-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
γ) Την έκθεση καταψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πλην Σαμαρά, του ΠΑΣΟΚ εκτός της κ. Τζαμπάζη που ήταν απούσα.
Αρνητική ήταν η ψήφος των κ. Παφίλη και Τούσα (ΚΚΕ)( ??!!), καθώς και του κ. Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ), ενώ ο κ. Παπαδημούλης (ΣΥΝ) ψήφισε αποχή.τελικά ποιοι ψήφισαν υπερ της έκθεσης και τι θέλει να πει ο ποιητής με τη λίστα με τα ονόματα από κάτω;
-
Εάν το 'καταψήφισαν' το κάνεις 'ψήφισαν' βγαίνει άκρη
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εάν το 'καταψήφισαν' το κάνεις 'ψήφισαν' βγαίνει άκρη -
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Για να θυμίσω και ένα παράδειγμα, όταν πήγε η Αγγλία να μπει στην UN με το όνομα Μεγάλη Βρετανία έφαγε πόρτα από την Γαλλία επειδή έχει μια μικρή μειονότητα Britons στα βορειοανατολικά της παράλια και έτσι μπήκε σαν Αγγλία.Αν θυμάμαι καλά ο koutsan κάπου στο παρόν θέμα έχει παραθέσει πειστήρια πως αυτό είναι αστικός μύθος και δεν ισχύει.
Εξάλλου η επίσημη ονομασία της χώρας, με την οποία και μπήκε στην τότε ΕΟΚ, δεν είναι 'Μεγάλη Βρετανία' αλλά 'Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας' = 'Ηνωμένο Βασίλειο' (UK). -
Tότε το 14 και το 20 (και το 22 και το 16) πού κολλάνε κύριε Σεμπέκο;
Ο Ζαμαράς και ο χέρι χέρι δεν έχουν δικαίωμα στην προδοσία δλδ;
-
Για δείτε κι αυτό...
http://adiavroxoi.blogspot.com/2008/03/ ... st_27.html
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για να θυμίσω και ένα παράδειγμα, όταν πήγε η Αγγλία να μπει στην UN με το όνομα Μεγάλη Βρετανία έφαγε πόρτα από την Γαλλία επειδή έχει μια μικρή μειονότητα Britons στα βορειοανατολικά της παράλια και έτσι μπήκε σαν Αγγλία.
Αν θυμάμαι καλά ο koutsan κάπου στο παρόν θέμα έχει παραθέσει πειστήρια πως αυτό είναι αστικός μύθος και δεν ισχύει.
Εξάλλου η επίσημη ονομασία της χώρας, με την οποία και μπήκε στην τότε ΕΟΚ, δεν είναι 'Μεγάλη Βρετανία' αλλά 'Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας' = 'Ηνωμένο Βασίλειο' (UK).viewtopic.php?f=13&t=9383&st=0&sk=t&sd=a&hilit=Gaulle&start=300' target='_blank' target='_blank
Όχι Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας αλλά της Μ. Βρετανίας...
Ηνωμένο Βασίλειο της Μ. Βρετανίας και Β. Ιρλανδίας (Royaume-Uni de Grande-Bretagne et de l'Irlande du Nord), πράγμα που δείχνει από μόνο του το ψευδές του ισχυρισμού... -
Από εδώ: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (24 October 1945)
-
Πάντως στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Αγγλία έχει μπει ως United Kingdom:
http://europa.eu/abc/european_countries ... dex_en.htm' target='_blank
(Accession of Denmark, Ireland and the United Kingdom (Adaptation decision 1973)
Official Journal L 2 of 1 January 1973)Edit:
Γράψτε λάθος, η πλήρης ονομασία με την οποία η Αγγλία μπήκε στην Ε.Ε. είναι 'United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland'. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Από εδώ: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (24 October 1945)Μου απαντήσατε ακριβός αυτό που ήθελα.
Αυτό που ζητήσανε οι Γάλλοι επειδή τους «απειλούσε» την δικιά τους Βρετανία, αυτό ακριβός ζητάμε και εμείς τώρα…ακριβή γεωγραφικό και εθνικό προσδιορισμό χωρίς επεκτατικά υπονοούμενα και ιστορικές καπηλεύσεις.Έκανε πίσω η Αγγλία και δεν θα κάνει το σκόπια?
