-
Ο χρήστης technik έγραψε:
το θέμα είναι ότι παρουσιάζουν το civic ως αργό αυτοκίνητο επειδή το γκολφ είναι γρηγορότερο...Πέρα από αυτό εγώ θέλω να μου γράψουν σε ποιους τομείς υπερέχει το γκολφ γιατί εγώ δεν βρίσκω κανέναν πέρα της άνεσης...
oύτε πιο άνετο είναι
ο ημιάκαμπτος είναι πιο ανάλαφρος στις λακούβες
Φυσικά και δεν είναι.
Ξέρεις τι είναι να φέρεις το βάρος της ευθύνης μιας φάου βε;
Κι αν ξεχαστείς 0.774 να αρχίσεις το προσπέρασμα; Έξυνες τ@@ σου ρε παιδί μου. (δεν το συζητάω να κάνεις κάτι πιο περίπλοκο)Τι θα γίνει τότε με τους υπολογισμούς μας μου λες;
Συμπέρασμα :
Σε TSI δεν έχεις περιθώριο να τα ξύνεις κι αυτό καταβαραθρώνει μονάδες άνεσης.Με τον ημιάκαμπτο δεν χρειάζεται να τα ξύνεις. Από τις αναπηδήσεις ξύνονται μόνα τους. Εκεί κερδίζεις τα 0.745 του δευτερολέπτου και γίνεσαι άρχοντας.
ΥΓ καταστράφηκε ο άη βασίλης για μένα. Πλέον μόνο ημιάκαμπτο και τεστ ταράνδου μου φέρνει στο μυαλό
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
χώροι επιβατών
χώροι αποσκευών
φρένα
κιβώτιο
οικονομία
εξοπλισμός
εγγύηση
αξιοπιστία
μεταπώληση
τιμή (υπολόγισε εξοπλισμό)
εμφανιση(αυτό βεβαια είναι υποκειμενικο)σωστο
σωστο
σωστο
αμφιβολο
σωστο, αλλα μερικοι δεν θελουν τοσο εξοπλισμο. Προτιμουν λιγοτερα και φτηνοτερα
σωστο, αλλα αυτο σημαινει 7 χρονια σαρακακη (συν τα πολυ συχνοτερα σερβις)
αμφιβολο, μενει να αποδειχτει
εξαιρετικα αμφιβολο
λαθος (ο επιπλεον εξοπλισμος δεν ενδιαφερει τους παντες, και ετσι κι αλλιως η εκδοση highline ειναι υπερπληρης για τους περισσοτερους με κατω απο 20k)
αμφιβολο, γουστα ειναι αυτα -
εγω περιμενω το GTI.. Ειναι ηδη εδω, απλα περιμενω να αλλαξει χρονια για να βγει η αδεια..
-
Βέβαια πρέπει να σκεφτείτε και κάτι ακόμα που έχει υπέρ το HONDA (για μένα) έναντι στο GOLF... Μιλάμε για γραμμικότητα VS πληθωρικότητας....
όταν κάνεις προσπέραση μιας νταλίκας και γκαζώνεις.... συνήθως φτάνεις σε σημείο να φέρεις τις στροφές του κινητήρα στο όριο.... και με το που κάνεις την προσπέραση.... αλλάζεις ταχύτητα να ρίξεις τις στροφές....
Το GOLF αν δεν είσαι χαμηλά σε στροφές θα ανεβάσεις και θα καθίσει μετά τις 5.500 διότι αρχίζει και χάνει δύναμη....
Το HONDA όμως επιταχύνει γραμμικά μέχρι τις 7.500 στροφές .. με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να αλλάξεις ταχύτητα κατά την προσπέραση....
Οι μετρήσεις που βλέπεται στα περιοδικά είναι σε καταστάσεις ακριβείας και με τον κινητήρα να περιμένει με στροφές στο σημείο της μέγιστης ροπής....
Αν είσαι όμως με το GOLF στις 5.000 στροφές και πατήσεις γκάζι δεν νομίζω να έχεις τόσο καλό πέταγμα.... γιατί το turbo τα έχει ήδη φτύσει....
