-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πάντως η χόντα αναφέρει στο λινκ που σας παρέπεμψα ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη τεχνολογία σε κινητήρες μη επιδόσεων. Αυτό είναι λοιπόν μια πρωτοπορία του συγκεκριμένου μοτέρ.
Καλό πράγμα είναι οι εταιρίες να επιδυκνείουν την κατασκευή τους όταν υφίασταται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ καινοτομία.
Αν ο ψεκασμός λαδιού (ο οποίος σαφώς και δεν είναι κακό που τοποθετήθηκε) εφαρμόστηκε και σε κινητήρα μη επιδόσεων αυτό δεν το καθιστά καινοτομία.
Νομίζω ότι τα Mercedes 300D (σειρά 123) πριν 30 χρόνια είχαν ψεκασμό λαδιού κάτω από τα πιστόνια.
-
A. Περί υβριδικού μετά από ερώτηση φίλου.
Δυστυχώς μετά την πρώτη εβδομάδα η χρήση του οχήματος περιορίστηκε σημαντικά. Σήμερα είμαι στα 860 χιλιόμετρα (200 χιλιόμετρα σε 10 ημέρες) και το οικομομέτρο για μόνον πόλη είναι στα 7.4 λίτρα.
Τώρα τα περί οδήγησης.
Το υβρίδικο θέλει διαφορετικό τρόπο οδήγησης. Πρέπει να οδηγείς με σταθερή ταχύτητα και να φρενάρεις σταθερά χώρις όπως βολεύει στα απλά οχήματα να αφήνεις το πόδι από το γκάζι και να φρενάρει ελαφρά ο κινητήρας. Κατά το τρόπο αυτό μεγιστοποιείς το χρόνο που ο κινήτηρας δεν λειτουργεί (auto stop).
Όσον αφορά τη πορεία με περίπου 40 χιλιόμετρα κάτω από συνθήκες με ελάχιστο γκάζι ο βενζινοκινητήρας κλείνει εντελώς (πλήρως οι βαλβίδες εννοώ) και απλά περιστρέφεται χωρίς να καίει καύσιμο. Κατά τη φάση αυτή το assist είναι περίπου στα 1/2 ως και 2/3 ανάλογα με τις συνθήκες.
Πραγματάκια που θα ήθελα να διορθώσει η HONDA.
A. Χώρος Αποσκευών. Θα ήθελα πέρα από το κλασσικό μοχλό της δεκαετίας του 90 να είχα και τη δυνατότητα να ανοίγω το χώρο αποσκευών χωρίς να χρειάζομαι το κλειδί. Θα ήθελα ακόμα να είχα ένα χερούλι εσωτερικά για να κλείνω τη πόρτα χωρίς να χρειάζεται να λερώνω τα χέρια μου.
Β. Θα ήθελα τα φώτα στη μεσαία σκάλα λίγο πιο δυνατά.
Γ. Θα ήθελα λίγο πιο ομαλή επιτάχυνση με το cruise control ή τουλάχιστον να είναι ανάλογη της διαφοράς ταχύτητας. Δεν βολεύει αυτό το στυλ με το όχημα να επιταχύνει και να αναγκάζεσαι εκ το πραγμάτων να μην χρησιμοποιείς σχεδόν καθόλου το RESET.
Δ. Θα ήθελα για το επόμενο υβριδικό έναν πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα και μεγάλυτερη απόδοση για τη μπαταρία καθώς τα 1400+ κιλά για την πόλη είναι πολλά.
Ε. Θα ήθελα μία περισσότερο χρηστική οθόνη πληροφοριών στο 4θυρο η οποία να περιλαμβάνει δεδομένα και για το radio. Ωραία η ιδέα για το rotating folder στα MP3 αλλά θα προτιμούσα να υπήρχε η δυνατότητα το rotation και για τα κομμάτια σε κάθε folder.
ΣΤ. Λάδια κάθε 6 μήνες ή 10000 και κύριο σέρβις κάθε έτος ή 20000 χιλιόμετρα. Το CVT θέλει 6 λίτρα λάδι κάθε 40000 χιλιόμετρα ή 2 χρόνια και αυτό που με φοβίζει είναι ότι ο μηχανικός πρέπει να κάνει μία μακροσκελή διαδικάσία για την ολοκληρωμένη αλλάγη τους. Το λιγότερο συχνό είναι τα μπουζί ιριδίου με αλλαγή κάθε 100000 χιλιόμετρα ή 5 χρόνια.
