-
-
-
δεν το κατάφερα εγώ...
ανήκει σε Γερμανό ιδιοκτήτη η επίδοση σε οτομπαν...
απλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι αληθινή διότι έχω και τις ελαφρά χειρότερες από τους υπολοίπους που το επιχείρησαν... -
Σπύρο δεν θα τα καταφέρεις τέτοιες καταναλώσεις ειδικά στους Ελληνικούς δρόμους με τις συνεχείς ανηφόρες και κατηφόρες.
Έμαθα κάτι το ενδιαφέρον όταν άλλαξα την CDέρα. Το ΙΜΑ πουλά στην Βόρεια Ευρώπη ενώ στον Νότο ούτε που το δίνουν σημασία (εκεί πουλά καλά το diesel). Για το λόγο αυτό το όχημα έρχεται με τα θερμαινόμενα καθίσματα και θερμαινόμενους καθρέπτες.
Η κατανάλωση μου είναι καλή για τα Ελληνικά δεδομένα. Άλλος χρήστης στο ΕΜΠ μου δήλωσε γύρω στα 8.5 λίτρα εντός πόλης. Στο συνεργείο ο υπεύθυνος κίνησης μου έδειξε άλλο IMA που είχε πάει για σέρβις την ίδια μέρα (ανήκει στην αμέσως επόμενη φουρνιά) που είχε μέση στα 7 λίτρα (όπως και εγώ και αυτός δεν είχε μηδενίσει ποτέ το Β counter ).
Ααα να μην ξεχάσω. Στο facelift θα έχουμε και μικρό-αλλαγή κινητήρα με το A-VTEC (Αdvanced - VTEC) μάλλον. Μιλάμε για 3%~5% μείωση της κατανάλωσης με καλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να μπει στους ήδη υπάρχοντες κινητήρες αλλά θα εμφανιστεί πρώτα στα νέα Accord.
-
Χρήστο το ξέρω...η καλύτερη που έχω πετύχει είναι 6,4 λίτρα και αυτή στην Αττική οδό από αεροδρόμιο ως Ελευσίνα πρωινές ώρες με 121 και cc. Προσωπικά μου φτάνει που καίω τα ίδια με το οικονομικό κλιό 1.4 της αδερφής μου. Στην πόλη μπορώ να πω ότι ίσως με περάσει αλλά οριακά...
Η κατανάλωση του δικού σου πάντως είναι τρομερά χαμηλή. ΑΝ εσύ στο κέντρο έχεις 8,5 μέση σε αντίστοιχη οδήγηση με ανάλογους ρυθμούς θα είμαι ευτυχισμένος αν έχω 2 λίτρα μέση παραπάνω. Μην τρελαθούμε κιόλας...Διάβασα κάπου και σας το παραθέτω γιατί η χόντα και η τογιότα δεν έχουν ντήζελ υβριδικά. Το πετρέλαιο στις ΗΠΑ είναι ακριβότερο της βενζίνης οπότε τα υβριδικά θα έπρεπε να κινούνται με τέτοιο καύσιμο εφόσον αποτελούν την χώρα target group. Αυτό εξηγεί εν μέρει το γιατί οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν υβριδικά με ντήζελ.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Διάβασα κάπου και σας το παραθέτω γιατί η χόντα και η τογιότα δεν έχουν ντήζελ υβριδικά. Το πετρέλαιο στις ΗΠΑ είναι ακριβότερο της βενζίνης οπότε τα υβριδικά θα έπρεπε να κινούνται με τέτοιο καύσιμο εφόσον αποτελούν την χώρα target group. Αυτό εξηγεί εν μέρει το γιατί οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν υβριδικά με ντήζελ.
Τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από όσο φαίνεται και εδώ οι Αμερικανοί έχουν ψιλοδίκαιο.
Το πετρελαίο παράγει σωματίδια και NOx.
ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ
Στην Ευρώπη το πρόβλημα λύνεται με το diesel χωρίς Θείο αλλά για να το παράγεις πρέπει να κάψεις περισσότερο καύσιμο. Και πάλι όμως σε αυτή την περίπτωση για να πιάσεις τα σωματίδια θέλεις παγίδες αιθάλης. Το πρόβλημα με τις παγίδες αιθάλης λύνεται αποτελεσματικά για τα PM25 και PM10 αλλά όχι για τα PM5 και PM2.5 που πια παράγονται εξαιτίας των common-rail. Και δυστυχώς σε επίπεδο υγείας τα συγκεκριμένα σωμάτια είναι πολύ πιο επικύνδυνα από τα 25 και 10 μικρόν. Για τη μέτρηση τους δε, τα φίλτρα δεν αρκούν απαιτείται φασματογραφική ανάλυση.
ΝΟχ
Το diesel παράγει περισσότερο ΝΟx και το γνωρίζουμε. Ο συγκεκριμένος ρύπος παράγει το φωτοχημικό νέφος που έχει ταλαιπωρήσει το Los Angeles και για το λόγο αυτό τα οχήματα εκεί πρέπει να καλύπτουν προδιαγραφές πολύ πιο αυστηρές από τις Ευρωπαίκες. Για να λύσουν το πρόβλημα τα diesel εφαρμόζουν τεχνικές όπως η έκχυση ουρίας (BLUETEC) ή να παράγουν ουρία.
Τα παραπάνω μέτρα αυξάνουν τη τιμή του οχήματος μερικές χιλιάδες δολλάρια. Καθώς δε το κόστος του diesel είναι πιο ακριβό (αληθές είναι και στην Ευρώπη απλά δείτε τις μέσες τιμές πριν την φορολόγηση) και καθώς οι τιμές των καυσίμων στην Αμερική είναι πολύ πιο κάτω από τις Ευρωπαϊκές οικονομικά δεν συμφέρει να αγοράσει κάποιος diesel γιατί δεν θα αποσβέσει ποτέ την αγορά, θα έχει προβλήματα ειδικά στα super dooper diesels με το αμφίβολης ποιότητας καύσιμο που κυκλοφορεί και τελικά το κόστος των επισκευών σε αντλίες καυσίμου θα ήταν αβησαλέα υψηλό για τις εταιρίες.
Εκτός από αυτό οι κινητήρες diesel δεν είναι για συνεχή stop & go. Το diesel σαν καύσιμο είναι βαρύ και οι λεγόμενες διαδρομές του Οικογενειακού Ιατρού (κάνω 1 χιλιόμετρο σβήνω, περνούν μερικά λεπτά, ξανακάνω 2 χιλιόμετρα, σβήνω κ.λπ.) έχουν σαν αποτέλεσμα να αρχίσει να μαζεύεται αυτό που οι Άγγλοι ονομάζουν slush και δεν είναι τίποτα άλλο από την πετρελαϊκή λάσπη, στην εισαγωγή. Το τελευταίο συν το ήδη αυξημένο κόστος των συσσωρευτών και του ηλεκτροκινητήρα έδωσε και το τελειωτικό χτύπημα στο όνειρο του υβριδικού diesel. Μάλιστα η HONDA ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να συνδυάσει diesel με ηλεκτροκινητήρα καθώς η κίνηση αυτή δεν έχει κανένα όφελος τόσο για τον καταναλωτή όσο και για το dust-to-dust analysis και το μέλλον για αυτήν είναι τα FC με υδρογόνο που θα παράγεται από Nuclear Power Plants.
Η Ευρώπη από την άλλη στηριζόμενη στην εξωφρενική φορολόγηση του καυσίμου που οδηγεί τους καταναλωτές στο ακριβότερο και βαρύτερο diesel κινητήρα δεν έχει και άλλο δρόμο από το να συνεχίσει την στρεβλή τεχνολογική της πορεία. Μάλιστα η MERC σε συνεργασία με την VAG πρακτικά χαράζει έναν νέο δρόμο με τον DIESOTTO. Μάλιστα περιέργως πως το σύνολο των Ευρωπαίων που έχουν αξιόλογους κινητήρες diesel τελικά καταλήγει σε λύσεις παρεμφερείς με αυτές της HONDA που κακά τα ψέματα δεν είναι και καθαρά υβριδικές καθώς σε καμία λύση το ποσοστό της ισχύος του ηλεκτροκινητήρα δεν πλησιάζει το 50% (στο σύνολο της ισχύος που με full charge είναι διαθέσιμη στον οδηγό).