Ενώ με τα 'καθαρά' 140 άλογα έχει δύναμη το αμάξι και στις 7.000 στροφές
Δεν ξέρω... δεν είμαι μηχανικός.... απλά από τα λίγα που ξέρω... ίσως να είναι σωστό αυτό που λέω... Κρατάω κάθε επιφύλαξη πάντως για αυτούς που ξέρουν καλύτερα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το θέμα είναι ότι παρουσιάζουν το civic ως αργό αυτοκίνητο επειδή το γκολφ είναι γρηγορότερο...Πέρα από αυτό εγώ θέλω να μου γράψουν σε ποιους τομείς υπερέχει το γκολφ γιατί εγώ δεν βρίσκω κανέναν πέρα της άνεσης...
oύτε πιο άνετο είναι
ο ημιάκαμπτος είναι πιο ανάλαφρος στις λακούβες
Φυσικά και δεν είναι.
Ξέρεις τι είναι να φέρεις το βάρος της ευθύνης μιας φάου βε;
Κι αν ξεχαστείς 0.774 να αρχίσεις το προσπέρασμα; Έξυνες τ@@ σου ρε παιδί μου. (δεν το συζητάω να κάνεις κάτι πιο περίπλοκο)Τι θα γίνει τότε με τους υπολογισμούς μας μου λες;
Συμπέρασμα :
Σε TSI δεν έχεις περιθώριο να τα ξύνεις κι αυτό καταβαραθρώνει μονάδες άνεσης.Με τον ημιάκαμπτο δεν χρειάζεται να τα ξύνεις. Από τις αναπηδήσεις ξύνονται μόνα τους. Εκεί κερδίζεις τα 0.745 του δευτερολέπτου και γίνεσαι άρχοντας.
ΥΓ καταστράφηκε ο άη βασίλης για μένα. Πλέον μόνο ημιάκαμπτο και τεστ ταράνδου μου φέρνει στο μυαλό
το 'αξίωμα' που βγαίνει από τους υπολογισμούς αυτούς είναι
ότι για διαφορές σε ρεπρίζ πάνω από 5 sec τουλάχιστον
θα λέμε ότι το Α είναι πιο γρήγορο από το Β... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
εγω περιμενω το GTI.. Ειναι ηδη εδω, απλα περιμενω να αλλαξει χρονια για να βγει η αδεια..καλορίζικο να είναι...το gti είναι σεβαστό από όλους
-
τεκνικ αυτό που μάλλον δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι σε ρυθμούς ταξιδιού οι διαφορές είναι μικρότερες λόγω στροφών και μάλιστα υπό προϋποθέσεις μηδενίζονται...δεν μιλά κανείς για ροπές σε αστικές διαδρομές...εκεί το γκολφ είναι σίγουρα απόλαυση όμως σε υπεραστικές διαδρομές άσε με να αμφιβάλλω. Όπως προανέφερα τα τούρμπο είναι ιδιότροπα και θυμίζουν ξανθιές γκόμενες...δεν ξέρεις πότε θα σε προδώσουν
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
το 'αξίωμα' που βγαίνει από τους υπολογισμούς αυτούς είναι
ότι για διαφορές σε ρεπρίζ πάνω από 5 sec τουλάχιστον
θα λέμε ότι το Α είναι πιο γρήγορο από το Β...Στα σοβάρα, δεν συζητάμε αν είναι 'πιο γρήγορο', προφανώς είναι. Συζητάμε πόσο αβυσαλέες είναι οι διαφορές.
Δεν ξέρω αν είναι στα 5, αλλά στο 1.5 δεν είναι. Και μόνο που καταλήξαμε να κραζόμαστε για τον αν ο ένας έκανε λάθος 0.35 ή ο άλλος 0.7sec νομίζω τα λέει όλα.
Στα μη σοβαρά, τίποτα δεν έχεις καταλάβει . Το αξίωμα είναι πως αν δεν ξύσεις και λίγο τ@@ σου δουλειά δεν γίνεται .
Κι ότι ο άη βασίλης είναι εγκάθετος . -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στα μη σοβαρά, τίποτα δεν έχεις καταλάβει . Το αξίωμα είναι πως αν δεν ξύσεις και λίγο τ@@ σου δουλειά δεν γίνεται .
Κι ότι ο άη βασίλης είναι εγκάθετος .τίποτα απολύτως....όμως
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
χώροι επιβατών
χώροι αποσκευών
φρένα
κιβώτιο
οικονομία
εξοπλισμός
εγγύηση
αξιοπιστία
μεταπώληση
τιμή (υπολόγισε εξοπλισμό)
εμφανιση(αυτό βεβαια είναι υποκειμενικο)σωστο
σωστο
σωστο
αμφιβολο
σωστο, αλλα μερικοι δεν θελουν τοσο εξοπλισμο. Προτιμουν λιγοτερα και φτηνοτερα
σωστο, αλλα αυτο σημαινει 7 χρονια σαρακακη (συν τα πολυ συχνοτερα σερβις)
αμφιβολο, μενει να αποδειχτει
εξαιρετικα αμφιβολο
λαθος (ο επιπλεον εξοπλισμος δεν ενδιαφερει τους παντες, και ετσι κι αλλιως η εκδοση highline ειναι υπερπληρης για τους περισσοτερους με κατω απο 20k)
αμφιβολο, γουστα ειναι αυταΓειά σου Pro... Δηλώνεις αμφίβολο, μένει να αποδειχτεί
και φυσικά μιλάμε για τον κινητήρα..... Υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο από έναν V-tech κινητήρα ????
Είναι και θα είναι ένας κινητήρας με που δηλώνει ότι δεν παθαίνει τίποτα.... ΟΤΙ και να του κάνεις... και με κόφτες να πηγαίνεις ..... Συν της άλλης είναι και καρα-δοκιμασμένος ακόμα και σε περισσότερα κυβικά με ακόμα περισσότερα άλογα....
Μήπως το αμφίβολο πάει στον TSi που για να μην κολλήσουν όλα μέσα έχουν βάλει καινούργια πλαίσια στον κινητήρα για να τραβάει και να διώχνει την ζέστη? Όλα τα περιοδικά εκφράζουν μία αμφιβολία για τον Tsi και για την πόση αντοχή θα έχει στον χρόνο...
Βέβαια ο απλός Tsi πιστεύω να αντέχει περισσότερο από τον GT Tsi με τα 170
Φοβάμαι μην αποκτήσει την φήμη του Wankel... όπου είναι φοβερός κινητήρας αλλά με οδηγίες χρήσης και λάδια κάθε 2ο γέμισμα του ρεζερβουάρ.
-
5 σελίδες με φυσική λυκείου και κοκκορομαχίες.
@lkar. Ναι το GOLF είναι καλύτερο σε ρεπρίζ από το HONDA καθώς άλλο 140 ατμοσφαιρικοί άλλο 140 τούρμπο ίπποι. Νομίζω όμως ότι όπως και εσύ το ξέρεις δεν είναι για όλους το σημαντικότερο γεγονός το πόσο γρήγορα επιταχύνει ένα όχημα αλλιώς όλη η αγορά θα αγόραζε το πιο γρήγορο.
@mjacob. Το προφανές είναι ότι το GOLF είναι πιο γρήγορο από το CIVIC και δεν χωρά αμφιβολία. Το αν η διαφορά είναι 10 ή 40 μέτρα δεν έχει σημασία αρκεί ο οδηγός να γνωρίζει και να λαμβάνει τα μέτρα του.
@all.
Είμαι κάτοχος GOLF και θα πάρω CIVIC. Η επιλογή μου τελικά καθορίστηκε από το γεγονός ότι το Hybrid είναι το ότι πιο φιλικό στο περιβάλλον που μου επιτρέπεται ως κάτοικος της Αθήνας να αγοράσω και βεβαία είναι και πιο οικονομικό καθώς αντί για 2 τουτού θέλω ένα (ένα ενοίκιο λιγότερο) και διάολε κάτι θα κερδίζω και από την διαφορά 98+ από 95 και από 3 lt/100km λιγότερα.
