-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Περα απο πλακα πραγματικα συγκλονιζεσαι οταν βλεπεις ποσο πολυ καταστρεφεται ενα συγχρονο αυτοκινητο μετα απο μια τετοια συγκρουση...το σιγουρο ειναι οτι μετα πρεπει να σκεφτει κανεις αν ειναι καλυτερα να το πουλησει ή να το επισκευασει...
ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙ? ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΙ?
- ειμαστε και σε καποια ηλικια, το εγκεφαλικο πλησιαζει... μην τα λετε ετσι αποτομα...
-
ρε 'πιλοτε' των οικονομικων αμα δεν καταλαβαινεις τι γραφω ζητησε μου να το αναλυσω...Περα απο τεστ δοκιμων και euroncap σχολιαζω οτι ενα συγχρονο αυτοκινητο αν παθει μεγαλη ζημια σε τρακαρισμα αναρωτιεσαι αν αξιζει να το φτιαξεις ή να το πουλησεις. Στην τελικη ομως σου δινει την δυνατοτητα να το σκεφτεις αφου θα σου εχει σωσει πρωτα την ζωη...που ειναι και το ζητουμενο!
Τωρα καταλαβες ή να σε στειλω καλυτερα να περασεις καμια συγκεντρωτικη πελατων-προμηθευτων που τα καταφερνεις καλυτερα;
Αλλη φορα επελεξε να σχολιασεις καποιον αλλο διοτι οι ειρωνειες σου δεν μου αρεσουν... Μην το συνεχισεις σε παρακαλω. -
ρε 'πιλοτε' των οικονομικων αμα δεν καταλαβαινεις τι γραφω ζητησε μου να το αναλυσω...Περα απο τεστ δοκιμων και euroncap σχολιαζω οτι ενα συγχρονο αυτοκινητο αν παθει μεγαλη ζημια σε τρακαρισμα αναρωτιεσαι αν αξιζει να το φτιαξεις ή να το πουλησεις. Στην τελικη ομως σου δινει την δυνατοτητα να το σκεφτεις αφου θα σου εχει σωσει πρωτα την ζωη...που ειναι και το ζητουμενο!
Τωρα καταλαβες ή να σε στειλω καλυτερα να περασεις καμια συγκεντρωτικη πελατων-προμηθευτων που τα καταφερνεις καλυτερα;
Αλλη φορα επελεξε να σχολιασεις καποιον αλλο διοτι οι ειρωνειες σου δεν μου αρεσουν... Μην το συνεχισεις σε παρακαλω.Εγω τι φταιω οταν αναφερεις 'μετα απο μια τετοια συγκρουση'. ? Την υγεια μου προσπαθω να διαφυλαξω... κακο ειναι ?
-
Οποιος νομίζει οτι τα Euroncap δεν σημαίνουν τίποτα
πρέπει να δεί το Crash Test του Top Gear με το παλιό Espace
σε πλαγιομετωπική με το νέο Espace.
O οδηγός του παλιού μαλλόν θα έιχε σκοτωθεί ενώ στο νέο
δεν ανοίξαν κάν οι αερόσακοι γιατι το τρακάρισμα δεν ήταν τόσο 'κακό'Το τυποποιήμενο Euroncap ήταν ο κύριος λόγος που τα αυτοκίνητα
έχουν γίνει ΠΟΛΥ πιο ασφαλή από το παρελθόν και ποιά έχουμε
και μετρήσιμα μεγέθη για πάρα πολλά οχήματα.Ξεφύγαμε από τον λογική του Γερμανικό είναι άρα πρέπει να είναι γερό και πήγαμε στην μετρησιμη λογική των Γαλλικών Renault που είναι γερά γιατί
έχουν δοκιμαστεί και το ξέρουμε οτί έχουν υψήλα παθητική ασφάλειαΔηλαδή ξεφύγαμε από την λογική του καφενείου και η ασφάλεια έγινε μετρήσιμο αποτέλεσμα, είδαμε δήθεν γερά αυτοκίνητα να ζορίζονται (BMW 3 E36) και άλλα να είναι πολύ γερά (FIAT Punto Mk2) χωρίς να το περιμέναμε
-
+100000000000
Ο θεσμός euroNCAP μόνο καλό έχει κάνει, γκρέμισε άπειρους μύους και αποτελε μια όαση αντικειμενικότητας. Τα καινούρια μοντέλα πλέον οφείλουν να φέρνουν καλά αποτελέσματα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για 4 αστέρια.
Κρίμα για το civic, όχι πως δεν θα το αγόραζα μόνο και μόνο για αυτό το λόγο αλλά θα το προτιμούσα με 5, όιπως και κάθε νέο αυτοκίνητο.
