-
Χαίρομαι ειλικρινά αν σε διασκέδασα!
Το επιχείρημά σου, για να καταλάβω, είναι ότι το ύψος των πωλήσεων (=ένδειξη της προτίμησης του καταναλωτή) είναι και και ένδειξη της υπεροχής ενός προϊόντος (εδώ αυτοκινήτου) σε σχέση με κάποιο άλλο? Δε νομίζω. Για την ακρίβεια, ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ!
Κατά τα άλλα,
σε ένα προιόν του οποίου το κοινό είναι και ο μέσος οικογενειάρχης (βλέπε 4 πόρτες)
Για τις προηγούμενες γενιές Civic δεν έχω άποψη. Το νέο ΠΕΝΤΑΘΥΡΟ Civic, ωστόσο, ε δε νομίζω ότι το design του στοχεύει στον οικογενειάρχη. Για να μην αναφερθούμε βέβαια στα ταπεράκια.
η κατηγορία των 24.500 έχει πολλές προτάσεις σε πλούσια δυνατά καλοφτιαγμένα αυτ/τα
Σύμφωνοι, αλλά η κατηγορία είναι στα 22.500 για την υπερπλήρη Sport έκδοση του 5θ, και όχι 24.500. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, κύριοι ανταγωνιστές είναι τα 2λιτρα Focus, Leon, Mazda3, Astra 1.8. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει, αφού από ένα σημείο και μετά εμπλέκονται και τα προσωπικά κριτήρια. Τι ακριβώς σου φαίνεται παράλογο, γιατί κατά τη γνώμη σου δεν αξίζει δηλαδή?
Φιλικά, WinMik
-
σε ένα προιόν του οποίου το κοινό είναι και ο μέσος οικογενειάρχης (βλέπε 4 πόρτες)
Για τις προηγούμενες γενιές Civic δεν έχω άποψη. Το νέο ΠΕΝΤΑΘΥΡΟ Civic, ωστόσο, ε δε νομίζω ότι το design του στοχεύει στον οικογενειάρχη. Για να μην αναφερθούμε βέβαια στα ταπεράκια.
Φιλικά, WinMik
Νομίζω ότι κατάφερες και απάντησες μόνος σου σε κάτι που δέν έγγραψα ποτέ αλλά μάλλον σε απασχολεί . Ξαναδίαβασε plz καλύτερα
Προσωπικά θα ήθελα τον κλιματισμό δύο περιοχών όταν πληρώνω 22.500 όπως και αυτόματα φώτα και δεν θα ήθελα να μου τα χρεώσει υποχρεωτικά κάποιος + 2.000 έχτρα λόγω ότι θέλει ντε και καλά να βάλει ηλιοροφή .Πολλές φορές πρέπει να βγάζουμαι τα γυαλιά μας και να βλέπουμαι την πραγματικότητα , εκτός εάν είναι η δουλεία μας
Οι πωλήσεις είναι μέτρο σύγκρισης εκτός αν κάποιοι διεκδικούν 'Δάφνες' και 'Θρόνους' .
Φυσικά όμως δεν είμαι ο μόνος που παραπονέθηκε για την τιμή !!!αλλά τέλος πάντων ο καθένας μπορεί να θεωρεί καλό ότι του αρέσει .
-
Νομίζω ότι κατάφερες και απάντησες μόνος σου σε κάτι που δέν έγγραψα ποτέ αλλά μάλλον σε απασχολεί . Ξαναδίαβασε plz καλύτερα
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Αναφερόσουν στο 4θ civic? Μάλλον μπλεχτήκαμε.
Πολλές φορές πρέπει να βγάζουμαι τα γυαλιά μας και να βλέπουμαι την πραγματικότητα , εκτός εάν είναι η δουλεία μας
Με αυτό υποθέτω εννοείς ότι υπάρχουν καλύτερες προτάσεις από τον ανταγωνισμό? Όπως είπα και πιο πριν, συμφωνώ ότι μοντέλα όπως πχ το Ford Focus ή το Leon στις 2λιτρες εκδόσεις τους είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές του Civic και πιθανότατα να είναι και καλύτερα σαν σύνολο. Στην προηγούμενη δημοσίευσή σου ωστόσο, έχοντας κάνει παράθεση το κείμενό μου, έβρισκες 'διασκεδαστική' την άποψή μου ότι τα Α3 και 116 είναι χειρότερες επιλογές για τα χρήματα που ζητάνε. Θα μπορούσες να μου λύσεις την απορία μου, για ποιο λόγο ακριβώς?
