-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δηλαδη εσυ θα ψαξεις να βρεις φιλτρο λαδιου,βενζινης,αερος ημιτασιον για να γλυτωσεις καποια χρηματα??? Τα φιλτρα αυτα εισαι σιγουρος οτι θα ειναι ενταξει το αμαξι σου??? Το εγραψα και στο civinfo ,το μοτερ μας χρησιμοποιει σε καποια σημεια τριβης εξελιγμενα υλικα. Τα λαδια που προτεινεται εχουν τα σωστα αντιτριβικα συστατικα για τα συγκεκριμενα υλικα που χρησιμοποιει η χοντα για να πετυχει την οικονομια και τη μακροζωια του κινητηρα μας ??? 20 ευρω ειναι περιπου η διαφορα στα 4λιτρα λαδι. Αξιζει να το ρισκαρουμε??? Και αν μετα απο 5 με 6 χρονια καψει λαδια το μοτερ, η υπαρξει καποια αστοχια,καποια φθορα, θα μας ικανοποιησουν με την εγγυηση ??? Η θα μας πουν φατε την με τα λαδια που μου εφερνες να σου βαζω !!!! Δε σε φτιαχνω τιποτα στην εγγυηση !!!!
Ρε φιλε τι σημαινει ημιτασιον?Εχεις την εντυπωση οτι το φιλτρο αερος που σου πουλαει η HONDA οτι το κατασκευαζει η ιδια???Καποια αλλη εταιρεια το φτιαχνει και το πουλαει στη Honda η οποια το μεταπωλει σε σενα αφου το εχει βαλει σε δικια της συσκευασια.
Το ιδιο ακριβως φιλτρο η εταιρεια που το κατασκευασε το πουλαει και με το δικο της σημα σε φθηνοτερη τιμη.Με τα λαδια ειναι ακομα πιο απλα τα πραγματα.Ο καθε κατασκευαστης θετει ορισμενες προδιαγραφες,τις οποιες τις καλυπτουν πολλα λαδια.Οποιο απο αυτα και να βαλεις εισαι οκ.Ορισμενοι κατασκευαστες αγοραζουν λαδια απο διαφορες εταιρειες και τα βαζουν σε δικιες τους συσκευασιες πωλωντας τα ακριβοτερα.
Δεν εχει και τοσο εξωτικο κινητηρα το CIVIC,χαλαρωσε λιγο.Εδω σε υπεραυτοκινητα και βαζουν λαδια του εμποριου ...
Το γνωριζω φιλε μου οτι η χοντα δε κατασκευαζει φιλτρα και αλλα. Ομως δινει συγκεκριμενες προδιαγραφες στους κατασκευαστες για να της κατασκευασουν τα φιλτρα και τα αλλα για να τα βαλει στο δικο της κουτι!!! Η εταιρεια που λες οτι το κατασκευαζει και το πουλαει με το δικο της σημα σε φθηνοτερη τιμη,ειμαστε 100% σιγουροι οτι ειναι το ιδιο με αυτο που δινει στη χοντα, η ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας ??? Και αυτα τα φιλτρα μπορεις να τα πας στο συνεργειο της χοντα να στα περασουν η θα μας τα πεταξουν στο κεφαλι λεγοντας εγγυηση δεν εχει??? Το ιδιο ακριβως σκεφτομαι και με τα λαδια.... Νομιζω οτι ειναι και θεμα ψυχολογιας, βαζεις τα γνησια και εχεις το κεφαλη σου ησυχο. Εσυ πιο λαδι προτεινεις τελικα σε συνθετικο και ποσο το βρισκεις στην Αθηνα ??? Για να ψαξω και εγω στη Λαρισα να δω ποσο θα το βρω και θα σου πω ...
-
Ο χρήστης jimpa έγραψε:
Δηλαδη εσυ θα ψαξεις να βρεις φιλτρο λαδιου,βενζινης,αερος ημιτασιον για να γλυτωσεις καποια χρηματα??? Τα φιλτρα αυτα εισαι σιγουρος οτι θα ειναι ενταξει το αμαξι σου??? Το εγραψα και στο civinfo ,το μοτερ μας χρησιμοποιει σε καποια σημεια τριβης εξελιγμενα υλικα. Τα λαδια που προτεινεται εχουν τα σωστα αντιτριβικα συστατικα για τα συγκεκριμενα υλικα που χρησιμοποιει η χοντα για να πετυχει την οικονομια και τη μακροζωια του κινητηρα μας ??? 20 ευρω ειναι περιπου η διαφορα στα 4λιτρα λαδι. Αξιζει να το ρισκαρουμε??? Και αν μετα απο 5 με 6 χρονια καψει λαδια το μοτερ, η υπαρξει καποια αστοχια,καποια φθορα, θα μας ικανοποιησουν με την εγγυηση ??? Η θα μας πουν φατε την με τα λαδια που μου εφερνες να σου βαζω !!!! Δε σε φτιαχνω τιποτα στην εγγυηση !!!!
Ρε φιλε τι σημαινει ημιτασιον?Εχεις την εντυπωση οτι το φιλτρο αερος που σου πουλαει η HONDA οτι το κατασκευαζει η ιδια???Καποια αλλη εταιρεια το φτιαχνει και το πουλαει στη Honda η οποια το μεταπωλει σε σενα αφου το εχει βαλει σε δικια της συσκευασια.
Το ιδιο ακριβως φιλτρο η εταιρεια που το κατασκευασε το πουλαει και με το δικο της σημα σε φθηνοτερη τιμη.Με τα λαδια ειναι ακομα πιο απλα τα πραγματα.Ο καθε κατασκευαστης θετει ορισμενες προδιαγραφες,τις οποιες τις καλυπτουν πολλα λαδια.Οποιο απο αυτα και να βαλεις εισαι οκ.Ορισμενοι κατασκευαστες αγοραζουν λαδια απο διαφορες εταιρειες και τα βαζουν σε δικιες τους συσκευασιες πωλωντας τα ακριβοτερα.
Δεν εχει και τοσο εξωτικο κινητηρα το CIVIC,χαλαρωσε λιγο.Εδω σε υπεραυτοκινητα και βαζουν λαδια του εμποριου ...
Το γνωριζω φιλε μου οτι η χοντα δε κατασκευαζει φιλτρα και αλλα. Ομως δινει συγκεκριμενες προδιαγραφες στους κατασκευαστες για να της κατασκευασουν τα φιλτρα και τα αλλα για να τα βαλει στο δικο της κουτι!!! Η εταιρεια που λες οτι το κατασκευαζει και το πουλαει με το δικο της σημα σε φθηνοτερη τιμη,ειμαστε 100% σιγουροι οτι ειναι το ιδιο με αυτο που δινει στη χοντα, η ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας ??? Και αυτα τα φιλτρα μπορεις να τα πας στο συνεργειο της χοντα να στα περασουν η θα μας τα πεταξουν στο κεφαλι λεγοντας εγγυηση δεν εχει??? Το ιδιο ακριβως σκεφτομαι και με τα λαδια.... Νομιζω οτι ειναι και θεμα ψυχολογιας, βαζεις τα γνησια και εχεις το κεφαλη σου ησυχο. Εσυ πιο λαδι προτεινεις τελικα σε συνθετικο και ποσο το βρισκεις στην Αθηνα ??? Για να ψαξω και εγω στη Λαρισα να δω ποσο θα το βρω και θα σου πω ...
H Honda (για παράδειγμα) έχει διάφορες εταιρείες που κατασκευάζουν φίλτρα - μπορεί μάλιστα να τα φτιάχνουν στις δικές της (χόντα) προδιαγραφές ή απλά να βάζουν το σήμα της χόντα.
Μερικές εταιρείες φτιάχνουν πιο καλά φίλτρα από τις άλλες
Τα φίλτρα λαδιού (Γαλλία) ξέρει κανείς ποια εταιρεία τα φτιάχνει; -
Ο χρήστης tsport έγραψε:
παιδιά καλησπέρα,έχει κανείς καμιά πληροφορία πότε περιμένουμε facelift?
facelift στο civic ????
ιεροσυλια ... ειναι σαν να βρισκεις καποια ατελεια στην monica bellutsi. -
Ο χρήστης tifozi έγραψε:
παιδιά καλησπέρα,
έχει κανείς καμιά πληροφορία πότε περιμένουμε facelift?
facelift στο civic ????
ιεροσυλια ... ειναι σαν να βρισκεις καποια ατελεια στην monica bellutsi.το χει και αυτή το face list της.....
-
κάτι ποιο άνετο στις αναρτήσεις ....
-
Τα λιπαντικα στο μπουκαλι Honda τα παραγει μια ιαπωνικη εταιρια λιπαντικων που λεγετε idemitsu! Επισης τα λιπαντικα που βαζουν οι αγγλοι στα μοτερ στο εργοστασιο ειναι της fuchs!
Πηγη : civinfo -
Ο χρήστης miriam7m έγραψε:
κάτι ποιο άνετο στις αναρτήσεις ....To sedan...
-
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Τα λιπαντικα στο μπουκαλι Honda τα παραγει μια ιαπωνικη εταιρια λιπαντικων που λεγετε idemitsu! Επισης τα λιπαντικα που βαζουν οι αγγλοι στα μοτερ στο εργοστασιο ειναι της fuchs!
Πηγη : civinfoΤο προσεξα φιλε μου και εγω στο civinfo και εχω σηκωσει τα χερια ψηλα!!! Που κολαει η Fuchs τωρα???? Το μονο που μου ερχεται στο μυαλο , ειναι οτι το πρωτο λαδι που βαζουν στο εργοστασιο ειναι για το ρονταρισμα,ισως αυτο της fuchs ειναι το καλυτερο. Εδω στην Ελλαδα που μπορουμε να βρουμε λαδια της Idemitsu, πιος να τα εισαγει ??? Μηπως τα βρουμε φθηνοτερα...
-
-
http://olyslager-lubricants.nl/fuchstes ... language=1
idemitsu απ'όσο γνωρίζω δε φέρνει κανείς στην Ελλάδα. Πολύ καλή εταιρεία αλλά φαντάζομαι θα είναι ακριβά λόγω απόστασης και γιέν.
Τα fuchs πάντως είναι ισάξια. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
http://olyslager-lubricants.nl/fuchstest/FUCHS/select.asp?language=1idemitsu απ'όσο γνωρίζω δε φέρνει κανείς στην Ελλάδα. Πολύ καλή εταιρεία αλλά φαντάζομαι θα είναι ακριβά λόγω απόστασης και γιέν.
Τα fuchs πάντως είναι ισάξια.Μα καλά τρελοί είστε; Θα βάλετε στο τεχνολογικό διαμάντι της Honda ό,τι να 'ναι λάδια; Τι την περάσατε την Honda καμιά Volkswagen ή καμιά FIAT;
ΜΟΝΟΝ έξτρα παρθένο λαδάκι Honda πρώτης εσοδειάς παραδοσιακό και βιολογικό, με ολίγη ριγανίτσα για άρωμα ή έστω αντίστοιχο είναι και το V.S.O.P 7 ετών περιορισμένης παραγωγής της Yiatonpoutsu, που ξέρει από καλό λάδι γιατί μεγάλωσε στην Κρήτση και έκανε και διακοπές στην Καλαμάτα.
Κι όλα αυτά για ένα μοτέρ με ειδική ισχύ πολύ κάτω από 100 ίππους στο λίτρο, όταν ο ανταγωνισμός έχει εύκολα 100 και 120...
( )
-
Μάλιστα. Αν δεν έχει turbo το μοτέρ, δεν δικαιούσαι να αναρωτάσαι για το τι λάδι να βάλεις Γενικώς μάλλον αν δεν έχει turbo δεν έχει ανάγκες ο κινητήρας. Μούφα είναι εν πάσει -ατμοσφαιρική- περιπτώσει
Σε αντίθετη περίπτωση κάθε αναζήτηση κρίνεται γελοία και αξιοχλεύαστη. Κατά το δοκούν βέβαια γιατί επουσιωδέστερες αναζητήσεις μπορεί και να κριθούν διαφορετικά. Για πληροφορίες εντός.
HighFidelity μήπως το παρακάνεις;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
http://olyslager-lubricants.nl/fuchstest/FUCHS/select.asp?language=1
idemitsu απ'όσο γνωρίζω δε φέρνει κανείς στην Ελλάδα. Πολύ καλή εταιρεία αλλά φαντάζομαι θα είναι ακριβά λόγω απόστασης και γιέν.