Για τον ψεκασμό λαδιού. Σιγά τα ωά. Ο κινητήρας δεν πρέπει να καίει λάδι αν και οτιδήποτε μέσα στο όρια του κατασκευαστή είναι αποδεκτά και δεν θέλω να ακούσω ιστορίες το δικό μου το τουτού δεν καίει λάδι για αυτό ειναι καλύτερο από το δικό σου που καίει.... Αυτό που πρέπει να προσεχθεί είναι το γεγονός οτί με κάτι περίεργες επιστρώσεις στους κυλίνδρους το πρωτο λάδι (της μαμάς) δεν πρέπει να αλλαχτεί πριν από το πέρασμα κάποιου χρόνου καθώς περιέχει συστατικά (ενώσεις του πυριτίου) που καλύπτουν μικρωατέλειες στην επίστρωση του χυτωνίου για μακροζωία και μικρές τριβές. Αντίστοιχα θέλει λίγο προσοχή μέχρι και την 1η αλλαγή το ζόρισμα του κινητήρα (αν και αυτό δεν λέγεται από κανέναν). Μετά τα HONDA είναι ψιλοαθάνατα ή κοινώς όταν μία εταιρεία φτιάχνει κινητήρες δρόμου (μηχανές) που στροφάρουν στα 15k θα έχει πρόβλημα με κινητήρες των 7k.
Τώρα αν θέλετε να μιλήσετε για εξέλιξη τότε για δείτε στο site της ΗΟΝDA τι προσφέρει η εταιρεία στους κουτόφραγκους Αμερικάνους (κινητήρα diesel που με ιδία παραγωγή ουρίας πετυχαίνει να είναι πιο καθαρός και από τους Βενζινοκινητήρες του EURO 4) ή το αντίστοιχο BLUETEC της MERC (όπου η εταιρεία σου προσφέρει σε τιμή της πλάκας σακουλάκια με το υλικό) ή δείτε το νέο κινητήρα που ετοιμάζεται για την NSX ή δείτε το κινητήρα της Bugatti για το Veyron (τα 72 λίτρα ψυκτικό είναι το κλού) ή δείτε κατά Ferrari μεριά τι λίστα ελέγχων και το τρόπο κατασκευής του V12 της 599 ή τέλος για πάτε κατά DAIHATSU μεριά για τον REGERATING CATALYST που υφίσταται στον 1.3 του SIRION.
Αυτά.....
-
αυτό για τα λάδια δε το ήξερα.... αλλά γενικά τώρα είναι αργά για να κρατήσω... (αλλαγή στα 2500 τα πρώτα)
Εσκασες μυτη στο βασιλόπουλο του Λυκαβυττού?
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Η HONDA ισχυρίζεται ότι τα κρύσταλλα της είναι υδροφοβικά (hydrophobic coating).
και απ'ότι βλέπω ο ισχυρισμός είναι ΟΚ. Παρατηρώντας χθες το πως 'σκάνε' οι σταγόνες πάνω στο πίσω τζάμι, φαίνεται όντως πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει με το συγκεκριμένο τζάμι. Και ναι δεν υπάρχει πρόβλημα ορατότητας από νερό.
Πρόβλημα ορατότητας υπάρχει στο παρκάρισμα, το μόνο που βλέπεις από το πίσω αυτοκίνητο είναι το παρμπρίζ του, ακόμη και από απόσταση. Ψηλός πισινός γαρ.
Πρόβλημα ορατότητας έχει επίσης η πίσω δεξιά μεριά, που λόγω φαρδιάς κολώνας έχει ένα νεκρό σημείο ΝΑΑΑΑΑΑ... Με δυσκολεύει ιδιαίτερα η είσοδος σε δρόμο από την αριστερή μεριά.
Επίσης πρόβλημα ορατότητας έχω λόγω αεροτομής. ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ ρε γαμώτο! Η αεροτομή είναι ακριβώς στο ύψος του προσώπου τους σε μικρές αποστάσεις.
Από την άλλη βράδυ σχεδόν ποτέ δεν έχω γυρίσει τον καθρέπτη στο 'σκοτεινό' αφού η ίδια αεροτομή κόβει λίγο τα φώτα του πίσω.Μερικές φορές στην εθνική η αεροτομή μπορεί να κρύψει και ολόκληρο αυτοκίνητο(!)...
