-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Εγώ προσωπικά έχω ζορίσει την GT σε στροφές και ένιωσα το αμάξι να διορθώνει μόνο του και να πέρνω τη στροφή πολύ γρήγορα. Δεν με νοιάζει αν έπεσαν λίγο οι στροφές ή ότι άλλο έγινε. Με νοιάζει ότι και την στροφή πήρα γρήγορα και γούσταρα αλλά και ένιωσα ασφαλείς ότι αν κάποιοα φορά κάνω το λάθος θα μου σώσει ίσως την ζωή.
Ο κόσμος απλά δεν καταλαβαίνει ότι κάθε υλοποίηση ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας είναι διαφορετική και σε υλοποίηση και σε λειτουργία και σε οδηγικό προσανατολιμό!!
Τώρα αν κάποιος θέλει να ζεί στο όριο και η ρόδα ίσα που να γλείφει το χαντάκι γιατί έτσι γουστάρει ας μην πάρει Άλφα!! Αλλά να μην μας πρήζει κι όλας ότι είναι χρέπι και ακριβή και ότι άλλο!Επειδή οδήγησα για σχεδόν 40χλμ μία Alfa GT 1.8 και θα έλεγα ότι την πίεσα αρκετά θα έλεγα ότι τα ηλεκτρονικά είναι μεν διακριτικά και καλύτερα σε σχέση με άλλα μοντέλα αλλά σε καμμία περίπτωση δε σε κάνουν πιο γρήγορο... Μερικές φορές νιώθεις ότι σου πέρνουν τη μπουκιά από το στόμα. Οπότε δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα αυτό που λες... Μπορεί να ισχύει για σένα αλλά σίγουρα όχι για μένα...
Πάντως ότι βοηθούν μερικές φορές και μπορεί αν όχι να σου σώσουν τη ζωή να γλυτώσουν το αυτοκίνητό σου από σοβαρό ατύχημα αυτό είναι γεγονός και το δέχομαι αλλά σπορ βοήθημα δεν είναι...
Για το τρίτο θέμα που θίγεις εγώ θα έλεγα ότι AlfaRomeo έπαιρνε αυτός που ήθελε να ζει στο όριο. Αν δεν ήθελε τότε γιατί να πάρει AlfaRomeo? Τουλάχιστον αυτή ήταν η φιλοδσοφία της εταιρείας, πρίν το 2001 όμως.
Τώρα μάλλον και σύμφωνα ακόμα και με τα γραφόμενά σας, η AlfaRomeo θέλει να γίνει Αudi BMW ή Μercedes και για αυτό προσφέρει τα αυτοκίνητά της με χλιδάτα εσωτερικά, εντυπωσιακά εξωτερικά και ηλεκτρονικά συστήματα για να προστατεύουν την κάθε 147, 156 και GT τoυ κάθε άσχετου και άσχετης με την ιδέα που ανιτπροσώπευε κάποτε η AlfaRomeo.
Και όσο για σπορ επιδόσεις?? Ακόμα και η 156 GTA μπορεί εύκολα να ταπεινωθεί σε πίστα και όχι μόνο, από Golf GTI και Type R. Για την 147 δεν το συζητάμε καν. Τι έμεινε στην AlfaRomeo λοιπόν? H εμφάνιση και ο ήχος από τους V6...
Οπότε χαρείτε τα αυτοκίνητά σας όπως εσείς θέλετε. Είναι δικαίωμά σας άλλωστε. Στο κάτω κάτω οι απαιτήσεις που έχω εγώ, ή o lkar, ή o nass από ένα αυτοκίνητο προφανώς δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που ζητάτε εσείς.
Αλλά μην θεωρήτε ότι έχετε και μεγάλη διαφορά από αυτόν που οδηγάει μία coupe ΒMW ή μία coupe Mercedes. Για μένα τουλάχιστον δεν έχετε... -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Τόσο λογικό και σωστό όσο και το οτι πχ αυτό το οικογενειακό http://www.autotriti.gr/auto/_NEA_MONTE ... o=MERCEDES
είναι ποιο γρήγορο απο αυτό το σπορ
http://www.autotriti.gr/auto/_NEA_MONTE ... o=MERCEDESΚαμία σχέση!
Η SLK είναι διθέσια, δεν έχει το πλαίσιο της Ε-Class και η διαφορά στο κόστος (υπέρ της SLK) είναι πολύ σημαντική.