Όσο για τα αυτόματα φώτα, αν δε κάνω λάθος υπάρχει standard αισθητήρας βροχής και φωτών, ή μήπως δεν είναι έτσι? Ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος.
Τέλος εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι πωλήσεις δεν αποτελούν μέτρο της αξίας οποιουδήποτε προϊόντος. Η μάζα δεν είναι πάντα ψαγμένη, αλλά επηρεάζεται κυρίως από το marketing, τα περιοδικά, το ΟΝΟΜΑ του προϊόντος κλπ. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι πιστεύουν και τα άλλα μέλη του forum επί του θέματος. Άμα βρω χρόνο θα βάλω μια δημοσκόπιση.
Συνοψίζοντας, προσωπική μου άποψη είναι, άσχετα από το αν τελικά είναι καλή επιλογή το Civic ή όχι, δεν έχεις δώσει κάποιο συγκεκριμένο επιχείρημα. Ίσως θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος, πχ να αντιπροτείνεις κάποιο άλλο μοντέλο?
Φιλικά, ΓουϊνΜικ
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
... έβρισκες 'διασκεδαστική' την άποψή μου ότι τα Α3 και 116 είναι χειρότερες επιλογές για τα χρήματα που ζητάνε. Θα μπορούσες να μου λύσεις την απορία μου, για ποιο λόγο ακριβώς?....Η μάζα δεν είναι πάντα ψαγμένη, αλλά επηρεάζεται κυρίως από το marketing, τα περιοδικά, το ΟΝΟΜΑ του προϊόντος κλπ....
-
Το θέμα με το νέο Σιβίκ, είναι ότι πλέον δεν πείθει με την τεχνολογία του πχ στον κινητήρα, όπου 9 στα 10 μοντέλα έχουν VVT,σε σχέση πμ με το Σιβίκ VTi στις αρχές του 90'. Επίσης, αν και υιοθετεί καλές λύσεις μηχανολογικά και σχεδιαστικά στις αναρτήσεις, με διπλά ψαλίδια κτλ, αυτά υπάρχουν απλά για να είναι μεν το υπόβαθρο στα χαρτιά ψηλό αλλά από την άλλη στην πράξη δεν ξεχωρίζουν!Σίγουρα πάντως όποιος πάρει Σιβικ, καλά θα κάνει να το πάρει στα 1.8 αλλά στην απλούστερη έκδοση, αφού η πολύ καλά εξοπλισμένη φτάνει στα όρια σχεδόν ενός Λεόν TFSi, μιάς C4 2.0 VTS,ή ενός Μάζντα 6, που τουλάχιστον στρίβει εκπληκτικά και είναι και ομορφότερο αν και δεν τρέχει το ίδιο!
Γνώμη μου!
Καλοτάξιδο σε όποιον το πήρε ή θα το πάρει, αλλά ας κοιτάξει και σε Άστρα 1.8 IDSplus μεριά, μπάς και το ερωτευθεί αμέσως... -
Είναι και άλλοι παράγοντες ωστόσο που μεταφράζονται (και) σε χρήματα, όπως αξιοπιστία, 7ατή εγγύηση+οδική υποστήριξη, αξία μεταπώλησης. Σε αυτά τα σημεία η Honda αριστεύει.
-
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, δεν απευθύνομαι σε εσένα, αλλά όποιος ηλίθιος πηγαίνει το αμάξι του για 7 χρόνια στην αντιπροσωπεία για σέρβις και δεν αναζητά τα αυθεντικά ανταλλακτικά του από το ελεύθερο εμπόριο...κάνει πλούσιο τον Σαρακάκη!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=346&article=10264ëÝôå ôï ßäéï óýóôçìá íá åßíáé êáé óôï 1,8 ãéá íá ìçí êáéåé ðÜñá ðïëý... ??Å÷ïíôáò êáé ôï çëåêôñéêü ãêÜæé ãßíåôáé ðéï åýêïëá ï Ýëåã÷ïò ôþñá
Honda Civic 1.8L :156 g/km CO
Seat Leon S 1.4L : 163 g/km COÐéóôåýù ïôé èá êáßåé ëéãüôåñï áð ôï seat leon 1.4L
-
Σχετικά με την άποψη ότι οι πωλήσεις δείχνουν και την αξία ενός προϊόντος-αυτοκινήτου θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: ποιό συμπέρασμα εξάγεται για ένα αυτοκίνητο που στη μία χώρα είναι π.χ. 5ο σε πωλήσεις και σε μία άλλη 15ο?
Δεχόμαστε ότι το μοντέλο αυτό στην 1η περίπτωση είναι πολύ καλό ενώ στη 2η είναι μάλλον μέτριο?
