-
Κατ' αρχάς να χαλαρώσουμε λίγο. Αν κάποιος λέει βλακείες ή νομίζουμε ότι λέει βλακείες δεν χρειάζεται να αρχίζουμε και εμείς (και δεν αναφέρομαι προσωπικά στον red army).
Είχα και εγώ 106 (όχι το ραλί, το 1.1 με μόνη αλλαγή κάπως σκληρότερα αμορτισέρ) για πέντε χρόνια και ενώ το αυτοκίνητο πράγματι στρίβει εκπληκτικά (με φοβερή αίσθηση στο τιμόνι) δεν θα το χαρακτήριζα σαν ασφαλές, με την έννοια του συνηθισμένου οδηγού και όχι του γνώστη.
Και εξηγούμαι: ενώ είναι πολύ ρυθμίσιμο, τόσο στην είσοδο όσο και μέσα στη στροφή, οι αντιδράσεις του είναι πολύ απότομες αν πηγαίνεις σβέλτα ή γρήγορα. Το πίσω μέρος μπορεί να αποσταθεροποιηθεί πολύ εύκολα, και τότε το αμάξι γυρίζει άμεσα, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να έχεις χρόνο να διορθώσεις - και τι να διορθώσεις, είναι ήδη αργά. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να το πηγαίνεις 'με γκάζι' για να μη ξεκολλήσει.
Είμαι 'παθός' και γνωρίζω πολύ καλά - έχω αγοράσει ένα χωραφάκι.. χάρμα.. για να μην αρχίσουν αυτοί που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ 106 σβέλτα.
Βαγγέλης.
-
Ρε παιδιά έλεος τι λέμε τώρα?
Βλέπω κάτι εκφράσεις του στυλ
Αν π.χ εισαι σε μια στροφη και εχει κατω λαδια που δεν τα εχεις δει και πεταξει κωλο νομιζεις οτι θα σε βοηθησει το γρηγορο τιμονι?Μαλλον οχι αφου εχω φιλους που εχουν τρακαρει.Ειναι τοσο αποτομο που δεν προλαβαινεις να καταλαβεις καν τι εχει γινει.Ε βεβαια δεν σας αρεσει το esp που εχει το φιεστα γιατι μου εχετε γινει ολοι χεραδες.Μαλλον το φιεστα θα παρω τελικα αν ολα οσα ακουγονται ειναι αληθινα.
Ρε αγόρι αν μπαίνεις με όσα σε μια στροφή και έχει λάδια κάτω το μόνο που θα σε σταματήσει θα είναι.....ή μπαριέρα ή κολόνα! ότι αμάξι και να έχεις! Οτι είναι απότομο, εξαρτάτε πόσα χλμ έχεις κάνει μαζί του για κάποιον που το οδηγεί πρώτη φορά ναι είναι απότομο, επίσης τιμόνι 3 στροφών το θεωρείς γρήγορο? Εσύ καλήτερα να μην πάρεις το φιέστα....αλλά ταξί για τις μετακινήσεις σου!!!!!
οι αντιδράσεις του είναι πολύ απότομες αν πηγαίνεις σβέλτα ή γρήγορα. Το πίσω μέρος μπορεί να αποσταθεροποιηθεί πολύ εύκολα, και τότε το αμάξι γυρίζει άμεσα, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να έχεις χρόνο να διορθώσεις - και τι να διορθώσεις, είναι ήδη αργά.
Το ότι είδες απότομες αντιδράσεις και δεν μπορούσες να διορθώσεις μετά απο 5 χρόνια που το είχες μου φαίνεται πολύ περίεργο! Λες ότι είχες βάλει σκληρότερες αναρτήσεις....τι αναρτήσεις ήταν αυτές?ελατήρια?τα μαμα? Αν όχι τα μαμα τι έβαλες?Στενά ή φαρδιά?Πόσες λίμπρες? Τι ζάντες είχε το αμάξι πάνω? κάνωντας πιο σκληρό το αμάξι στο στεγνό και καλό δρόμο μπορείς να κινηθείς πολύ πι ογρήγορα στο βρεγμένο-γλυστερο χάνεις πολύ. Επίσης η αλλαγή ζάντας σε μεγαλήτερη απο 14'' σε 15'' για παράδειγμα μπορεί να έχει έχει καλήτερη πρόσφυση κλπ κλπ λόγω φαρδύτερου ελαστικου κλπ αλλά στο ξεκόλημα είναι πιο απότομο.