Αντίστοιχη σύγκριση 156-GT είναι τα δύο 'coupe' της C-Class, η CLK και η Sportscoupe
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Εγώ προσωπικά έχω ζορίσει την GT σε στροφές και ένιωσα το αμάξι να διορθώνει μόνο του και να πέρνω τη στροφή πολύ γρήγορα. Δεν με νοιάζει αν έπεσαν λίγο οι στροφές ή ότι άλλο έγινε. Με νοιάζει ότι και την στροφή πήρα γρήγορα και γούσταρα αλλά και ένιωσα ασφαλείς ότι αν κάποιοα φορά κάνω το λάθος θα μου σώσει ίσως την ζωή.Ο κόσμος απλά δεν καταλαβαίνει ότι κάθε υλοποίηση ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας είναι διαφορετική και σε υλοποίηση και σε λειτουργία και σε οδηγικό προσανατολιμό!!
Τώρα αν κάποιος θέλει να ζεί στο όριο και η ρόδα ίσα που να γλείφει το χαντάκι γιατί έτσι γουστάρει ας μην πάρει Άλφα!! Αλλά να μην μας πρήζει κι όλας ότι είναι χρέπι και ακριβή και ότι άλλο!
Εσύ πολύ καλά κάνεις και τα θεωρείς σωστά και ποτέ μην τα βγάλεις Off, (όσο βγαίνουν), βάλε και ταινία στο κουμπί να μην το βλέπεις, αν δεν έχεις τις ικανότητες. Υπάρχουν όμως και άλλοι στους οποίους αρέσει να 'λιώνουν λάστιχα' κάτι που η GT το στερεί. Να 'χεις ηλεκτρονικά ναι -έστω- το μόνιμα 'ΟΝ' σε τι χρησιμεύει;
μάλλον συνειδητά έχεις καταλάβει ότι έχει αλλάξει το κοινό σου και δεν είναι σπορ όσο παλιά
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αλλά μην θεωρήτε ότι έχετε και μεγάλη διαφορά από αυτόν που οδηγάει μία coupe ΒMW ή μία coupe Mercedes. Για μένα τουλάχιστον δεν έχετε...
Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό??? κόλλησα!!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τώρα μάλλον και σύμφωνα ακόμα και με τα γραφόμενά σας, η AlfaRomeo θέλει να γίνει Αudi BMW ή Μercedes και για αυτό προσφέρει τα αυτοκίνητά της με χλιδάτα εσωτερικά, εντυπωσιακά εξωτερικά και ηλεκτρονικά συστήματα για να προστατεύουν την κάθε 147, 156 και GT τoυ κάθε άσχετου και άσχετης με την ιδέα που ανιτπροσώπευε κάποτε η AlfaRomeo.
Και όσο για σπορ επιδόσεις?? Ακόμα και η 156 GTA μπορεί εύκολα να ταπεινωθεί σε πίστα και όχι μόνο, από Golf GTI και Type R...Oops! Λάθος. Η Alfa προσπαθεί να μεταδώσει αυτό που έχει, εμπλουτίζοντας το φυσικά με χαρακτηριστικά που αναζητούν οι σημερινοί αγοραστές και αφορούν την ποιότητα των υλικών και τη χρησιμοποιούμενη τεχνολογία. Όπως όμως μπορείς να παρατηρήσεις τεράστια βαρύτητα δίνεται και στον παραδοσιακό τομέα της Alfa, είτε αυτό αφορά το στήσιμο είτε τους νέους κινητήρες. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλά. Για να δούμε...
Οι απόλυτες επιδόσεις σίγουρα δεν αποτελούν αυτό που ξεχωρίζει τις Alfa του σήμερα. Εκείνο που ακόμα όμως κρατάνε είναι η χαρακτηριστική χαρά που μπορούν να δώσουν πέρα από τους απόλυτους χρόνους. Απόδειξη το ετήσιο συγκριτικό του drive πέρυσι, με την 156 GTA να καταλαμβάνει πολύ ψηλή θέση στην καρδιά των δοκιμαστών παρά τις όχι κορυφαίες επιδόσεις της σε σχέση με τους άλλους συνδυασμούς. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Αλλά μην θεωρήτε ότι έχετε και μεγάλη διαφορά από αυτόν που οδηγάει μία coupe ΒMW ή μία coupe Mercedes. Για μένα τουλάχιστον δεν έχετε...
Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό??? κόλλησα!!!
Καταρχήν κακώς μετέφερα τη συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο, αν έθιξα κάποιον ζητώ συγγνώμη.
Ήθελα να πω ότι μια σύγχρονη AlfaRomeo δεν έχει και μεγάλη διαφορά στο στήσιμο και στην πολυτέλεια από μία BMW, Mercedes, ή Αudi...
