Ειπαμε...Του Ελληνα μην του πεις κατι για τ'αμαξι του θα πεσει πανω σου και θα σε φαει.Εμπρος,λοιπον!Βγαλτε με ψευτη.Πειστε με πως ο ημιακαμπτος του civic ειναι καλυτερος απο τις αντιστοιχες λυσεις του Focus,του Leon,της 147,του Mazda 3 κτλ.Βγαλτε αυτους που καναν το review στους 4Τ,ανιδεους ασχετους πιανολες υστεροβουλους η ο,τι αλλο εχει γραφει στις τελευταιες σελιδες του φορουμ.Αποδειξτε οτι η Honda σεβομενη την παραδοση της που την οδηγησε αργα αλλα σταθερα στην F1 δημιουργησε κατι αυθεντικα σπορ,που μπορει να σταθει με αξιωσεις διπλα σε καταξιωμενα οχηματα οπως η 147 και σε νεοκοπες επιτυχημενες προσπαθειες οπως το leon η το mazda 3.Και πως δεν ειναι αλλο ενα μετριο αμαξακι με καλη εμφανιση οπως το C4 η το Megane η το Astra που απλα με το τεχνασμα των σφιχτων αναρτησεων προσπαθησαν να του δωσουν μια αλφα δυναμικη συμπεριφορα.
Αλλα φοβαμαι οτι τετοιου ειδους επιχειρηματα βασισμενα σε καποια επιστημονικα η εστω εμπειρικα στοιχεια ειναι δυσκολο να βρεθουν.Διοτι ακομα και αν λαβουμε υποψιν οτι ο ημιακαμπτος σε αυτοκινητα με μικρο σχετικα μεταξονιο μπορει να προσφερει στην οδηγικη συμπεριφορα(ειδικα αν εχει και 'σκληρες' ρυθμισεις)ειναι συνολικα λυση υποδεεστερη μηχανολογικα απο αυτες συγχρονων αυτοκινητων οπως το Focus,το Mazda 3 και το Golf/Leon/A3.
Ακομη φοβαμαι οτι αρκετοι εδω μεσα δεν εχουν αποψη η δεν εχουν σχεση με την σπορ οδηγηση η απλα δεν αναζητανε κατι καλυτερο.Και αρκουνται στο να χρησιμοποιουν ανθρωπομεταφορεις για να πανε απλα απο το σημειο Α στο σημειο Β.Και ειναι οι ιδιοι που θα μου απαντησαν η μου απαντησαν ηδη:'Ναι αλλα στην Executive το Civic εχει ηλιοροφη εχει διζωνικο clima εχει φωτα xenon(που φανταζομαι τα γνωριζαν και απο τις αμαξες της κωμοπολης που μεγαλωσαν) και πολλα αλλα','Ποσο τα χρεωνει αυτα η Seat,η VW,η Mazda?To μεταλλικο χρωματακι,ε,ε?Τα λουτρινα ζαρια στον καθρεφτη?' επιβεβαιωνοντας την αγνοια τους.
Και θα πει καποιος:'Μα καλα ποιος εισαι εσυ που θα αποφασισεις για το αν θα παρω σπορ η οχι αυτοκινητο?Σε ελευθερη αγορα ζουμε'Επι της αρχης συμφωνω.Αλλα ειδικα η Honda με την παραδοση προηγουμενων γενιων civic καθως και με την γενικοτερη σπορ εικονα που προβαλλει(2 ομαδες στην F1) ειναι λογικο να κρινεταi αυστηροτερα.Οπως ειναι λογικο να περιμενουμε να προσφερει συγκινησεις σε ολους τους αγοραστες της φιρμας και οχι μονο στους αγοραστες των ακριβων type r και si.Και επιπλεον ειναι χρεος προς τις επομενες γενιες καταναλωτων να αφησουμε μια παραδοση αντιληψης σχετικα με το τι ειναι σπορ και τη οχι.Διοτι οπως και εγω εμαθα μερικα πραγματα και γελαω με οσυς θεωρουν την 316 π.χ sport αμαξι επειδη εχει πισω κινηση η το Astra OPC επιδη εχει 250 σχεδον αλογα ετσι επιθυμω και οι επομενες γενιες να μπορουν να αξιολογησουν 5 πραματα και να μη λενε 'Το αυτοκινητο μου ειναι σπορ επειδη εχει ενα H(Honda οχι Hyundai) μπροστα'.Αυτο το λογο υπαρξης εχει η κριτικη μου και θελω να πιστευω και η κριτικη των 4Τ.
Και για την ιστορια να παραθεσω μερη απο συνεντευξη των Toshiyuki Assistant Chief Designer,και atsuya (David) Lida, Assistant Manager from Honda Japan σε ανυποπτο χρονο κατα την παρουσιαση στη Γενευη.
-I asked Mr. Toshiyuki what were the main ideas around which the new Civic was designed. His response was, “We wanted to give it a sporty and high-tech look”.
-Mr. Toshiyuki said that this car is no longer the “good for everybody” approach of the past Civics. It had been designed to suit people that are really looking for a sporty driver’s car which is still highly functional
-Mr. Tatsuya added that people who were looking for a more functional and family oriented car have the FR-V. The Civic will take a new direction and position itself in the premium sports oriented market.
Να σημειωσω βεβαια οτι τα σχολια αυτα αναφερονται κυριως στην εμφανιση.Εκει περιπου στοχευει και η κριτικη:Εμφανιση και οχι ουσια.
Τα υπολοιπα,περι τιμης εξοπλισμου και Σαρακακη ας τα ψαξει ο καθε ενδιαφερομενος και ας αποφασισει.Οσο για το αν πουλαει ,πουλαει ειναι βεβαιο,φαινεται αλλωστε απο τις λιστες αναμονης τοσο στην Ελλαδα οσο και στην Ευρωπη.Αλλα εγω προσωπικα το αποδιδω στην ψαρωτικη εμφανιση και το momentum που εχει αποκτησει εξ'αιτιας της.Εξαλλου με τις χαμηλες σχετικα πωλησεις της προηγουμενης γενιας ειναι λογικο να εντυπωσιαζουν οι τωρινες πωλησεις.Αλλα ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει στο μελλον.Ας μη ξεχναμε οτι η γενια αυτη λογικα θα μας παει και περα απο το 2008.Θα βρει μπροστα της δλδ και Golf V και Alfa 149 και νεα Corolla...
Να ζητησω συγγνωμη παντως αν η συνεχης αναφορα σπορ και σπορ και σπορ στο κειμενο μου καπου κουρασε.Ειναι οντως ασαφης ορος και γενικος για να αποδωσει κατι περιπλοκο,απλα τον χρησιμοποιησα για την οικονομια της κουβεντας.
α και προς nickval και miataδενξερωγωτι:Χαλαρωστε λιγο ρε σεις.Δεν ειμαι κακος,μαζι σας ειμαι.Για τη Honda δουλευουμε ολοι ;)Δειτε ποσα posts και εμφανισεις γιναν τις τελευταιες μερες στο thread.Ειπαμε any publicity is good publicity