-
OK.Tα'παμε τα ξανα-ματα ειπαμε.Καλα θα ηταν με 5 αστερια αλλα και με 4 δεν ειναι ανασταλτικος παραγοντας αγορας,εκτος αν καποιος ζει σε καποιον κοσμο που πιστευει οτι θα τρακαρει πλεον με λιγοτερο απο 60χλμ(σ'αυτα τα χλμ δεν μετρανε αστερια?) και θα φοραει ζωνη (που λιγοι το κανουν) και εχει κερδισει και το τζοκερ ωστε να ειναι αρκετα τυχερος και να μην παθει τπτ.Οχι οτι δεν μετραει η βαθμολογια του NCAP αλλα στις ταχυτητες που γινονται συνηθως τα σοβαρα ατυχηματα δεν νομιζω να παιζουν ρολο οι αστερισμοι παρα μονο ο καλος θεουλης και η διαθεση του εκεινη την στιγμη.Οποτε οποιος πιστευει οτι θα ειχε σωθει με +1 αστερι ή οτι κινειται με ενα 5αστερο τανκ μαλλον κανει λαθος.
-
Δεν κάνει απαραίτητα λάθος, έχει άλλη άποψη από τη δική σου.
Και μπορεί στη μετωπική με 120km/h να μην υπάρχει διαφορά (αλήθεια, το ξέρουμε?) αλλά στα εξηντατόσα υπάρχει διαφορά ενός μικροτραυματισμού.
-
By analyzing every injury sustaining motor vehicle accident in Sweden, Folksam has discovered some interesting facts. Improvements to the shock-absorbing capacity of vehicle front-ends combined with improvements to the occupants safety-cage, front & side airbags, and seat-belt pre-tensioners have reduced the risk of occupant injuries over 20% during the past 10 years. Even with these encouraging results, the risk of personal injury or death is ten times higher in the most dangerous cars when compared to the safest. The greatest improvements have occured in the smallest vehicles. Before the 1990's, manufacturers failed to apply the same safety standards to to small cars as they did to large. Historically the latest safety equipment always appeared in the largest and most expensive vehicles, while small and inexpensive models were ignored. Luckily, legislation and the public's growing concern for crash-worthiness have forced manufacturers to fit even the smallest and cheapest cars with the same safety equipment that is found on the largest and most expensive.
Πηγή Folksam Fond...με στοιχεία από ανάλυση πραγματικών ατυχημάτων στην Σουηδία
Και ένα ακόμα link
http://www.iihs.org/news/rss/pr081006.htmlΑν και μετά από αυτό δεν πείθεστε για την χρησιμοτητα των NCAP tests....και για το αν μετράνε η όχι τα αστεράκια στην πραγματική ζωή τι να πω. Έχει πλάκα πάντως πως οταν ένα αμάξι χτυπάει 5 αστέρια γίνεται πρώτη είδηση από τους φίλους/οπαδούς της εν λόγω εταιρείας και πως ψάχνουμε διάφορες σενάρια αμα δεν τα πάει τόσο καλά....Καλή φάση ακόμα και σε αντικειμενικά αποτελέσματα χωράει υποκειμενική ανάγνωση τελικα. Όχι οτι το διαπιστώνω πρώτη φορά αλλά τέλος πάντων. Επίσης φίλε pipikino αν εσύ η οποιοσδήποτε άλλος δεν φοράει ζώνη τότε φυσικά καλά κάνει και δεν υπολογίζει τα αστεράκια και τους πλανήτες του NCAP αφου αυτομάτως αναιρεί τον βασικότερο παράγοντα σχεδιασμού των σύγχρονων αυτοκινήτων. Ναι ακόμα και στην εποχή των 100 μπαλονιών χωρίς ζώνη δεν γίνεται τπτ.
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
OK.Tα'παμε τα ξανα-ματα ειπαμε.Καλα θα ηταν με 5 αστερια αλλα και με 4 δεν ειναι ανασταλτικος παραγοντας αγορας,εκτος αν καποιος ζει σε καποιον κοσμο που πιστευει οτι θα τρακαρει πλεον με λιγοτερο απο 60χλμ(σ'αυτα τα χλμ δεν μετρανε αστερια?) και θα φοραει ζωνη (που λιγοι το κανουν) και εχει κερδισει και το τζοκερ ωστε να ειναι αρκετα τυχερος και να μην παθει τπτ.Οχι οτι δεν μετραει η βαθμολογια του NCAP αλλα στις ταχυτητες που γινονται συνηθως τα σοβαρα ατυχηματα δεν νομιζω να παιζουν ρολο οι αστερισμοι παρα μονο ο καλος θεουλης και η διαθεση του εκεινη την στιγμη.Οποτε οποιος πιστευει οτι θα ειχε σωθει με +1 αστερι ή οτι κινειται με ενα 5αστερο τανκ μαλλον κανει λαθος.Ναι φυσικά και ΟΛΟΙ στην ευρώπη φοράνε ζώνη
64 χλμ/ώρα ειναι μια καλή ταχύτητα γιατί μπορεί να πάς με 120+ αλλά την στιγμή της κρούσης έχεις πολύ λιγότερα.