Όσον αφορά το service και οι 2 οίκοι είναι κάθε χρόνο και στους δύο οίκους οι διαφορές είναι αβυσσαλέες όσον αφορά το service (Καρέντα VS Φιλοσίδης π.χ. και αντίστοιχα όπως έχω ακούσει μεταξύ ΠΑΠΡΑ και ΣΑΡΑΚΑΚΗ) σε κόστος και ποιότητα.
Ο εξοπλισμός σε ένα όχημα είναι υποκειμενικό θέμα. Προσωπικά δεν θα ήθελα για τον συνοδηγό αερόσακο καθώς σε 95 από τα 100 ατυχήματα απλά δεν υφίσταται επαφή (εφόσον ο συνοδηγός έχει φορέσει σωστά τη ζώνη) όπως και δεν θα ήθελα κάποιες άλλες χαζομάρες όπως τα πακέτα εξοπλισμού (ESP με φώτα XENOΝ κ.λπ.)
Όσον αφορά την αξιοπιστία θα ήθελα να διαφωνήσω περί των αποτελεσμάτων της VW καθώς οι ίδιοι οι άνθρωποι της VW αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τους FSI. Αντίστοιχα διαφωνώ με την πολιτική του να πρέπει να πληρώσω στο 5θυρό CIVIC 1000+ Ευρώ αν κατά τύχη χτυπήσω κάποιον από πίσω με 5 km μόνον για τα ανταλακτικά.
Αν ήμουν οποιοσδήποτε Ευρωπαίος δεν θα αγόραζα κανένα από τα δύο οχήματα καθώς με τα ίδια λεφτά έπαιρνα τα αντίστοιχα diesel με ροπή να σπινάρουν και με 3η στο κιβώτιο και κατανάλωση όση του Υβριδικού.
Σε απτή ποιότητα θα έδινα στην VW περισσότερους πόντους (μαλακά πλαστικά κ.λπ.) αλλά στη ποιότητα στο χρόνο όταν στο GOLF μου τα πλαστικά άρχισαν να ξεφλουδίζουν μετά από 2 χρόνια να το βράσω όπως και το γεγονός ότι με συχνότητα 1 ανά 2 έτη πρέπει να αλλάξω κάποιο μηχανισμό παραθύρου με ελάχιστη χρήση όταν στο TIPO που είχα για 11 χρόνια αυτό δεν συνέβει ούτε μία φορά.
Σε χώρους δεν αμφιβάλλω ότι το CIVIC είναι εμπρός αλλά ποιός τους χρειάζεται?? Και αν ναι γιατί να μην επιλέξει το PLUS??
Τελικά σήμερα η επιλογές είναι περισσότερο θέμα ψυχισμού του καταναλωτή και όχι κακών ή καλών αυτοκινήτων. Όλα τα αυτοκίνητα είναι πάρα πολύ καλά και οι διαφορές είναι πραγματικά πολύ πιο μικρές από ότι πριν 20 χρόνια.
Αυτά για την ώρα και συγνώμη αν κούρασα.
Ψυχραιμία ο Άγιος Βασίλης δεν φταίει σε τίποτα....
Σεβασμός στον συνφορουμίτη και τις ευχές μου για καλά Χριστούγεννα και στους GOLFers και στους CIVICers.
-
????????????
Προσωπικά δεν θα ήθελα για τον συνοδηγό αερόσακο καθώς σε 95 από τα 100 ατυχήματα απλά δεν υφίσταται επαφή?????????????Να σε ρωτίσω....Αν έρθει ένα αμάξι από την μεριά του συνοδηγού και σκάσει πάνω στην πόρτα.... θα γίνει το κεφάλι του κομμάτια... ναι ή οχι????
Άρα θέλεις πλευρικούς αερόσακους....
Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει αμάξι με πλευρικούς και να μην έχει συνοδηγού
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Γειά σου Pro... Δηλώνεις αμφίβολο, μένει να αποδειχτεί
και φυσικά μιλάμε για τον κινητήρα..... Υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο από έναν V-tech κινητήρα ????
