-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τι θα πεις στο 90% του πληθυσμου των γειτονων μας που γεννηθηκαν ως Μακεδονες; Οτι δεν ειναι;.\
Οτι θα πεις στο 100% των Ελληνων που γνωριζουν οτι οι Σκοπιανοι δεν ειναι Μακεδονες:Την ιστορικη αληθεια
Εκτος κι αν πιστευεις οτι ειναι ευκολο η προπαγανδα να αντικαταστησει την ιστορικη αληθεια.Δινοντας ετσι τροφη σε οσους πιστευουν πως αν η διπλωματια αποτυχει τη σειρα παιρνει η εμπολεμη δραση
-
Μόλις τώρα το MEGA είχε στην πρωινή εκπομπή τον Βοσκόπουλο από την Φλώρινα (πράκτωρα των Σκοπίων), αν βλέπατε το ύφος του και τι είπε.......
-
καλάν να πάθουμε αφού δίνουμε βήμα στον κάθε ΜΑΚΑΚΑ που λεει και μια μπαρούφα.
εάν τους αγνοούσαν πιστεύω ότι θα σταματαγε αυτή η αρρώστεια. Εγώ δεν βλέπω διαφορές ανάμεσα σε αυτόν και την Μαλιωτάκη. Και οι δύο γίνονται καραγκιόζηδες για να εισπράξουν αρνητική διαφήμιση ...δηλ διαφήμιση.
-
Αφού οι Αλβανοί έχουν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας και οι Σκοπιανοί την δική τους, σας βάζω και εγώ τον χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας......
-
Μετο συμπάθειο αλλά άρχισα να νομίζω ότι έχουν δύναμη κάποιοι απ, αυτούς στα τηλεοπτικά μέσα μας.
Aρα καλά το λέω ότι κάτι τρέχει με τα κανάλια της ελλάδος.
-
+1
-
Αν και δυστυχώς δεν ξερώ πολλά επι του μακεδονικού ζητήματος μήπως θα ήταν καλύτερα να αφισουμε τους σκοπιανούς/whatever να ονομάζονται Μακεδόνες και ύστερα απο χρόνια που θα έχει κοπάσει η ένταση που υπάρχει να βγεί μια έρευνα που να αποδεικνύει ότι τελικά δεν ήταν μακεδόνες; Έτσι ούτε έντονη αντίδραση θα υπάρξει απο αυτούς αλλά και αν είναι πιστική οι υπολοιποι λαοί θα την πιστέψουν. Δεν πιστεύω ότι θα πάψει να ονομάζεται Μακεδονία αλλά πλέον πολλοί θα πιστεύουν ότι η Μακεδονία δεν είναι Μακεδονία...
Μήπως τελικά στο σημείο που έχουμε φτάσει η απάθια και η αδιαφορία να είναι η πιο αποτελεσματική λύση προς το παρόν;
-
Όχι, δεν είναι καλύτερα, γιατί η προπαγάνδα εδραιώνεται και γίνεται πίστη και πεποίθηση. Χώρια που, για να βγει στη φόρα κάποια έρευνα, πρέπει να χρηματοδοτηθεί και αυτή και η δημοσιοποίηση και διάδοσή της, κάτι που το ψευδοκράτος μας (το οποίο αναθέτει στην κυρία Ρεπούση - 'εκπρόσωπο' θα έλεγε κανείς της Yad Vashem - να γράψει βιβλίο Ιστορίας που να υποβαθμίζει το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενώ δαπανά τα λεφτά μας για την προπαγάνδιση του εβραϊκού Ολοκαυτώματος) ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να κάνει.
ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δε λύνεται μόνο του. Αντιθέτως, μόνο μεγεθύνεται.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Αφού οι Αλβανοί έχουν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας και οι Σκοπιανοί την δική τους, σας βάζω και εγώ τον χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας......Πόσο κωμικός φαίνεται αυτός ο χάρτης (που δείχνει πάλαι πότε Ελληνικότατες περιοχές) όταν τον ανεμίζουν οι κάποιοι λίγοι Έλληνες εθνικιστές και πόσο εκφοβιστικός αυτός της μεγάλης Αλβανίας. Έχουμε γίνει η χώρα της 'ειρήνης με κάθε κόστος' του 'δεν διεκδικούμε τίποτα', ούτε καν τα ίδια τα δικαιώματά μας.
-
μουφα..
εδω ενα χαρτης της προκοπης για την σωστη εκταση της ΕΛ λαδας:
οχι αλλες πορσε! ζητω το σουβλακι
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
Αφού οι Αλβανοί έχουν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας και οι Σκοπιανοί την δική τους, σας βάζω και εγώ τον χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας......
Πόσο κωμικός φαίνεται αυτός ο χάρτης (που δείχνει πάλαι πότε Ελληνικότατες περιοχές) όταν τον ανεμίζουν οι κάποιοι λίγοι Έλληνες εθνικιστές και πόσο εκφοβιστικός αυτός της μεγάλης Αλβανίας. Έχουμε γίνει η χώρα της 'ειρήνης με κάθε κόστος' του 'δεν διεκδικούμε τίποτα', ούτε καν τα ίδια τα δικαιώματά μας.
Ημαστε η χώρα που δεν διεκδικούμε τίποτα σε άλλες χώρες αλλά οι άλλοι διεκδικούνε πάντοτε από εμάς........αφου δίνουμε πάντοτε ΚΩΛΟ.......
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μουφα..εδω ενα χαρτης της προκοπης για την σωστη εκταση της ΕΛ λαδας:
οχι αλλες πορσε! ζητω το σουβλακι
σωστός! έτσι σε θέλω μπροστάρη!
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
ε μα τι; ο αλλος ο χαρτης ουτε την κυπρο δεν ειχε με ροζουλι
ή διεκδικουμε ή κλ@νουμε (με το συμπαθειο παντα..) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ή διεκδικουμε ή κλ@νουμε (με το συμπαθειο παντα..)ρωτάς άν οι Κύπριοι ήθελαν την ένωση με την Ελλάδα ?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όχι, δεν είναι καλύτερα, γιατί η προπαγάνδα εδραιώνεται και γίνεται πίστη και πεποίθηση. Χώρια που, για να βγει στη φόρα κάποια έρευνα, πρέπει να χρηματοδοτηθεί και αυτή και η δημοσιοποίηση και διάδοσή της, κάτι που το ψευδοκράτος μας (το οποίο αναθέτει στην κυρία Ρεπούση - 'εκπρόσωπο' θα έλεγε κανείς της Yad Vashem - να γράψει βιβλίο Ιστορίας που να υποβαθμίζει το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενώ δαπανά τα λεφτά μας για την προπαγάνδιση του εβραϊκού Ολοκαυτώματος) ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να κάνει.ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δε λύνεται μόνο του. Αντιθέτως, μόνο μεγεθύνεται.
Δεν τίθεται ερώτημα για την προπαγάνδα που υπάρχει στα Σκόπια και δεν τίθεται ερώτημα αν οι σκοπιανοί αισθάνονται μακεδόνες, ειδικά αυτές τις στιγμές που περνάμε. Αλλά, άποψή μου, όσο το βιωτικό επίπεδο αυξάνεται ο λαός παύει να επηρεάζεται απο θρησκευτικές και εθνικιστικές προκαταλήψεις - γίνεται πιο ανοιχτομυαλος με άλλα λόγια. Οπότε μια στρατιγική είναι να τους αφήσουμε να πάρουν αυτό που θέλουν, ας εξελιχθούν και μετά κάνουμε την δικιά μας καλά οργανωμένη και σε γερά θεμέλια βασισμένη κίνηση 'ματ', αν θες. (Χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος για αυτό που προτείνω)
Τώρα αν το κράτος μας δεν κάνει τίποτε είναι άλλο θέμα, όπως και αν θα είναι το πράγματα στο μέλλον όπως είναι τώρα (μπορεί χειρότερα, μπορεί καλύτερα, μπορεί και εντελως διαφορετικά)
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
ή διεκδικουμε ή κλ@νουμε (με το συμπαθειο παντα..)ρωτάς άν οι Κύπριοι ήθελαν την ένωση με την Ελλάδα ?
ρωτας αν οι θεσσαλονικεις θελουν ενωση με τα σκοπια;
Αλλά, άποψή μου, όσο το βιωτικό επίπεδο αυξάνεται ο λαός παύει να επηρεάζεται απο θρησκευτικές και εθνικιστικές προκαταλήψεις - γίνεται πιο ανοιχτομυαλος με άλλα λόγια.
και εγω ετσι πιστευα μεχρι πριν μερικα χρονια που πηγα στο τεξας
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αλλά, άποψή μου, όσο το βιωτικό επίπεδο αυξάνεται ο λαός παύει να επηρεάζεται απο θρησκευτικές και εθνικιστικές προκαταλήψεις - γίνεται πιο ανοιχτομυαλος με άλλα λόγια.