Και τώρα κάτι για να σας τρομάξω. Πριν από 2-3 εβδομάδες που ήλιος τσουρούφλιζε και το είχα αφήσει κανα 4ωρο μπας και μαυρίσει (είναι galaxy grey), η οθονούλα η μικρή που γράφει καταναλώσεις, χιλιομετρητή κτλ κτλ ΜΑΥΡΙΣΕ!!!! Δε διακρινόταν τίποτα παρα μόνο πολύ αχνά. Μόλις κρύωσε συνήλθε. Βουρ για σκίαστρο παιδιά!!!!
Αυτά!
Τα ίδια ακριβώς είχα παρατηρήσει και εγώ.
Σε ότι αφορά την οθόνη, μήπως κατά λάθος κατέβασες την φωτεινότητά της ?Άντε και από Σεπτέμβρη Πανεπισ. Θεσ/νίκη. Τέρμα τα πολλά χιλ. επιτέλους. Ας με περάσει κάποιος άλλος στα χιλ.
Αν αφήσεις μια LCD οθόνη κοντά σε δυνατή πηγή θερμότητας θα παρατηρήσεις οτι μαυρίζει σιγα-σιγα...
Παλιότερα θυμάμαι π.χ. ειχα αφήσει ενα calculator κάτω απο λάμπα αλογόνου και οταν το θυμήθηκα είχε μαυρίσει εντελώς η οθόνη του. Επανήλθε μετα απο λίγη ώρα.
Μου κάνει εντύπωση πάντως να μην έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Απλή αριθμητική:
κινητήρας 83 ίππωντου Jazz (!)
βάρος 1212
επιτάχυνση 0-100 14,6'
κόστος κάπου 18.000
4Γιατί να αξίζει η αγορά του; Λόγω σχεδιασμού;
Εκτός αν πάρεις αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό...
Άρα πάς στην επόμενη έκδοση:
1.4 Comfort (83 ps) 18.490,00 -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Απλή αριθμητική:
βάρος 1212
επιτάχυνση 0-100 14,6'
κόστος κάπου 18.000
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Απλή αριθμητική:
βάρος 1212
επιτάχυνση 0-100 14,6'
κόστος κάπου 18.000
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Απλή αριθμητική:
βάρος 1212
επιτάχυνση 0-100 14,6'
κόστος κάπου 18.000
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αφου το γράψανε οι 4 τροχοι ότι ήταν πιο γρήγορο απο τα αλλα στα ρεπριζ γιατι να το γράψω εγω...
... θέλει να το ακούει ...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Απλή αριθμητική:
βάρος 1212
επιτάχυνση 0-100 14,6'
κόστος κάπου 18.000
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Απλή αριθμητική:
βάρος 1212
επιτάχυνση 0-100 14,6'
κόστος κάπου 18.000
μερικά αμάκια ο κόσμος τα παίρνει...
εγω για παράδειγμα θέλω να μου πειτε γιατί όταν αγοράζεις a3 τα χώνεις με ευχαρίστηση......
Αντε τώρα και έχουμε να πάμε και σουπερ μαρκετ με το ΤΑΠΕΡ για να το γεμίσω....
Αμα πετύχω κανένα λεον στο δρόμο θα το φάω
-
μερικά αμάκια ο κόσμος τα παίρνει...
εγω για παράδειγμα θέλω να μου πειτε γιατί όταν αγοράζεις a3 τα χώνεις με ευχαρίστηση......
Αντε τώρα και έχουμε να πάμε και σουπερ μαρκετ με το ΤΑΠΕΡ για να το γεμίσω....
Αμα πετύχω κανένα λεον στο δρόμο θα το φάω
-
σε καθημερινές αστικές συνθήκες δηλαδή σε οδήγηση μέχρι 3500στροφές...για μένα δεν είναι προβληματικά αργό το αυτοκίνητο... απλά είναι ακριβό για όσα προσφέρει...δεν καταλαβαίνω γιατί ειρωνεύεστε τον coyote σε όσα σας παραθέτει. Με το 6αρι σασμαν μπορεί να δεις καλά νούμερα στο ταχύμετρο άσχετο με τον χρόνο που θα κάνεις να τα πιάσεις...Για μένα είναι οικονομικό-καλό για την πόλη αλλά δεν θα το έπαιρνα με τίποτα στα 19000χιλιάρικα. Το 1.8 είναι μονόδρομος στα σιβικ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
**μερικά **αμάξια ο κόσμος τα παίρνει... -
Απλή αριθμητική:
βάρος 1212
επιτάχυνση 0-100 14,6'
κόστος κάπου 18.000
.