Το δεύτερο είναι πολύ καλό αν μάλιστα ξεπεραστούν και κάποια μικροπροβληματάκια με το φινίρισμα θα είναι όλα καλά, το πρώτο όμως δεν είναι και τόσο καλό.
alfista δεν έχω καμμία αντίρρηση για την επιλογή της εταιρείας για περισσότερο χλιδάτα και καλοφταγμένα εσωτερικά. Μια χαρά κάνει και με αυτό τον τρόπο άλλωστε 'τσιμπάει' και αγοραστές από τις παραπάνω γερμανικές εταιρείες. Διαφωνώ όμως κάθετα στο ότι στο στήσιμο υπάρχει βελτίωση. Εγώ πισωγύρισμα το βλέπω. Για τους κινητήρες δε γνωρίζω να σου απαντήσω... -
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ GT 1.8 Αυτό έχω να πω.
Φινίρισμα κακό
Αστοχία υλικών (Τα κουμπάκια στο τιμόνι αρχίζουν να ξεφτίζουν!! ήμαρτον)
Ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα κατά το δοκούν
Περνάνε νερά από την πόρτα του οδηγού
Λασκαρισμένες βίδες
Τώρα τελευταία ανοίγει και το πορτ παγκάζ μόνο του!!!έχει φύγει για πώληση μακρίαααααα σας λέωω
γαμ@@@@@#$% τα 31.000 μου για 1800ccΑ ναι, κατά την παράδοση δεν είχε πατάκια,
Τα τακάκια σκούζουν τραγικά,
σε δεξιές στροφές σκούζει κάτι (σαν να έχει στραβώσει δίσκος)
Δε ξέρω τίποτα από μηχανολογικά αλά καταλαβαίνω πότε με πιάνουν κότσο και οι μαφιόζοι πουλάνε αυτοκίνητα με την νοοτροπία του μπιντέ και της κουζίνας, κάντο να φαίνεται όμορφο και όλα τα άλλα χέστ@Σε αυτή τη τιμή που το δίνουν η αγανάκτηση μου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Μέχρι και στην αντιπροσωπεία για να δικαιολογηθεί ο τεχνικός μου λέει 'Ξέρεις είναι σαν τις γυναίκες οι ALfa σου κάνουν καπρίτσια' ρε δε με τραβάτε από τα Β@@@@ια να κατεβάσω γάλα που σε 3 μήνες έχω πάει 5 φορές συνεργείο για π@π@ριές καμαρωτές...
-
Ο χρήστης aboukir έγραψε:
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ GT 1.8 Αυτό έχω να πω.
Φινίρισμα κακό
Λασκαρισμένες βίδες
Τώρα τελευταία ανοίγει και το πορτ παγκάζ μόνο του!!!έχει φύγει για πώληση μακρίαααααα σας λέωω
Δε ξέρω τίποτα από μηχανολογικά αλά καταλαβαίνω πότε με πιάνουν κότσο και οι μαφιόζοι πουλάνε αυτοκίνητα με την νοοτροπία του μπιντέ και της κουζίνας, κάντο να φαίνεται όμορφο και όλα τα άλλα χέστ@Σε αυτή τη τιμή που το δίνουν η αγανάκτηση μου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Μέχρι και στην αντιπροσωπεία για να δικαιολογηθεί ο τεχνικός μου λέει 'Ξέρεις είναι σαν τις γυναίκες οι ALfa σου κάνουν καπρίτσια' ρε δε με τραβάτε από τα Β@@@@ια να κατεβάσω γάλα που σε 3 μήνες έχω πάει 5 φορές συνεργείο για π@π@ριές καμαρωτές...
-
Φινίρισμα κακό
Λασκαρισμένες βίδες
...τόσο χάλια;
Καλά αυτό το σχόλιο ότι είναι σαν τις γυναίκες με εξοργίζει κ μένα...ποια άλλη ηλιθιότητα θα ακούσουμε...
-
Φινίρισμα κακό
Λασκαρισμένες βίδες
Όλα αυτά τα έχω κι εγω στην 2λιτρη GT μου εκτός του πορτ παγκάζ που ανοιγοκλείνει, τα νερά που μπαίνουν και του θορύβου στις δεξιές στροφές σύν την γενική επισκευή που υπέστει ο κινητήρας μου στα 9000 χλμ.
Παρόλ αυτά πολύ το φχαριστιέμαι το αυτοκίνητο και δεν το αλλάζω με τίποτα (στα λεφτά του) !!!!
-
Καλά τι περίμενεις να σου πεί ο μάστορας?
Εδώ σε πρόσφατη επίσκεψη μου σε εξουσιοδοτημένο της VW με φίλο με Polo 75 που έκαιγε λάδια ο 'τεχνικός σύμβουλος' προσπαθούσε να με πείσει οτι δεν τρέχει και τίποτα αν καίει 1lt στα 2000 χλμ αφού είναι μέσα στις ανοχές του κατασκευαστή και όλα τα μοτέρ το κάνουν. Και επειδή δεν με έπειθε και του έλεγα εγώ τα δικά μου στο τέλος μου λέει είσαι ψαγμένος φιλαράκι αλλά έχεις άδικο. ΟΚ του λέω για να το λές εσύ....
Υπόψιν οτι το Γερμανικό Polo έχει πλέον εκτός από ξεφλουδισμένα πλαστικά σε χειρολαβές και ταμπλό, ξεφτισμένα πλαστικά στις πόρτες, μικροτριγμούς και τιμόνι που έχει αρχισεί να ξεφτίζει και όλα αυτά σε 4 χρόνια και 40000χλμ...
Ού μπλέξεις φίλε μου
Και επειδή τώρα είδα το post σου Χρήστο συμφωνώ οτι αυτά τα προβλήματα δεν μειώνουν την ευχαρίστηση που προσφέρει το αυτοκίνητο όμως για μένα είναι απαράδεκτα και σε καμιά περίπτωση δεκτά. Δεν μπορεί να μιλάμε για καινούργιο αμάξι που μπάζει νερά το 2005 από 0 χλμ. Μετά φταίω εγώ να θυμάμαι το ανέκδοτο με τις γάτες τους Γιαπωνέζους και τους Ιταλούς... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ GT 1.8 Αυτό έχω να πω.
Φινίρισμα κακό
Λασκαρισμένες βίδες
...τόσο χάλια;
Καλά αυτό το σχόλιο ότι είναι σαν τις γυναίκες με εξοργίζει κ μένα...ποια άλλη ηλιθιότητα θα ακούσουμε...
αστα φίλε elteo, χωρίς να θέλω να κάνω ανρητική προπαγάνδα τα προβλήματα που ζώ τα θεωρώ απαράδεκτα για ένα αυτοκίνητο που όλα τα επι μέρους εξαρτήματα είναι δοκιμασμένα σε προηγούμενα μοντέλα (εσωτερικό και μηχανικά μέρη)... δε ξέρω την είδε η Αλφα Microsoft της αυτοκινητοβιομηχανίας? Βγάζω μπέτα έκδοση και όποιον πάρει ο χάρος??
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...τόσο χάλια;
Επειδη δεν καθεται καμια σε αυτους πρεπει να μας κανουν ετσι και τα αμαξια;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και επειδή τώρα είδα το post σου Χρήστο συμφωνώ οτι αυτά τα προβλήματα δεν μειώνουν την ευχαρίστηση που προσφέρει το αυτοκίνητο όμως για μένα είναι απαράδεκτα και σε καμιά περίπτωση δεκτά. Δεν μπορεί να μιλάμε για καινούργιο αμάξι που μπάζει νερά το 2005 από 0 χλμ.Poli sosta.....einai anepitrepto gia ena autokinito 30k na iparxoun tetoiou eidous ateleies.Den xreiazetai na genikeuoume giati iparxoun kai idioktikes pou den antimetopizoun kanena apo ta proanaferthenta epilisima problimatakia kai einai pragmatika eutixeis.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
alfista δεν έχω καμμία αντίρρηση για την επιλογή της εταιρείας για περισσότερο χλιδάτα και καλοφταγμένα εσωτερικά. Μια χαρά κάνει και με αυτό τον τρόπο άλλωστε 'τσιμπάει' και αγοραστές από τις παραπάνω γερμανικές εταιρείες. Διαφωνώ όμως κάθετα στο ότι στο στήσιμο υπάρχει βελτίωση. Εγώ πισωγύρισμα το βλέπω. Για τους κινητήρες δε γνωρίζω να σου απαντήσω...H 156 δεν ήταν ένα βήμα (για να μην πω καμιά περισσότερα) μπροστά από την 155; Η στροφή προς την 4κίνηση σε πρώτο στάδιο δεν σου ακούγεται θετική; Αλλά και όσον αφορά την προσθιοκίνηση, δεν είναι αξιοσημείωτα τα technical specifiactions που δηλώνονται για την 159; Ρε με τόσα κατεβατά μας έχει βομβαρδίσει ο sakis. Που το έχεις το μυαλό σου;
Πάντως το πολύ mass production μου φαίνεται έχει επιπτώσεις όπως φαίνεται στην περίπτωση του aboukir. Εννοείται ότι όλα αυτά είναι απαράδεκτα και σηκώνουν κυνηγητό της υπόθεσης.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Και επειδή τώρα είδα το post σου Χρήστο συμφωνώ οτι αυτά τα προβλήματα δεν μειώνουν την ευχαρίστηση που προσφέρει το αυτοκίνητο όμως για μένα είναι απαράδεκτα και σε καμιά περίπτωση δεκτά. Δεν μπορεί να μιλάμε για καινούργιο αμάξι που μπάζει νερά το 2005 από 0 χλμ.
Poli sosta.....einai anepitrepto gia ena autokinito 30k na iparxoun tetoiou eidous ateleies.Den xreiazetai na genikeuoume giati iparxoun kai idioktikes pou den antimetopizoun kanena apo ta proanaferthenta epilisima problimatakia kai einai pragmatika eutixeis.
να σου σπάσει το μοτέρ όπως του Χρήστου, ή να ανοιγοκλείνουν μόνα τους τα παράθυρα, δεν είναι 'προβληματάκια' βρε Σάκη!
Κρίμα 1000 φορές λέω εγώ. Και δυστυχώς, στα αυτοκίνητα, εν αντιθέσει με το ποδόσφαιρο, δεν ισχύει το 'Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις'
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και επειδή τώρα είδα το post σου Χρήστο συμφωνώ οτι αυτά τα προβλήματα δεν μειώνουν την ευχαρίστηση που προσφέρει το αυτοκίνητο όμως για μένα είναι απαράδεκτα και σε καμιά περίπτωση δεκτά. Δεν μπορεί να μιλάμε για καινούργιο αμάξι που μπάζει νερά το 2005 από 0 χλμ.
Poli sosta.....einai anepitrepto gia ena autokinito 30k na iparxoun tetoiou eidous ateleies.Den xreiazetai na genikeuoume giati iparxoun kai idioktikes pou den antimetopizoun kanena apo ta proanaferthenta epilisima problimatakia kai einai pragmatika eutixeis.
να σου σπάσει το μοτέρ όπως του Χρήστου, ή να ανοιγοκλείνουν μόνα τους τα παράθυρα, δεν είναι 'προβληματάκια' βρε Σάκη!
Κρίμα 1000 φορές λέω εγώ. Και δυστυχώς, στα αυτοκίνητα, εν αντιθέσει με το ποδόσφαιρο, δεν ισχύει το 'Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις'
Koitakse spiro...diabazo ta apeira site kathe mera.To spasimo tou moter tou xristou diekdikei to brabeio prototipias kai gkantemias...proti fora simbainei kai na mou epitrepseis na exo kapoies amfibolies os pros to strosimo-metaxeirisi tou kinitira.Oson afora ta parathira siga ta oa.....sxedon se olous exei simbei kai toses-apeires fores exo pei ton aploustato tropo pou epilietai...patame gia 20sec katebasmeno to parathiro kai ginete reset...Apo tote den mou ksanaparousiastike.Auto me ta nera exei simbei kai se enan agglo alla itan pio sinithes se 147...kai auto epilietai me ksiloma kai rapsimo stis tsimouxes.To allo me to portmpagkaz pali proti fora to akouo.Laskarismenes bides.....otan pairneis to autokinito thelei euthigramisi kai ena check-up apo kato gia tixon sfiksimo zanfor-krithara-antistreptiki-psalidia-podia-imiaksonia....apolita logiko....ginetai se ola ta kainouria autokinita!Sebasta ta problimata alla se emena den isxyei tipota apo ola auta gi'auto apofeugo tis genikeuseis.
-
Γιατί δεν γράφεις ελληνικά ρε Σάκη, μας βγήκαν τα μάτια!
Αλλωστε είναι κ κανονισμός του φόρουμ... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εσύ πολύ καλά κάνεις και τα θεωρείς σωστά και ποτέ μην τα βγάλεις Off, (όσο βγαίνουν), βάλε και ταινία στο κουμπί να μην το βλέπεις, αν δεν έχεις τις ικανότητες. Υπάρχουν όμως και άλλοι στους οποίους αρέσει να 'λιώνουν λάστιχα' κάτι που η GT το στερεί. Να 'χεις ηλεκτρονικά ναι -έστω- το μόνιμα 'ΟΝ' σε τι χρησιμεύει;
μάλλον συνειδητά έχεις καταλάβει ότι έχει αλλάξει το κοινό σου και δεν είναι σπορ όσο παλιά
Επειδή οδήγησα για σχεδόν 40χλμ μία Alfa GT 1.8 και θα έλεγα ότι την πίεσα αρκετά θα έλεγα ότι τα ηλεκτρονικά είναι μεν διακριτικά και καλύτερα σε σχέση με άλλα μοντέλα αλλά σε καμμία περίπτωση δε σε κάνουν πιο γρήγορο... Μερικές φορές νιώθεις ότι σου πέρνουν τη μπουκιά από το στόμα. Οπότε δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα αυτό που λες... Μπορεί να ισχύει για σένα αλλά σίγουρα όχι για μένα...
