις του Xedos 6). Δεν έχω πρόχειρα στοιχεία για το Mk2 αλλά ξέρω σίγουρα από κολλητό, υπεύθυνο συνεργείου στη Ford, ότι είναι και αυτό πολύ λογικό στις απαιτήσεις του, όπως τα περισσότερα Ford άλλοστε.
-
Τακάκια έξω. Το εχουμε ξαναπεί. Εδωσα 60 κομπλέ για μπροστά
-
Τι να σας πω ρε παιδιά. Εμένα το κόστος για 80000χλμ μου φαίνεται οκ όταν εχω δώσει για τα ίδια χλμ (με αλλαγή ιμάντα) 600Ε για το Polo μου!!!! Αλλα δεν ξεχνώ.... έχω VG
Να μη σας τα ματιάσω. Μια χαρά είναι τα Civic σας τελικά σε θέμα συντήρησης και αξιοπιστίας. Αλλά αν σας έπεφτε κανα τζάμι (μια φορά παθών) θα σας τη λέγανε οι γνωστοί άγνωστοι -
Καλά εσύ συγκρίνεις τώρα ανόμοια πράγματα. Η αλλαγή ιμάντα χρονισμού κοστίζει σε όλους πολύ. Στην Σιτροέν εγώ τον άλλαξα με 400 ευρώ. Αλλά έψαξα. Γιατί πήρα τιμές από 400 εώς και 650.
-
Συγκρίνω όπως έγραψα τα χλμ που έγινε το σερβις. Αν εγώ ένα ακριβό σερβις το κάνω στα 80.000 και εσύ στα 100.000 σημαίνει ότι εγώ (κατα πάσα πιθανότητα) θα το ξανακάνω στα 160.000 και εσύ στα 200.000 .
Άρα είσαι κερδισμένος.... -
Το σημερινό autobild έχει τεστ διαρκείας 100000χλμ το σιβικ 1800. Το τεστ έγινε από το γερμανικό autobild άρα περιμέναμε αντικειμενική κρίση, κάτι που δυστυχώς πλεόν δεν το βρίσκεις εύκολα στον δικό μας ειδικό τύπο. Το σιβικ τα πήγε πολύ καλά -όπως το περιμέναμε άλλωστε- και προτρέπω τους ενδιαφέροντες να αποκτήσουν το τεύχος λόγω της αναλυτικής παρουσίασης του θέματος. Όσα αρνητικά γράφει τα έχουμε συναντήσει και οι Έλληνες ιδιοκτήτες σε γενικές γραμμές
Θ' αναφέρω μόνο την σχετική βαθμολογία στο ανάλογο test από μερικά άλλα μοντέλα...mazda 5,6 5
focus 1.6 4.5 (έκπληξη!!!)
civic 1.8 4
avensis 3,5
mini 3,5
a6 3,5
147 2.5
golf θαύμα 1.4 2.5
Α170 2.5
Octavia-fabia 2
astra 2
cmax 2
passat 1
polo 0
touran 0ο σχολιασμός δικός σας...
Το μόνο που θα γράψω είναι η κυριαρχία των ιαπωνικής κατασκευής mazda... -
To mazda6 η το 5 δοκιμασαν γιατί όπως το γράφεις δεν καταλαβαίνω
-
και τα 2 φίλε μου...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Το σημερινό autobild έχει τεστ διαρκείας 100000χλμ το σιβικ 1800. Το τεστ έγινε από το γερμανικό autobild άρα περιμέναμε αντικειμενική κρίση, κάτι που δυστυχώς πλεόν δεν το βρίσκεις εύκολα στον δικό μας ειδικό τύπο. Το σιβικ τα πήγε πολύ καλά -όπως το περιμέναμε άλλωστε- και προτρέπω τους ενδιαφέροντες να αποκτήσουν το τεύχος λόγω της αναλυτικής παρουσίασης του θέματος. Όσα αρνητικά γράφει τα έχουμε συναντήσει και οι Έλληνες ιδιοκτήτες σε γενικές γραμμέςΤώρα να με συγχωράς αλλά πως ξέρεις εσύ την αντικειμενικότητα του γερμανικού τύπου; Πως μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος για τον ελληνικό ειδικό τύπο; Επειδή έβγαλαν τα ιαπωνέζικα πρώτα; Γιατί και εδώ στην Ελλάδα σε έναν από τους πολλούς θεσμούς έβγαλαν ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009 το Honda Jazz.
