-
Πιστεύω πως και τα δύο είναι πάνω κάτω ίδια.
Θα προτιμούσα όμως το Getz για τρεις λόγους:
- Πιο αξιόπιστο
- Καλύτερος κινητήρας
- Φθηνή συντήρηση
-
Έξι μήνες με ταλαιπωρούσε η γυναίκα μου (κι εγώ το forum) για το ποιό αυτοκίνητο να πάρουμε γι αυτή, και η επιλογή ήταν ανάμεσα στα Getz, Fabia, Fiesta, Punto, Jazz, Yaris. Τη λίστα την έφτιαξε μόνη της και μαζί προσπαθήσαμε να βρούμε μια καλή σχέση τιμής προς απόδοση.
Ψάχναμε ένα αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί για 2 χρόνια σε δύσκολους επαρχιακούς δρόμους και στη συνέχεια σαν δεύτερο οικογενειακό.
Εγώ ψήφισα Getz έχοντας κατά νου όλα τα υπέρ που προαναφέρθηκαν συν το ότι το αυτοκίνητο το ξέρω καλά από συγγενικό πρόσωπο που το έχει και είναι πραγματικά καλό για τα λεφτά του.
Το Fabia αποκλείστηκε νωρίς από την ίδια λόγω εγγύησης.
Τελικά διάλεξε μόνη της το Punto και εδώ και 2 βδομάδες που το παραλάβαμε μόνο για το καινούργιο της 'μωρό' μου μιλάει.
Δεν θα επεκταθώ στο γιατί απορίφτηκαν τα υπόλοιπα. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι πρώτον το Getz είναι ένα καλό αυτοκίνητο και δεύτερον άστη να κάνει μόνη της την επιλογή της και απλά τόνισέ της όσο μπορείς και όσο ξέρεις τα υπέρ και τα κατά, τι να περιμένει και τι όχι.
Καλή επιλογή! -
Άσχετη ερώτηση, αλλά να μην ανοίγω τώρα άλλο topic για παρεμφερές θέμα... Η μάνα μου ψάχνει αμάξι. Το kalos τι σας λέει; Το picanto; Το δεύτερο το έχω οδηγήσει σε διαδρομή Ηράκλειο-Χανιά και μου φαίνεται αξιοπρεπέστατο! Το Daewoo όμως; Είναι κάπως ομορφότερο και λίγο πιο μεγάλο. Η άποψή σας; Προφανώς μιλάμε για ίδια κατηγορία κυβικών, έτσι;
-
Fabia μόνο 100αρι. Και το 75άρι και το τρικύλινδρο είναι απαράδεκτα. Ειδικά το τρικύλινδρο δύο πράγματα κάνει: Θόρυβο και υπερβολική κατανάλωση βενζίνης (πάνω από 10 λίτρα ΕΝΤΟΣ πόλης -ναι το χω οδηγήσει για πολλά χιλιόμετρα, όπως και το Getz)
-
Παιδια καταρχην να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας. Συγνωμη που δεν μπορεσα να απαντησω σε πολους απο εσας αλλα ειχα προβλημα με τον υπολογιστη. Και ετσι μονο διαβαζα απο το σπιτι ενος φιλου.
Ότι τις αρέσει διότι μετά θα βρείς τον μπελά σου
Τι συμβουλη αυτη ομολογο πως την ακολουθησα και παρολαυτα ειμαι σιγουρος οτι με το παραμικρο θα φαω γκρινια. Αλλα ...
Η αποφαση εληφθη and the winner is Getz. Αν και λιγο ασχετο εγω παροτι εχω Fabia 1.2 Ειμουν υπερ του ignis Που το απεριψε εξ αρχης. Δεν τις αρεσεκαι απ το να τα ακουω εγω μετα με το παραμικρο ςςςςςςςςςςςςςςς
Anyway παιδες Και παλι thanks -
Panoscorfu, καλοτάξιδο και καλοφόρετο το νέο αυτοκίνητο....
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Panoscorfu, καλοτάξιδο και καλοφόρετο το νέο αυτοκίνητο....thanks
Fabia η Getz τι θα προτιμουσατε