και εγω ετσι πιστευα μεχρι πριν μερικα χρονια που πηγα στο τεξας
Εξαρτάται τι εννοεί κανείς βιοτικό επίπεδο. Γι αυτούς εκεί τους μaλάκες(τεξανούς) το βιοτικό επίπεδο εκφράζεται απ την ποσότητα κατανάλωσης χάμπεργκερ.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Θα μπορούσαν τότε να λένε οτι είναι Βούλγαροι, να Φτίαχναν μια Μεγάλη Βουλγαρία από την Μαυρη θάλλασα με την οχρίδα και δεν θα τους πείραζε κανένας.
Δεν το κάνουν αλλα επιμένουν οτι είναι Μακεδόνες. Μηπως δεν έχουμε καταλάβει εμείς κάτι;
Οι Σκοπιανοί στηρίζονται στο γεγονός οτι η Μακεδονία κάλυπτε ένα κομμάτι της σημερινής FYROM.Χαρακτηρίζονται ώς Σλαβομακεδόνες.
Φυσικά, αποτελούν σλαβικά φύλα που μετακινήθηκαν περίπου τον 7ο αιώνα.
Αναφορές για ''Μακεδονία'' πρίν απο Τίτο δεν γνωρίζω.Αν κάποιος ξέρει ας το γράψει.
Για πολλά χρόνια ήταν υπο την επιρροή Σέρβων και Βουλγάρων.Μάλιστα μέχρι κ το Β' Παγκ. Πόλεμο είχαν υποστεί άγριο εκβουλγαρισμό.Κ έτσι φτάνουμε στο σήμερα.Οι-κατ' επευφημισμο- σύμμαχοι που παράγουν τα θηριώδη τζιπ βρήκαν καλύτερους συμμάχους που τους βοηθούν υπογράφοντας για τον πόλεμο του Ιράκ και τους το ανταποδίδουν με την αναγνώριση.Με την κίνηση αυτή καταφέρνουν να ικανοποιήσουν το αίτημα τους αλλά και να αποδυναμώσουν τα εθνικιστικά στοιχεία που δεν γουστάρουν την δύναμη που αποκτούν οι Αλβανοί και που θα μπορούσε να καταλήξει σε εμφύλιο.Κάτι τέτοιο όμως οι ''σύμμαχοι'' δεν το θελαν, αφού επιθυμούσαν τη σταθερότητα στη περιοχή κτλ κτλ.
Προσθέστε το γεγονός οτι έπρεπε να τους καθυσηχάσουν οτι δεν θα κινδύνευαν απο τον μεγαλοϊδεατισμό των Αλβανών[Κόσσοβο] έχουμε μια ευτυχισμένη οικογένεια.Αν μ έκαναν νονό τους πάντως, θα τους βάπτιζα Σλαβομακεδονία και θα τελείωνα.
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Αν μ έκαναν νονό τους πάντως, θα τους βάπτιζα Σλαβομακεδονία και θα τελείωνα.Εγώ Βαρδαρίτες θα τους έλεγα και τη χώρα τους Βαρδαρία και θα τελείωνα.
-
η αληθεια ειναι οτι η ευρυτερη περιοχη(κοσσοβο,σκοπια,βορεια ελλαδα)απο παλια ονομαζοταν μακεδονια.βεβαια οι σημερινοι σλαβοι κατοικοι της περιοχης καμια σχεση δεν εχουν με τους αρχαιους ελληνες μακεδονες ουτε με το μεγα αλεξανδρο.
βεβαια ουτε πολυ μεγαλη σχεση πρεπει να εχουν και οι σημερινοι ελληνες της βορειας ελλαδας αφου στην πλειοψηφια τους ειναι ποντιοι,προσφυγες απο το 1922 και βουλγαροι(οι κανονικοι οχι του μπαοκ ).οι βουλγαροι στη βορειο ελλαδα πριν τον ερχομο των προσφυγων το 1922 ητανε στο 50% και υπηρχαν αρκετα βουλγαρικα χωρια,αν και νομιζω οτι εγινε ανταλλαγη πληθυσμων και με τη βουλγαρια και καποιες δεκαδες χιλιαδες βουλγαροι ανεβηκανε στη βουλγαρια απο τη μακεδονια
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας