-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Χθες με πήρανε τηλέφωνο να πάω και γω για το χειρόφρενο. Αυτή η βδομάδα είναι η τελευταία των αντικαταστάσεων από ότι κατάλαβα. Μια ώρα λένε ότι διαρκεί η εργασία αντικατάστασης/επισκευής?. Άντε να δούμε.
γιατί ειναι η τελευταία;;;;Όποτε θέλεις πας. Μισή ώρα δουλειά κάνουν λέει.
Δεν ξέρω. Τους είπα ότι θα βγω εξωτερικό και να πάω μετά και επέμεναν ότι είναι η τελευταία προθεσμία. Ίσως να παίρνουν και αυτοί άδειες. Και μια και είπαμε για εξωτερικό. Αν περάσεις από χώρα εκτός ΕΟΚ χρειάζεται διεθνές δίπλωμα. Μόνο η ΕΛΠΑ και ενα φυστικάκι 85€. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩχ!!! Καλά ξεκινάμε.
Έγινε τελικά η αλλαγή στο χειρόφρενο. Έβαλα και τα καπάκια των καθαριστήρων που μου είχανε κλέψει. Τους είπα και για τα λάδια που είχε κάψει (το μισό λίτρο και όλοι λέγατε ότι δεν μπορεί να ανάβει το λαμπάκι στο μισό λίτρο και είχατε δίκιο) και τελικά συμπλήρωσαν άλλο 1 (ένα!!!!!!) λίτρο. Σύνολο 1,5 λίτρα.!!!!!!!!!! Και το κακό είναι ότι ετοιμάζομαι να ξεκινήσω την Δευτέρα για το ταξίδι με το αυτοκίνητο που έλεγα. Με τι καρδία να ξεκινήσω. Μάλλον θα πάρω και κανένα λίτρο λαδιού μαζί μου (έχτρα παρθένο).
Στα προηγούμενα ξανά, έκαψε 1,5 λίτρο σε 8.200 χιλ (68200). Εκτός και αν δεν είχαν συμπληρώσει σωστά το λάδι στο τελευταίο service. Σε ότι αφορά το λάδι, που ρωτήσατε προηγουμένως είναι φουλ συνθετικό, το HELIX 10-50. Γαμώ την ατυχία μου.
Αυτά. -
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Στα προηγούμενα ξανά, έκαψε 1,5 λίτρο σε 8.200 χιλ (68200).Πες τους να αλλάξουν τη βαλβίδα PCV για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι από αυτό. Αν συνεχίσει να καίει λάδια με τέτοιο ρυθμό είσαι άτυχος.
-
Νομίζω ήρθε η ώρα να μπει ο vargas και να πει πως ο qxaral είναι εγκάθετος και δεν γίνεται να καίει λάδια ένα Honda!
Παίζω με τον πόνο του ανθρώπου τώρα, αλλά μήπως υπάρχει κάποια διαρροή κάπου; Πόσο καμμένο λάδι δικαιολογεί η Honda ανά χιλιάδα χιλιομέτρων; -
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Στα προηγούμενα ξανά, έκαψε 1,5 λίτρο σε 8.200 χιλ (68200). Εκτός και αν δεν είχαν συμπληρώσει σωστά το λάδι στο τελευταίο service. Σε ότι αφορά το λάδι, που ρωτήσατε προηγουμένως είναι φουλ συνθετικό, το HELIX 10-50. Γαμώ την ατυχία μου.
Αυτά.HELIX 10W-50... μήπως εννοείς 5W-40. Σαν πολύ παχύρεστο το λαδάκι αυτό ....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Νομίζω ήρθε η ώρα να μπει ο vargas και να πει πως ο qxaral είναι εγκάθετος και δεν γίνεται να καίει λάδια ένα Honda!
Παίζω με τον πόνο του ανθρώπου τώρα, αλλά μήπως υπάρχει κάποια διαρροή κάπου; Πόσο καμμένο λάδι δικαιολογεί η Honda ανά χιλιάδα χιλιομέτρων;Δεν δικαιολογεί. Το δικό μου δεν έχει κάψει μέχρι στιγμής ούτε γραμμάριο ακόμα και στο μαμίσιο. Θεωρώ και εγώ ότι υπάρχει πρόβλημα διαρροής και είναι ανάγκη να διορθωθεί πριν το ταξίδι.
-
To 10-50 πάντως δεν πολυπαίζει να είναι συνθετικό. Μάλλον μια τέτοια περιγραφή του αντιστοιχεί :
Shell Helix Super is a guaranteed quality lubricant based on mineral oil.It [...] Shell Helix Super meets the specification levels API SJ and ACEA A2-96.
Όχι πως αυτό απαραίτητα δικαιολογεί την κατανάλωση. Αλλά αν όντως είναι 10-50 αυτό που σου βάζουν, βάλε κατι σε 0/5-40, 0/5-30.
