-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι έτσι είναι
Πόσα golf 1800 κυβικά πούλησανε?
κανένα
Λογικό
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
popol@ros μπορεί να είναι όπως τα λές αλλά δείξε μου ένα αμάξι που έχει όλα ανώτερα από το civic. Συγκρίνεις μια ολόκληρη κατηγορία με άνα μοντέλο.Φυσικά και το civic δεν έχει όλους τους τομείς τέλειους, αλλά και κανένα άλλο αμάξι. Για μένα, και για την κατηγορία-είδος οχήματος τα καλά του είναι πολύ περισότερα από τα αρνητικά του, και σίγουρα οι ανταγωνστες τους υστερούν σε πολλά περισσότερα
μπαμπη,
οπως γνωριζεις ολα τα αυτοκινητα εχουν θετικα και αρνητικα......
αν ρωτας εμενα προσωπικα , ναι το φοκους ειναι πολυ πιο ολοκληρωμενο απο το σιβικ
κερδιζει :
-πλαισιο, αναρτηση, τιμονι, κρατημα, λογικα και ασφαλεια, ησυχιαχανει :
-ελαχιστα σε χωρους , χωρο αποσκευων, ποιοτητα εσωτερικου , ελαχιστα σε επιδοσεις και ισως και σε καταναλωση.....πανω κατω τα ιδια θα πω και για το μαζντα 3.....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι έτσι είναι
Πόσα golf 1800 κυβικά πούλησανε?
κανένα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το αστρα κοπανουσε αρκετα... τουλάχισουν το παλιό
και κάτι αλλο για να μη το ξεχασω
ΤΟ ΛΕΟΝ ΔΕ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
ΓΙΑΤΙ?????? θα μου πει κάποιος?
οπως βλεπεις, το ιδιο θα μπορουσε να πει καποιος κατοχος golf για το civic...
καμία σχέση. το golf είναι χρόνια χειρότερο απο το honda. Απορω ακόμη πως πουλάνε αμάξια που διαλύονται τα ταμπλο.... (εχουμε στο γραφείο μου polo!!!!)
Μα τοσο βλακες ειναι πια αυτοι που αγοραζουν τα Golf με ταμπλο που διαλυονται?
Κοιτα να δεις που τυχαινει να ειναι και πολλοι (και μαλιστα ΠΟΛΛΟΙ περισσοτεροι απο αυτους που παιρνουν Civic).ΥΓ: Και που να ερθει και το Golf 1.4/140 τι θα γινει...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
το αστρα κοπανουσε αρκετα... τουλάχισουν το παλιό
και κάτι αλλο για να μη το ξεχασω
ΤΟ ΛΕΟΝ ΔΕ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
ΓΙΑΤΙ?????? θα μου πει κάποιος?
οπως βλεπεις, το ιδιο θα μπορουσε να πει καποιος κατοχος golf για το civic...
καμία σχέση. το golf είναι χρόνια χειρότερο απο το honda. Απορω ακόμη πως πουλάνε αμάξια που διαλύονται τα ταμπλο.... (εχουμε στο γραφείο μου polo!!!!)
Μα τοσο βλακες ειναι πια αυτοι που αγοραζουν τα Golf με ταμπλο που διαλυονται?
Κοιτα να δεις που τυχαινει να ειναι και πολλοι (και μαλιστα ΠΟΛΛΟΙ περισσοτεροι απο αυτους που παιρνουν Civic).ΥΓ: Και που να ερθει και το Golf 1.4/140 τι θα γινει...
χαζοι εναι βεβαια!
εεε δεν συγκρινεται με το 140αρι γκολφ (που θα ειναι και πιο φθηνο) το σιβικ γιατι το γκολφ θα καιει πολυ...
θα υπαρχει και golf plus για αυτους που θελουν χωρους....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μπαμπη,
οπως γνωριζεις ολα τα αυτοκινητα εχουν θετικα και αρνητικα......
αν ρωτας εμενα προσωπικα , ναι το φοκους ειναι πολυ πιο ολοκληρωμενο απο το σιβικ
κερδιζει :
-πλαισιο, αναρτηση, τιμονι, κρατημα, λογικα και ασφαλεια, ησυχιαχανει :
-ελαχιστα σε χωρους , χωρο αποσκευων, ποιοτητα εσωτερικου , ελαχιστα σε επιδοσεις και ισως και σε καταναλωση.....πανω κατω τα ιδια θα πω και για το μαζντα 3.....
Απόλυτα σεβαστή η άποψή σου και αποδεκτή . Και το focus και το 3άρι (ίδια δεν είναι από κάτω ) είναι αξιολογότατα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χαζοι εναι βεβαια!
εεε δεν συγκρινεται με το 140αρι γκολφ (που θα ειναι και πιο φθηνο) το σιβικ γιατι το γκολφ θα καιει πολυ...
Το θέμα μας είναι Leon-Civic.
Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουν πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ατμόσφαιρα με τούρμπο (πόσω μάλλον όταν έχει 2! ) και δεν μπορείς να συγκρίνεις 1.400 με 1.800 κυβικά!
τώρα αν έρθει το βασικό 140άρι Golf 19.900...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
χαζοι εναι βεβαια!
Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουν πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ατμόσφαιρα με τούρμπο (πόσω μάλλον όταν έχει 2! ) και δεν μπορείς να συγκρίνεις 1.400 με 1.800 κυβικά!
τώρα αν έρθει το βασικό 140άρι Golf 19.900...
θα υπογραψω δηλωση του 105 οτι αποδεχομαι τις συνεπειες του νομου και θα τα συγκρινω!!!
αμα ερθει το golf 140 στα 19.900ε εχουν να κλαψουν πολλες μανουλες (και πατεραδες)!!!
δλδ το Λεον 140 ποσο θα εχει? 18-19?? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χαζοι εναι βεβαια!
θα υπαρχει και golf plus για αυτους που θελουν χωρους....
Μα ετσι κι αλλιως ειναι δυνατον να συγκρινουμε ενα 1800αρι με ενα ...ταπεινο 1400αρι?
Δεν εχει σημασια που θα εχουν σχεδον ιδια τιμη.Αναρωτιεμαι βεβαια τι ρεπριζ θα εχει το ενα (Golf) και τι το αλλο (Civic)...
edit: Ikar με προλαβες...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Έχει οδηγήσει Focus και Astra.
focus
astra
mazda 3
seat leon
corolla
C4
147
307
megane
golfκαι θερμη παρακληση , οταν δεν θα ξερεις απλα δεν θα μιλας......
Ξεύρω, ξεύρω κι έχω αρκετά καλή μνήμη. Εντούτοις κι εσύ θα έπρεπε να συγκρίνεις μικρομεσαία μεταξύ τους και όχι elise με μικρομεσαία.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
χαζοι εναι βεβαια!
Το θέμα αυτό ειναι εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=18807
Παρακαλώ συνεχίστε εκεί.[σπαστικός]
-
Ειπαμε...Του Ελληνα μην του πεις κατι για τ'αμαξι του θα πεσει πανω σου και θα σε φαει.Εμπρος,λοιπον!Βγαλτε με ψευτη.Πειστε με πως ο ημιακαμπτος του civic ειναι καλυτερος απο τις αντιστοιχες λυσεις του Focus,του Leon,της 147,του Mazda 3 κτλ.Βγαλτε αυτους που καναν το review στους 4Τ,ανιδεους ασχετους πιανολες υστεροβουλους η ο,τι αλλο εχει γραφει στις τελευταιες σελιδες του φορουμ.Αποδειξτε οτι η Honda σεβομενη την παραδοση της που την οδηγησε αργα αλλα σταθερα στην F1 δημιουργησε κατι αυθεντικα σπορ,που μπορει να σταθει με αξιωσεις διπλα σε καταξιωμενα οχηματα οπως η 147 και σε νεοκοπες επιτυχημενες προσπαθειες οπως το leon η το mazda 3.Και πως δεν ειναι αλλο ενα μετριο αμαξακι με καλη εμφανιση οπως το C4 η το Megane η το Astra που απλα με το τεχνασμα των σφιχτων αναρτησεων προσπαθησαν να του δωσουν μια αλφα δυναμικη συμπεριφορα.
