-
To 10ήμερο ίσως να μην είναι εφικτό, λόγω μικρής ελληνικής αγοράς/αδυναμίας των εισαγωγέων να στοκάρουν μεγάλες ποσότητες, αλλά η τοποθέτηση του offset με βρίσκει σύμφωνο στον πυρήνα της. Μιλάμε για αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, δε μιλάμε για ειδικές παραγγελίες (περίεργα χρώματα/ταπετσαρίες κ.λπ.). Αν περιμένει κάποιος 9 μήνες για έναν ανθρωπομεταφορέα, στην περίπτωση ενός σούπερκαρ πόσο πρέπει να περιμένει;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Test Honda Civic 10.000kmΑν δεν δουλεύει σωστά το λινκ, ας μου υποδείξει κάπου να το ανεβάσω, γιατί δεν είμαι και πολύ έμπειρος στη διαδικασία. Είναι rar μορφή με μέγεθος 2,11ΜΒ.
Μπράβο στον κόπο σου.
Το 4θυρο δυστυχώς έχει δυνατότητα αποθήκευσης 12 σταθμών FM και φυσικά το σύστημα κλιματισμού δεν είναι και τόσο avant-guard.
Με φόβησε το κόστος των αμορτισέρ πάντως. Ειδικά σε μένα που λόγω υβριδικού έχω και 100+ κιλά παραπάνω.
-
γιατί... θα βαλεις της μαμας ή θα σου πουνε ότι ειναι φυσιολογική φθορά?
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
offset
+9 (μήνες)Δεν ξέρω πόσο μπορεί να αργεί ένα αυτοκίνητο στη διαδικασία της κατασκευής, του ταξιδιού, του τελωνείου, αλλά κάποτε πρέπει να προχωρήσουμε...ένα micra φτιάχνεται σε 6 ώρες και λιγότερο. Δεν είναι δυνατόν να σου λένε 4 μήνες...
Ειδικά για το Micra στην αντιπροσωπεία μου είπαν 2.5 μήνες αν δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο. Εντάξει, τόσο θα μπορούσα να περιμένω. Παραπάνω όμως...
-
Ναι, γιατί αυξήθηκε η παραγωγή. Τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του ήταν 4+ μήνες. Η αύξηση ήταν της τάξης του 25%...
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
όσο και να μου αρέσει το σιβικ(που μου αρέσει παρά τα όποια αρνητικά του) δεν θα περίμενα τόσο. Στους 5,5 μήνες που περίμενα
Περίμενες 5.5 μήνες για ενα απλο σιβικ 1.8 και βρίσκεις εξοργιστική την περίπτωση του εννεαμήνου?
10 μέρες το πολύ για τέτοια νερόβραστα αυτοκίνητα ούτε λεπτο παραπάνω.
όταν δεν υπήρχε ούτε για τεστ ντραιβ πριν 14 μήνες καταλάβαινες ότι θα περίμενες κάμποσους μήνες. Εδώ αρκετούς μήνες περιμένεις για γκολφ για νισσάν και άλλα πολλά. Αν σου αρέσει κάτι και δεν βιάζεσαι το κάνεις. Τώρα για το νερόβραστο του γούστου μου όπως έγραψες φαντάζομαι ότι αυτό που εσύ οδηγείς μπορεί για μένα να είναι αηδιαστική σαβούρα...γνώμη σου και γνώμη μου λοιπόν. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοκίνητα για τα γούστα και τα βαλάντια όλων.
@funkyreverend: σε ευχαριστώ για το τεστ.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
300 κομμάτια (όσοι και του Λεωνίδα) τον Σεπτέμβριο. Civgr σύντομα και το δικό σου έδω!!!! (γιατί ΙΜΗΟ θα τον είχα ανατινάξει τον Σ με 9 μήνες καθυστέρηση).
