-
Πλάκα μου κάνεις; Θα μου δώσεις τις πηγές σου μόνο αν διαφωνώ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πλάκα μου κάνεις; Θα μου δώσεις τις πηγές σου μόνο αν διαφωνώ;Το διάβασες?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πλάκα μου κάνεις; Θα μου δώσεις τις πηγές σου μόνο αν διαφωνώ;ΣΩΣΤΟΣ.......
-
Είτε σου πω ναι είτε όχι το ίδιο είναι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είτε σου πω ναι είτε όχι το ίδιο είναι.Για να καταλάβω γιατί αισθάνομαι λίγο βλάκας…
Σας ενδιαφέρουν οι πηγές ή τα γραφόμενα.
Διαβάσατε τα γραφόμενα και θέλετε να δείτε αν προέρχονται από έγκυρες πηγές?
Ή
Βλέποντας τις πηγές, τότε θα το διαβάσετε…και αν είναι μαλακία το κείμενο άσχετο από τις πηγές???Μη τρελαθούμε…
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Τον Ιούνιο του 1948 λοιπόν, με την αποκήρυξη του Τίτο από την Κομινφορμ η συμφωνία του Μπλεντ πέφτει στο κενό και έτσι εκδιώχτηκαν όλοι οι Γιουγκοσλάβοι καθοδηγητές από την Βουλγαρία. Η Βουλγαρία από το 1948 και μετά, βαθμηδόν εγκατέλειπε τις διακηρύξεις για εδαφικές διεκδικήσεις, ώσπου με επίσημη δήλωση της αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος, ότι στο Πιριν κατοικεί αμιγής Βουλγάρικος πληθυσμός και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Σλαβική εθνότητα.
Η ρήξη αυτή δημιούργησε προβλήματα και στο Κ.Κ.Ε. Στις 31/1/1949 η 5η ολομέλεια του Κ.Κ.Ε. που ασπάστηκε την Κομινφορμικη γραμμή στο Μακεδονικό διακήρυξε ότι 'ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του ' (!!!!!) και τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας και ανεξάρτητης
Μακεδονίας υπό Σοβιετικό έλεγχο Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας (Τι διάολο, να χαλάσουμε το χατίρι της μάμας Ρωσίας;)Αυτό που έλεγα άλλες φορές...
Το 1956 βέβαια χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως 'λάθος'.
Θέλω να ξέρω, από τον Ελληνικό λαό, όλοι αυτοί οι εθνοπατέρες, θα ζητήσουν συγγνώμη ποτέ;ΠΟΤΕ. Είναι ΑΛΑΘΗΤΟΙ.
Νομίζετε δεν ξέρουν; Αυτό πιστεύετε πως είναι το πρόβλημα; Δείτε την παρακάτω δήλωση του Κίσινγκερ και κάνετε έναν συσχετισμό με τα γεγονότα στην τελευταία 10ετια:
Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.
Ξέχασα να σημειώσω κάτι ακόμα που είπε ο Χένρι Κίσινγκερ στο συνέδριο Management of Europe (Παρίσι, Ιούνιος 1992) σχετικά με το θέμα αυτό: Πιστεύω ότι η Ελλάς έχει δίκιο να έχει αντιρρήσεις και συμφωνώ με την Αθηνά. Ο λόγος είναι ότι εγώ γνωρίζω ιστορία, πράγμα το όποιο δεν συμβαίνει με τους περισσότερους από τους άλλους συμπεριλαμβανόμενων των περισσοτέρων από την κυβέρνηση και κυβερνητικών στελεχών στην Ουάσιγκτον. Η ισχύς στην πλευρά της Ελλάδος είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ της.Σε ό,τι αφορά τη θρησκεία, που το έχω τονίσει με έντονη γραφή, ξέρεις καλά ότι η εξουδετέρωση ξεκίνησε τον 4ο αιώνα μ.Χ.
-
Του χαρίζανε γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια
-
Του χαρίζανε γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια
Δεν σας είπα πως δεν θα σας δώσω τις πηγές...αλλά δείτε πρώτα ΑΝ θα τις χρειαστείτε!
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Είτε σου πω ναι είτε όχι το ίδιο είναι.
Για να καταλάβω γιατί αισθάνομαι λίγο βλάκας…
Σας ενδιαφέρουν οι πηγές ή τα γραφόμενα.
Διαβάσατε τα γραφόμενα και θέλετε να δείτε αν προέρχονται από έγκυρες πηγές?