Αλλα φοβαμαι οτι τετοιου ειδους επιχειρηματα βασισμενα σε καποια επιστημονικα η εστω εμπειρικα στοιχεια ειναι δυσκολο να βρεθουν.Διοτι ακομα και αν λαβουμε υποψιν οτι ο ημιακαμπτος σε αυτοκινητα με μικρο σχετικα μεταξονιο μπορει να προσφερει στην οδηγικη συμπεριφορα(ειδικα αν εχει και 'σκληρες' ρυθμισεις)ειναι συνολικα λυση υποδεεστερη μηχανολογικα απο αυτες συγχρονων αυτοκινητων οπως το Focus,το Mazda 3 και το Golf/Leon/A3.
Ακομη φοβαμαι οτι αρκετοι εδω μεσα δεν εχουν αποψη η δεν εχουν σχεση με την σπορ οδηγηση η απλα δεν αναζητανε κατι καλυτερο.Και αρκουνται στο να χρησιμοποιουν ανθρωπομεταφορεις για να πανε απλα απο το σημειο Α στο σημειο Β.Και ειναι οι ιδιοι που θα μου απαντησαν η μου απαντησαν ηδη:'Ναι αλλα στην Executive το Civic εχει ηλιοροφη εχει διζωνικο clima εχει φωτα xenon(που φανταζομαι τα γνωριζαν και απο τις αμαξες της κωμοπολης που μεγαλωσαν) και πολλα αλλα','Ποσο τα χρεωνει αυτα η Seat,η VW,η Mazda?To μεταλλικο χρωματακι,ε,ε?Τα λουτρινα ζαρια στον καθρεφτη?' επιβεβαιωνοντας την αγνοια τους.
Και θα πει καποιος:'Μα καλα ποιος εισαι εσυ που θα αποφασισεις για το αν θα παρω σπορ η οχι αυτοκινητο?Σε ελευθερη αγορα ζουμε'Επι της αρχης συμφωνω.Αλλα ειδικα η Honda με την παραδοση προηγουμενων γενιων civic καθως και με την γενικοτερη σπορ εικονα που προβαλλει(2 ομαδες στην F1) ειναι λογικο να κρινεταi αυστηροτερα.Οπως ειναι λογικο να περιμενουμε να προσφερει συγκινησεις σε ολους τους αγοραστες της φιρμας και οχι μονο στους αγοραστες των ακριβων type r και si.Και επιπλεον ειναι χρεος προς τις επομενες γενιες καταναλωτων να αφησουμε μια παραδοση αντιληψης σχετικα με το τι ειναι σπορ και τη οχι.Διοτι οπως και εγω εμαθα μερικα πραγματα και γελαω με οσυς θεωρουν την 316 π.χ sport αμαξι επειδη εχει πισω κινηση η το Astra OPC επιδη εχει 250 σχεδον αλογα ετσι επιθυμω και οι επομενες γενιες να μπορουν να αξιολογησουν 5 πραματα και να μη λενε 'Το αυτοκινητο μου ειναι σπορ επειδη εχει ενα H(Honda οχι Hyundai) μπροστα'.Αυτο το λογο υπαρξης εχει η κριτικη μου και θελω να πιστευω και η κριτικη των 4Τ.
Και για την ιστορια να παραθεσω μερη απο συνεντευξη των Toshiyuki Assistant Chief Designer,και atsuya (David) Lida, Assistant Manager from Honda Japan σε ανυποπτο χρονο κατα την παρουσιαση στη Γενευη.
-I asked Mr. Toshiyuki what were the main ideas around which the new Civic was designed. His response was, “We wanted to give it a sporty and high-tech look”.
-Mr. Toshiyuki said that this car is no longer the “good for everybody” approach of the past Civics. It had been designed to suit people that are really looking for a sporty driver’s car which is still highly functional
-Mr. Tatsuya added that people who were looking for a more functional and family oriented car have the FR-V. The Civic will take a new direction and position itself in the premium sports oriented market.
Να σημειωσω βεβαια οτι τα σχολια αυτα αναφερονται κυριως στην εμφανιση.Εκει περιπου στοχευει και η κριτικη:Εμφανιση και οχι ουσια.