Πάντως ότι βοηθούν μερικές φορές και μπορεί αν όχι να σου σώσουν τη ζωή να γλυτώσουν το αυτοκίνητό σου από σοβαρό ατύχημα αυτό είναι γεγονός και το δέχομαι αλλά σπορ βοήθημα δεν είναι...
Για το τρίτο θέμα που θίγεις εγώ θα έλεγα ότι AlfaRomeo έπαιρνε αυτός που ήθελε να ζει στο όριο. Αν δεν ήθελε τότε γιατί να πάρει AlfaRomeo? Τουλάχιστον αυτή ήταν η φιλοδσοφία της εταιρείας, πρίν το 2001 όμως.
Και όσο για σπορ επιδόσεις?? Ακόμα και η 156 GTA μπορεί εύκολα να ταπεινωθεί σε πίστα και όχι μόνο, από Golf GTI και Type R. Για την 147 δεν το συζητάμε καν. Τι έμεινε στην AlfaRomeo λοιπόν? H εμφάνιση και ο ήχος από τους V6...
Οπότε χαρείτε τα αυτοκίνητά σας όπως εσείς θέλετε. Είναι δικαίωμά σας άλλωστε. Στο κάτω κάτω οι απαιτήσεις που έχω εγώ, ή o lkar, ή o nass από ένα αυτοκίνητο προφανώς δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που ζητάτε εσείς.
Αλλά μην θεωρήτε ότι έχετε και μεγάλη διαφορά από αυτόν που οδηγάει μία coupe ΒMW ή μία coupe Mercedes. Για μένα τουλάχιστον δεν έχετε..Yπάρχουν κάποιες παρεξηγήσεις, τις οποίες θα προσπαθήσω να διελευκάνω.
B.Περί πλαισίου
Ο ένας τρόπος να δεις ότι η GT έχει το πλαίσιο της 156/147, είναι να πείς ότι είναι απαράδεκτο να έχεις πλαίσιο οικογενειακού-χατσμπακ σε κουπέ!!
Ο άλλος τρόπος να το δεις είναι ότι ούτε η 156 ούτε η 147 είναι οικογενειακά ήρεμα αμάξια αλλά σπορ αμάξια που απλά το ένα απεθύνεται σε μικρότερς ηλικίες(147) το άλλο σε μεγαλύτερες ηλικίες και οικογενειάρχες(156)
Άρα η Alfa σαν σπορ εταιρία φτιάχνει σπορ αμάξια που απλά ανάλογα με τις ανάγκες του αγοραστή έχουν άλλο περιτύλιγμα( sedan-hatchback-coupe). χωρίς να θυσιάζουν οδιγική απόλαυση και επιδόσεις.
Αυτό δεν είναι καθόλου μειωτικό!!
Αν το έκανε η NISSAN -ΤΟΥΟΤΑ-PEUGEOT-OPEL κλπ τότε θα ήταν πρόβλημα γιατί τα vectra/astra, passat, almera/primera κλπ δεν έχουν πλαίσιο σπορ. Αν λοιπόν το 350Ζ είχε το πλαίσιο του primera φυσικά και θα ήταν απαράδεκτο!!
όχι όμως η GT με την 156 όπου η 156 έχει πλαίσιο για σεμινάριο!
B.Οδηγική Συμπεριφορά-Ταχύτητα σε Στροφές
-
Η GT έχει χαρακτήρα μεγάλου τουρισμού, κάτι το οποίο και προβλήθηκε. Όπως είπα σε καμία από τις διαφημήσεις δεν υπονοήθηκε κάι άλλο.
-
Παρόλο τον χαρακτήρα της και τα ηλεκτρονικά της καταφέρνει να κοντράρει καθαρόαιμα αμάξια:
Πχ Aπο τους 4τροχούς στην πίστα των μεγάρων είναι 0,5΄’ πίσω από το RX-8!! Και 1,5’’ πίσω από το 350Ζ!!
350Z 280PS------1:13:30
GTV 240PS------1:15:35
RX-8 230PS------1:15:05
GT 3.2 240PS----1:15:35Από το drive στην πίστα των Σερρών είναι 1,5’’ πίσω από το RX-8, 0,45’’ πίσω από το ΤΤ
Ford Focus RS(225PS)---------------1.38.10
Audi S4(344PS)-----------------------1.38.30
Mazda RX8(231ps)-------------------1.38.50?