- Το ελληνικό COTY έβγαλε το new Ford Fiesta.
Δεν βλέπω κανένα κόλλημα. Επίσης έχε κατα νου ότι δεν μπορείς να επιζητάς τέλεια αντικειμενικότητα σε ένα τομέα που είναι φουλ υποκειμενικός. Ολα εξαρτώνται από τα θέλω, τις προτεραιότητες και το feeling των δοκιμαστών. Απλά φιλτράρεις μόνος σου τις πληροφορίες που θες.
-
η βαθμολογια πως βγαινει?
τι προβληματα εβγαλε το καθε ενα?δε πιστευω να δοκιμασαν 1 αυτοκινητο απο τα καθε ενα που αναφερεις, γιατι ειναι περιττο να πω οτι το στατιστικο δειγμα ειναι απλα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και τα αποτελεσματα δεν εχουν καμια αξια καθως μιλαμε για 1 αυτοκινητο...
-
έγραψα ότι δεν εμπιστεύομαι τον Ελληνικό τύπο πλέον...
αναφορικά με τους 4τροχούς τους οποίους και διαβάζω ανελλιπώς 20 και πλέον χρόνια τα σχόλια μου βγαίνουν σαν να σχολιάζω κάτι δικό μουΤα υπόλοιπα που μου προσάπτεις δεν τα δέχομαι. Έκανα απλή αναφορά στο άρθρο και επειδή έχει γίνει πολύ καλή δουλειά προέτρεψα τους ενδιαφερόμενους να το αγοράσουν...
Αν εσύ βλέπεις τα γραφώμενα του περιοδικού ως κατευθυνόμενα δεν με αφορά. Απλή παράθεση έκανα στοιχείων που ΔΕΝ διαπίστωσα ο ίδιος αλλά γερμανοί τεχνικοί...
Πάντως με βρίσκει σύμφωνο η τελευταια πρόταση σου elteo.Υ.Γ. Φανταστική η εικόνα του αποσυρναμολογημένου σιβικ και των εξαρτημάτων του... υπάρχει στην σελίδα του γερμανικού autobild για να την δείτε...
-
Συνονόματε δεν θα υπερασπίσω τα γραφώμενα του autobild...εκείνοι υποτίθεται ότι ακολουθούν την ίδια διαδικασία για όλα τα προς εξέταση μοντέλα.
Μου έκανε πάντως εντύπωση το πόσο καλά έψαξαν το αυτοκίνητο αφού έγραψαν ουσιαστικά τα πάντα! Εντόπισαν όλα τα μειονεκτήματα για τα οποία παραπονιόμαστε οι ιδιοκτήτες...Μπράβο τους!
Δεν ήξερα ότι το γερμανικό autobild κάνει τέτοιες δοκιμές...θα προσπαθήσω να βρω στοιχεία και για άλλα μοντέλα που μ' ενδιαφέρουν. -
αρα εξετασαν 1 αυτοκινητο απο το καθε ενα και εβγαλαν συμπερασματα για την αξιοπιστια?
ωραια
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αρα εξετασαν 1 αυτοκινητο απο το καθε ενα και εβγαλαν συμπερασματα για την αξιοπιστια?ωραια
Δεν έβγαλαν και δεν θα μπορούσαν να βγάλουν δεδομένα για την αξιοπιστία. Αυτό που είναι ενδιαφέρον δεν είναι το κατά πόσον συνέβη κάτι αλλά το πως αντιμετώπισε η αντιπροσωπεία τα προβλήματα και εκεί με προβλημάτισε (αν και περισσότερο θα έπρεπε να προβληματίσει τους Γερμανούς) το γεγονός ότι ενώ το όχημα είχε πρόβλημα στα εμπρός αμορτισέρ τελικά αυτό έπρεπε να φτάσει στην πλήρη διάλυση του οχήματος για να αποκαλυφθεί. Το θέμα βέβαια είχε πάντως προβληματίσει την HONDA που στα μοντέλα του 2007 είχε προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.