Τα fuchs πάντως είναι ισάξια.Μα καλά τρελοί είστε; Θα βάλετε στο τεχνολογικό διαμάντι της Honda ό,τι να 'ναι λάδια; Τι την περάσατε την Honda καμιά Volkswagen ή καμιά FIAT;
ΜΟΝΟΝ έξτρα παρθένο λαδάκι Honda πρώτης εσοδειάς παραδοσιακό και βιολογικό, με ολίγη ριγανίτσα για άρωμα ή έστω αντίστοιχο είναι και το V.S.O.P 7 ετών περιορισμένης παραγωγής της Yiatonpoutsu, που ξέρει από καλό λάδι γιατί μεγάλωσε στην Κρήτση και έκανε και διακοπές στην Καλαμάτα.
Κι όλα αυτά για ένα μοτέρ με ειδική ισχύ πολύ κάτω από 100 ίππους στο λίτρο, όταν ο ανταγωνισμός έχει εύκολα 100 και 120...
( )
εσένα σου τα άλλάζει η Βίκυ????
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μάλιστα. Αν δεν έχει turbo το μοτέρ, δεν δικαιούσαι να αναρωτάσαι για το τι λάδι να βάλεις Γενικώς μάλλον αν δεν έχει turbo δεν έχει ανάγκες ο κινητήρας. Μούφα είναι εν πάσει -ατμοσφαιρική- περιπτώσειΣε αντίθετη περίπτωση κάθε αναζήτηση κρίνεται γελοία και αξιοχλεύαστη. Κατά το δοκούν βέβαια γιατί επουσιωδέστερες αναζητήσεις μπορεί και να κριθούν διαφορετικά. Για πληροφορίες εντός.
HighFidelity μήπως το παρακάνεις;
Ν'αναρωτιέσαι είναι απολύτως φυσιολογικό και σωστό! Αλλά το να λες πως είναι ΤΟΟΟΣΟΟΟΟ 'ειδικό' το μοτέρ που μόνον λάδι Honda και της άλλης πως την λένε καταδέχεται , ε είναι υπερβολικό!
Τόσο το Civic, όσο και το Golf , Bravo, Leon , τούρμπο ή ατμόσφαιρα σημασία δεν έχει, είναι καθημερινά αυτοκίνητα, χωρίς ίχνος , ας πούμε, 'ειδικών' προδιαγραφών και επομένως μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια τεράστια ποικιλία λαδιών χωρίς πρόβλημα.
Το να επιτρέπει η VW (το εργοστάσιο, αλλά και η αντιπροσωπεία δεν φέρνει αντιρρήσεις επ' αυτού), αλλάγές λαδιών στο Golf με ειδική ισχύ 100+ ίππων στο λίτρο, αλλαγή λαδιών ανά 30Κ χλμ και μάλιστα χωρίς να σε υποχρεώνει να βάζεις τα δικά τους, αρκεί να φέρεις κάτι εντός προδιαγραφών , ενώ από την άλλη να έχουμε τους αντιπροσώπους στα Honda να επιμένουν για αλλαγή λαδιών κάθε 6 μήνες, ενώ οι ιδιοκτήτες να φοβούνται να φέρουν τα δικά τους λάδια μην τυχόν τους πάθει κάτι το 'φοβερό και τρομερό' μοτέρ, συγνώμη μου φαίνεται κάπως!
Και πριν μου πείτε πως υποστηρίζω την VW, την αναφέρω τυχαία και ούτως ή άλλως Golf δεν έχω!
Οσο για την Bίκυ αγαπητέ μου coyote, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, πολύ ξινή θα έλεγα, και κατά την ταπεινή μου άποψη, η επιλογή της συγκεκριμένης από την Lancia , ήταν τελείως ηλίθια, αλλά τι είχαμε τι χάσαμε θα μου πεις και θα 'χεις δίκιο! Ούτως ή άλλως πουλάει ελάχιστα. -
να πω μονο οτι η F430 βαζει τα ταπεινα helix 5/40 με αλλαγες καθε 20000χλμ...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ν'αναρωτιέσαι είναι απολύτως φυσιολογικό και σωστό! Αλλά το να λες πως είναι ΤΟΟΟΣΟΟΟΟ 'ειδικό' το μοτέρ που μόνον λάδι Honda και της άλλης πως την λένε καταδέχεται , ε είναι υπερβολικό!