Αν βρίσκω λοιπόν κάτι 'διασκεδαστικό' στη συζήτηση αυτή, είναι τα εύκολα όσο και αυθαίρετα συμπεράσματα ορισμένων... Σαφώς σε ένα μοντέλο που αποτυγχάνει παταγωδώς παγκοσμίως, κάτι δεν κάνει καλά.
Αλλά το να μην πουλάει σαν ζεστό ψωμί στην ... έδρα των ισχυρότερών του αντιπάλων (π.χ. το Civic στην Ευρώπη) είναι εξίσου φυσικό με τις μέτριες ως μηδαμινές πωλήσεις πολλών ευρωπαϊκών μοντέλων σε Ιαπωνία και Αμερική... Κάτι θα λείπει και από αυτούς τους κατασκευαστές και αδυνατούν να κερδίσουν μερίδια σε αυτές τις τόσο σημαντικές γι'αυτούς αγορές! -
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
Honda Civic 1.8L :156 g/km CO
Seat Leon S 1.4L : 163 g/km COΠιστεύω οτι θα καίει λιγότερο απ το seat leon 1.4L
solar_energy νομιζω πως πας να καλυψεις με αλχημειες την ανικανοτητα των γυφτικων σκεπαρνιων να φτιαξουν εναν κινητηρα της προκοπης, με πολλα αλογα! Ακου τωρα μοναδα που βρηκες: τζι ανα κουμου κο (g/km co)!
ΥΓ. Δεν τα εννοω τα παραπανω, απλα ζηλευω που εγω ειμαι στα 187g/km CO2. Πολυ πεινανε τα 103 αλογακια που εχω φαινεται...
-
Ο χρήστης Ιγνάτιος Φίκερ έγραψε:
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, δεν απευθύνομαι σε εσένα, αλλά όποιος ηλίθιος πηγαίνει το αμάξι του για 7 χρόνια στην αντιπροσωπεία για σέρβις και δεν αναζητά τα αυθεντικά ανταλλακτικά του από το ελεύθερο εμπόριο...κάνει πλούσιο τον Σαρακάκη!σωστότατος!! το να σε έχουν 7 χρόνια μαντρωμένο στην αντιπροσωπεία, μάλλον οικονομικά θα σου έρθει ακριβότερα από το ελέυθερο εμπόριο. Saxo έχω, αλλά από τότε που σταμάτησα να το πάω σε εξουσιοδοτημένους, έχω βρει την υγειά μου..
-
Ο χρήστης pankal έγραψε:
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, δεν απευθύνομαι σε εσένα, αλλά όποιος ηλίθιος πηγαίνει το αμάξι του για 7 χρόνια στην αντιπροσωπεία για σέρβις και δεν αναζητά τα αυθεντικά ανταλλακτικά του από το ελεύθερο εμπόριο...κάνει πλούσιο τον Σαρακάκη!
σωστότατος!! το να σε έχουν 7 χρόνια μαντρωμένο στην αντιπροσωπεία, μάλλον οικονομικά θα σου έρθει ακριβότερα από το ελέυθερο εμπόριο. Saxo έχω, αλλά από τότε που σταμάτησα να το πάω σε εξουσιοδοτημένους, έχω βρει την υγειά μου..
Για δείτε τα όρια σε κμ του σερβις του νεο μοντέλου και τα λέμε
Και βάλτε και το κόστος.
Να σας πω το άλλο
Πόσο κάνει η οδική βοήθεια για 7 χρόνια???? (και πάλι δε λέω ότι είναι φτηνό απλώς τονίζω κάτι) -
Εγώ για ένα παλίο Toyota πληρώνω 100 το χρόνο οδική βοήθεια!
Επιπλέον για το φίλο που κατακρίνει την 7ετή εγγύηση (αν είναι δυνατόν να επιχειρηματολογούμε για το αυτονόητο) υπάρχουν πολλοί μα πολλοί οδηγοί που θα εύχονταν να είχαν κανα χρόνο παραπάνω εγγύηση!
Το σέρβις στο συγκεκριμένο αμάξι είναι κάθε 20000 χλμ, δηλαδή με φυσιολογικές συνθήκες 1 φορά το χρόνο. Δέ πιστεύω πως είναι σοβαρό έξοδο που επιβαρύνει το ετήσιο προυπολογισμό σου.
Επιπλέον εάν αποφασίσω να πουλήσω το Civic (που το περιμένω σε 2,5 περίπου μήνες) σε 5 χρόνια, θα το πουλήσω με 2 χρόνια εγγύση, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία.