και φυσικά 4* ειναι καλή επίδοση, αλλά υπάρχει και καλύτερη -
Για εμένα το Εuroncap, εκτός από το ότι έχει συντελέσει στο να γίνει πλέον η παρεχόμενη ασφάλεια ενός αυτοκινήτου κριτήριο για την αγορά του, έχει καταφέρει να καταρρίψει 3 μύθους:
-
ότι μέσα στην πόλη όπου μια πιθανή σύκρουση θα συμβεί με ταχύτητες της τάξης των 50-60 km/h δεν υπάρχει λόγος να φοράς ζώνη.
-
ότι όσο πιο μακριά είναι η μούρη του αμαξιού τόσο πιο ασφαλές είναι. Ακόμα ακούω έναν θείο (θειό μάλλον...) με avensis του 1998 να σνομπάρει το νέο Yaris για αυτό το λόγο και να θεωρεί το δικό του καλύτερο!
-
ότι το σουηδικό ατσάλι μετράει (μπορεί παλιότερα να ίσχυε, αλλά πλέον ακόμα και οι γιαπωνέζοι το έχουν φτάσει...).
Και για να μήν ξεφύγω πολύ από το θέμα, εμένα δεν με νοιάζει η υπόθεση ότι στα 120 σε κανένα αμάξι δεν γλυτώνεις. Εμένα με νοιάζει ότι το Euroncap έχει επιλέξει ένα είδος crash test που ομολογουμένως είναι το χειρότερο είδος σύγκρουσης (πλαγιομετωπική) και μπορεί να φανερώνει τις οποιεσδήποτε ατέλειες στη δομή ενός αυτοκινήτου. Μάλιστα, σε μία ταχύτητα που οι πιθανότητες να πάθεις σοβαρότατο τραυματισμό είναι απειλητικά μεγάλες.
Ε λοιπόν, στις παραπάνω συνθήκες, σε κάποιο αμάξι με 5 αστέρια (πχ focus) έχεις, επιστημονικά αποδεδειγμένα, λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστείς από ότι σε ένα με 4 (πχ civic ή mazda3), ακόμα περισσότερο για ένα με 3 αστέρια (ευτυχώς τείνει να εκλείψει πλέον το είδος, μόνο η 147 απογοήτευσε τόσο). Οπότε σίγουρα για κάποιον που η παρεχόμενη ασφάλεια είναι θέμα πρωτίστης σημασίας (και γιατί να μήν είναι), τον νοιάζει και τον παρανοιάζει!
-
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αλλη φορα επελεξε να σχολιασεις καποιον αλλο διοτι οι ειρωνειες σου δεν μου αρεσουν... Μην το συνεχισεις σε παρακαλω.Εγω τι φταιω οταν αναφερεις 'μετα απο μια τετοια συγκρουση'. ? Την υγεια μου προσπαθω να διαφυλαξω... κακο ειναι ?
...περα απο πλακα νομιζα οτι ηταν κατανοητο...ελπιζω μετα τις διευκρινησεις να καταλαβες και να μην με...προκαλεις παλι γιατι θα στειλω τα...f16
-
δεν νομιζω να αμφισβητησε κανεις το euroncap. Ο ρολος του ειναι σημαντικος κατι το οποιο φαινεται απο την ασφαλεια που προσφερουν τα συγχρονα αυτοκινητα. Απλα το γεγονος οτι δεν το περιμεναμε σε συνδυασμο με την καζουρα που μας κανετε προκαλει...σπασμωδικες αντιδρασεις. Ελπιζω να προχωρησουν στις καταλληλες βελτιωσεις διοτι αμαυρωνουν την εικονα ενος πολυ καλου αυτοκινητου που πηγαινε να κερδισει και το coty2007(παλια...βεβαια)
-
Σπύρο δεν νομίζω οτι κανείς σας έκανε καζούρα. Προσωπικά απογοητεύτηκα οχι τόσο από τα 4 αστέρια αλλά απο την μηδενική ( έχω την αίσθηση οτι στους τραυματισμούς ποδιών πήγαμε και λίγο πίσω ) βελτίωση σε σχέση με το απελθόν μοντέλο
-
ειλικρινα το τμημα μαρκετινγκ της εταιρειας εγινε ρομπα...ακομα και αν κανουν αυριο νεο τεστ και ολα πανε κατ 'ευχην αυτο που παθανε θα το θυμουνται...αλαζονεια και ιαπωνες στα αυτοκινητα δεν συμβιβαζονται...
εχεις δικιο για το τεστ... τα αποτελεσματα ειναι αναλογα η χειροτερα αν εξαιρεσεις τα 'παιδια' και τους πεζους...
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
2) ότι όσο πιο μακριά είναι η μούρη του αμαξιού τόσο πιο ασφαλές είναι. Ακόμα ακούω έναν θείο (θειό μάλλον...) με avensis του 1998 να σνομπάρει το νέο Yaris για αυτό το λόγο και να θεωρεί το δικό του καλύτερο!Aυτό μπορεί να ισχύει όχι λόγω μακρύτερης μούρης αλλά λόγω μεγαλύτερης μαζας εφ' όσον μιλάμε για σύγκρουση δύο κινούμενων αυτοκινήτων και όχι σύγκρουσης με σταθερό εμπόδιο.Γι αυτό και δεν συγκρίνουμε ποτέ τα αστέρια σε διαφορετικής κατηγορίας αυτοκίνητα(Οι Αμερικάνοι το ορίζουν ως διαφορά μεγαλύτερη του 15% στο βάρος).Με απλά λόγια αν συγκρουσθεί ένα Α4(1370 kg στη δοκιμή του EuroNCAP) των 4 αστεριών μ' ένα yaris(1050 kg στη δοκιμή του EuroNCAP) των 5 αστεριών το αποτέλεσμα πιθανόν να είναι χειρότερο για το δεύτερο.
-
A ρε Ιαπωνες...
Τελικα μονο η Toyota τα παει καλα στην F1
-
'Τελικα μονο η Toyota τα παει καλα στην F1 '
-Γιατι δεν χρησιμοποιουν τον 1.8 του MR2-celica.Eιδάλλως Mclaren θα ειχαν καταντησει -
δεν νομιζω να αμφισβητησε κανεις το euroncap. Ο ρολος του ειναι σημαντικος κατι το οποιο φαινεται απο την ασφαλεια που προσφερουν τα συγχρονα αυτοκινητα. Απλα το γεγονος οτι δεν το περιμεναμε σε συνδυασμο με την καζουρα που μας κανετε προκαλει...σπασμωδικες αντιδρασεις. Ελπιζω να προχωρησουν στις καταλληλες βελτιωσεις διοτι αμαυρωνουν την εικονα ενος πολυ καλου αυτοκινητου που πηγαινε να κερδισει και το coty2007(παλια...βεβαια)όχι δεν είναι άσχημα τα 4*
Θεωρώ πολυ χειρότερα τα 4* σε οχήματα οπως το Audi Q7, που είναι ένα τανκς στους δρόμους και τελικά δεν προσφέρει κορυφαία ασφάλεια μόνο
κίνδυνο στους υπόλοιπους, παρά σε αυτή την κατηγορία C -
και σημειωτέον στην Ελλαδα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να τρακαρεις με κανα τρακτερ(Q7),τζιπ,λεοφωρειο,φορτηγο παρα με Ι.Χ , kαι τα αστερια εκει πανε παλι περιπατο γιατι οσο και να μην το θελουμε οι συνθηκες στα crash test ειναι ελεγχομενες.
Ερωτηξις: γιατι δεν βαθμολογουν την συνολικη ασφαλεια (ενεργητικη+παθητικη) που προσφερει ενα αυτοκινητο.Δλδ εγω με 300 αλογα εχω τις ιδιες πιθανοτητες να τρακαρω με εναν κατοχο yugo?Και δεν εννοω να κανω παντηλικια και κοντρες (σ'αυτην την περιπτωση δεν σωζεσαι ουτε και απο 6 αστερια) απλα και μονο τις προσπερασεις που κανω εγω δεν προκειται να τις κανει πιο ασφαλες ενα αυτοκινητο χαμηλοτερης ιπποδυναμης.Γιατι να μην θεωρειται το δικο μου πιο ασφαλη απο το yaris του οποιου ο οδηγος θα κατεβει και θα σπρωχνει? -
Κύριοι,
Νομίζω ότι όλοι γίναμε σοφότεροι μετά από αυτά τα αποτελέσματα. Μπορεί να θυμώσαμε και να πικραθήκαμε (μήπως αισθανθήκαμε και προδομένοι?) μαζί τους αλλά ήταν πολύ ενημερωτικά. Καλό είναι να ξέρουμε σε τι όχημα εμπιστευόμαστε την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας. Ας κάνουν τους Γιαπωνέζους πιο προσεκτικούς.
Κάτι άλλο…
Α) Τι πίεση πρέπει να έχουν τα ελαστικά, γιατί δεν το είδα πουθενά.
Β) Τα χειμωνιάτικα λάστιχα κάνουν τόση διαφορά?
Γ) Οι redliners το κολοβαράνε, ούτε σε γράφουν και ούτε το e-mail info@.. δουλεύει και μην μου πείτε για cookies
Ηonda Civic 2005