Τόσο το Civic, όσο και το Golf , Bravo, Leon , τούρμπο ή ατμόσφαιρα σημασία δεν έχει, είναι καθημερινά αυτοκίνητα, χωρίς ίχνος , ας πούμε, 'ειδικών' προδιαγραφών και επομένως μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια τεράστια ποικιλία λαδιών χωρίς πρόβλημα.
[...]Μάλιστα. Κατά τη γνώμη σου δλδ, συνολικά το thread περί λαδιών σε αυτό το forum (στα Τεχνικά εννοώ) πρέπει να είναι μια αστείρευτη πηγή γέλειου. Πoλλώ δε μάλλον σε ανάλογα fora ανά τον κόσμο. Γιατί εκεί το 90% του όγκου των συζητήσεων, λέω εγώ, αφορά σε ατμοσφαιρικά μοτέρ καθημερινών αυτοκινητων, που με τις σημερινές 'υποχρεώσεις' δεν νομίζω να είναι 'και πολλά' που να βγάζουν περισσότερα από της Honda, έστω και του civic.
Υπερβολική ή όχι μια άποψη -και νομίζω πως θα δεις και δική μου επί το θέματος- είναι για μένα απαράδεκτο να την αντιμετωπίζεις έτσι. Αν έχεις να πεις κάτι επί του θέματος, πες το.
Αν όχι, το να αρχίσουμε να κοροϊδεύουμε ο ένας τις απόψεις του άλλου -ξέρω γω να άρχιζα εγώ να σου γράφω που πας ρε μεγάλε θες να βάλεις αυτόματους καθαριστήρες το στο Υ- μόνοκαι μόνοεπειδή μας φαίονται υπερβολικές, είναι απαράδεκτο.Ο άνθρωπος -στο κάτω κάτω- μπορεί να μην ήξερε καν τι παίζει με αυτά τα ζητήματα, κι ήρθε σε ένα forum να συζητήσει την άποψή του. Εσύ από που κι ως που να αρχίσεις να κοροϊδεύεις; Και σένα τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σου ρίχνει;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να πω μονο οτι η F430 βαζει τα ταπεινα helix 5/40 με αλλαγες καθε 20000χλμ...εμεις βάζουμε τα ακριβά... πάντως. 60-70 ευρω η αλλαγή μόνο τα λάδια
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να πω μονο οτι η F430 βαζει τα ταπεινα helix 5/40 με αλλαγες καθε 20000χλμ...Με την κατανάλωση λαδιού βέβαια, σ εαυτά τα χιλιόμετρα έχει 'αλλάξει' και 3-4 φορές συμπληρώνοντας
Βέβαια, επί του θέματος. Δλδ τι σχέση ακριβώς έχει αυτό που ανέφερες; Πάει στο λάδι; Τα Helix γιατί είναι ταπεινά; Εκείνη π.χ. ζητάει αυστηρά μια μάρκα, ένα τύπο. Άρα; τι σχέση έχει το παράδειγμά σου; Στις αλλαγές; δες παραπάνω.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
εμεις βάζουμε τα ακριβά... πάντως. 60-70 ευρω η αλλαγή μόνο τα λάδια
τα 10/40 ειναι ακριβα??
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Με την κατανάλωση λαδιού βέβαια, σ εαυτά τα χιλιόμετρα έχει 'αλλάξει' και 3-4 φορές συμπληρώνοντας
Βέβαια, επί του θέματος. Δλδ τι σχέση ακριβώς έχει αυτό που ανέφερες; Πάει στο λάδι; Τα Helix γιατί είναι ταπεινά; Εκείνη π.χ. ζητάει αυστηρά μια μάρκα, ένα τύπο. Άρα; τι σχέση έχει το παράδειγμά σου; Στις αλλαγές; δες παραπάνω.
δε ζηταει αυστηρα μια μαρκα, σου λεω τι βαζουν.
Ηonda Civic 2005