Τα υπολοιπα,περι τιμης εξοπλισμου και Σαρακακη ας τα ψαξει ο καθε ενδιαφερομενος και ας αποφασισει.Οσο για το αν πουλαει ,πουλαει ειναι βεβαιο,φαινεται αλλωστε απο τις λιστες αναμονης τοσο στην Ελλαδα οσο και στην Ευρωπη.Αλλα εγω προσωπικα το αποδιδω στην ψαρωτικη εμφανιση και το momentum που εχει αποκτησει εξ'αιτιας της.Εξαλλου με τις χαμηλες σχετικα πωλησεις της προηγουμενης γενιας ειναι λογικο να εντυπωσιαζουν οι τωρινες πωλησεις.Αλλα ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει στο μελλον.Ας μη ξεχναμε οτι η γενια αυτη λογικα θα μας παει και περα απο το 2008.Θα βρει μπροστα της δλδ και Golf V και Alfa 149 και νεα Corolla...
Να ζητησω συγγνωμη παντως αν η συνεχης αναφορα σπορ και σπορ και σπορ στο κειμενο μου καπου κουρασε.Ειναι οντως ασαφης ορος και γενικος για να αποδωσει κατι περιπλοκο,απλα τον χρησιμοποιησα για την οικονομια της κουβεντας.
α και προς nickval και miataδενξερωγωτι:Χαλαρωστε λιγο ρε σεις.Δεν ειμαι κακος,μαζι σας ειμαι.Για τη Honda δουλευουμε ολοι ;)Δειτε ποσα posts και εμφανισεις γιναν τις τελευταιες μερες στο thread.Ειπαμε any publicity is good publicity
-
σορρυυ ... αλλά η σχέση του Civic με την F1 ή πχ του meganeRS μόνο αστεία μπορεί να είναι ..... ΜΟΝΟ marketing τιποτα παραπάνω ....
επίσεις δεν καταλαβαίνω το μίσος σου απέναντι στον Ανταγωνισμό που ΘΑ έρθει ..... καλώς να μας έρθει να είναι πχ ένα πολύ όμορφο Golf 1.2TSI με 120 hp και κατανάλωση 5-6λτ να το πουλήσω το Civic να πάρω Golf....
οτι και να λέτε πάντως το new Civic σχεδιαστικά τουλάχιστον είναι σταθμός αν το συγκρίνουμε με όλες τις γενιές Civic....
θα μου άρεσε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αν αντί για 17ρες είχε 16ρες .. λακούβες, θόρυβος, αν όπως λες δεν είχε πίσω αξονα ... αν αν αν αν αν !!!
μην είμαστε κολλήμενοι πάντως όπως πχ με τις αθλητικές ομάδες και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα .....
Η διαφορετικότητα τρόμαζει τους συντηρητικούς ....
ΑΝΤΕ τολμήστε !!!! τεχνολογικά... σχεδιαστικά !!!
-
Αυτο ακριβως τονισα.
Το νεο Golf θα λανσαριστει νωριτερα με πιο τολμηρο design απο το τρεχον που θεωρειται συντηρητικο και μετριαζει τις πωλησεις.Τωρα αν θα χει και και τον TSI,συ ειπας
Ομοιως και η 149 στα προτυπα της ιταλικης φιρμας θα συνδυαζει κορυφαια δυναμικα χαρακτηριστικα και αν στηριχτει στην 8c κορυφαια εμφανιση2 αντιπαλοι δλδ που θα παιζουν στα ισα το civic στην εμφανιση
τολμηστε τεχνολογικα με τον ημιακαμπτο?
η με τον 1.8 140 αλογα που μεχρι και η opel εχει φτασει? -
Φίλε omicrone είναι γεγονός πως ο ανταγωνισμός σε 1.5-2 χρόνια θα είναι πολύ σκληρός για το Civic. Είναι γεγονός. Corolla και Golf μαζί με Focus (είδα μια φωτό του επερχόμενου!) θα είναι πιστεύω οι κύριοι αντίπαλοι. Πραγματικά σκληρός ανταγωνισμός...
Το Civic δεν είναι type-R! Πιστεύω θα συμφωνήσεις πως θα μπορούσε η Honda να βγάλει ένα πολύ πιο δυνατό κινητήρα για 1.8 και να παραμείνει στη λύση της ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης, Προτίμησε να δημιουργήσει ένα πιο all-around αυτοκίνητο, να κάνει οικονομία χώρου και χρημάτων με το ημιάκαμπτο ο οποίος δε λειτουργεί και άσχημα (ακόμα και οι 4Τ το παραδέχονται!), με άπλετους χώρους, ενα απλά καλό και πολύ οικονομικό κινητήρα που εάν θέλεις να βγάλεις δύναμη από αυτόν απλά θα τον ανεβάσεις σε υψηλές στροφές όπως σε κάθε Honda. Επένδυσε στο πλούσιο εξοπλισμό και στην εμφάνιση χωρίς να αμελήσει καθόλου την ποιότητα. Εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για 'πολυτέλειες' όπως αυτόματο κλιματσμό, 17'αρες, κτλ, ίσως δε κάνει το Civic για αυτόν. Όσο για το κόστος του μετ.χρώματος κτλ, απλά πρέπει να συγκρίνουμε όσο το δυνατόν όμοια πράγματα. Σωστό είναι να μιλάμε για τιμές με το κλειδί στο χέρι. Φίλη μου πήγε να πάρει το νέο Yaris και λίγο πρίν το παραγγείλει της είπαν πως υπάρχει και κόστος αποκέρωσης +300
-
Λοιπόν... Όσοι με ξέρουνε θα παραξενευτούνε με την άποψη μου.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Omikrone3! Βέβαια ορισμένες φορές είναι προκλητικός χωρίς να το θέλει και αυτό τραβάει λίγο τη συζήτηση.
Το νέο Civic όντως δεν είναι σπορ. Όντως έχει δώσει περισσότερο βάρος στην εμφάνιση από το στήσιμο που θα μπορούσε να είχε.
Δηλαδή συμφωνώ στα βασικά...
ΟΜΩΣ... Ο μέσος έλληνας οδηγός θα το βρει ικανοποιητικότατο στα παραπάνω. Μετά θα δει τα υπόλοιπα πλεονεκτήματά του (έχουν αναφερθεί...) και θα το προτιμήσει.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ... Ο απαιτητικός οδηγός δεν θα είναι ικανοποιημένος από την οδηγική αίσθηση. Και σε ρωτάω εγώ: Θα είναι ικανοποιημένος από τα υπόλοιπα μοντέλα που αναφέρεις; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ. Και αυτά είναι απλώς λίγο καλύτερα (κάποια). ΣΠΟΡ δεν είναι για μένα. Δηλαδή δεν είναι TypeR και GTI. Για μένα, όποιο από αυτά και να πάρει τελικά δε θα τον ικανοποιήσει και ή θα ψάξει λύσεις για να το βελτιώσει, ή θα το ανταλλάξει σε λίγο καιρό με το αντίστοιχο πραγματικά σπορ μοντέλο. Όσους τέτοιους ξέρω αυτό κάνουν. Και εγώ πήρα το VTi ξέροντας πως δεν θα με ικανοποιήσει τελικά οδηγικά (αν και είναι πολύ καλύτερο από τη φήμη που έχει), αλλά είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τη βελτίωση.
Για την τιμή που αναφέρεις, έχεις άδικο. Το κοιτάς τελείως επιφανειακά. Αν το αναλύσεις οικονομοτεχνικά βάζοντας μέσα όλον τον εξοπλισμο, την κατανάλωση, την ασφάλεια, την εγγύηση, τη συντήρηση, τη μεταπώληση την ποιότητα των μηχανολογικών μερών κλπ θα δεις πως είναι πολύ καλή η τιμή του. Πάντα μιλάω βέβαια για το 1800. Το 1400 για εμένα είναι ακριβό.
Και μην ξεχνάτε... Τα Honda πάντα ήταν ακριβότερα από τα υπόλοιπα. Και όμως αν ρωτήσεις έναν πρώην κάτοχο, θα σου πει πως οικονομοτεχνικά ήταν η πιο συμφέρουσα κίνηση για τους παραπάνω λόγους. Έχω μιλήσει με πολλούς και δεν έχω ακούσει το αντίθετο (ενώ το έχω ακούσει για πολλές άλλες εταιρίες).
-
Παρολλο οτι το civic
- Δεν εχει το στησιμο του focus (το καλυτερα στημενο κατα τη ταπεινη μου γνωμη η πιο ολοκληρωμενη λυση συνολικα μηχανολογικα)
- Δεν ειναι τοσο σπορ οσο το Leon (παρολλο που δεν το εχω οδηγησει πιστευω τους τεστερς των 4Τ οπως ολοι φανταζομαι)
- Δεν εχει τη κουλτουρα της 147 (την οποια εχω σκισει επανειλημενα σε ταξιδια και την εχω ευχαριστηθει)
- Εχει πολυ λιγοτερα αλογα απο το golf 1.4 170ps το οποιο γλυκοκοιταξα καποια στιγμη
- Ειναι πολυ ακριβοτερο απο τα αντιστοιχα Opel Astra 1.8
εγω το civic το περιμενω σαν τρελλος εδω και ενα μηνα περιπου και το παραλαμβανω σημερα και δεν ξερω πως θα περασει η μερα μεχρι να τελειωσω απο δουλεια και να παω να το παρω
Τωρα γιατι απερειψα ολα τα υπολοιπα....καθως και καμποσα αλλα που δεν αναφερθηκαν απο κανεναν εδω (ομως ειναι στα ιδια πανω κατω λεφτα και στα σημεια καλυτερα απο το civic οπως πχ το impreza 2.0 ή το S40)
Απερειψα το- Focus...διοτι η σχεδιαση του ειναι 6 χρονων και ηλικιακα εχει κουρασει η εμφανιση αυτη (ας βγει το νεο με το καλο και βλεπουμε)
- Leon...διοτι ειναι Seat και γιατι το προηγουμενο ειχε σιγουρα καλυτερη εμφανιση απο το νεο
- 147... διοτι οσα ταξιδια και αν εχω κανει μαζι της παντα ειχα αμφιβολια αν θα φτασω εκει που παω η θα με αφησει στο δρομο και επιπλεον ποτε δεν με βολεψε η θεση οδηγησης (το κεφαλι μου εβρισκε στον ουρανο της)
- Golf 170ps... διοτι φοβαμαι οτι θα εφτανα σε καταναλωσεις δυσθεωρητες ετσι οπως οδηγω και επιπλεον παλι σχεδιαστικα ειναι γερασμενο
- Astra...λογω αξιοπιστιας και ηλιθιων βλαβων που βγαζουν
Το γεγονος ειναι οτι σε 1 χρονο απο τωρα με νεο focus και corolla τα πραγματα θα ειναι παρα πολυ δυσκολα ... αλλα αυτο ειναι τελικα καλο για τον τελικο αγοραστη που εχει περισσοτερες καλες επιλογες και βεβαια σε καλυτερη τιμη (λογω ανταγωνισμου)
Τελος να πω οτι οι ταξινομησεις ανα μοντελο δεν λεει τιποτε που να βοηθαει τη συζητηση εδω μιας και τα κριτηρια του μεσου αγοραστη ειναι τελειως διαφορετικα απο αυτα που παρουσιαζονται εδω...
πως να επιχειρηματολογησεις σε καποιον που σου λεει σαν επιχειρημα
π.χ. οτι εχει μικρο τασακι και δεν το παιρνωη οτι δεν εχει καλη χρηματοδοτηση και δεν δινει ατοκο διακανονισμο
η οτι στα ιδια λεφτα με ενα καλοστημενο μικρομεσαιο 1800 παιρνει μεγαλο 1600ρι
Η πλειοψηφια των αγοραστων στην Ελλαδα πανω κατω ετσι σκεφτεται
-
Ο χρήστης Zeus έγραψε:
εγω το civic το περιμενω σαν τρελλος εδω και ενα μηνα περιπου και το παραλαμβανω σημερα και δεν ξερω πως θα περασει η μερα μεχρι να τελειωσω απο δουλεια και να παω να το παρωΚαλορίζικο φίλε μου, σου εύχομαι να κάνεις πολλά γρήγορα, ασφαλή και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα μαζί του
Για την τιμή που αναφέρεις, έχεις άδικο. Το κοιτάς τελείως επιφανειακά. Αν το αναλύσεις οικονομοτεχνικά βάζοντας μέσα όλον τον εξοπλισμο, την κατανάλωση, την ασφάλεια, την εγγύηση, τη συντήρηση, τη μεταπώληση την ποιότητα των μηχανολογικών μερών κλπ θα δεις πως είναι πολύ καλή η τιμή του. Πάντα μιλάω βέβαια για το 1800
Πέστα,ήθελα να το κάνω και γω αλλά ξενέρωσα μέσα στο όλο flame. Επιτέλους ένας άνθρωπος που είδε πέρα από την αρχική τιμή του μοντέλου ! Σε σχέση με ένα 2λιτρο (λέγε με Leon, Focus κλπ), σε 5 χρόνια ο κάτοχος του Civic έχει 'κερδίσει' από τα τέλη, την κατανάλωση και την αξία (+ευκολία) μεταπώλησης περί τα 2.500-3.000 ευρώ.
-
Φίλε Zeus σου εύχομαι καλοτάξιδο!!! Εγώ περιμένω το δικό μου σε 40 περίπου μέρες . Περιμένουμε λεπτομέρειες και εντυπώσεις για να μας δώσεις κουράγιο!
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Πέστα,ήθελα να το κάνω και γω αλλά ξενέρωσα μέσα στο όλο flame. Επιτέλους ένας άνθρωπος που είδε πέρα από την αρχική τιμή του μοντέλου ! Σε σχέση με ένα 2λιτρο (λέγε με Leon, Focus κλπ), σε 5 χρόνια ο κάτοχος του Civic έχει 'κερδίσει' από τα τέλη, την κατανάλωση και την αξία (+ευκολία) μεταπώλησης περί τα 2.500-3.000 ευρώ.
εχουμε και λεμε 372 - 168Ε = 204 ζεστα ευρωπουλα οικονομια ανα ετος
- 50 τουλαχιστον απο την ασφαλεια = 254
Απο τα καυσιμα με χρηση 20000km / ετος με 2lt/100km λιγοτερη καταναλωση που εχει (10 και πολλα λεω αντι 12 που εχουν τα 2000cc) προκυπτουν αλλα 400 ευρωπουλα
Δηλ συνολο 654 / ετος
Σαν το Θ.Β. στην ταινια 'θα σε κανω βασιλισσα' τα υπολογιζω λεμε....Δηλαδη στην 5ετια 5*654 = 3270 (καθολου μικρη διαφορα θα ελεγα)
και αφηνω απεξω την αξια μεταπωλησης που ουτως η αλλως ειναι γνωστο ατου...
Ε χαλαλι ο ημιακαμπτος πισω και το κοπανημα στα σαμαρακια
χαλαλι και η ελαχιστα υποδεεστερη οδικη συμπεριφορα
χαλαλι και η λιγοτερο σπορ αισθηση στις στροφες
χαλαλι και το χειροτερο τιμονι που ομως εχει κουμπακια για να παιζωκαι επιπλεον θα εχω και mp3φωνο που στο προηγουμενο μου αυτοκινητο μου ειχε κοστισει περι τα 600Ευρω (τωρα σαφως ειναι φτηνοτερα)
και ενα cruise control το οποιο δεν χρειαζομουν αλλα δεν μπορουσα και να το αφαιρεσω
και ενα vtec κινητηρα μονου μεν εκκεντροφορου και διαφορετικου απο τα παλια, αλλα vtec σε καθε αλλη περιπτωσηΚαπως ετσι σκεφτηκα εγω οταν αποφασισα να το κλεισω
Τα 1800cc ειναι μεγαλο ατου φορολογικα και οχι μονοΟπως ακριβως εκανα και πριν απο 6 χρονια οταν αγοραζα το 1300ρι πολυαγαπημενο μου yaris και δεν πηγα στα 1400cc -1600cc με τα ιδια λεφτα και πληρωνα ολα αυτα τα χρονια 93 αντι για 168 Ευρω ανα ετος
ΥΓ Ευχαριστω για τις ευχες σου nickval ... υπομονη και καλως να δεχτεις και το δικο σου
Λεπτομερειες για την αισθηση του στο τελος της αλλης εβδομαδος που θα εχω ολοκληρωμενη εικονα
- 50 τουλαχιστον απο την ασφαλεια = 254
Ηonda Civic 2005