Τα 300 του Σεπτέμβρη εφυγαν...περιμενω τα 500+ του Οκτωβρη
Πόσους μήνες αναμονής κλείνεις;
σε 10 μερες κλεινω 9μηνο
Ρε γμτ, σκέφτομαι ότι όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο, η επιλογή γίνεται με βάση τις διαθέσιμες προτάσεις στην αγορά τη στιγμή της παραγγελίας. Μέσα σε 9 μήνες, πολλά καινούργια (και εξίσου ενδιαφέροντα) πράγματα έχουν κυκλοφορήσει. Τι επιπτώσεις θα έχεις αν ακυρώσεις την παραγγελία;
καμια!τα λεφτα μου πισω.Δεν εχω δει ομως κατι ενδιαφερον (αν και ολους αυτους τους μηνες ψαχνω) για να ακυρωσω Θυμαμαι ενα συνφορουμιτη (δε θυμαμαι ονομα) που ενα μηνα πριν παραλαβει ακυρωσε και πηρε το αστρα 1.6 τουρμπο. Ψιλοψηνομουνα κι εγω γι αυτο αλλα ευτυχως δεν εκανα το βημα. Πιστευω οτι ο φιλος το μετανιωσε. Αμαξι να κινουμαι εχω, οποτε θα παρω αυτο που μου αρεσει εστω και με 9μηνη αναμονη. Οπως εχω πει και σε αλλο ποστ το 500ρικο δε θα το φαει ο αντιπροσωπος
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
300 κομμάτια (όσοι και του Λεωνίδα) τον Σεπτέμβριο. Civgr σύντομα και το δικό σου έδω!!!! (γιατί ΙΜΗΟ θα τον είχα ανατινάξει τον Σ με 9 μήνες καθυστέρηση).
Τα 300 του Σεπτέμβρη εφυγαν...περιμενω τα 500+ του Οκτωβρη
Πόσους μήνες αναμονής κλείνεις;
σε 10 μερες κλεινω 9μηνο
Ρε γμτ, σκέφτομαι ότι όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο, η επιλογή γίνεται με βάση τις διαθέσιμες προτάσεις στην αγορά τη στιγμή της παραγγελίας. Μέσα σε 9 μήνες, πολλά καινούργια (και εξίσου ενδιαφέροντα) πράγματα έχουν κυκλοφορήσει. Τι επιπτώσεις θα έχεις αν ακυρώσεις την παραγγελία;
καμια!τα λεφτα μου πισω.Δεν εχω δει ομως κατι ενδιαφερον (αν και ολους αυτους τους μηνες ψαχνω) για να ακυρωσω Θυμαμαι ενα συνφορουμιτη (δε θυμαμαι ονομα) που ενα μηνα πριν παραλαβει ακυρωσε και πηρε το αστρα 1.6 τουρμπο. Ψιλοψηνομουνα κι εγω γι αυτο αλλα ευτυχως δεν εκανα το βημα. Πιστευω οτι ο φιλος το μετανιωσε. Αμαξι να κινουμαι εχω, οποτε θα παρω αυτο που μου αρεσει εστω και με 9μηνη αναμονη. Οπως εχω πει και σε αλλο ποστ το 500ρικο δε θα το φαει ο αντιπροσωπος
[/tazz mode on]
Από ΠΟΥ προκύπτει αυτό;
[/tazz mode off][/highfidelity mode on]
Προφανώς και θα μετάνιωσε! Εχει 40 ίππους περισσότερους , μια ντουζίνα κιλά ροπής επιπλέον, και αμάξι εδώ και μήνες! Ο ανόητος!
