-
Μάλλον δεν είδες τιμές για το Qashqai
-
Kάπου είχα ακούσει ότι η τελική ταχύτητα κατασκευαστή που αναγράφεται είναι αυτή που πιάνει το αυτοκίνητο στο τέλος μιας ευθείας-πίστας χωρίς κλίση,μήκους 4 ή 5 χιλιομέτρων...δηλαδή δεν είναι η μέγιστη που μπορεί να κινηθεί το όχημα.
Φυσικά αυτό μπορεί να είναι και ράδιο-αρβύλα.... -
Ο χρήστης noembris έγραψε:
Kάπου είχα ακούσει ότι η τελική ταχύτητα κατασκευαστή που αναγράφεται είναι αυτή που πιάνει το αυτοκίνητο στο τέλος μιας ευθείας-πίστας χωρίς κλίση,μήκους 4 ή 5 χιλιομέτρων...δηλαδή δεν είναι η μέγιστη που μπορεί να κινηθεί το όχημα.
Φυσικά αυτό μπορεί να είναι και ράδιο-αρβύλα....εγώ δεν έχω λόγο να διαφωνήσω μαζί σου και μάλιστα το είχα κάνει και τόπικ στο civinfo όπου κανείς δεν ήξερε να απαντήσει αφού δεν το είχε κάνει. Με βάση την εικόνα που είχα ανεβάσει παλαιότερα το αυτοκίνητο έχει 225 χιλιόμετρα(δεν υπολογίζω τις δεδομένες απώλειες του κοντερ) στις 5900 στροφές. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά στις...7000 του κόφτη θα είχε ...267χλμ...
Άρα σε μία...τεράστια κατηφόρα θα έβλεπες 267χλμ πριν πιάσει κόφτη η 6η.
Αυτό όμως δεν θα συμβεί αφενός διότι δεν υπάρχει διαδρομή που να σου το επιτρέπει στην χώρα μας(εξαιρούνται οι...γκρεμοί... ) αφετέρου μάλλον το αυτοκίνητο διαθέτει speed limiter οπότε η ένδειξη 230...(205 πραγματικά ας πούμε) θα είναι ότι καλύτερο μπορείς να δεις.
Επειδή τα νούμερα είναι επικίνδυνα για τους ελληνικούς δρόμους δεν ξέρω αν και πότε θα τα επιχειρήσω...αυτό που θα κάνω είναι να μετρήσω τα πραγματικά χιλιόμετρα σε λογικές ταχύτητες με gps και να σας ανεβάσω τα στοιχεία...) -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
το qashqai της nissan φαινεται μπανικο και η τιμη του θα παιζει γυρω στα 23000 για το 2λιτρο με αυτοματη τετρακινηση. Το φερνει στην Ελλαδα Μάρτη. Θα το δω και αν μου αρεσει και υπαρχει ετοιμοπαραδοτο το πηρα. Είναι πολλοί ακόμα 5 μήνες! Έχω το χρήμα στο χέρι και θα περιμένω το σαρακάκη; Δε θα μπορεσω...Τι σχέση έχει το ένα αυτοκίνητο με το άλλο; Μάλλον δεν έχεις αποφασίσει τι θέλεις να αγοράσεις, αμάξι θέλεις αλλά ΤΙ αμάξι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
το qashqai της nissan φαινεται μπανικο και η τιμη του θα παιζει γυρω στα 23000 για το 2λιτρο με αυτοματη τετρακινηση. Το φερνει στην Ελλαδα Μάρτη. Θα το δω και αν μου αρεσει και υπαρχει ετοιμοπαραδοτο το πηρα. Είναι πολλοί ακόμα 5 μήνες! Έχω το χρήμα στο χέρι και θα περιμένω το σαρακάκη; Δε θα μπορεσω...
Τι σχέση έχει το ένα αυτοκίνητο με το άλλο; Μάλλον δεν έχεις αποφασίσει τι θέλεις να αγοράσεις, αμάξι θέλεις αλλά ΤΙ αμάξι.
εχει σχέση,,,,, ειναι και αυτό στον τιμοκατάλογο και δεν πρόκειται να το παει ποτε στο χωμα
-
Ουδεμία σχέση το Qashqai με το Civic.
Εν πάσει περιπτώσει αν σου αρέσει και σε καλύπτει τότε καλοτάξιδο.
Μόνον μην περιμένεις να καις 8~9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.
Τα περί ετοιμοπαράδοτου τα γνωρίζουμε. Ας πρόσεχε ο Σαραβαλάκης....
-
Προσωπικα κριτηρια για την αγορα αυτοκινητου διαφερουν. Προσωπικα για εμενα βασικα κριτηρια ειναι η εμφανιση και η αξιοπιστια του αυτοκινητου μεσα βεβαια στο μπατζετ μου. Το civic μου αρεσει παααρα πολυ. Το qashqai θα το δω σημερα. Πρεπει να ειναι αρκετα λειτουργικο. Αν μου ελεγαν σημερα ή έστω σε ενα μηνα τι θα επαιρνα και βεβαια το civic! Εξ αλλου θα δω τι θα μου δωσει στην ανταλλαγη και ο αντιπροσωπος της nissan γιατι ο παπρας μου το παιρνει 1.500 τουλαχιστον κατω. Ειναι αλλωστε και ενας τροπος πιεσης. Μηπως οταν ακουσει οτι ακυρωνω ''συγκινηθει''
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Ειναι αλλωστε και ενας τροπος πιεσης. Μηπως οταν ακουσει οτι ακυρωνω ''συγκινηθει''Δεν είναι θέμα αντιπροσώπου. Δεν επαρκεί η παραγωγή. Αν θέλεις σιβικ θα περιμένεις ή θα πάρεις το αμάξι κάποιου άλλου.
Παρόμοιο αμάξι είναι π.χ. το φόκους. Παρόμοια κατανάλωση, πιο αδύναμο αλλά και πιο φτηνό.
-
ειδα το qashqai. Καλο αλλα πανακριβο. Το 1.6 γυμνο απο 19000χωρις 4χ4. Το 2λιτρο ωραιο 4χ4 αλλα με τα καλουδια παει 32000, λεφτα που παιρνεις mercedes. Το εσωτερικο καμια σχεση με του civic και ουτε βεβαια η σχεδιαση αν και ειναι ομορφο. Εντυπωση μου εκανε ο μικρος χωρος αποσκευων αλλα και ο περιορισμενος χωρος για τους πισω επιβατες. Κινητηρας τουλαχιστο στα 1600 ψοφιος. Θα παω να κλαφτω λιγο στον αντιπροσωπο της honda αυριο
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
το qashqai της nissan φαινεται μπανικο και η τιμη του θα παιζει γυρω στα 23000 για το 2λιτρο με αυτοματη τετρακινηση. Το φερνει στην Ελλαδα Μάρτη. Θα το δω και αν μου αρεσει και υπαρχει ετοιμοπαραδοτο το πηρα. Είναι πολλοί ακόμα 5 μήνες! Έχω το χρήμα στο χέρι και θα περιμένω το σαρακάκη; Δε θα μπορεσω...Μάλλον δεν είδες τιμές για το Qashqai
ειδα το qashqai. Καλο αλλα πανακριβο. Το 1.6 γυμνο απο 19000χωρις 4χ4.** Το 2λιτρο ωραιο 4χ4 αλλα με τα καλουδια παει 32000, **λεφτα που παιρνεις mercedes. Το εσωτερικο καμια σχεση με του civic και ουτε βεβαια η σχεδιαση αν και ειναι ομορφο. Εντυπωση μου εκανε ο μικρος χωρος αποσκευων αλλα και ο περιορισμενος χωρος για τους πισω επιβατες. Κινητηρας τουλαχιστο στα 1600 ψοφιος. Θα παω να κλαφτω λιγο στον αντιπροσωπο της honda αυριο
Στο έλεγε ο αλλά δε τον πίστεψες.
Προσωπικα κριτηρια για την αγορα αυτοκινητου διαφερουν. Προσωπικα για εμενα βασικα κριτηρια ειναι η εμφανιση και η αξιοπιστια του αυτοκινητου μεσα βεβαια στο μπατζετ μου. Το civic μου αρεσει παααρα πολυ. Το qashqai θα το δω σημερα. Πρεπει να ειναι αρκετα λειτουργικο. Αν μου ελεγαν σημερα ή έστω σε ενα μηνα τι θα επαιρνα και βεβαια το civic! Εξ αλλου θα δω τι θα μου δωσει στην ανταλλαγη και ο αντιπροσωπος της nissan γιατι ο παπρας μου το παιρνει 1.500 τουλαχιστον κατω. Ειναι αλλωστε και ενας τροπος πιεσης.** Μηπως οταν ακουσει οτι ακυρωνω ''συγκινηθει''**
Μπλόφα που δε μπορείς να τη στηρίξεις μέχρι τέλους μη τη ξεκινάς. Το πολύ πολύ να βρεθείς χωρίς το αμάξι που σου αρέσει και κάποιος άλλος να το πάρει νωρίτερα. Όπως σου έγραψε κι ο leonp δεν είναι θέμα αντιπροσώπου αλλά εργοστασίου.
-
Ξεχασα να αναφερω οτι η αναμονη για το qashqai ηταν απο 1 μεχρι 3 μηνες. Τα περισσοτερα μοντελα και χρωματα 3 μηνες. Οι οποιοι μπορουν να γινουν και 4! Τελικα τι αμαξι υπαρχει στην αγορα ετοιμοπαραδοτο; μονο skoda; Τοσο τσιπιδες ειναι οι αντιπροσωποι και δεν κανουν προαγορες;
-
Στο Σαρακάκη (Ν. Μοναστηρίου, Θεσσαλονίκη) υπάρχει ένα προηγούμενο σιβικ, κυπαρισί. Πολύ καλύτερο από μεταχειρισμένο, αν το δίνουν σε καλή τιμή...
-
Γιατι κολλησε το thread?
Ή βολευτηκατε ολοι γιατι πηρατε τα αμαξακια σας ή βαρεθήκατε να περιμένετε και πήγατε αλλού. Εγώ πάντως ακόμα περιμένω... -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Γιατι κολλησε το thread?
Ή βολευτηκατε ολοι γιατι πηρατε τα αμαξακια σας ή βαρεθήκατε να περιμένετε και πήγατε αλλού. Εγώ πάντως ακόμα περιμένω...Αυτάαααααααααα!
Κάτι άλλο; Όλα καλά;;;; Μετά από 300 τόσες σελίδες και αφού έχεις συζητήσει από 2-3 φορές το κάθε τι, ε λογικό είναι να υπάρχει και διάστημα νηνεμίας. Όσοι περιμένουμε, περιμένουμε, όσοι παρέλαβαν όταν και αν έχουν κάτι να μοιραστούν, το μοιράζονται. Και κάπως έτσι η civicιάδα θα συνεχιστεί για τα επόμενα 1000 χρόνια, από στόμα σε στόμα , έως ότου ο ημιάκαμπτος καθιερωθεί δια νόμου σε όλα τα αυτοκίνητα
-
Ειχα κανει μια ερωτηση εδω και καιρο και απαντηση δεν πηρα. Εχω παραγγειλει με ηλιοροφη. Επειδη οπως μου ειπαν μειωνεται λογω ηλιοροφης το εσωτερικο υψος, μηπως εχω προβλημα;Ειμαι και παιδαρας...1.83 40 μερες περασαν...ποσες ακομα αραγε μενουν;;;
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Ειχα κανει μια ερωτηση εδω και καιρο και απαντηση δεν πηρα. Εχω παραγγειλει με ηλιοροφη. Επειδη οπως μου ειπαν μειωνεται λογω ηλιοροφης το εσωτερικο υψος, μηπως εχω προβλημα;Ειμαι και παιδαρας...1.83 40 μερες περασαν...ποσες ακομα αραγε μενουν;;;δεν θα εχεις κανενα προβλημα .εμενα ειναι το 1.8 το σπορτ χωρις ηλιοροφη αλλα το τεστ νραιβ που ειχα κανη βολτα ηταν το exclusive και δεν ειχα κανενα προβλημα.με ριχνεις και 3 ποντους μπαγασα
-
Kαι μιας και κόλλησε η θεματολογία, έχει πετύχει κανείς σας κάποια σημαντική έκτπωση επί της τιμής (ή κάποια έξτρα πέρα από πατάκια και παρκαδόρο);
-
Σήμερα είχα κάποιο πρόβλημα με το civic μου, κάτι με τα φρένα. Σε κάθε πάτημα ακούγεται ένας πολύ ανατριχιαστικός θόρυβος (σα να γδέρνονται μέταλλα μεταξύ τους..), αρκετά δυνατά. Σε κάποια φάση σταμάτησε, αλλά μετά από λίγο επανήλθε ο θόρυβος. Σε γενικές γραμμές η απόδοση των φρένων δεν έχει επηρεαστεί, αλλά δεν έκανα απότομο φρενάρισμα για να δω (μην κάνω χειρότερα τα πράγματα). Από έναν πρόχειρο οπτικό έλεγχο που έκανα δεν είδα κάποιο εμφανές πρόβλημα στις δαγκάνες ή τους δίσκους, οπότε δεν έχω ιδέα που οφείλεται ο θόρυβος. Αύριο το πρωί θα το πάω από την αντιπροσωπεία να το ελέγξουν και θα επανέλθω με περισσότερα.
-
μήπως από οικολογικά τακάκια?
-
Μήπως ενεργοποιήθηκε το ABS και δεν το κατάλαβες?
Ηonda Civic 2005