RX-8 192 (192PS)--------------------1.38. 60?
BMW Z4 (192PS)-------------------- 1.38.85
Golf GTi(200PS)----------------------1.39.70
TT roadster 3.2 DSG(250PS)--------1.39.80
Seat Leon Cupra R(225PS)----------1.39.80
A3 Sportback TFSI (200PS)---------1.39.85
Alfa GT 3.2(240PS)-------------------1.40.25Και σκεφτείτε ότι το drive είναι ένα περιοδικό που έχει στην μπούκα την Άλφα και γι’αυτό δεν υπάρχουν διαφημίσεις της εκεί!!
**Τέλος στο στο τεστ του quattroruote στη πίστα του Vairano ήταν μόλις 0,6' πίσω απο το S2000 αυτοκίνητο που είναι κατά σχεδόν 200 κιλά ελάφρύτερο με πιο ακραία ρύθμιση στην ανάρτηση και φαρδύτερα ελλαστικά σε μια πίστα όπως το Vairano που 'τιμωρεί' τα προσθιοκίνητα.....πιθανότατα με τα 225 σε 18' θα είχε ισοφαρίσει το χρόνο του S2000 παρόλο το μεγαλύτερο βάρος και τη πιο τουριστική ανάρτηση της GT 3.2V6 σε μια πίστα που ευνοεί τα πισωκίνητα όπως το S2000.... **
**Δηλαδή και με ηλεκτρονικά στο on και με την «ταπεινή» μπροστά κίνηση , αλλά και με το «ελεεινό και τρισάθλιο» πλαίσιο της «οικογενειακής» 156 που απευθύνεται στον «Συντηρητικό οικογενειάρχη» στροφάρει ελάχιστα πιο αργά από καθαρόαιμα πίστας! **
Αν σκεφτείς ότι η GT ώς μεγάλος τούρερ δεν σχεδιάστηκε για πίστες αλλά για αυτοκινητορδρόμους και δρόμους με μεγάλες-μεσσαίες καμπές αυτές οι διαφορές είναι επιτυχία!!!
Και είναι επιτυχία γιατί και το ΡΧ και το 350Ζ κλπ είναι καθαρόαιμα αμάξια όπου ο φυσικός τους χώρος είναι η πίστα! Άρα συγκέντρωσαν όλη την τεχνογνωσία των εταιριών για την ανάπτυξή τους και φυσικά κατόρθωσαν να κερδίσουν!!
Φυσικά θα με ρωτήσετε αν νιώθω περίφανος που μια Άλφα είναι τόσο πίσω!!
Θα απαντήσω ότι για την συσγκεκριμένη Άλφα μεγάλου τουρισμού και μαλακών αναρτήσεων ναι τα πάει μια χαρά. Για την Brera που αντικαθιστά την GTV θα ένιωθα ντροπή!!!
Φυσικά γνωρίζω ότι για να συγκρίνουμε επιδόσεις σε πίστα μετράνε πολλά πράγματα όπως:
1.Θερμοκρασία
2.Υγρασία
3. Άνεμος
4.Κατάσταση ελαστικών-ζαντών(πχ αν η GT έτρεχε με 18’’ αντί για 17’’ τα αποτελέσματα ίσως να ήταν διαφορετικά5.Κατάσταση οδηγού , αλλά και κλιση του. Αν ο οδηγός είναι καλύτερος σε προσθιοκίνητα ή μπροσοκίνητα κλπ
Απλά μας δίνουν μία εικόνα και η εικόνα είναι ότι παρόλα τα αρνητικά(μετάδοση-ηλεκτρονικά-όχι εξειδικευμένο πλαίσιο) η gt τα πάει μια χαρά παρόλο που δεν σχεδιάστηκε γι’αυτό!!