-
Αυτό ισχύει.Ο άνθρωπος στον οποίο πούλησα το Civic μου, πήρε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με 5 χρόνια εγγύηση.
-
Παιδιά το civic πήγα και το είδα. Με εντυπωσίασε το εσωτερικό του, πραγματικά way ahead, το εξωτερικό λουκ είναι από επιστημονική φαντασία, και καταφέρνει να έχει χώρους 'πολυμορφικού' σε συσκευασία νεανικού μικρομεσαίου κάτι που είναι σημαντικό.
Πολύ καλή ιδέα της Honda να πηδήξει τα 1600 κ.ε και να πάει στα 1800 κάτι που δίνει ξεχωριστές επιδόσεις σε ένα είδη καλό αμάξι.
Δεν μου άρεσε η ποιότητα των πλαστικών, και το ότι δεν βλλεπεις την μούεη σχεδόν καθόλου οπότε θα υπάρχει πρόβλημα με το παρκάρισμα.
Επίσης με ξένισε που το 4θυρο ουσιαστικά έιναι άλλο μοντέλο. Έχει ΤΕΛΕΙΩΣ άλλο ταμπλό, άλλη μάσκα, και άλλα φωτιστικά. Μπράβο στην Honda που σε μια εποχή οικονομίας κλίμακας τόλμησε κάτι τέτοιο. Μια 159 έχει σχεδόν τα πάντα ίδια με μια brera, μια GT με μια 147, τα audi τα ξεχωρίζεις από το λογότυπο και μόνο. Seat altea, toledo, leon ούνα φάτσα!!
Βέβαια αυτό ίσως επηρρεάζει την αξία ανταλλακτικών.
Βάλτε και την 7ετή εγγύηση και το αμάξι είναι jet!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Πολύ καλή ιδέα της Honda να πηδήξει τα 1600 κ.ε και να πάει στα 1800 κάτι που δίνει ξεχωριστές επιδόσεις σε ένα είδη καλό αμάξι.Δεν ήταν ιδέα. Έλλειψη κινητήρα 1.6 ήταν. Αλλά θα έρθει και αυτός από ότι ακούγεται.
Επίσης με ξένισε που το 4θυρο ουσιαστικά έιναι άλλο μοντέλο. Έχει ΤΕΛΕΙΩΣ άλλο ταμπλό, άλλη μάσκα, και άλλα φωτιστικά. Μπράβο στην Honda που σε μια εποχή οικονομίας κλίμακας τόλμησε κάτι τέτοιο.
- άλλη πίσω ανάρτηση. Παράξενο όντως, αλλά ευπρόσδεκτη η διαφορετικότητα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πολύ καλή ιδέα της Honda να πηδήξει τα 1600 κ.ε και να πάει στα 1800 κάτι που δίνει ξεχωριστές επιδόσεις σε ένα είδη καλό αμάξι.
Δεν ήταν ιδέα. Έλλειψη κινητήρα 1.6 ήταν. Αλλά θα έρθει και αυτός από ότι ακούγεται.
όχι στις 5 πόρτες
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Να σας πω το άλλο
Πόσο κάνει η οδική βοήθεια για 7 χρόνια???? (και πάλι δε λέω ότι είναι φτηνό απλώς τονίζω κάτι)Για 3 χρόνια εγώ πλήρωσα 48 ευρώ. Οπως το υπολογίζω γύρω στα 100 ευρώ για τα 7 χρόνια σε μαζικό πρόγραμμα λογικά και για εφάπαξ πληρωμή εννοείται.
Μετά εγγύηση από εγγύηση διαφέρει. Μην μένετε στην ποσότητα. Αλλο Toyota άλλο Opel άλλο Honda Σαρακάκης.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Να σας πω το άλλο
Πόσο κάνει η οδική βοήθεια για 7 χρόνια???? (και πάλι δε λέω ότι είναι φτηνό απλώς τονίζω κάτι)Για 3 χρόνια εγώ πλήρωσα 48 ευρώ. Οπως το υπολογίζω γύρω στα 100 ευρώ για τα 7 χρόνια σε μαζικό πρόγραμμα λογικά και για εφάπαξ πληρωμή εννοείται.
Μετά εγγύηση από εγγύηση διαφέρει. Μην μένετε στην ποσότητα. Αλλο Toyota άλλο Opel άλλο Honda Σαρακάκης.
που πλήρωσες 48 ευρω τα 3 έτη?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Να σας πω το άλλο
που πλήρωσες 48 ευρω τα 3 έτη?
Μοndial Assistance με Citroen.
Εάν δεν πιστεύεις σκανάρω και το χαρτί.
Ηonda Civic 2005