Επειδή τέλος πάντων το θέμα μας δεν νομίζω ότι είναι τα 106 αλλά το φιέστα ας πούμε για το φιέστα κάτι και όχι για τα σαξόραλλα που όσοι ξέρουν, ξέρουν και όσοι δεν ξέρουν έχουν αρχήσει ένα κυνήγι μαγισσών!
-
Τζάμπα ασχολείστε παιδιά...red_army τράβα πάρε ένα STGLX με full extra εξοπλισμό και ηλεκτρονικά και άσε το ραλάκι στην ησυχία του.
Ξεκολλάει στα λάδια...δεν λέει...
-
Φίλε ratanplan, εννοείται ότι σε αυτά τα 5 χρόνια που το είχα το πεζάκι είχα δει πολλές φορές την απότομη συμπεριφορά του. Και είχα διορθώσει όλες αυτές τις φορές. Εκτός από αυτή την τελευταία!
Φυσικά, δεν έφταιγε το αυτοκίνητο που έφυγα από τον δρόμο! Εγώ έφταιγα που πήγαινα γρήγορα πρωί-πρωί με την υγρασία και σε μια κλειστή αριστερή αντί να κατεβάσω σε τρίτη και να την πάρω με γκάζι, την πήρα 'άνετος' με τετάρτη..
Εγώ έφταιγα που ενώ ήξερα τον τρόπο που πρέπει να πέρνεις τις στροφές με αυτό το αυτοκίνητο, δεν τον εφάρμοσα σε αυτή την περίπτωση. Όμως, το 106 δεν σε βοηθά εκεί και αυτό καταλογίζω εγώ στα αρνητικά του.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Εγώ έφταιγα που ενώ ήξερα τον τρόπο που πρέπει να πέρνεις τις στροφές με αυτό το αυτοκίνητο, δεν τον εφάρμοσα σε αυτή την περίπτωση. Όμως, το 106 δεν σε βοηθά εκεί και αυτό καταλογίζω εγώ στα αρνητικά του.Σε αυτο συμφωνω και εγω. Ειναι ενας (ο μονος στην ουσια) απο τους λογους που δε δινω το rallaki μου σε κανεναν.
Αμα δεν ξερεις τι να περιμενεις η αντιδραση αυτη του αυτοκινητου ειναι οτι χειροτερο. -
Eνταξει θα παρω ενα ταξι και θα κανω την δουλεια μου.Μαζι σας δεν βγαζω ακρη.Αφου οι περισσοτεροι εχετε σαξοραλα.Ειναι δυνατον να συμφωνησετε μαζι μου?
ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.Τα σαξοραλλα ειναι τα καλυτερα,εγω ειμαι βλακας και θα παρω ταξι.Α ειμαι και ψευτης.Μια απορια εχω μονο.Σαν πολυ αναστατωση δεν δημιουργησε ενας ψευτης που ειναι και βλακας? -
Πού είσαι να δεις και πόση αναστάτωση προκαλούσε ο Χρονομέτρης. Τώρα που το σκέφτομαι, σαν να έχετε πολλά κοινά...
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Ο σκοπος μου ειναι να απομυθοποιησετε επιτελους αυτους τους κουβαδες οχι γιατι εχω χασει σε καποια κοντρα.Δεν εχω καποιο προσωπικο συμφερον.Δεν μπορω πλεον να βλεπω να σκοτονωνται νεαροι που ακουγοντας τους διαφορους 'χεραδες' na λενε οτι τα σαξοραλα ειναι τρενα να πηγαινουν και na σκοτωνονται αφου φυσικα το ραλυ δεν θελει χερια αλλα τυχη.
Κ εσυ ποιος εισαι κ τι κανεις; Σταυροφορια εναντιων των rally;
Για ολα τ αλλα με τα οποια σκοτωνονται γιατι δεν λες κουβεντα; Δηλ. οι 20 του ΣουΚου με rally ειναι;
Κ αν δεν καταλαβεις οτι ο οδηγος ειναι που κανει την καταστροφη κ οχι τ αυτοκινητο καλυτερα μην παρεις ποτε γρηγορο αυτοκινητο φιλε! Αστο καλυτερα γιατι μπορει να εκπλαγεις!
Αν θες την σταυροφορια καντην για τους πατεραδες των πιτσιρικαδων που τους αγοραζουν το οποιοδηποτε γρηγορο βοηθωντας τους να επιταχυνουν τον κυκλο της ζωης τους!Εσυ θα μας κανεις να απομυθοποιησουμε;;;! Ωραιο κ αυτο!
Δεν το λες κ στους 40 αγωνιζομενους τις Αγ. Αννας αυτο;τρεχουν ακομα γιατι ειναι το πιο φθηνο αγωνιστικπ,με την πιο φθηνη συντηρηση σχετικα με τα αλλα τα τερατα!!
-
alfa156 ασε που δεν μπαζουν νερα οταν βρεχει
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
τρεχουν ακομα γιατι ειναι το πιο φθηνο αγωνιστικπ,με την πιο φθηνη συντηρηση σχετικα με τα αλλα τα τερατα!!Επειδη αυτο το λένε πολλοι mr George..
Και τα 106 Α6 ειναι φθηνά?
Για να μην μιλησω για τα Ν2 που καθολου φθηνα δεν ειναι ετσι οπως εχουν καταληξει να ειναι (αν θες να εισαι στον συναγωνισμο).Και περαν των χρημάτων..
Το ελεγα και σε καποιον άλλον..
Οταν πριν 3 χρονια σε τελευταιο αγωνα του πρωταθληματος (Παλλαδιο) κρινόταν η Ν4 και το 106cup, καποια 106 του cup βρεθηκαν μπροστα απο Ν4.
Δεν λεω οτι τα 106 ειναι καλύετρα απο evo. Προς Θεου.
Αλλα ακομα κι αν σε ΕΝΑΝ μονο αγωνα (που δεν ειναι μοναδικη φορά αυτη) βρεθηκαν καποια 106 (τα οποια καμια σχεση με εξελιγμένα αγωνιστικα αυτοκινητα δεν ειχαν, ειδικα αυτο του Χατζηρηγα) μπροστα απο Ν4, δεν μπορει.. κατι καλο θα εχουν κι αυτα τα ρημάδια.Οποτε ο λογος που αρκετοι επιλέγουν να τέχουν με 106, ισως να μην ειναι ΜΟΝΟ ο οικονομικος παραγοντας..
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
τρεχουν ακομα γιατι ειναι το πιο φθηνο αγωνιστικπ,με την πιο φθηνη συντηρηση σχετικα με τα αλλα τα τερατα!!
Επειδη αυτο το λένε πολλοι mr George..
Α πάγαινε από'δω με τον κουβά σου mr Nikos!
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Eνταξει θα παρω ενα ταξι και θα κανω την δουλεια μου.Μαζι σας δεν βγαζω ακρη.Αφου οι περισσοτεροι εχετε σαξοραλα.Ειναι δυνατον να συμφωνησετε μαζι μου?
ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.Τα σαξοραλλα ειναι τα καλυτερα,εγω ειμαι βλακας και θα παρω ταξι.Α ειμαι και ψευτης.Μια απορια εχω μονο.Σαν πολυ αναστατωση δεν δημιουργησε ενας ψευτης που ειναι και βλακας?Δεν βγάζεις γιατί δεν ξέρεις να δέχεσαι και την άλλη άποψη...
Αυτό που πιστεύεις προσπαθείς να το περάσεις και στους άλλους με προκλητικές φράσεις, χωρίς επιχειρήματα και με απόλυτες απόψεις!Και να σου πω και κάτι εάν δεν σου αρέσουμε κάνε τον κόπο και μην γράφεις εδώ τουλάχιστο για τα σαξόραλλα.
Δεν μας πείθει το 'στυλάκι' σου... -
ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.Τα σαξοραλλα ειναι τα καλυτερα,εγω ειμαι βλακας και θα παρω ταξι.Α ειμαι και ψευτης.Μια απορια εχω μονο.Σαν πολυ αναστατωση δεν δημιουργησε ενας ψευτης που ειναι και βλακας?Δεν νομίζω να συμφωνήσει κανείς μαζί σου,ακόμα και αν δεν είναι κάτοχος σαξόραλλου,μόνο και μόνο απο τον τρόπο που γράφεις,που προσωπικά μου θυμίζει γκομενούλα που κρατάει μούτρα και νομίζει οτι με αυτό το τρόπο θα πάμε με τα νερά της!!
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Δεν νομίζω να συμφωνήσει κανείς μαζί σου,ακόμα και αν δεν είναι κάτοχος σαξόραλλου,μόνο και μόνο απο τον τρόπο που γράφεις,που προσωπικά μου θυμίζει γκομενούλα που κρατάει μούτρα και νομίζει οτι με αυτό το τρόπο θα πάμε με τα νερά της!! -
φίλε... θα βρεθούμε μια μέρα από κοντά... και θα έρθω να σε πάρω μια βόλτα, όχι με το Citroen μου (δεν είναι Saxo) αλλά με την Porchse του πατέρα μου... θα σε πάω σε κάποια στροφή που ξέρω... όπου για άγνωστο λόγο που δεν τον ξέρω, πάντα έχει λάδια κάτω... να δεις ότι η Porchse δεν θα ξεκολλήσει από κάτω...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
φίλε... θα βρεθούμε μια μέρα από κοντά... και θα έρθω να σε πάρω μια βόλτα, όχι με το Citroen μου (δεν είναι Saxo) αλλά με την Porchse του πατέρα μου... θα σε πάω σε κάποια στροφή που ξέρω... όπου για άγνωστο λόγο που δεν τον ξέρω, πάντα έχει λάδια κάτω... να δεις ότι η Porchse δεν θα ξεκολλήσει από κάτω...Δηλαδή η Porche καταργεί τους νόμους της φυσικής;!;
-
Eíôáîåé èá ðáñù åíá ôáîé êáé èá êáíù ôçí äïõëåéá ìïõ.Ìáæé óáò äåí âãáæù áêñç.Áöïõ ïé ðåñéóóïôåñïé å÷åôå óáîïñáëá.Åéíáé äõíáôïí íá óõìöùíçóåôå ìáæé ìïõ?
ÏÐÏÔÅ Å×ÏÕÌÅ ÊÁÉ ËÅÌÅ.Ôá óáîïñáëëá åéíáé ôá êáëõôåñá,åãù åéìáé âëáêáò êáé èá ðáñù ôáîé.Á åéìáé êáé øåõôçò.Ìéá áðïñéá å÷ù ìïíï.Óáí ðïëõ áíáóôáôùóç äåí äçìéïõñãçóå åíáò øåõôçò ðïõ åéíáé êáé âëáêáò?Êáé S class íá åß÷á ðïõ äåí Ý÷ù ...Ôá ßäéá èá óïõ Ýëåãá ...**Ôï esp êáé êáíÝíá esp äåí êáôáñãåß íüìïõò ôçò öýóçò êÜíåé êÜôé ðñßí ôçí ì@ë@êßá ìåôÜ åßíáé ðÜíôá áñãÜ **Ôá ëÜäéá äßíïõí óõíôåëåóôÞ ôñéâÞò ó÷åäüí ìçäåíéêü ,äçëáäÞ ôþñá ðïõ èá âñåßò ðñüóöõóç åêåé Ýëá íá ìïõ ðåßò êáé ìÝíá ...Áí ôá óáîüñáëëá óêïôþíïõí ÍÁÉ óêïôþíïõí üðïéïí ðÞñå áõôïêßíçôï ãéá ìüóôñá ,ðïõë ìïõñ êáé ëïéðÝò åíäéáöÝñïíôåò êáôáóôÜóåéò ôï ßäéï êÜíïõí üëá ôá áõôïêßíçôá ..êáé ìå esp
**Oóï ãéá ôá öéëáñÜêéá óïõ ëõðÜìáé - áëëÜ äåí êáôçãïñïýíå ôï üðëï ðïõ Ýóêáóå óôá ìïýôñá ôïõ ðáéäéïý ðïõ ôï åß÷å ãéá ðáé÷íßäé áëëÜ áõôüí ðïõ ôïõ Üíçêå ôï üðëï êáé ôï Üöçóå ÷ýìá **
-
Άμα είναι τα Rallye και τα VTS σκοτώστρες (τα θεωρώ από τις πολύ σημαντικές στιγμές της αυτοκίνησης την δεκαετία του '90), τότε τι να πούμε για τα γρήγορα μηχανάκια; Και αυτά σκοτώστρες είναι!
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Άλλοι τις κάνουν συνειδητά (τουλάχιστον στο θέμα επιλογής αυτοκινήτου) γιατί πραγματικά ξέρουν τι ψάχνουν και άλλοι τις κάνουν επειδή είναι άσχετοι και λίγο φαντασιόπληκτοι.
Εδώ ο ρόλος των περιοδικών είναι πολύ λεπτός. Αν το Rallye αντιμετωπιζονταν από τους δημοσιογράφους με νηφαλιότητα και σύνεση (και όχι με σχόλια τύπου 'τα μάτια είναι καρφωμένα στην επόμενη στροφή και ο εθιστικός ήχος των καθαρόαιμων 122 αλόγων σε προκαλεί!') δεν θα πήγαιναν τόσοι άσχετοι και φαντασμένοι (μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ για ένα διάστημα, εξαιτίας και των περιοδικών) να το αγοράσουν.
Το έχω ξαναπεί. Τα περιοδικά αυτοκινήτου είναι για τους άντρες, ό,τι και το Marie Claire για τις γυναίκες!Επίσης αν θεωρήσουμε (που είναι λάθος θεώρηση) ότι ένα αυτοκίνητο είναι τόσο επικίνδυνο, όσο είναι και το πλήθος των ατυχημάτων στα οποία ο οδηγός του συμμετέχει ως φταίχτης, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ότι άλλα αυτοκίνητα έχουν τα πρωτεία, που ανήκουν σε κατηγορίες 'υπεράνω υποψίας' (όχι ότι αυτό λέει κάτι, αλλά απλά το αναφέρω...)
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
φίλε... θα βρεθούμε μια μέρα από κοντά... και θα έρθω να σε πάρω μια βόλτα, όχι με το Citroen μου (δεν είναι Saxo) αλλά με την Porchse του πατέρα μου... θα σε πάω σε κάποια στροφή που ξέρω... όπου για άγνωστο λόγο που δεν τον ξέρω, πάντα έχει λάδια κάτω... να δεις ότι η Porchse δεν θα ξεκολλήσει από κάτω...
Δηλαδή η Porche καταργεί τους νόμους της φυσικής;!;
Οχι υπαρχει μια περιπτωση αυτοκινητο να πεσει σε λαδια και να μη γλυστρισει.........να εχουν χυθει ''λαδια'' απο καμια εφορια
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Δηλαδή η Porche καταργεί τους νόμους της φυσικής;!;
όχι βρε συ! αλλα αφου το παιδί λεει μαλακίες να μην πω και εγώ;
χαχαχαχα
Σιγα μην είχε ο πατέρας μου τετοιο αυτοκίνητο και εγω ΑΧ χαχαχαχ!!!
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.BYE BYE RALLYE.FIESTA ST 150 PS