Επίσης, αυτόν που δεν τον νοιάζουν τα 3-5Κ παραπάνω, δε θα πάρει Civic,
αλλά Golf...φίλε μου αυτός που θα πάρει σιβίκ έχει ήδη απορρίψει το γκολφ είτε είναι καλύτερο είτε όχι.
Στα 1400 δεν τίθεται καν θέμα αγοράς του σιβικ...απλά δεν συμφέρει...δίνεις 3000 ακόμα και παίρνεις το 1800 που είναι μια χαρά ή πας στον ανταγωνισμό με τα ίδια ή λιγότερα.
Δεν υποτιμώ το γκολφ απλά οι πελάτες και των 2 επιλέγουν με διαφορετικά κριτήρια... αν μάλιστα δεν υπήρχε η εξευτελιστική αναμονή στα σιβικ θα το καταλάβαινες αυτό...πλέον με την περιορισμένη προσφορά αδυνατώ να σε πείσω... -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
σε καθημερινές αστικές συνθήκες δηλαδή σε οδήγηση μέχρι 3500στροφές...για μένα δεν είναι προβληματικά αργό το αυτοκίνητο... απλά είναι ακριβό για όσα προσφέρει...δεν καταλαβαίνω γιατί ειρωνεύεστε τον coyote σε όσα σας παραθέτει. Με το 6αρι σασμαν μπορεί να δεις καλά νούμερα στο ταχύμετρο άσχετο με τον χρόνο που θα κάνεις να τα πιάσεις...Για μένα είναι οικονομικό-καλό για την πόλη αλλά δεν θα το έπαιρνα με τίποτα στα 19000χιλιάρικα. Το 1.8 είναι μονόδρομος στα σιβικαλλο δεν ειναι προβληματικα αργο, και αλλο ειναι γρηγορο...
οποιοδηποτε 1000αρι μπορει να ειναι υποφερτο για μεσα στη πολη.και 4αρι σασμαν να ειχε τα ιδια νουμερα θα εβλεπες, απλα αντι να τα πιασει σε 2 μηνες θα τα επιανε σε 6.
αυτο μηπως το κανει γρηγορο τελικα?τελικα ειναι ακριβο ή φθηνο? Αποφασιστε!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σε καθημερινές αστικές συνθήκες δηλαδή σε οδήγηση μέχρι 3500στροφές...για μένα δεν είναι προβληματικά αργό το αυτοκίνητο... απλά είναι ακριβό για όσα προσφέρει...δεν καταλαβαίνω γιατί ειρωνεύεστε τον coyote σε όσα σας παραθέτει. Με το 6αρι σασμαν μπορεί να δεις καλά νούμερα στο ταχύμετρο άσχετο με τον χρόνο που θα κάνεις να τα πιάσεις...Για μένα είναι οικονομικό-καλό για την πόλη αλλά δεν θα το έπαιρνα με τίποτα στα 19000χιλιάρικα. Το 1.8 είναι μονόδρομος στα σιβικ
αλλο δεν ειναι προβληματικα αργο, και αλλο ειναι γρηγορο...
οποιοδηποτε 1000αρι μπορει να ειναι υποφερτο για μεσα στη πολη.και 4αρι σασμαν να ειχε τα ιδια νουμερα θα εβλεπες, απλα αντι να τα πιασει σε 2 μηνες θα τα επιανε σε 6.
αμα το προηγούμενο αμάξι σου είναι ibiza είναι ακριβό
αμα το προηγούμενο αμάξι σου είναι Aclass είναι φτηνόΥ.Γ. Πως συγκεντρώνω τόση σοφία σε 2 πρότάσεις.... Μπράβο μου
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αλλο δεν ειναι προβληματικα αργο, και αλλο ειναι γρηγορο...
αμα το προηγούμενο αμάξι σου είναι ibiza είναι ακριβό
αμα το προηγούμενο αμάξι σου είναι Aclass είναι φτηνόΥ.Γ. Πως συγκεντρώνω τόση σοφία σε 2 πρότάσεις.... Μπράβο μου
μας αφησες αφωνους για αλλη μια φορα
αντε και σε 1200κκ, αφου το 1400 ειναι γρηγορο, να βγαλουν και κατι πιο ηπιο για οσους δεν τρεχουν σε αγωνες...
Ηonda Civic 2005