Γ.Χάσιμο Σπορ χαρακτήρα – αλλαγή στο κοινό
Όπως έχω ξαναγράψει :
Σπορ Σημαίνει 3 πράγματα:
1)Εμφάνιση
2)Επιδόσεις σε αυτοκινητόδρομους-Ανοικτές-Μεσαίες καμπές
3)Επιδόσεις σε Πίστες-κλειστές καμπές
4)Λοιπά χαρακτηριστικά(Ήχος μοτέρ, κλπ)Η Alfa Romeo παραδοσιακά και ειδικά πριν το 1950 σχεδίαζε αμάξια μεγαλου τουρισμού:
Alfa Romeo 6C 1750-Gran Turismo Castagna Cabriolet,
Alfa Romeo 6C 1750Gran Sport Touring Spider
Alfa Romeo 8C 2300
Alfa Romeo 8C 2900 A,
Alfa Romeo 8C 2900 B Lungo Touring Berlinetta
6C 2300 B Mille Miglia
6C 2500 SS Mille Miglia
6C 2500 SS Touring
6C 2500 SS LeMans Berlinetta
κλπΦυσικά μετά το 1950 το γύρισε και σε αμάξια πιο gti-style αλλά πάλι συνέχισε να παράγει μεγάλους τούρερ!(164-156-166-GT-Spider, montreal, tz1, tz2, 33 stradale, sz) παράλληλα με τα καθαρόαιμα (Gulia sprint/gta, alfasud, 33, 75, GTV) κλπ.
Άρα δεν είναι incosistent με το παρελθόν της να μην βγάζει μόνο ακαθαρόαιμα αλλά και τούρερς!!
Άρα αν το κοινό της είναι σπορ τότε το καλύπτει γιατί έχει μοντέλα σπορ, άλλα πιο καθαρόαιμα όπως η GTV,Brera, 147 GTA άλλα πιο τούρερς όπως η GT-156-166-SPIDER και άλλα κάτι ενδιάμεσο όπως η 156GTA.
Αυτό δεν έχει να κάνει με την οδηγική απόλαυση. Υπάρχουν διάφορά είδη οδηγικής απόλαυσης! Και το ότι καποιος θέλει να οδηγεί με το πλάι και κάποιος άλλος θέλει να σημαδεύει να γκαζώνει και να βγάινει άνετος ή να νιώθεις την ακρίβεια του τιμονιόυ 2 στροφών κλπ.
Φυσικά η Alfa έπρεπε να ικανοποιεί και τις δύο κατηγορίες αλλά αυτό
- Είναι παρελθόν πλέον με το Q4
- Δεν μειωνει τα υπάρχοντα μοντέλα αλλά τους υπευθύνους
Άρα για να συνοψίσω οι μέχρι τώρα Άλφα καλύπτουν τα κριτίρια 1,2,4 και πονάνε λίγο στο 3.
Και πρέπει να σκεφτούμε ότι σπορ δεν σημαίνει μόνο στροφιλίκια και πίστες σημαίνει και 200kmh χωρίς να τρέμει το τιμόνι ή να νιώθεις ότι το αμάξι πάει να διαλυθεί!! Και βέβαια να μην πιάνεις τα 200 μετά από μισή ώρα!! Κι εκεί νομίζω τα πάει καλά η Άλφα.
Τέλος μάλλον ο φίλος MECO πρέπει να μεταφέρει το ποστ που λέει ότι οι Alfa έχουνε γίνει BMW-AUI στο «Περι κύρους και ποιότητας της Άlfa Romeo” !! έτσι για να μην λένε ότι τα υποστηρίζουμε μόνο εμείς οι αλφίστι!!
Δ.Προβλήματα σε GT του aboukir
Αγαπητέ μου φίλε θεωρω τα προβλήματά σου απαράδεκτα και συμμερίζομαι την οργή σου.
Όμως όλα αυτά είναι εντός εγγύησης και μπορούν να διορθωθούν!! Είναι πολύ πιθανό μόλις διορθωθούν να έχεις το αμάξι σου για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και να μην σε νοιάζει η αρχή!!
Εγώ πάντως με την δικιά μου 1.8GT ούτε νερά έχω ούτε τα ηλεκτρονικά μπερδεύονται αλλά ουτε και το πορτ μπαγζ ανοίγει!!
Ελπίζω να βρεις άκρη και να ευχαριστηθείς το αμάξι σου!!
Δες κανα δυο σελίδες πιο πάνω προβλήματα το RX-8 !! Σε όλους μπορεί να συμβεί!
-
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
H 156 δεν ήταν ένα βήμα (για να μην πω καμιά περισσότερα) μπροστά από την 155; Η στροφή προς την 4κίνηση σε πρώτο στάδιο δεν σου ακούγεται θετική; Αλλά και όσον αφορά την προσθιοκίνηση, δεν είναι αξιοσημείωτα τα technical specifiactions που δηλώνονται για την 159; Ρε με τόσα κατεβατά μας έχει βομβαρδίσει ο sakis. Που το έχεις το μυαλό σου;Nαι αλλά άσε την 156. Και όσο για την 159 και το Α3 ΤFSI από specs είναι φοβερό. Στο δρόμο όμως όπως και το μεγάλο αδελφάκι του με τον 3.2 κινητήρα δε λένε και πολλά...
Alfa Romeo GT