Επιπλέον μεγάλο θετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο η κατανάλωση όσο και οι επιδόσεις στην αρχή και στο τέλος της δοκιμής και αντίστοιχα αρνητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα του θορύβου (3 db είναι πολλά για 100 χιλιόμετρα). Αντίστοιχα και τα φρένα έδειξαν σημάδια κόπωσης αν και όπως φαίνεται οι μετρήσεις είναι εντός του στατιστικού λάθους.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
αρα εξετασαν 1 αυτοκινητο απο το καθε ενα και εβγαλαν συμπερασματα για την αξιοπιστια?
ωραια
Δεν έβγαλαν και δεν θα μπορούσαν να βγάλουν δεδομένα για την αξιοπιστία. Αυτό που είναι ενδιαφέρον δεν είναι το κατά πόσον συνέβη κάτι αλλά το πως αντιμετώπισε η αντιπροσωπεία τα προβλήματα και εκεί με προβλημάτισε (αν και περισσότερο θα έπρεπε να προβληματίσει τους Γερμανούς) το γεγονός ότι ενώ το όχημα είχε πρόβλημα στα εμπρός αμορτισέρ τελικά αυτό έπρεπε να φτάσει στην πλήρη διάλυση του οχήματος για να αποκαλυφθεί. Το θέμα βέβαια είχε πάντως προβληματίσει την HONDA που στα μοντέλα του 2007 είχε προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.
Επιπλέον μεγάλο θετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο η κατανάλωση όσο και οι επιδόσεις στην αρχή και στο τέλος της δοκιμής και αντίστοιχα αρνητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα του θορύβου (3 db είναι πολλά για 100 χιλιόμετρα). Αντίστοιχα και τα φρένα έδειξαν σημάδια κόπωσης αν και όπως φαίνεται οι μετρήσεις είναι εντός του στατιστικού λάθους.
Ο Σπύρος έχει δίκιο ότι ΜΟΝΟ ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί ν' αποτελέσει κανόνα για την αξιοπιστία! Όμως πόσα πρέπει να πάρει ένα περιοδικό; Αν πάρει 2 τα ίδια θα πούμε...κανείς δεν αποκλείει τα δείγματα να έχουν αστοχίες υλικού που η γραμμή παραγωγής εκ των πραγμάτων βελτιώνει σε βάθος χρόνου. Αυτό που κάνει η συγκεκριμένη αξιόλογη εξέταση είναι να σημειώνει αυτό που λαϊκά λέμε ότι 'όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...' θα συμπληρώσω απλά για να ικανοποιήσω τον συνονόματο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε σίγουρα πυρκαγιά...
Τώρα στις παρατηρήσεις που έκανες για την βλάβη στην μπροστινή ανάρτηση θα σου πω ότι δεν βρέθηκε όταν λύθηκε το όχημα αλλά η χόντα πανευρωπαϊκά και όχι σε εθνικό επίπεδο έχει ενημερώσει για χαλαρά bump stops σε μερικά μοντέλα του 2006+2007 που έφευγαν από την θέση τους και προκαλούσαν θόρυβο χωρίς όμως άλλες συνέπειες...η χόντα επέλεξε νέα αμορτισέρ με λευκά και όχι πορτοκαλί bump stops που έλυσαν το πρόβλημα ενώ προχώρησε σε αντικατάσταση των αμορτισερ στα μοντέλα που τα b.stops έφευγαν συχνά! Για τις επιδόσεις είναι κάτι που όλοι στο civinfo παρατηρούμε όσο ανοίγει το μοτέρ αφού πραγματικά βελτιώθηκαν πολύ οι επιδόσεις... Για τον θόρυβο που αναφέρεις εμείς απλά παρατηρούμε ότι γίνεται πιο ...σπορ και λιγότερο θορυβώδεις. Με άλλα λόγια μπορεί να ανεβαίνουν τα db(δεν το κατάλαβα προσωπικά) αλλά εμείς δεν ενοχλούμαστε αφού αντικαθίσταται ο θόρυβος που αρχικά σημειώναμε με μια ποιο σπορ χροιά...