[/highfidelity mode off] -
Αν το γούστο σου είναι ...νερόβραστο δε το ξέρω.Το σιβικ 1.8 πάντως ειναι ...μπλουμ.Και αυτα τα δημοκρατικά τα βαριέμαι περι αποψεων,γούστων και βαλαντίων.Υπάρχουν αντικειμενικά μεγάλοι χρόνοι παράδοσης και αντικειμενικά βαρετά αυτοκίνητα (πολύ εύστοχα συνφορουμίτης τα χαρακτήρισε ανθρωπομεταφορείς).Εαν λοιπόν δεν μπορείς να αποφύγεις την αγορά ανθρωπομεταφορέα (των οποίων τυγχάνουμε κάτοχοι οι περισσότεροι-κατα τη γνώμη μου) τουλάχιστον παράλαβε τον σε ρεαλιστικό χρόνο και μη δίνεις χαρά σε μια ανεπαρκή αντιπροσωπεία*.
*Σε αυτό τον τομέα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[/tazz mode on]
Από ΠΟΥ προκύπτει αυτό;
Προφανώς και θα μετάνιωσε! Εχει 40 ίππους περισσότερους , μια ντουζίνα κιλά ροπής επιπλέον, και αμάξι εδώ και μήνες! Ο ανόητος!
[/highfidelity mode off][/quote]
40 ιππους;και γιατι δεν πηρε το oktavia να εχει 52 ιππους και 2 ντουζινες ροπης παραπανω; αν ηθελα ιππους φτηνους υπηρχαν επιλογες. Διαλεξα αμαξι ομορφο, συγχρονο, αξιοπιστο και honda. Χωρις αμαξι παντως δεν εμεινα! Με την αναμονη ισως να προλαβω και το λιφτινγκ -
Ο χρήστης offset έγραψε:
Αν το γούστο σου είναι ...νερόβραστο δε το ξέρω.Το σιβικ 1.8 πάντως ειναι ...μπλουμ.Και αυτα τα δημοκρατικά τα βαριέμαι περι αποψεων,γούστων και βαλαντίων.Υπάρχουν αντικειμενικά μεγάλοι χρόνοι παράδοσης και αντικειμενικά βαρετά αυτοκίνητα (πολύ εύστοχα συνφορουμίτης τα χαρακτήρισε ανθρωπομεταφορείς).Εαν λοιπόν δεν μπορείς να αποφύγεις την αγορά ανθρωπομεταφορέα (των οποίων τυγχάνουμε κάτοχοι οι περισσότεροι-κατα τη γνώμη μου) τουλάχιστον παράλαβε τον σε ρεαλιστικό χρόνο και μη δίνεις χαρά σε μια ανεπαρκή αντιπροσωπεία*.*Σε αυτό τον τομέα.
σου απαντώ ανάποδα...η αντιπροσωπεία είναι ανεπαρκής σε πολλούς τομείς και απλά είναι τυχερή που εμπορεύεται χόντα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχε πατώσει με τις υπηρεσίες που προσφέρει αλλά την έσωσαν τα προϊόντα που πωλούνται μόνα τους δίχως διαφήμιση..Σε αυτό είμαι τόσο απόλυτος όσο και εσύ στις απόψεις σου.
Πάντως σου επαναλαμβάνω ότι το δικό σου νερόβραστο είναι ίσως η δική μου απόλαυση και ενδεχόμενα να ισχύει και το αντίστροφο. Τώρα για το αν βαριέσαι την δημοκρατία και το δικαίωμα επιλογής και απόψεων τι να πω...3,8% φτάσατε...γίνατε πολλοί δυστυχώς...
Σίγουρα πάντως το σιβίκ αποτελεί άλλον έναν ανθρωπομεταφορέα που δεν προσφέρει τις συγκινήσεις ενός σπορ αυτοκινήτου. Απλά αποτελεί τον ανθρωπομεταφορέα που άρεσε σε μένα και τον επέλεξα για τις μετακινήσεις μου. Μακάρι να μπορούσα να είχα παράλληλα και ένα mx5 ή ένα s2000 για να τα χαίρομαι αλλά δυστυχώς δεν μπορώ...τουλάχιστον δεν σχολιάζω αρνητικά αυτούς που μπορούν να τα έχουν. -
3,8% φτάσατε...γίνατε πολλοί δυστυχώς...