Κάτι ακόμα.
Ευρωπαίοι + Αμερικανοί θεωρούν ότι τα υβριδικά δεν είναι και τόσο green όσο φαίνονται στον χρήστη. Η παραγωγή των συσσωρευτών είναι και energy intensive και μολύνει το περιβάλλον. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα εργοστάσια παραγωγής Νικελίου στον Καναδά και θα καταλάβει τι εννοώ. ΟΙ Ιάπωνες τώρα πάνε στο Li-Ion και στο Li-Pol αλλά η μόνη λύση είναι οι Ultra Capacitors που δεν έχουν απώλειες ισχύος (είναι πυκνωτές στην πραγματικότητα και δεν απαιτείται η ηλεκτρική ενέργεια να μετατρέπεται σε χημική και πάλι σε ηλεκτρική) δεν χρειάζονται αντικατάσταση (πρακτικά πάνε για τη ζωή του οχήματος οπότε τα υλικά τους είναι πλήρως ανακυκλώσιμα) αλλά η ενεργειακή τους πυκνότητα (Watt*h/gr) είναι της πλάκας.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Στο facelift θα έχουμε και μικρό-αλλαγή κινητήρα με το A-VTEC (Αdvanced - VTEC) μάλλον. Μιλάμε για 3%~5% μείωση της κατανάλωσης με καλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να μπει στους ήδη υπάρχοντες κινητήρες αλλά θα εμφανιστεί πρώτα στα νέα Accord.Αυτό ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Θα είναι μια απλή αναβάθμιση του εγκεφάλου? (Δεδομένου του ότι λες πως θα μπει και στους ήδη υπάρχοντες κινητήρες)
Πάντως είμαι λίγο δυσαρεστημένος από τη μεταλική βαφή. Είδα σήμερα μετά από 6 μόνο μήνες χρήσης ότι σε 3-4 σημεία στο καπό λείπει μπογιά (διάμετρος κάθε σημείου 2 χιλιοστά). Υποθέτω ότι είναι από χαλικάκια που έπεσαν κατά τη διάρκεια της οδήγησης μιας και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Με καλύπτει η εγγύηση να το βάψω; -
Ο χρήστης Bezbozny έγραψε:
Με καλύπτει η εγγύηση να το βάψω;Πολύ χλωμό μου φαίνεται! Αφού, όπως κι εσύ λες, είναι πιθανότατα απ'τα χαλικάκια, νομίζω ότι δεν προκύπτει -νομικά- ευθύνη της εταιρίας..
Ασφαλώς, όμως, δεν είμαι ειδικός να σου απαντήσω και μαλλον δεν χάνεις κάτι να το κοιτάξεις..
-
Ο χρήστης Bezbozny έγραψε:
Στο facelift θα έχουμε και μικρό-αλλαγή κινητήρα με το A-VTEC (Αdvanced - VTEC) μάλλον. Μιλάμε για 3%~5% μείωση της κατανάλωσης με καλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να μπει στους ήδη υπάρχοντες κινητήρες αλλά θα εμφανιστεί πρώτα στα νέα Accord.
Αυτό ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Θα είναι μια απλή αναβάθμιση του εγκεφάλου? (Δεδομένου του ότι λες πως θα μπει και στους ήδη υπάρχοντες κινητήρες)
Πάντως είμαι λίγο δυσαρεστημένος από τη μεταλική βαφή. Είδα σήμερα μετά από 6 μόνο μήνες χρήσης ότι σε 3-4 σημεία στο καπό λείπει μπογιά (διάμετρος κάθε σημείου 2 χιλιοστά). Υποθέτω ότι είναι από χαλικάκια που
έπεσαν κατά τη διάρκεια της οδήγησης μιας και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Με καλύπτει η εγγύηση να το βάψω;Το Α-VTEC είναι εξέλιξη του i-VTEC. Στους ήδη υπάρχοντες κινητήρες που έγραψα σημαίνει στο ίδιο μπλοκ (λάθος δικό μου ). Για να το πετύχουν αυτό οι τεχνικοί της HONDA είχαν ως περιορισμό το μέγεθος του υπάρχοντος συστήματος.