Τώρα για τα φρένα έγραψαν ότι εμφανίζουν σημάδια κόπωσης αλλά με μικρές αλλαγές σε επίπεδο απόδοσης και αίσθησης...μην ξεχνάς ότι μιλάμε για το μικρομεσαίο οικογενειακό με τα καλύτερα φρένα από οποιοδήποτε μοντέλο της κατηγορίας τουλάχιστον το 2007 που το είχα ψάξει. Φρέναρε ενδεικτικά 5 ( !!! ) μέτρα νωρίτερα στο 100-0 από το ταχύτερο γκολφ gt που θεωρείτο μέτρο σύγκρισης!
Για μένα το αυτοκίνητο τα πήγε μια χαρά στο τεστ 100000χλμ! Εχθρός όμως του καλού είναι το καλύτερο! Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν να κάνανε το ίδιο και με το ιαπωνικό τετράθυρο...εκεί κάτι μου λέει ότι θα είχαμε βαθμολογία ανάλογη των μάζντα 6. -
(όπως διαβάζω)
με ενόχλησε λίγο η φθορά λόγω του VTEC αλλά από την άλλη μόλις είδα την μέση κατανάλωση (πάνω από 9 λίτρα όταν στις συγκριτικές η κατανάλωση έχει πέσει στα 7.3) κατάλαβα.
Το αμάξι το είχαν πραγματικά ξεσκίσει οι φίλοι μας.
@ spyros.s όπως είπα με ενόχλησε η στάση του εκεί συνεργείου να θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στα bump-stops ενώ είχε έρθει εντολή για αντικατάσταση και ενώ ο πελάτης (AutoBild Γερμανίας) ενοχλείτο από θορύβους.
Για τη σύγκριση με το 4θυρο. Ούτε τάπα βενζίνης, ούτε χειρόφρενο, ούτε bump-stops. Αλλά φευ μιλάμε για το σασί του προηγούμενου μοντέλου με ενισχύσεις (οπότε και σχεδόν το σύνολο των components ήταν ήδη δοκιμασμένα) και για βελτιωμένη ανάρτηση τις παλαιάς. Δεν είναι θέμα Ιαπωνίας και μόνον ΙΜΗΟ.
-
Θσ συμφωνήσω μαζί σου Χρήστο...Πολλά από τα κουσούρια του σιβικ δεν θα υπήρχαν καν αν το μοντέλο παραγόταν και σε άλλα εργοστάσια εκτός Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο που τα crv-accord-jazz που επίσης παράγονται στην Αγγλία είναι ανάλογα των ιαπωνικών κατασκευών. Το 3-5θυρο σιβικ έδωσε feedback μόνο στο Αγγλικό εργοστάσιο οπότε η επίλυση των όποιων προβλημάτων εμφανίστηκαν αργούσε περισσότερο. Θεωρώ ότι στα f\l μοντέλα έχουν εξαλειφθεί σχεδόν όλα...Βέβαια μαλάκωσαν λίγο την ανάρτηση στο 5θυρο οπότε πρέπει να το οδηγήσω για να σας πω εντυπώσεις αλλά με το στοκ που έχει ο Σάρα από προ f/l 1.8 δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό!
Επιμένω πάντως ότι το σιβικάκι τα πήγε μια χαρά στο σκληρό τεστ των γερμανών...εκείνο που επίσης μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν μάσησαν να ξεσκίσουν την vw για το πόλο και το τουράν δίνοντας της 0. Αν η αυτοκινητοβιομηχανία vw ήταν ελληνική και τολμούσε ελληνικό περιοδικό να την ξεφτιλίσει έτσι θα τους καίγανε ζωντανούς οι θιγμένοι Ελληνάρες...
Ν ' αναγνωρίζουμε και τα καλά των κουτόφραγκων όποτε τα βλέπουμε έτσι;
Ηonda Civic 2005