Θυμισε μου,ο Καρατζαφερης η ο Συριζα πηρε τοσο?
Παντως σπυρο,σοβαρα τωρα κι οσο με παιρνει,μην πεφτεις στην παγιδα του να υπερασπιζεσαι το civic κοντρα σε καθε αντιφρονουντα.Aν οντως πιστευεις πως το civic δε χρειαζεται διαφημιση και κλακαδορους.Και το νεροβραστο δεν ειναι κατ'αναγκη casus beli για flame war.
Και κλεινοντας αλλο ενα ποστ του στυλ 'εσυ τι πεταγεσαι τωρα ρε? ποιος σε ρωτησε' να ξαναπω πως ο καθενας μας εχει απο μια(αποψη οχι asshole που λεει κι ο Χαρι)
-
Πίστεψε το...δεν υπερασπίζω το σιβικ. Απλά υπερασπίζω το δικαίωμα να επιλέγω εκείνο που καλύπτει τις ανάγκες μου καλύτερα την δεδομένη περίοδο. Γι' αυτό και γράφω ότι δεν μπορεί να συμφωνούμε σε όλα όμως να μην μηδενίζουμε ή να ισοπεδώνουμε τις επιλογές των άλλων.
Για μένα σήμερα είναι το σιβικ, αύριο μπορεί αν είναι κάποιο άλλο. Καλά να είμαστε και από ποικιλία σε αυτοκίνητα δόξα το θεό... -
πολλή φαγούρα έχει πέσει
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
[/tazz mode on]
Από ΠΟΥ προκύπτει αυτό;
[/highfidelity mode off]40 ιππους;και γιατι δεν πηρε το oktavia να εχει 52 ιππους και 2 ντουζινες ροπης παραπανω; αν ηθελα ιππους φτηνους υπηρχαν επιλογες. Διαλεξα αμαξι ομορφο, συγχρονο, αξιοπιστο και honda. Χωρις αμαξι παντως δεν εμεινα! Με την αναμονη ισως να προλαβω και το λιφτινγκ
Γιατί το Astra έχει και την εμφάνιση και τον...εκσυγχρονισμό! Επιπλέον, έχει 180 εργοστασιακούς ίππους, και όχι 'τσιπαρισμένους', και επίσης, 6 χρόνια εγγύηση στα μηχανικά μέρη... Κοινώς , καμία σχέση το 10χρονο σχεδόν 'σκάφος' του Octavia , με το καθ' όλα σύγχρονο Astra.
To Civic δεν είναι περισσότερο σύγχρονο από το Astra, απλά 'δείχνει' διαφορετικό...
Η αξιοπιστία της Honda είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά στην Ελλάδα, τα Opel έχουν καλύτερο αντιπρόσωπο κι αυτό κάνει το...ντέρμπι, αμφίρροπο!
Επίσης, το brand name της Honda, είναι μια ή άλλη με της Opel, για τον πολύ κόσμο τουλάχιστον!
Αν και τα δύο ήταν ετοιμοπαράδοτα, ΟΚ, το Honda έχει πλεονεκτήματα όπως τους χώρους, την εμφάνιση και την οικονομία... Αλλά τα παραπάνω, δεν δικαιολογούν 9 μήνες αναμονής, επιπλέον, οι επιδόσεις του ανταγωνισμού είναι απλά ΑΛΛΟΥ (fun park...).
Δεν απάντησες τελικά στο απλό ερώτημα, γιατί νομίζεις πως το μετάνοιωσε ο συμφορουμάς μας με την επιλογή του... Βλέποντας την περίπτωσή σου και την αναμονή πάντως, δεν βλέπω λόγο να αισθάνεται μετανοιωμένος! Το αντίθετο... -
Εγώ πάντως βλέπω ότι και τα δύο έχουν πλέον σεβαστό μερίδιο στην αγορά γεγονός που συνεπάγεται ότι υπάρχει κοινό και για τα 2. Τώρα για το πιο είναι καλύτερο;;; Δεν με νοιάζει εγώ σιβίκ έχω...
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Θυμαμαι ενα συνφορουμιτη (δε θυμαμαι ονομα) που ενα μηνα πριν παραλαβει ακυρωσε και πηρε το αστρα 1.6 τουρμπο. Ψιλοψηνομουνα κι εγω γι αυτο αλλα ευτυχως δεν εκανα το βημα. Πιστευω οτι ο φιλος το μετανιωσε.Κι όμως είμαι ακόμα εδώ
Να σας θυμίσω ότι το ακύρωσα έχοντας συμπληρώσει 7μηνο αναμονής και ακόμα δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για το πότε θα ερχόταν το αυτοκίνητο στα σίγουρα. Γι' αυτό κι εγώ έκλεισα το astra το 1.6T και ηρέμησα.
Το έχω ήδη ένα 6μηνο, έχω 7,5Κkm και δεν έχω το παραμικρό. Για να πω την αλήθεια για το μόνο που ζορίστηκα είναι ότι με έριξε ο αντιπρόσωπος της seat. Ενδιαφερόμουν και για το λεον με τον 1.8ΤΦΣΙ, αλλά ο γκαραγκιόζης μου είχε πει ότι θα ερχόταν Γενάρη του 08, ενώ έφτασε Ελλάδα Ιούνιο. Τέσπα είμαι υπέρευχαριστημένος με το αστρα μου, ροπή παντού, άνετο ταξίδι, μέση κατανάλωση στα τελευταία 2,5Κ km 8λίτρα/100.
Και δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι μου λέει ότι αν έμενα στο civic... ακόμη θα περίμενα Κουράγιο λοιπόν σε όσους το περιμένετε. Σε άλλο φόρουμ διάβασα παλικάρια να κλείνουν και αναμονή 12 μηνών (φτου-φτου μακριά από εμάς )
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
Θυμαμαι ενα συνφορουμιτη (δε θυμαμαι ονομα) που ενα μηνα πριν παραλαβει ακυρωσε και πηρε το αστρα 1.6 τουρμπο. Ψιλοψηνομουνα κι εγω γι αυτο αλλα ευτυχως δεν εκανα το βημα. Πιστευω οτι ο φιλος το μετανιωσε.
Κι όμως είμαι ακόμα εδώ
Να σας θυμίσω ότι το ακύρωσα έχοντας συμπληρώσει 7μηνο αναμονής και ακόμα δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για το πότε θα ερχόταν το αυτοκίνητο στα σίγουρα. Γι' αυτό κι εγώ έκλεισα το astra το 1.6T και ηρέμησα.
Το έχω ήδη ένα 6μηνο, έχω 7,5Κkm και δεν έχω το παραμικρό. Για να πω την αλήθεια για το μόνο που ζορίστηκα είναι ότι με έριξε ο αντιπρόσωπος της seat. Ενδιαφερόμουν και για το λεον με τον 1.8ΤΦΣΙ, αλλά ο γκαραγκιόζης μου είχε πει ότι θα ερχόταν Γενάρη του 08, ενώ έφτασε Ελλάδα Ιούνιο. Τέσπα είμαι υπέρευχαριστημένος με το αστρα μου, ροπή παντού, άνετο ταξίδι, μέση κατανάλωση στα τελευταία 2,5Κ km 8λίτρα/100.
Και δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι μου λέει ότι αν έμενα στο civic... ακόμη θα περίμενα Κουράγιο λοιπόν σε όσους το περιμένετε. Σε άλλο φόρουμ διάβασα παλικάρια να κλείνουν και αναμονή 12 μηνών (φτου-φτου μακριά από εμάς )
Μετανοιωμένο σε βλέπω...
-
και λεει και ψεματα για την καταναλωση...
-
καλα σε αυτό είμασταν σίγουροι......
Ηonda Civic 2005