Είναι και θα είναι ένας κινητήρας με που δηλώνει ότι δεν παθαίνει τίποτα.... ΟΤΙ και να του κάνεις... και με κόφτες να πηγαίνεις ..... Συν της άλλης είναι και καρα-δοκιμασμένος ακόμα και σε περισσότερα κυβικά με ακόμα περισσότερα άλογα....
Μήπως το αμφίβολο πάει στον TSi που για να μην κολλήσουν όλα μέσα έχουν βάλει καινούργια πλαίσια στον κινητήρα για να τραβάει και να διώχνει την ζέστη? Όλα τα περιοδικά εκφράζουν μία αμφιβολία για τον Tsi και για την πόση αντοχή θα έχει στον χρόνο...
Φοβάμαι μην αποκτήσει την φήμη του Wankel... όπου είναι φοβερός κινητήρας αλλά με οδηγίες χρήσης και λάδια κάθε 2ο γέμισμα του ρεζερβουάρ.
Γεια σου και σενα.
Φυσικα και αναφερομαι κυριως στον tsi... Εγω βλεπεις δεν τον εχω βγαλει σκαρτο a priori. Εσυ εισαι βεβαιος οτι θα ειναι μαπα, και μαλιστα επιχειρηματολογεις γι αυτο!
Επισης, η αξιοπιστια ενος αυτοκινητου δεν ειναι μονο ο κινητηρας του. Τι να τον κανω τον αθανατο κινητηρα αν με αφηνουν τα ηλεκτρικα (τυχαιο παραδειγμα, δεν λεω οτι το σιβικ εχει χαλια ηλεκτρικα). Ας τα δουμε λοιπον στο χρονο τα αυτοκινητα.
Τελος, πληροφοριακα, o wankel ΔΕΝ καιει λαδια. Τα χρησιμοποιει για ψυξη και η καταναλωση τους ειναι φυσιολογικη. Οτι δεν λειτουργει οπως το δικο σου εργαλειο δεν ειναι απαραιτητα χαλασμενο, μπορει να ειναι απλως διαφορετικο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Είμαι κάτοχος GOLF και θα πάρω CIVIC. Η επιλογή μου τελικά καθορίστηκε από το γεγονός ότι το Hybrid είναι το ότι πιο φιλικό στο περιβάλλον που μου επιτρέπεται ως κάτοικος της Αθήνας να αγοράσω και βεβαία είναι και πιο οικονομικό καθώς αντί για 2 τουτού θέλω ένα (ένα ενοίκιο λιγότερο) και διάολε κάτι θα κερδίζω και από την διαφορά 98+ από 95 και από 3 lt/100km λιγότερα.Εγώ πάντως είμαι θετικός για το Hybrid Civic και είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσεις για αυτά που σου προσφέρει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Έχεις δίκιο lkar.
Πάμε στα μισό δευτερόλεπτο για προσπέραση νταλίκας δέκα μέτρων, και στα 0.7 για 20 μέτρων.Στην καλύτερη περίπτωση απέχει 0.35 από δικό μου αποτέλεσμα (0.35) και 0.7 από το δικό σου (1.5). Ό,τι καταλαβαίνεις από αυτό.
Αν εσύ θεωρείς ότι μισό δευτερόλεπτο είναι κάλιστα μεγαλύτερο από το χρόνο αντίληψης του κα?θε οδηγού, όσον αφορά στο πότε καταλαβαίνει πως μπορεί να κάνει προσπέραση, πάω πάσσο.
Εγώ πιστεύω πως ο χρόνος αντίληψης είναι μεγαλύτερος, οπότε οι 'μετρήσεις' που ως καταλήγουν σε 'ειδοποιοί' διαφορές του 0.5sec είναι εκ βάσεως άκυρες και επηρεάζονται από πολύ σημαντικότερους αστάθμητους παράγοντες.
Εγώ το δέχομαι. Μαλακία ο συλλογισμός μου.
Τα δικά σου 40 μέτρα και ήταν καλύτερα;
Γιατί εγώ τα βλέπω να απέχουν ακόμα περισσότερο από τις δικές μου μαλακίες.Τα δικά μου 40 μέτρα αφορούσαν τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ μέτρηση κι ήμουν σαφέτατος. Η διαφορά των 40 μέτρων αφορά στα 80-110 με 3η αφού γι' αυτή έχω πραγματικά δεδομένα χωρίς παραδοχές.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Γειά σου Pro... Δηλώνεις αμφίβολο, μένει να αποδειχτεί
Γεια σου και σενα.
Φυσικα και αναφερομαι κυριως στον tsi... Εγω βλεπεις δεν τον εχω βγαλει σκαρτο a priori. Εσυ εισαι βεβαιος οτι θα ειναι μαπα, και μαλιστα επιχειρηματολογεις γι αυτο!
Επισης, η αξιοπιστια ενος αυτοκινητου δεν ειναι μονο ο κινητηρας του. Τι να τον κανω τον αθανατο κινητηρα αν με αφηνουν τα ηλεκτρικα (τυχαιο παραδειγμα, δεν λεω οτι το σιβικ εχει χαλια ηλεκτρικα). Ας τα δουμε λοιπον στο χρονο τα αυτοκινητα.
Τελος, πληροφοριακα, o wankel ΔΕΝ καιει λαδια. Τα χρησιμοποιει για ψυξη και η καταναλωση τους ειναι φυσιολογικη. Οτι δεν λειτουργει οπως το δικο σου εργαλειο δεν ειναι απαραιτητα χαλασμενο, μπορει να ειναι απλως διαφορετικο.
Δεν είπα ποτέ ότι ο TSi δεν είναι καλός κινητήρας... με τα σημερινά δεδομένα και με τις επιδόσεις που έχει είναι Super... απλά δεν ξέρουμε τι 'παιδικές αρρώστιες' θα παρουσιάσει.
Άλλωστε και εγώ μεταξύ του Civic και του Golf GT 170 ήμουνα... και είμαι ακόμα αν δω ότι το civic το τραβήξει πολύ το σκοινί με τις παραδόσεις των αμαξιών.Εγώ δεν έδωσα επιχειρήματα ποτέ για να βγάλω μάπα των TSI απλά τον έφερα σαν σύγκριση με το civic για να πω ότι και το Hondaki δεν είναι μάπα... έχει και αυτό καλούλες επιδόσεις. Όχι σαν του Tsi βέβαια αλλά καλές για πολιτισμένο στυλ οδήγησης.
Όσο για τον wankel (μιας και ήμουνα ερωτευμένος με το Rx8 πριν από 2 χρόνια) θέλει γέμισμα με λάδια κάθε δεύτερη φορά που πας να γεμίσεις το ντεπόζιτό σου με βενζίνη (Έχει και αυτοκόλλητο μέσα στο αμάξι που το λέει).... Δεν είπα ότι είναι χαλασμένο... απλά είπα ότι θέλει 'οδηγίες χρήσης' πρέπει να τον προσέχεις και δεν είναι για ξέγνοιαστα ταξίδια...
π.χ άμα μπεις στο φόρουμ του Rx8club θα δεις πως με δυσκολία πας Αθήνα - Θεσσαλονίκη χωρίς να προσθέσεις λάδια.ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ : Μην διαβάζεις τα πάντα με καχυποψία ... Είμαστε εδώ να πούμε 2-3 κουβέντες , να ανταλλάξουμε απόψεις και να μάθουμε από αυτές.
Κανένα αμάξι δεν είναι τέλειο... άμα υπήρχε ... θα έπαιρναν όλοι αυτό... από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου και αναγκών... Εμένα π.χ δε με εντυπωσιάζει η 'τρελή' ροπή του Tsi
Προτιμώ το καλύτερο design με ανθρώπινες επιδόσεις και μπιχλιμπίδια στον εξοπλισμό .... και μην ξεχνάμε ... το Honda Civic έχει καλές επιδόσεις.... αρκετά καλές για ένα ταξίδι με προσπεράσματα...
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Βέβαια πρέπει να σκεφτείτε και κάτι ακόμα που έχει υπέρ το HONDA (για μένα) έναντι στο GOLF... Μιλάμε για γραμμικότητα VS πληθωρικότητας....όταν κάνεις προσπέραση μιας νταλίκας και γκαζώνεις.... συνήθως φτάνεις σε σημείο να φέρεις τις στροφές του κινητήρα στο όριο.... και με το που κάνεις την προσπέραση.... αλλάζεις ταχύτητα να ρίξεις τις στροφές....
Το GOLF αν δεν είσαι χαμηλά σε στροφές θα ανεβάσεις και θα καθίσει μετά τις 5.500 διότι αρχίζει και χάνει δύναμη....
Το HONDA όμως επιταχύνει γραμμικά μέχρι τις 7.500 στροφές .. με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να αλλάξεις ταχύτητα κατά την προσπέραση....
Οι μετρήσεις που βλέπεται στα περιοδικά είναι σε καταστάσεις ακριβείας και με τον κινητήρα να περιμένει με στροφές στο σημείο της μέγιστης ροπής....
Αν είσαι όμως με το GOLF στις 5.000 στροφές και πατήσεις γκάζι δεν νομίζω να έχεις τόσο καλό πέταγμα.... γιατί το turbo τα έχει ήδη φτύσει....
Ενώ με τα 'καθαρά' 140 άλογα έχει δύναμη το αμάξι και στις 7.000 στροφές
Δεν ξέρω... δεν είμαι μηχανικός.... απλά από τα λίγα που ξέρω... ίσως να είναι σωστό αυτό που λέω... Κρατάω κάθε επιφύλαξη πάντως για αυτούς που ξέρουν καλύτερα.
τι κάνει το TSI στις 5.000;;;; τα φτύνει;;
Ούτε ξέρεις πως γίνονται οι μετρήσεις στα περιοδικά, ούτε φυσικά τα χαρακτηριστικά του TSI
-
Καλά (όλοι)εσείς δεν ξενερώνετε με τίποτα, ε?
Χρόνια Πολλά
--WinMik--
-
Οταν παραθετετε ενα σωρο στοιχεια (πλαισια κινητηρα, πουσαρισμενος, εχει λαγκ, δεν αποδιδει το καλοκαιρι, θερμαινεται η τουρμπινα μετα απο χιλιομετρα και πεφτει η αποδοση, βαραει πειρακια, κλπ, κλπ) δεν προδιαγραφετε την επικειμενη αποτυχια του tsi; Εγω δεν ειπα οτι θα ειναι αξιοπιστος ή οχι, ειπα κατσε να δουμε.
Τελος, εκανες παραλληλισμο και ειπες οτι μπορει να βγει ο τσι σαν τον βανκελ που θελει λαδια. Και απαντησα, οτι ο βανκελ ειναι φυσιολογικο να τρωει λαδακι. Οποιος τον αγορασε και εχει απαιτηση να μην συμπληρωνει ειναι απλως ασχετος. Αρα, το γεγονος οτι ο βανκελ θελει λαδακι, δεν ειναι σε καμια των περιπτωσεων λογος για να τον βγαλεις σκαρτο. Ετσι δουλευει, τελεια και παυλα. Το οτι θελει αλλη μεταχειριση ειναι γεγονος, αλλα αυτο μονο εναν αδαη μπορει να οδηγησει στο συμπερασμα οτι ειναι κακος κινητηρας.
Και καχυποψια δεν παιζει.
-
Άμα δεις το διάγραμμα θα καταλάβεις....
Το Golf φτάνει τα 22 kg ροπή στις 2.500 και τις κρατάει μέχρι τις 4.500.
Από τις 4.500 μέχρι τις 6.400 πέφτει κατακόρυφα στα 14kg ροπήΆρα από τις 4.500 - τις 6.500 o κινητήρας πέφτει
Το civic από την άλλη πιάνει τα 17kg ροπή στις 4.000 και τις κρατάει ΣΤΑΘΕΡΑ μέχρι τις 6.000. Από τις 6.000 πέφτει και στα 14kg ροπή στις 6.500
Αν θες να σου σκανάρω το γράφημα να το δεις
Ηonda Civic 2005