Το δικό μου πάντως, με 5-30 λάδι δεν έχει κάψει πάνω απο 500ml στα μεσοδιαστήματα των service, τα οποία συμπεριλαμβάνουν αρκετές εκατοντάδες χλμ με στροφές πάνω απο 5.000 :whist: ακόμα και 200 συνεχόμενα χλμ (ή αλλιώς κάτι λιγότερο από 2 ώρες λειτουργίας) πάνω από 5.000 :whist:
btw δεν του έκανα κανένα στρώσιμο whatsoever ...
-
βασικά Shell Helix 10-50 δεν υπάρχει.
Υπάρχουν :
5-40 [Shell Helix Ultra] πλήρως συνθετικό
10-40 [Shell Helix Plus] ημί-συνθετικό
15-40 [Shell Helix Super] mineralτουλ. αυτά μόνο εμφανίζει στη σελίδα της Shell για την Ελλάδα...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
βασικά Shell Helix 10-50 δεν υπάρχει.Υπάρχουν :
5-40 [Shell Helix Ultra] πλήρως συνθετικό
10-40 [Shell Helix Plus] ημί-συνθετικό
15-40 [Shell Helix Super] mineralτουλ. αυτά μόνο εμφανίζει στη σελίδα της Shell για την Ελλάδα...
Έχεις δίκαιο. Είναι 10-40 και προφανώς ή μου είπε ψέμματα ή δεν ήξερε. Με την αηδία που δεν σ' αφήνουν να πλησιάσεις το service σαν να είναι αίθουσα χειρουργείου δεν βρίσκεις ούτε τα μαστόρια. Πάντως πρόσεξα ότι άλλες φορές βάζουν 5-40 και άλλες 10-40. Πάντως εγώ πήρα και ένα λίτρο λάδι καλού-κακού και ο θεός βοηθός.
Αλήθεια ξέρει κανείς την διαδρομή από Σκόπια και Σερβία? -
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Το σκηνικό διαδραματίζετε μεσημεριανές ώρες σε μεγάλο βενζινάδικο γνωστής εταιρείας κάπου στην Χαλκιδική.
Βενζινάς: Το υβριδικό είναι;
Οδηγός Honda: Όχι. Ευκαιρία όμως να δούμε πόσο έχει κάψει από το προηγούμενο γέμισμα.
Βενζινάς: (χώνοντας την αντλία) Πόσα χιλιόμετρα έκανες;
Οδηγός : 650.
Βενζινάς: Πόσο;
Οδηγός : 650. Μαλακό δεξί πόδι, ξέρεις τώρα.
Βενζινάς: Βγάζει τόσα; Δεν το περίμενα. Άναψε λαμπάκι;
Οδηγός : Όχι ακόμα!!
Βενζινάς: Το δικό μου (μου δείχνει παρκαρισμένη γνωστή φινετσάτη ιταλίδα) για 650 χλμ θα χρειαζόταν 60 λίτρα
Οδηγός: …………………………..Η αντλία χτυπάει στα 41 λίτρα και ο βενζινάς γυρίζει προς την ιταλίδα μάλλον με ένα άγριο και απορημένο ύφος. Η συζήτηση δεν συνεχίστηκε. Πιθανότατα δεν με πίστεψε. Έβαλα το κλειδί στην μίζα και συνέχισα για τα επόμενα 600+ χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ.
-
Ο χρήστης kastorianos έγραψε:
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...Βενζινάς: (χώνοντας την αντλία) Πόσα χιλιόμετρα έκανες;
Οδηγός : 650........Η αντλία χτυπάει στα 41 λίτρα ....
6.3 λίτρα στα εκατό .... εντυπωσιακό. Για πες μας συνθήκες.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...Βενζινάς: (χώνοντας την αντλία) Πόσα χιλιόμετρα έκανες;
Συνθήκες…χμμμ
Γύρω στα 300 χλμ σε Εγνατία οδό, ταχύτητες πέρι τα 120 σε καμία περίπτωση πάνω από 140.
Αρκετά χλμ σε επαρχιακούς δρόμους της Χαλκιδικής με ταχύτητες από 70 μέχρι 100, και σπανιότερα σε εξάρσεις προσπεράσεων πάνω από 130+. Γενικώς κίνηση ιδιαίτερη δεν υπήρχε (μποτιλιαρίσματα και τέτοια) αλλά κινήθηκα αρκετά σε κατοικημένες περιοχές.
Η αλήθεια είναι ότι είχα πάντα το νου μου στο δεξί πόδι και προσπαθούσα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου, αποφεύγοντας τα φρεναρίσματα.
Μεγάλος ψεύτης το trip comp όπου έδειχνε 5.6 λ/100χλμ. Όταν η πραγματική κατανάλωση ήταν γύρω στα 6.3
Αυτά
Η επιστροφή ήταν λίγο πιο ενεργοβόρα μια που στην Εγνατία κυνηγιόμουν με ένα mini cooper. -
Ο χρήστης kastorianos έγραψε:
...Βενζινάς: (χώνοντας την αντλία) Πόσα χιλιόμετρα έκανες;
Συνθήκες…χμμμ
Γύρω στα 300 χλμ σε Εγνατία οδό, ταχύτητες πέρι τα 120 σε καμία περίπτωση πάνω από 140.
Αρκετά χλμ σε επαρχιακούς δρόμους της Χαλκιδικής με ταχύτητες από 70 μέχρι 100, και σπανιότερα σε εξάρσεις προσπεράσεων πάνω από 130+. Γενικώς κίνηση ιδιαίτερη δεν υπήρχε (μποτιλιαρίσματα και τέτοια) αλλά κινήθηκα αρκετά σε κατοικημένες περιοχές.
Η αλήθεια είναι ότι είχα πάντα το νου μου στο δεξί πόδι και προσπαθούσα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου, αποφεύγοντας τα φρεναρίσματα.
Μεγάλος ψεύτης το trip comp όπου έδειχνε 5.6 λ/100χλμ. Όταν η πραγματική κατανάλωση ήταν γύρω στα 6.3
Αυτά
Η επιστροφή ήταν λίγο πιο ενεργοβόρα μια που στην Εγνατία κυνηγιόμουν με ένα mini cooper.Μεγάλος ψεύτης δεν είναι το trip. Μάλλον κλέφτης ο βενζινάς που έβαλες. Στο δικό μου (που είναι 4θύρο) όταν ανάβει το λαμπάκι στάνταρ έχω περί τα 10 λίτρα στο ρεζερβουάρ. Στα 41 λίτρα βλέπω κατανάλωση μόνον όταν είμαι περί τα 20 με 30 χιλιόμετρα με λαμπάκι (δηλαδή έχω κάψει ακόμα 2 λίτρα). Εκτός και αν στη συνέχεια του πρώτου stop ο τυπός το γέμισε ως να ξεχειλήσει μάλλον σε έκλεψε. Μεταξύ trip και πραγματικής κατανάλωσης παρατηρώ περί τα 0.1 ως 0.2 λίτρα λιγότερο από το ΒC.
(για του λόγου το αληθές δες και εδώ http://www.spritmonitor.de/en/fuelings/180088.html)
Όπως και να έχει πολύ εντυπωσιακό όμως!!!! -
Ψάχνοντας λίγο στο civinfo βρήκα έναν τύπο που στέλνει αυτά.
Δεν είναι άσχημο, μάλλον αξίζει σε σχέση με το μεγάλο κλειδί που έχει κανονικά. Κόστος περίπου 25 ευρώ + ότι χρειαστεί για να αντιγράψεις το κλειδί. Έχει κανείς ιδέα πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο?
Το μόνο κακό είναι ότι έχει ένα κουμπί επιπλέον που περισσεύει.
-
είναι για τον james Bond. (εκτινασώμενο)
-
sorry που θα στεναχωρησω τον καλο μας φιλο high fidelity αλλα κ μενα στις 6 χιλ χλμ δεν εχει καψει καθολου λαδι . Μηπως να πω οτι εχει καψει για να ικανοποιηθει κ να βγει το συμπερασμα οτι καινε λαδια τα honda με το ζορι? Αν ειναι να νιωσει καλυτερα κ να παει διακοπες χαλαρος δεν εχω προβλημα να το παραδεχτω...
-
σορρυ για την παρεμβαση αλλα ρε φιλε ξεκολλα και ανοιξε τα ματια σου.Αν το δεις με λιγο ανοιχτο μυαλο θα καταλαβεις τι εννοει ο high fidelity λιγες σελιδες πιο πριν..
-
Δλδ αυτος που εγραψε οτι του εκαψε λαδι λεει ψεμματα;
-
Ειπα εγω οτι λεει ψεμματα καποιος? απλως το δικο μου κ ολου του civinfo δεν εχει καψει , δλδ , τι με το ζορι να πω οτι εχει καψει χωρις να εχει????? Αν ειναι να νιωσετε καλυτερα ενταξει λοιπον εχει καψει. Happy now??
-
Δηλαδή εφόσον τα δικά σας δεν έκαψαν, αποκλείεται κάποιου άλλου να έχει κάψει;
-
Moυ φαίνεται πως κάποιοι θα κάψουν φλάτζα σε λίγο και χωρίς να καίνε ...σταγόνα λάδι! Αν δεν την έχουν κάψει κιόλας...
Ρε καλοκαιράκι είναι, δεν μπορείτε να χαλαρώσετε κάποιοι (ονόματα δεν λέμε... ) λίγο; Καμία διάθεση για πλακίτσα δεν υπάρχει; Ε;
Ηonda Civic 2005