Περισσότερα εδώ περί του συστήματος που πρακτικά είναι το Valvetronic της BMW αλλά σε ένα πολύ πιο compact πακετό που είναι και ικανό για τις 8500+ στροφές της επόμενης γενεάς κινητήρων υψηλής απόδοσης της HONDA.
http://www.vtec.net/news/news-item?news_item_id=659664
Πρακτικά οι άνθρωποι της HONDA έχουν δανειστεί στοιχεία από την ωρολογοποιία ώστε να αλλάζουν τόσο τη βύθιση όσο και το χρόνο ανοίγματος συνεχώς με τις στροφές και όχι με 2 ή 3 διαφορετικές ρυθμίσεις όπως συμβαίνει τώρα.
Για τη βαφή έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και είναι το Ιαπωνικό sedan κατά τα άλλα ... . Το πρόβλημα επικεντρώνεται στους θόλους. Το αρνητικό όπως φαίνεται με τους κάθετους θόλους είναι ότι στην πρόσκρουση το πετραδάκι δεν εξοστρακίζεται χωρίς να πάρει και χρώμα μαζί του.
ΙΜΗΟ όταν μαζευτούν αρκετά τέτοια μικροπροβλήματα θα πάρω ένα repair kit και θα το φτιάξω. Σιγά μην καθίσω να βάψω το όχημα.... (το έχουμε ξαναπεί κιόλας γιατί...).
-
Σ' ευχαριστώ Χρήστο για τις χρήσιμες πληροφορίες που διάβασα παραπάνω για το πετρέλαιο και την υβριδική τεχνολογία...
εμείς της...4ης δέσμης πρέπει να ρωτάμε που και που -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
στο civinfo.co.uk ανεβηκε ενα post και εγινε μια δημοσκοπηση που αφορα προβλημα στο χειροφρενο. Μαλιστα απ οτι λεει η honda Αγγλιας εχει στειλει σχετικο γραμμα στους ιδιοκτητες. Εχει ακουσει καποιος για παρομοιο προβλημα στην Ελλαδα;
Μετα απο 2000 χλμ κανενα προβλημα. Το αμαξι ειναι κουκλι και μαμαειΝαι και εμένα μου ήρθε.
-
... OSRAM Night Breaker εγκαταστάθηκαν σήμερα το πρωί.
Εντάξει ευτυχώς είναι σημαντικά πιο εύκολο στο 1.8 απ'ότι στο 2.2 και το υβριδικό. Δλδ δεν χρειάστηκε να βγουν δοχεία υπερπλήρωσης, σωλήνες ψυγείου κλπ... Τα μεγάλα δεν είχαν καμία δυσκολία. Στα μεσαία, αυτό από την πλευρά του οδηγού ήταν λίγο Η εισαγωγή αέρα πέφτει ακριβώς μπροστά και ούτε το καπάκι μπορείς να βγάλεις, ούτε φυσικά να βλέπεις τι κάνεις. Αφαιρέθηκε το καπάκι, λίγω σπρώξε τράβα... ευτυχώς εκεί κάπου που τα χέρια μου είχαν αρχίσει να γίνονται μπλε τα κατάφερα Πάλι καλά που ήταν ζεστός ο κινητήρας και ζεσταινόμουνα και λίγο
Σαν απόδοση... τη μέρα φαίνονταν απλώς λίγο πιο λαμπερά και ένα τόνο πιο άσπρα (σε καμία περίπτωση δεν είναι τελείως λευκά). Το βράδυ φεύγοντας από τη δουλειά θα δείξει.
Όντως στο manual τα έχουν μπερδέψει όμως, ποια είναι τα μεγάλα και ποια τα μεσαία. Τα έχουν ανάποδα. Η1 τα μεγάλα Η7 τα μεσαία είναι το σωστό.
Ά! Με την παραγγελία μου στείλανε και δώρο και κάτι μπλε W5W ψείρες Αλλά δεν μου κάθεται πολύ ωραίο να φαίνονται μπλέ οι λαμπτήρες απ'έξω κι έτσι δεν τους έβαλα.
-
Η χόντα προχώρησε σε βελτιώσεις στο σιβικ 2008 προκειμένου να βελτιώσει την βαθμολογία του στο euroncap
-
Η χόντα προχώρησε σε βελτιώσεις στο σιβικ 2008 προκειμένου να βελτιώσει την βαθμολογία του στο euroncapΒελτιώση στα κάτω άκρα για τον οδηγό (- 1 χρωματάκι) και η κνήμη του συνοδηγού (πλησίον της θύρας μην ξεχνάμε ότι είναι δεξιοτίμονο).
Στην πλαϊνή πρόσκρουση παρατηρείται βελτίωση στον θώρακα.
Το 5θύρο ξεπέρασε το υβριδικό
Πάντως το παραπάνω αστεράκι δεν το πήρε.... Προσωπικά θεωρώ πολύ θετικό το γεγονός ότι έγιναν mid-term αλλαγές στο όχημα.
-
Χρόνια πολλά σε όλους σας! Εύχομαι ότι καλύτερο!!!
-
Χρονια Πολλά σε όλους με υγεία, προσωπικη ευτυχία, ασφαλη και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα
-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Με καλύπτει η εγγύηση να το βάψω;
Πολύ χλωμό μου φαίνεται! Αφού, όπως κι εσύ λες, είναι πιθανότατα απ'τα χαλικάκια, νομίζω ότι δεν προκύπτει -νομικά- ευθύνη της εταιρίας..
Ασφαλώς, όμως, δεν είμαι ειδικός να σου απαντήσω και μαλλον δεν χάνεις κάτι να το κοιτάξεις..
emena εχει τρυπα από κουτσουλιά και δεν το πιστευουνε... Μου λένε ότι ειναι από πέτρα και τους λεω ότι εγω το καθάρισα και την έβγαλα την κουτσουλιά στον καύσωνα....
-
Eγώ τα μπέρδεψα; Του παιδιού του είπανε πως στα 200 αλλάζουν φίλτρο, λάδι και φίλτρο καμπίνας.
δίκιο έχεις...
το εξάμηνο είναι 79 ευρώ πάντως. Τώρα για το ετήσιο τι να πω...θα ξέρω σε 2 μήνες.και μένα 100 200 με πάει..
Πίπα κόλο (πίπα το μικρό, κόλο το μεγάλο)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Eγώ τα μπέρδεψα; Του παιδιού του είπανε πως στα 200 αλλάζουν φίλτρο, λάδι και φίλτρο καμπίνας.
δίκιο έχεις...
το εξάμηνο είναι 79 ευρώ πάντως. Τώρα για το ετήσιο τι να πω...θα ξέρω σε 2 μήνες.και μένα 100 200 με πάει..
Πίπα κόλο (πίπα το μικρό, κόλο το μεγάλο)
Κατα αρχας να ευχηθω σε ολους καλες γιορτες και ευτυχισμενο το νεο ετος.
Κατα δευτερον και σημαντικον τελικα με λυπηθηκε ο θεος και το δευτερο service στο 12μηνο στοιχισε 85ευρω!!! εμεινα αφωνος! και οταν τους ρωτησε ο πατερας μου που το ειχε παει για το σερβις γιατι λεγατε απο το τηλ. για 200+ ευρω του ειπαν οτι αυτοι κανουν μονο οτι λεει το βιβλιο και ολα τα αλλα ειναι περιττα!
Αυτο για οσους προκειται να κανουν το δευτερο σερβις και να μην πληρωσουν κερατιατικα 200αρες! -
Ο χρήστης sharkman έγραψε:
Κατα αρχας να ευχηθω σε ολους καλες γιορτες και ευτυχισμενο το νεο ετος.
Κατα δευτερον και σημαντικον τελικα με λυπηθηκε ο θεος και το δευτερο service στο 12μηνο στοιχισε 85ευρω!!! εμεινα αφωνος! και οταν τους ρωτησε ο πατερας μου που το ειχε παει για το σερβις γιατι λεγατε απο το τηλ. για 200+ ευρω του ειπαν οτι αυτοι κανουν μονο οτι λεει το βιβλιο και ολα τα αλλα ειναι περιττα!
Αυτο για οσους προκειται να κανουν το δευτερο σερβις και να μην πληρωσουν κερατιατικα 200αρες!Που πήγες μας το λες και εμάς τους καψερούς....
Ηonda Civic 2005