Ή
Βλέποντας τις πηγές, τότε θα το διαβάσετε…και αν είναι μαλακία το κείμενο άσχετο από τις πηγές???Μη τρελαθούμε…
το δεύτερο για μένα........
γιατί όταν γράφει κάποιος τόσα πράγματα πρέπει και να τα αποδεικνύει δημοσιεύοντας τις πηγές του....... -
Φίλε Pacos, η παράθεση των πηγών σου σε αυτό το Forum είναι υποχρεωτική από τον Κανονισμό χρήσης που λέει:
*Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
- Η παραβίαση των δικαιωμάτων αντιγραφής οποιουδήποτε υλικού φέρει τέτοια δικαιώματα
- H αντιγραφή υλικού άλλων ιστοσελίδων ή πηγών πληροφόρησης (περιλαμβανομένων άλλων Διαδικτυακών Forum) χωρίς αναφορά της προέλευσής τους
- Η άμεση ή έμμεση (μέσω συνδέσμων σε άλλες ιστοσελίδες) δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας*
Σε παρακαλώ λοιπόν, εφ΄όσον αυτά που παρέθεσες δεν τα έγραψες ο ίδιος, να παραθέσεις τις πηγές σου
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τον Ιούνιο του 1948 λοιπόν, με την αποκήρυξη του Τίτο από την Κομινφορμ η συμφωνία του Μπλεντ πέφτει στο κενό και έτσι εκδιώχτηκαν όλοι οι Γιουγκοσλάβοι καθοδηγητές από την Βουλγαρία. Η Βουλγαρία από το 1948 και μετά, βαθμηδόν εγκατέλειπε τις διακηρύξεις για εδαφικές διεκδικήσεις, ώσπου με επίσημη δήλωση της αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος, ότι στο Πιριν κατοικεί αμιγής Βουλγάρικος πληθυσμός και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Σλαβική εθνότητα.
Η ρήξη αυτή δημιούργησε προβλήματα και στο Κ.Κ.Ε. Στις 31/1/1949 η 5η ολομέλεια του Κ.Κ.Ε. που ασπάστηκε την Κομινφορμικη γραμμή στο Μακεδονικό διακήρυξε ότι 'ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του ' (!!!!!) και τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας και ανεξάρτητης
Μακεδονίας υπό Σοβιετικό έλεγχο Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας (Τι διάολο, να χαλάσουμε το χατίρι της μάμας Ρωσίας;)Αυτό που έλεγα άλλες φορές...
Το 1956 βέβαια χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως 'λάθος'.
Θέλω να ξέρω, από τον Ελληνικό λαό, όλοι αυτοί οι εθνοπατέρες, θα ζητήσουν συγγνώμη ποτέ;ΠΟΤΕ. Είναι ΑΛΑΘΗΤΟΙ.
Νομίζετε δεν ξέρουν; Αυτό πιστεύετε πως είναι το πρόβλημα; Δείτε την παρακάτω δήλωση του Κίσινγκερ και κάνετε έναν συσχετισμό με τα γεγονότα στην τελευταία 10ετια:
Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.
Ξέχασα να σημειώσω κάτι ακόμα που είπε ο Χένρι Κίσινγκερ στο συνέδριο Management of Europe (Παρίσι, Ιούνιος 1992) σχετικά με το θέμα αυτό: Πιστεύω ότι η Ελλάς έχει δίκιο να έχει αντιρρήσεις και συμφωνώ με την Αθηνά. Ο λόγος είναι ότι εγώ γνωρίζω ιστορία, πράγμα το όποιο δεν συμβαίνει με τους περισσότερους από τους άλλους συμπεριλαμβανόμενων των περισσοτέρων από την κυβέρνηση και κυβερνητικών στελεχών στην Ουάσιγκτον. Η ισχύς στην πλευρά της Ελλάδος είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ της.Σε ό,τι αφορά τη θρησκεία, που το έχω τονίσει με έντονη γραφή, ξέρεις καλά ότι η εξουδετέρωση ξεκίνησε τον 4ο αιώνα μ.Χ.
Δεν θα διαφωνήσω σε καμιά από τις παρατηρήσεις σου.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φίλε Pacos, η παράθεση των πηγών σου σε αυτό το Forum είναι υποχρεωτική από τον Κανονισμό χρήσης που λέει:*Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
- Η παραβίαση των δικαιωμάτων αντιγραφής οποιουδήποτε υλικού φέρει τέτοια δικαιώματα
- H αντιγραφή υλικού άλλων ιστοσελίδων ή πηγών πληροφόρησης (περιλαμβανομένων άλλων Διαδικτυακών Forum) χωρίς αναφορά της προέλευσής τους
- Η άμεση ή έμμεση (μέσω συνδέσμων σε άλλες ιστοσελίδες) δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας*
Σε παρακαλώ λοιπόν, εφ΄όσον αυτά που παρέθεσες δεν τα έγραψες ο ίδιος, να παραθέσεις τις πηγές σου
(Moderator nass)
ΣΩΣΤΟΣ.....
αυτό λέω τόση ώρα......
αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα....... -
-
Βιβλιογραφία
- Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών
- «H καταγωγή των Ελλήνων», Δημήτριος Π. Δημόπουλος
- «Θέματα Ιστορίας», OEΔB, B' Ενιαίου Λυκείου
- Herodoti Historiae, Oxford Classical Texts, Εκδόσεις Καρδαμίτσα
- Oμηρικόν Λεξικόν, I. Πανταζίδου, Eκδόσεις Iωάν. Σιδέρης
- Πλούταρχος, Βίος Αλεξάνδρου, Bίοι Παράλληλοι
http://aspis2000.tripod.com/zionism/jews_macedonia
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Βιβλιογραφία- Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών
αυτός είσαι.......
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Βιβλιογραφία
- Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών
αυτός είσαι.......
Κατάλαβες φίλε μου γιατί μας λένε Γραικούς, Ρωμιούς και Έλληνες?
-
Αυτό που δεν έχει απαντήσει κανένας είναι γιατί ο απλός Σκοπιανός πολιτής θέλει να λέγεται Μακεδόνας και όχι Βούλγαρος ή Σέρβος ή κτλ.
Δηλαδή, πέρα από τις εθνικές πολιτικές κτλ, ο απλός λαός τους έχει όντως 'Μακεδονική συνείδηση' και δεν θέλει να συσχετίζεται με τα αλλά γειτωνικά κράτη.
Μή μου πείτε περί παιδίας κτλ γιατι σε έμας όσα χρόνια και να μας έλεγαν τουρκους και οτιδήποτε άλλο την εθνική συνήδηση δεν την αλλάζεις/διαμορφώνεις μέσα σέ ένα βράδυ το 1945, έτσι ;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Αυτό που δεν έχει απαντήσει κανένας είναι γιατί ο απλός Σκοπιανός πολιτής θέλει να λέγεται Μακεδόνας και όχι Βούλγαρος ή Σέρβος ή κτλ.Δηλαδή, πέρα από τις εθνικές πολιτικές κτλ, ο απλός λαός τους έχει όντως 'Μακεδονική συνείδηση' και δεν θέλει να συσχετίζεται με τα αλλά γειτωνικά κράτη.
Μή μου πείτε περί παιδίας κτλ γιατι σε έμας όσα χρόνια και να μας έλεγαν τουρκους και οτιδήποτε άλλο την εθνική συνήδηση δεν την αλλάζεις/διαμορφώνεις μέσα σέ ένα βράδυ το 1945, έτσι ;
κοίτα.......
http://www.imma.edu.gr/imma/history/13.html -
Γιατί άλλη χάρη είχε ο Μ. Αλέξανδρος με τη μακεδονική αυτοκρατορία κι άλλη ο Καραγιώργεβιτς και ο Τίτο με ένα συνονθύλευμα σλαβοτουρκαλβανών.
Και εξηγούμαι: όση προπαγάνδα κι αν είχε στήσει το γιουγκοσλαβικό κράτος, δεν θα τους έπειθε να αυτοπροσδιοριστούν και να ταυτιστούν με κάτι 'παρακατιανό'. Όταν όμως τους λες ότι είναι απόγονοι του μέγα στρατηλάτη και των ανίκητων πολεμιστών του, που άφησαν πολιτισμό στο μισό γνωστό κόσμο, τότε είναι αλλιώς. -
Προσωπικά, με όσους έχω μιλήσει και τους ρωτάω τι είναι μου απαντάνε ξεκάθαρα πως είναι Σλάβοι.
Γελάνε όταν τους λέω για Μακεδόνες, απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου κλπ.
Το μόνο που τρέμουν είναι η απόσχιση μέρους τους στην Αλβανία και προσπαθούν καπηλεύονται το όνομα Μακεδονίας μπας και το γλυτώσουν.
Απλά πράγματα.
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας