-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Υποθετω οτι το περιοδικο εννοουσε αχρωμο σε οτι εχει να κανει με την οδικη του συμπεριφορα. Οτι δηλαδη μπορει να ειναι ασφαλης αλλα **αδιαφορη και χωρις προσωπικοτητα **, τουλαχιστον σε σχεση με 147 και Λεον.
Επομενως ναι μεν η εμφανιση εντυπωσιακη αλλα συμφωνα με τους 4Τ η οδικη συμπεριφορα δεν ακολουθει...**Να θυμισω οτι στο προηγουμενο τευχος μιλαγαν για 'σπορ ψηγματα' και 'εντονα παρεμβατικο ESP' **Οσο για τις επιδοσεις ειδικα σε σχεση με το διλιτρο Λεον υπαρχει σαφης διαφορα...
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=72&NEWS_DATA_ID=48963
Οδηγικά το νέο Civic είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και εμπνέει εμπιστοσύνη, τόσο σε υψηλές ταχύτητες όσο και σε δρόμους με στροφές. Η ανάρτηση έχει σχετικά σφιχτή ρύθμιση, ωστόσο προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες, μέσω της απορροφητικότητάς της, ενώ σπάνια προβληματίζει με τις κλίσεις, που επιτρέπει στο αμάξωμα.
Το σύστημα διεύθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση είναι ιδιαίτερα «γρήγορο» (2,2 στροφές απ’ άκρη σε άκρη) **έχει εκπληκτική αίσθηση, **όντας άμεσο και σαφές, ενώ σε ανοιχτές καμπές με μεγάλη ταχύτητα είναι όσο βαρύ πρέπει.
**Το Civic είναι ουδέτερο, με εξαιρετική κατευθυντικότητα ακόμα και στο όριο και με το στάνταρ σύστημα ευστάθειας VSA (Vehicle Stability Assist) απενεργοποιημένο. **
για πέστε μου : γίνεται να είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και συνάμα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ, ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ, ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ VSA ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ;
Προφανως υπαρχει διασταση αποψεων μεταξυ των 4Τ και του autotriti.
Που ειναι το περιεργο?
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟ ΑΠ ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΗΝ?
-
Αυτές είναι υποκειμενικές απόψεις. Αν διαβάζεις τα περιοδικά καιρό, ξέρεις τα γούστα του κάθε δημοσιογράφου (ή περιοδικού) και ανάλογα εκτιμάς τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Αλλιώς δεν βγάζεις άκρη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ÁõôÝò åßíáé õðïêåéìåíéêÝò áðüøåéò. Áí äéáâÜæåéò ôá ðåñéïäéêÜ êáéñü, îÝñåéò ôá ãïýóôá ôïõ êÜèå äçìïóéïãñÜöïõ (Þ ðåñéïäéêïý) êáé áíÜëïãá åêôéìÜò ôç óõìðåñéöïñÜ ôïõ áõôïêéíÞôïõ. Áëëéþò äåí âãÜæåéò Üêñç.Åãù èá Ýëåãá ðùò ðñÝðåé íá ó÷çìáôßæåé êÜðïéïò Üðïøç ãéá ôï áõôïêßíçôï ðïõ ôïí åíäéáöÝñåé, ìå åíá test drive êé ü÷é ìÝóá áðï ðåñéïäéêÜ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτές είναι υποκειμενικές απόψεις. Αν διαβάζεις τα περιοδικά καιρό, ξέρεις τα γούστα του κάθε δημοσιογράφου (ή περιοδικού) και ανάλογα εκτιμάς τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Αλλιώς δεν βγάζεις άκρη.Πολυ σωστα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτές είναι υποκειμενικές απόψεις. Αν διαβάζεις τα περιοδικά καιρό, ξέρεις τα γούστα του κάθε δημοσιογράφου (ή περιοδικού) και ανάλογα εκτιμάς τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Αλλιώς δεν βγάζεις άκρη.ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ.
ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ HONDAKIAS 18 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΣΑΝΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΧΡΩΜΟ ΑΠΛΑ.......... -
φιλική συμβουλή: μην γράφεις με κεφαλαία. Είναι πιο δυσανάγνωστα και δίνουν την αίσθηση ότι φωνάζεις. Όχι μόνο στο forum των 4Τ, αλλά σε όλα τα fora, ελληνικά ή παγκόσμια.
-
ΜΑ ΦΩΝΑΖΕΙ!!!!!!
-
Θυμάστε το 1992, περίπου τέτοια εποχή ήταν, μόλις είχε έρθει το Civic με εντυπωσιακή για την εποχή σχεδίαση και τους εκπληκτικούς κινητήρες VTEC;
1,6L 125HP και 160HP.
Προσωπικά αγόρασα ένα τριθυρο ESi. Σε κόκκινο. Όπου σταματούσα γινόμουν αντικείμενο θαυμασμού. Αισθανόμουν κάπως αμήχανα.
Που θέλω να καταλήξω; Το αυτοκίνητο το κράτησα μόνο έξι μήνες γιατί ήταν οδηγικα (για τα γούστα μου) απαράδεκτο. Με λίγα λόγια το φοβόμουν.
Η μηχανή διαμάντι!!!
Η κατανάλωση άψογη.
Η κατασκευή τέλεια.Να πω ότι έκανα ανταλλαγή το Golf Gti II 16V για να πάρω το Civic. Ίσως εκεί να είναι όλη η ουσία. Από εκείνο το Golf και μετά μόνο το Rallye έχω νοιώσει σαν αμάξι.
Οι γνώμες λοιπόν εξαρτώνται από πολλά. Ο καθένας έχει τη δική του. Για μένα το προηγούμενο Type R ήταν κορυφή. Ας περιμένουμε το νέο. -
ναι αλλα και εγω που πηρα το type R δεν είμαι πάντα σίγουρος ότι η οικογένεια μου αντέχει τα γούστα μου... (και όσο πάει πάω και πιο αργα στην Εθνική..... μεγαλώνω και σοβαρεύω?)
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Θυμάστε το 1992, περίπου τέτοια εποχή ήταν, μόλις είχε έρθει το Civic με εντυπωσιακή για την εποχή σχεδίαση και τους εκπληκτικούς κινητήρες VTEC;
1,6L 125HP και 160HP.
Προσωπικά αγόρασα ένα τριθυρο ESi. Σε κόκκινο. Όπου σταματούσα γινόμουν αντικείμενο θαυμασμού. Αισθανόμουν κάπως αμήχανα.
Που θέλω να καταλήξω; Το αυτοκίνητο το κράτησα μόνο έξι μήνες γιατί ήταν οδηγικα (για τα γούστα μου) απαράδεκτο. Με λίγα λόγια το φοβόμουν.
Η μηχανή διαμάντι!!!
Η κατανάλωση άψογη.
Η κατασκευή τέλεια.Να πω ότι έκανα ανταλλαγή το Golf Gti II 16V για να πάρω το Civic. Ίσως εκεί να είναι όλη η ουσία. Από εκείνο το Golf και μετά μόνο το Rallye έχω νοιώσει σαν αμάξι.
Οι γνώμες λοιπόν εξαρτώνται από πολλά. Ο καθένας έχει τη δική του. Για μένα το προηγούμενο Type R ήταν κορυφή. Ας περιμένουμε το νέο.Από το 1992 μέχρι σήμερα έχουν πέρασει 14 χρόνια και νομίζω στό θέμα κράτημα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.
Στό design βέβαια μέτα την τελαιυτέα παρουσίαση ακόμη περισσότερα!!!
Αυτό τουλάχιστον το παραδέχθηκαν και τα περιοδικά. -
ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ!!!!!!!!
ΒΑΡΙΕΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΜΙΚΡΑ -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ναι αλλα και εγω που πηρα το type R δεν είμαι πάντα σίγουρος ότι η οικογένεια μου αντέχει τα γούστα μου... (και όσο πάει πάω και πιο αργα στην Εθνική..... μεγαλώνω και σοβαρεύω?)Κι εγώ μεγαλώνω και οι ανάγκες αλλάζουν. Γιαυό έχω το Rallye.Το άλλο ψάχνω τωρα και ειμαι μεταξύ SUV και δρόμου. Εχω πελαγώσει.
-
Το SUV είναι οδηγικός ευνουχισμός, πάρε Octavia combi για χώρους αν δεν σου φτάνουν οι χώροι του Civic. Μπροστοκίνητο με χιονολάστιχα δεν πρόκειται να κολλήσει ΠΟΤΕ ανεβαίνοντας για χιονοδρομικά. Με SUV ξέχνα τα παιχνίδια σε στροφές με άλλα αυτοκίνητα, μόνο φορτηγά και λεωφορεία είναι πιο αργά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το SUV είναι οδηγικός ευνουχισμός, πάρε Octavia combi για χώρους αν δεν σου φτάνουν οι χώροι του Civic. Μπροστοκίνητο με χιονολάστιχα δεν πρόκειται να κολλήσει ΠΟΤΕ ανεβαίνοντας για χιονοδρομικά. Με SUV ξέχνα τα παιχνίδια σε στροφές με άλλα αυτοκίνητα, μόνο φορτηγά και λεωφορεία είναι πιο αργά.δεν νομιζω οτι ενα outlander turbo ή ενα CR-V ειδικα το 05 και μετα ειναι ιδιο με νταλικα και λεωφορεια!!!
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
Το SUV είναι οδηγικός ευνουχισμός, πάρε Octavia combi για χώρους αν δεν σου φτάνουν οι χώροι του Civic. Μπροστοκίνητο με χιονολάστιχα δεν πρόκειται να κολλήσει ΠΟΤΕ ανεβαίνοντας για χιονοδρομικά. Με SUV ξέχνα τα παιχνίδια σε στροφές με άλλα αυτοκίνητα, μόνο φορτηγά και λεωφορεία είναι πιο αργά.
δεν νομιζω οτι ενα outlander turbo ή ενα CR-V ειδικα το 05 και μετα ειναι ιδιο με νταλικα και λεωφορεια!!!
Να μη φύγουμε απ' το θέμα που είναι το civic νομίζω
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
ναι αλλα και εγω που πηρα το type R δεν είμαι πάντα σίγουρος ότι η οικογένεια μου αντέχει τα γούστα μου... (και όσο πάει πάω και πιο αργα στην Εθνική..... μεγαλώνω και σοβαρεύω?)
Κι εγώ μεγαλώνω και οι ανάγκες αλλάζουν. Γιαυό έχω το Rallye.Το άλλο ψάχνω τωρα και ειμαι μεταξύ SUV και δρόμου. Εχω πελαγώσει.
Παρε tyre R του χρόνου
Εγω αυτό θα κάνω και θα βολέψω και την οικογένεια
Και τώρα την βολεύω αλλά χωρίς πολλά πράγματα
Εκει είναι ένας τομέας που αν δε το ζήσεις (σχετικά με τα καθίσματα που είναι κουφια και βάζεις πράγματα) δε καταλαβαίνεις τι χρήσιμο που είναι
Περισυ εκανα διακοπες με το jazz και δε κατάλαβα τίποτα.
Ετσι λοιπόν και το ΝΕΟ civic μπορεις να το φορτώσεις σαν φορτηγό και αυτο μετράει παίδες. Γιατί αν στα 4,25 μετρα χωράς πράγματα που θέλεις Octavia (εννοώ χωρο αποσκευών και επιβατών) τότε είσαι αρχοντας -
...και έχει και ένα μεγάλο κόκκινο 'H' μπροστά μπροστά να το γυαλίζουμε
-
btw, coyote,
Ένταξη: 01 Ιαν 1970
τι τρελό bug είναι αυτό?
-
Tελικά στο CIVIC ο θορυβος στην καμπίνα επιβατών ειναι ενοχλητικός η οχι??
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
btw, coyote,Ένταξη: 01 Ιαν 1970
τι τρελό bug είναι αυτό?
Οι χρήστες που γράφτηκαν στο φόρουμ τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, εμφανίζονται γραμμένοι 01-01-70
Ηonda Civic 2005