-
Εχεις πηγές που να στηρίζουν πως 'αυτό που ζητούσανε οι Γάλλοι' κτλ. κτλ. ?
Διάβασες το link που παρέθεσε ο koutsan ?
Που αλλάξανε το όνομα της χώρας τους οι Αγγλοι ? Ανέκαθεν United Kingdom ήταν. Μύθος είναι, εκτός και αν αποδείξεις τον ισχυρισμό σου...Οσο για το τι ζητάμε τώρα, δεν είμαι σίγουρος: πριν 15 χρόνια, στα συλλαλητήρια και την απείρως κοντόφθαλμη και αλλήστου μνήμης σύσκεψη παντών των ευθυνόφοβων και των προσκυνητών του πολιτικού κόστους, δε ζητάγαμε 'ακριβή γεωγραφικό και εθνικό προσδιορισμό' αλλά 'καμία αναφορά στο όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του ή σύνθετο προσδιορισμό' δηλ. ουσιαστικά το ανιστόρητο 'η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική'
Αν δεχόμαστε τώρα το 'Βόρεια Μακεδονία' είναι και αυτό μια πρόοδος...
(Ας μην ψαρώνουμε με τα 'Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)', είναι δυνατόν στα σοβαρά να προτείνει ο Νίμιτς αυτό το όνομα ? Είναι για τις πέτρες... Βολιδοσκόπηση είναι, ώστε να πέσει στο τραπέζι αργότερα το 'κανονικό')
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Από εδώ: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (24 October 1945)
Μου απαντήσατε ακριβός αυτό που ήθελα.
Αυτό που ζητήσανε οι Γάλλοι επειδή τους «απειλούσε» την δικιά τους Βρετανία, αυτό ακριβός ζητάμε και εμείς τώρα…ακριβή γεωγραφικό και εθνικό προσδιορισμό χωρίς επεκτατικά υπονοούμενα και ιστορικές καπηλεύσεις.Έκανε πίσω η Αγγλία και δεν θα κάνει το σκόπια?
Δεν καταλαβαίνω από που συμπεραίνεις ότι έκανε πίσω η Αγγλία. Ο όρος Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιείται επειδή η χώρα περιλαμβάνει τόσο τη Μεγάλη Βρετανία όσο και την Βόρεια Ιρλανδία. Δεν υπάρχει κάποιος επιθετικός προσδιορισμός που να περιορίζει γεωργαφικά τη Μεγάλη Βρετανία, π.χ. νησιωτική Μεγάλη Βρετανία, Αγγλική Μεγάλη Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία-Αγγλία.
Αν αύριο η FYROM αποφάσιζε να ενωθεί με τη Σερβία και ονομαζόταν Ηνωμένο Βασίλειο της Μακεδονίας και της Σερβίας, εσύ θα ήσουν χαρούμενος με το όνομα; Γιατί δε θα απέκλειε ούτε γεωγραφικές βλέψεις (ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας) ούτε εθνολογικές βλέψεις (βλ. 'Μακεδονικό έθνος' στα πλαίσια ενός ομοσπονδιακού κράτους). -
Χθες, 27/3, γιόρταζαν οι:
ΜΑΚΕΔΩΝ (Μακεδόνιος, Μακεδόνας, Μακεδόνης, Μακεδονία, Μακεδονούλα, Μακεδονίτσα, Μακεδών, Μακεδονιος, Μακεδονας, Μακεδονης, Μακεδονια, Μακεδονουλα, Μακεδονιτσα, Μακεδων, Ματσεντόνεφ, Ματσεντόνοφ, Ματσεντόσκι, Ματσεντόσκα) -
Χρόνια Πολλά στους γείτονες λοιπόν
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Αγγλία έχει μπει ως United Kingdom:
http://europa.eu/abc/european_countries ... dex_en.htm' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
(Accession of Denmark, Ireland and the United Kingdom (Adaptation decision 1973)
Official Journal L 2 of 1 January 1973)Edit:
Γράψτε λάθος, η πλήρης ονομασία με την οποία η Αγγλία μπήκε στην Ε.Ε. είναι 'United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland'.100 φορές το έχω πει αλλά φαίνεται δεν φτάνει.
Α ρε Μάνο προκειμένου να αμφισβητήσεις κάτι μόνο και μόνο επειδή το λέω εγώ είσαι έτοιμος για όλα...5 ψωροπράγματα ξέρω και γι αυτά προσπαθώ να γράφω αλλά εσύ πάση θυσία θες να καταλήξεις ότι δεν τα ξέρω καλά ούτε αυτά...Νομίζω πάντως ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι πριν πιάσω το πληκτρολόγιό μου για να γράψω κάτι το ψάχνω, πριν πω την μπουρδάρα μου, και αν έχω έστω και μικρή αμφιβολία την τονίζω 10 φορές...
Επειδή λοιπόν δεν είχα μπροστά μου τις Συνθήκες προσχώρησης της Μ. Βρετανίας κλπ τις παρήγγειλα από το Publications Office's document delivery service (EURLEX - HELPDESK -του EUROPA.EU) ...Δυστυχώς την έχουν μόνο στα γαλλικά αλλά για το επίμαχο δεν νομίζω ότι μας εμποδίζει σε τίποτα...
Όποιος τη θέλει λοιπόν ας πάει παρακάτω όπου θα δει ότι παντού αναφέρεται ως Royaume-Uni de Grande-Bretagne et de l'Irlande du Nord :
Dear customer The documents you have requested from Publications Office's document delivery service by order N° EURLEX111229 received on 2008-03-28 12:24:56.0 GMTare ready to be downloaded. Your order was the following: - Line 1 - JOL 1972/73, volume 1, FR, page(s) NA-NA
You may use directly the following URLs:
FTP: ftp://oucheebi:b2SZ4ZSR@www.eudor.net/download/' target='_blank' target='_blank'
or HTTP: http://www.eudor.net/oucheebi/download/' target='_blank' target='_blank'
Please note:-----------This account will be suppressed 20 days from the sending of this message. If the attached package is incomplete, please contact the Publications Office'sdocument delivery help desk (Tel.: +352 2929 42001).
-
Ρε koutsan, δεν σε καταδιώκω, αν αυτό πιστεύεις.
Νόμιζα ότι έλεγες για UN, όπως είχε γράψει αρχικά ο pacos, ενώ εγώ αναφέρθηκα στην EU. Και μάλιστα καλόπιστα, αφού ο τίτλος στην ιστοσελίδα της Ευρ. Ένωσης περί των κρατών μελών και των αντίστοιχων συνθηκών προσχώρησης έγραφε αυτό που ανέφερα αρχικά.
http://eur-lex.europa.eu/en/treaties/in ... #accession
Για να είμαι όμως σίγουρος, κατέβασα το πλήρες κείμενο, όπου έγραφε τον πλήρη τίτλο αυτή τη φορά, οπότε έκανα αμέσως τη διόρθωση. Σιγά τώρα.... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για να θυμίσω και ένα παράδειγμα, όταν πήγε η Αγγλία να μπει στην UN με το όνομα Μεγάλη Βρετανία έφαγε πόρτα από την Γαλλία επειδή έχει μια μικρή μειονότητα Britons στα βορειοανατολικά της παράλια και έτσι μπήκε σαν Αγγλία.
Αν θυμάμαι καλά ο koutsan κάπου στο παρόν θέμα έχει παραθέσει πειστήρια πως αυτό είναι αστικός μύθος και δεν ισχύει.
Εξάλλου η επίσημη ονομασία της χώρας, με την οποία και μπήκε στην τότε ΕΟΚ, δεν είναι 'Μεγάλη Βρετανία' αλλά 'Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας' = 'Ηνωμένο Βασίλειο' (UK).Ο δαίμων του πληκτρολογίου…αντί να γράψω EU έγραψα UN
-
Και πάλι, δεν ισχύει αυτό...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και πάλι, δεν ισχύει αυτό...OK…μπήκε σαν Μεγάλη Βρετανία.
-
Παραπηγε το αστειο
Διαβασε εδω οτι οντως αλλαξε το ονομα της σε United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. Πλην ομως το προηγουμενο ονομα ηταν United Kingdom of Great Britain and Ireland.
Τραβα τωρα και ζητα απο τον Λιακο.gr και τον χερι-χερι να σου δωσουν καποιον αλλον αστικο μυθο να πλασσαρεις γιατι αυτος μας τελειωσε
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας