-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
**Γιατί άνθρωπέ μου; 20 Ευρώ έχει να τα αλλάξεις έξω... **
Καθώς το θέμα των μάκτρων με καίει και εμένα έχεις κάποιον να προτείνεις καθώς αυτά τα flat μάκτρα δεν είναι και πολύ ακόμα της μόδας....
-
Γειά σας μετά από πολύ καιρό.
Καλοκαίρι ήταν και περνάει.
Έγινε service 90000 χιλ με ρύθμιση βαλβίδων κλπ. Έκαψε πάλι όπως πέρισυ 1 λτ λάδι. Τελικά το γράφει και στο manual (κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να κάψει και 1 λτ λάδι)
**Αλλαγή ελαστικών υαλοκαθαριστήρων 88 €.**Στα πρώτα μοντέλλα μάλλον κάνουν ανάκλιση για να αντικατασταθεί το ελαστικό στο μπροστινό παράθυρο.
Κάποιος μου χτύπησε τον καθρέπτη του οδηγού. Αποτέλεσμα, όταν βάζεις μπροστά πάει μέχρι τέλος και κάνει κάτι κρακ-κρακ σαν να διαλύεται και πρέπει να το επαναφέρω με το χέρι. Κόστος μερικής αντικατάστασης 168 € (ολικής 360 περίπου). Καμμιά ιδέα για επιδιόρθωση?Γιατί άνθρωπέ μου; 20 Ευρώ έχει να τα αλλάξεις έξω...
Για το αλλο... αν έσπασε δύσκολο να τα γλυτώσεις τα φράγκα...
Και άλλη φορά που άλλαξα έξω, μου στοίχησαν διπλά γιατί δεν κάναν την δουλειά τους.
Όσο για το άλλο δεν είναι σπασμένο. Σαν κάτι να έχει φύγει από την θέση του...νομίζω -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Καθώς το θέμα των μάκτρων με καίει και εμένα έχεις κάποιον να προτείνεις καθώς αυτά τα flat μάκτρα δεν είναι και πολύ ακόμα της μόδας....
Έχω αλλά στην Θεσσαλονίκη...
Gxaral: Εξαρτάται από που τα πήρες...
-
Έχω αλλά στην Θεσσαλονίκη...
Gxaral: Εξαρτάται από που τα πήρες...
Από τον Σαρακάκη στον περιφερειακό
-
Έχω αλλά στην Θεσσαλονίκη...Για πες..
-
Αυτό που κάνω εγώ είναι να αλλάζω μόνο τα λαστιχάκια και όχι όλον τον καθαριστήρα. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στους νέου τύπου καθαριστήρες που νομίζω ότι έχει το Civic. Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις όμως. Εγώ πάω σε ένα μαγαζάκι στην Εθνικής Αντίστασης, λίγο πριν την Fiat στο δεξί σου χέρι. Έχει διάφορα τέτοια αξεσουάρ αυτοκινήτων και φρέσκα μάκτρα. Ζήτα να σου βάλει τα γερμανικά που είναι απο καουτσούκ αν βέβαια μπαίνουν στο δικό σου.
-
Αυτό που κάνω εγώ είναι να αλλάζω μόνο τα λαστιχάκια και όχι όλον τον καθαριστήρα. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στους νέου τύπου καθαριστήρες που νομίζω ότι έχει το Civic. Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις όμως. Εγώ πάω σε ένα μαγαζάκι στην Εθνικής Αντίστασης, λίγο πριν την Fiat στο δεξί σου χέρι. Έχει διάφορα τέτοια αξεσουάρ αυτοκινήτων και φρέσκα μάκτρα. Ζήτα να σου βάλει τα γερμανικά που είναι απο καουτσούκ αν βέβαια μπαίνουν στο δικό σου.Ο Realzeus έχει δίκαιο. Η καλύτερη λύση είναι αγορά του ελαστικού με το κιλό και λίγο DIY. Κατά το τρόπο αυτό γλυτώνεις και τα 70 ευρώ που ζητάνε εδώ στην Αθήνα.
-
Αυτό που κάνω εγώ είναι να αλλάζω μόνο τα λαστιχάκια και όχι όλον τον καθαριστήρα. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στους νέου τύπου καθαριστήρες που νομίζω ότι έχει το Civic. Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις όμως. Εγώ πάω σε ένα μαγαζάκι στην Εθνικής Αντίστασης, λίγο πριν την Fiat στο δεξί σου χέρι. Έχει διάφορα τέτοια αξεσουάρ αυτοκινήτων και φρέσκα μάκτρα. Ζήτα να σου βάλει τα γερμανικά που είναι απο καουτσούκ αν βέβαια μπαίνουν στο δικό σου.Το δοκίμασα με άλλο αυτοκίνητο και βγήκε μια πατάτα. Αναγκάστηκα μετά να πάρω καινούργια. Ίσως όμως και να δουλεύει στο CIVIC
Ευχαριστώ πάντως.
Για τον καθρέπτη καμιά ιδέα? -
Δεν θα σου έβαλε φρέσκα μάκτρα ή δεν θα ήταν από καουτσούκ για να είχες πρόβλημα.
-
Παιδιά να ρωτήσω κάποια πράματα: φίλη έχει το civic και μου λέει ότι τα φώτα xenon που έχει ρυθμίζονται χειροκίνητα (δηλ 0-1-2-3), δεν έχουν αυτόματη ρύθμιση δέσμης ή απλώς δεν είναι εργοστασιακά;. Η αντιπροσωπεία συνήθιζε να τα κάνει δώρο; Τέλος μπορώ σε κάποιο σάιτ να τα δω όλα αυτά βάζοντας το VIN π.χ;
ευχαριστώ -
αν ηταν εργοστασιακα θα ειχε αυτοματη ρυθμιση δεσμης
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω κάποια πράματα: φίλη έχει το civic και μου λέει ότι τα φώτα xenon που έχει ρυθμίζονται χειροκίνητα (δηλ 0-1-2-3), δεν έχουν αυτόματη ρύθμιση δέσμης ή απλώς δεν είναι εργοστασιακά;. Η αντιπροσωπεία συνήθιζε να τα κάνει δώρο; Τέλος μπορώ σε κάποιο σάιτ να τα δω όλα αυτά βάζοντας το VIN π.χ;
ευχαριστώΣίγουρα aftermarket.
Αν έχει το 5D, τότε θα ήταν εργοστασιακά μόνο αν ήταν executive, που μπορείς να το καταλάβεις εύκολα από τα θερμαινόμενα καθίσματα (δύο διακόπτες γύρω από τον αναπτήρα) και διζωνικό (χειριστήριο θερμοκρασίας και στη πόρτα του συνοδηγού...)
Πάντως πάντα τα εργοστασιακά έχουν αυτόματη ρύθμιση, το επιβάλει η νομοθεσία! -
Ξέχασες και το αυτόματο σύστημα πλύσης των κρυστάλλων Θοδωρή!
Τα εργοστασιακά λοιπόν έχουν αυτό ακριβώς...σύστημα πλύσης φώτων και αυτόματη ρύθμιση αυτών. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, και γω αυτό υποψιαζόμουν οτι τα εργοστασιακά έχουν ρύθμιση-πλύσιμο όπως στη δικιά μου 320. Πάντως απο το ελληνικό σάιτ της χόντα δεν έβγαλα συμπέρασμα για τον εξοπλισμό των εκδόσεων, παρόλο που έριξα και μια ματιά στο μάνιουαλ.
-
Θα ηθελα να γραψω για ενα περιεργο συμβαν που ειχα προ εβδομαδος με το ΙΜΑ.Μετα απο μια χαλαρη βολτα (κατηφορικη) σχεδον χωρις να δουλευει ο κινητηρας αφου ειχε φορτισει πληρως η μπαταρια ξαφνικα ανεβασε ρελαντι στις 2300 στροφες περιπου.Απο εκεινη την στιγμη και μετα δεν ειχε καθολου γκαζι και το αυτοκινητο δεν τραβαγε καθολου.Δεν μπορουσε δε να ανεβει ουτε ενα μικρο διαδρομο για να μπει στο γκαραζ. Ολα βεβαια λυθηκαν με σβησιμο της μηχανης και αναμμα ξανα.Αμελησα να το παω στο συνεργειο αλλα απ οτι καταλαβα κατι μπερδεψε τον εγκεφαλο.
Υ.γ Στο ψηφιακο ταχυμετρο παιζει να μην εχει στην αριθμοσειρα ενδειξη απο 200 χλμ/ωρα γιατι εχω δει μεχρι 199 και ειχε και αλλο γκαζι (Στην κατηφορα πριν τα διοδια των αφιδνων οπως ερχεσαι απο Λαμια)
-
Ο χρήστης jaxws έγραψε:
Θα ηθελα να γραψω για ενα περιεργο συμβαν που ειχα προ εβδομαδος με το ΙΜΑ.Μετα απο μια χαλαρη βολτα (κατηφορικη) σχεδον χωρις να δουλευει ο κινητηρας αφου ειχε φορτισει πληρως η μπαταρια ξαφνικα ανεβασε ρελαντι στις 2300 στροφες περιπου.Απο εκεινη την στιγμη και μετα δεν ειχε καθολου γκαζι και το αυτοκινητο δεν τραβαγε καθολου.Δεν μπορουσε δε να ανεβει ουτε ενα μικρο διαδρομο για να μπει στο γκαραζ. Ολα βεβαια λυθηκαν με σβησιμο της μηχανης και αναμμα ξανα.Αμελησα να το παω στο συνεργειο αλλα απ οτι καταλαβα κατι μπερδεψε τον εγκεφαλο.Υ.γ Στο ψηφιακο ταχυμετρο παιζει να μην εχει στην αριθμοσειρα ενδειξη απο 200 χλμ/ωρα γιατι εχω δει μεχρι 199 και ειχε και αλλο γκαζι (Στην κατηφορα πριν τα διοδια των αφιδνων οπως ερχεσαι απο Λαμια)
Το όχημα έχει διακοπή παροχής στα 185 χιλιόμετρα (ταχύμετρο). Λογικό να μην πάει πάνω από 199 το ταχύμετρο. Μάλιστα δεν χρειάζεται να το φαντάζεσαι φτάνει να δεις τη γραμματοσειρά. Όπως φαίνεται το σύστημα δεν φρενάρει τον κινητήρα....
Για το πρώτο τώρα. Στο επόμενο service ζήτησε να ελέγξουν τις συστοιχίες των μπαταριών. Ίσως να υπάρχει ένα πρόβλημα εκεί και καλό είναι να το κάνεις άμεσα. Σε ένα forum είχε παρουσιαστεί σε χρήστη αυτή η συμπεριφορά (ανέβασμα στροφών) που οφειλόταν σε προβληματική μπαταρία η οποία και έστελνε το σύστημα διαχείρισης εκτός παραμέτρων.
-
Μετά από 3 μήνες σχεδόν εχθές μου τηλεφώνησαν για την αλλαγή των πίσω αμορτισέρ. Σήμερα έγινε η αλλαγή (μηδέν το κόστος καλυπτόμενο από την εγγύηση).
Από την ανάλυση των αμορτισέρ που άλλαξαν τεκμαίρεται ότι πρόβλημα εστιαζόταν στο silent block του πίσω δεξιά αποσβεστήρα το οποίο είχε ταλαιπωρήσει και το αμορτισέρ που δεν δούλευε καλά.
Στην επιστροφή το πίσω μέρος βρήκε και πάλι την ησυχία του. Το Σ/Κ θα κάνω και τη δοκιμή είσοδος έξοδος από το Carrefour Αλεξάνδρας όπου είχα για πρώτη φορά εντοπίσει το πρόβλημα.
Ο Μηχανικός που δούλεψε στο αμάξι μου είπε ότι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο το συγκεκριμένο. Πάντως μέσω TSB η HONDA ζητά από τους αντιπροσώπους να προβαίνουν σε αντικατάσταση σετ αμορτισέρ πίσω χωρίς χρέωση στον πελάτη.
Το κόστος φυσικά ήταν μηδενικό. Αν πλήρωνα θα έπρεπε να δώσω:
2Χ102 = 204 ευρώ τα δύο ανταλλακτικά
1.1Χ45 = 49.5 ευρώ εργασίαΣύνολο 253.5 ευρώ + ΦΠΑ ήτοι 300 ευρώ.
-
http://www.youtube.com/watch?v=kyIRdu9c ... r_embedded
-
Δειτε αυτο http://www.autoblog.com/2009/10/23/muge ... nsumption/ , http://www.civinfo.com/forum/type-r/308 ... riven.html, ξερω ,πανακριβο , υπερβολικο , μονο περιορισμενα θα βγουν αλλα ειλικρινα ειναι τρομακτικο αυτοκινητο.Btw , h mugen θα πουλαει τα εξαρτηματα του στο εμποριο .Στο fastestlaps εχει δωσει πολυ ξυλο , κρατωντας τον ημιακαμπτο ...http://www.fastestlaps.com/track49.html
-
Δεν είναι κακός ο χρόνος και κινείται πιο γρήγορα από RR. Βάλε ότι πάει και πιο γρήγορα από C63 AMG.
Λογικό όμως λαμβάνοντας υπόψη το ειδικό της κατασκευής.
Ηonda Civic 2005